onsdag, september 14, 2016

Sommer og høst og sommer


En liten runde i hagen på morgenkvisten i går, og dette var fangsten. Høstblomstene setter virkelig farge på hverdagen! Tomater og epler også (dette er fra vårt nyeste epletre, plantet for to år siden, nydelig på smak!!). 

Dog er jeg en smule årstidsforvirret. Vi har kanonvær her på Østlandet, over tjue grader og sol hver dag, varmt og deilig og sommerlig, og jeg som alltid endrer parfymer og musikk og stemning etter årstidene befinner meg i en slags underlig mellomperiode nå som jeg ikke helt finner ut av. Normalt på denne tiden skulle jeg ha vært langt inni Etro Etra / Moschino / Serge Lutens Vetiver Oriental-land, men jeg har ikke en gang funnet dem fram ennå. (NB! Jeg klager ikke! Tidenes lengste sommerferie etterfulgt av enda mer sommer, det er bare fint!)

Ha en fin onsdag, alle sammen!

3 kommentarer:

Maje sa...

Nydelig! Kunne du ha sagt litt kort hva de forskjellige blomstene heter? Regner med at dette er noe du har sådd/plantet i hagen? Jeg prøver fortvilet å få litt orden på egen hage og skulle gjerne hatt tips til ting som blomstrer litt senere på sommeren også, ikke bare tidligblomster. Aner jeg en kaprifol der? En rose?

Ha en fin onsdag.

koristen sa...

Nydelig bilde, og jeg skjønner hva du mener. Det er deilig, og vi klager ikke, men litt rart må det være lov å si at det er. Til helgen skal jeg på korseminar, det blir capribukser og julesanger :-D

Jeg synes jeg ser erteblomster, mmmm....

Glamourbibliotekaren sa...

Maje: De gule og oransje er ringblomster, de blå er kornblomster, de lilla er erteblomster, de hvite og de rosa er kosmos, de rødrosa er kaprifol, den store lyserosa er dahlia. Ingen roser på dette bildet, men har det også! Dahliaen er en knoll man setter ned når frosten er over om våren, og tar opp igjen før frosten kommer om høsten (overvintres i en kjeller eller noe). Kaprifolen er staude, ellers er alt sommerblomster jeg sår hvert år - dvs mye sår seg selv etterhvert :)

koristen: Hehe, det blir nok julestemning tenker jeg!

Populære innlegg