søndag, august 28, 2016

Mine tekanner - grønn Figgjo Grete


Da jeg var liten, var jeg veldig begeistret for farmors gule Figgjo-servise i serien "Sissel". For en del år siden begynte jeg å samle på både Sissel og Grete, i alle farger. De dukket opp på loppemarkeder nå og da, og jeg kjøpte så å si én og én del. Men de siste årene har de fått en voldsom renessanse og blitt litt i overkant ettertraktet, etter min mening, for det betyr jo at prisene har skutt i været. Da er det ikke så enkelt å samle lenger. Men noen tekopper har jeg i alle fall sikret meg, et par tekanner, samt en høy stabel med asjetter. Og dette bruker vi hver dag. Her i huset er ikke sånt til pynt, selv om det står framme i åpne hyller - det er i bruk. Vi har ikke plass til å ha ting bare til pynt - her må det aller meste ha en funksjon, og vare i mange mange år. (Viktig, synes jeg, i disse interiørtider hvor markedet florerer av in-ting og trender som skifter raskere enn noe annet.) 

På bildet ser vi den grønne tekanna fra Grete-serviset, litt annen fasong enn Sissel (som dere får se en annen dag), og ensfarget uten hvitt mønster på. Ragnar Grimsrud stod bak begge disse (og flere) serviser, som han kalte opp etter sine døtre. Grønn Grete har jeg også i tekopper (matcher alltid denne tekanna med de to koppene når jeg har en gjest på te), en asjett samt noen skåler. Tekanna kjøpte jeg for mange år siden, og er stadig like glad i den!

Eksempler på tekanna i bruk: 


Eller rett og slett som vase for skvallerkål: 


10 kommentarer:

Kultursnobb sa...

Denne grønnfargen er den fineste grønnfargen! Har forelsket meg helt i både Grete og Sissel-serien. Nydelig!

tea sa...

Kjempefin! Fargen er jo helt nydelig!

Trude sa...

Mormor hadde Grete-serviset og brukte det til frokost. Så arvet mamma det og nå skal jeg få det! Synes det er så fint og har selvfølgelig også et nostalgisk forhold til det. Tekanna hadde ikke mormor, men den tenker jeg at jeg skal jakte på :-)

tonemor sa...

Verdien i minner er det lite som kan måle seg mot

Glamourbibliotekaren sa...

Kultursnobb: Ja, de er veldig fine begge seriene.

Tea, books and gilmore girls: Min yndligsfarge, har den i flere rom i huset, på møbler, klær osv osv :D

Trude: Koselig!

Tonemor: Helt klart.

glow sa...

Så fine! jeg har også en veldig fin lyseblå kanne. den er ikke fra loppemarked, men fra en rar butikk i NYC. Jeg lurer imidlertid på om du har noen rengjøringstips? litt kjedelig spørsmål, men min får merker etter teen (drikker nesten bare sort te!) og lurer på om det kanskje er noen her som har noen gode tips til hvordan å beholde den fine fargen? særlig nedover langs helletuten går den en mørk stripe...

Fivrelden sa...

Glow: Rengjør alltid med varmt vann og bakepulver. :)

glow sa...

Fivrelden: tusen takk!! :)

Fivrelden sa...

Bare hyggelig og lykke til :)

Glamourbibliotekaren sa...

Glow & Fivrelden: Bra dere ordner opp! :)

Populære innlegg