fredag, desember 23, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 23

Nå, hvordan ligger dere an? Røsker dere opp juletre i skogen med bare hendene, med snø opp til midja? Slakter dere griser? Er det dagen for å rulle duker og pusse messing? Banke matter? Bone gulv? Koke sylte? Steke fattigmann til luftveiene tetter seg av smult? Fyre opp i den iskalde penstuen som er avstengt resten av året? Feie trappa med ny flunkende ny hjemmelaget sopelime av bjørkeris? Rulle opp håret i krøllspenner og leggevann, for så å våkne i morgen med dundrende hodepine og et hode fullt av små krusete krøller? 

Jeg håper alle slipper et høyt stressnivå i dag! (selv om det kanskje var noen som fikk doblet pulsen akkurat nå; "Oi, sopelimer har jeg glemt! Grisen jeg skulle slakte har rømt!!? Krøllspenner, hjelp, hvor er de?? Penstua - har vi penstue?? HVOR ER SMULTGRYTA??") 


Kos dere, senk tempoet, pust litt. Jul blir det uansett! Jeg sier som Ernst og Underbara Clara - når man demper belysningen, og tenner stearinlys, ser man ikke hybelkaninene i hjørnene. Her i huset er ambisjonsnivået ganske lavt i år i alle fall! Det er jo begrenset hva man rekker med en baby i hus. (Men desto koseligere med baby!!!)


Ekstra god stemning blir det om Radio Glamourbibliotekars julespesial  snurres i gang! (Godt over abonnenter så langt, det gleder mitt musikkpusherhjerte.) Passer meget fint til juletrepyntingen som foregår i de tusen hjem i aften. Eller i morgen tidlig, som jeg er vokst opp med. (Vi pynter alltid juletreet mens Knut Risan roper "Aaaaaskepoooott! AAAAASKEPOOOOTT!!"). I år pynter vi treet vårt nå i kveld, siden vi har heldags-julaftenfeiring et annet sted.

Ha en fin lillejulaften, alle sammen! Her er det altså første jul hjemme hos oss selv med baby, og det gleder vi oss veldig til!

11 kommentarer:

Anonym sa...

God jul til glamourfamilie med baby :)

Mari sa...

Jeg forsøker å synke inn i god bibliotekplanleggingsmodus, men når du sier det, kjenner jeg at skuldrene er litt høye nå. Tankene spretter mellom alle oppgaver jeg burde gå i gang med, hver og en helhjertet, selvsagt, men hjertet hopper jo, for jeg er fortsatt ny i jobben og full av dype kunnskapshull. Så la meg nå begynne arbeidsdagen på nytt, ta fem minutters avspenning og så en fagartikkel i den myke skinnstolen som er arvegods fra professoratet (eller noe sånt). Arbeidsdagen er tross alt gavetid til meg - så venter besøk på kirkegården, der våre kjære får sine lys og julesanger. Jeg bladde nettopp opp i bibliotekets oversikt over tidligere studenter, og fikk en hilsen fra min farfar. Søk i størst mulig grad til naturen, sa han. La deg ikke styre av teknologien. Interesse: Sjøfiske. Gode, gamle farfar.

Riktig god jul til dere!

Anonym sa...

God formiddag. Rent sengetøy i lin (luksus) på sengene. Dusjet, hurtigstøvsuget, vurderer å lage meg en kaffe, pakket inn noen små ekstragaver, vært i nettbanken (kjekt å gå i banken akkurat i hviler antrekk som måtte passe, med eller uten mascara). Ser på mitt stilistiske juletre og synes livet er kjekt. Jeg setter over kaffen og kar humla suse! .mette

Ingerid sa...

Endelig jul! Ambisjonsnivået er senket, mye er på plass, og resten får bare være. Nå venter noen dager med familien og storfamilien. Det som gjenstår og som absolutt må gjøres er å få opp juletreet, pakke inn gaver og skaffe blomster. Takket være god hjelp fra de nå litt store barna, er huset vasket, duker strøket og alle gleder seg! Jeg blir så glad av å lese om hvordan dere har det med november-babyen! Vi hadde en november-baby for ti år siden, nå er han stor og hjelper oss med å stelle til jul! Tiden flyr. God jul til dere alle

Stine sa...

Vi pynta treet i går, vaska huset i formiddag, og no har vi benka oss framfor TV'en og er klare for Grevinnen og Hovmesteren :-) Ha ein fin vesle julaftan, alle saman!

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag og lillejulaften på en gang!
Her på Sørlandet har julefreden senket seg, jeg har te i koppen og det brenner i peisen. Jeg er klar for noen rolige dager, med bøker, turer med hunden (i regnvær, hoho), julefilmer, te og julegodter. Og så gleder jeg meg til å komme tilbake til Oslo i romjulen, for der venter en fin liten pus som jeg skal passe til over nyttår. Og så gleder jeg meg til å se den fine fyren min igjen, for han kommer jeg til å savne litt disse juledagene.
God jul til alle!

Anna sa...

Hvor blir det av glamorøs fredag? Håper ikke du glemmer det, selv om du er hjemme med baby

Elisabeth sa...

Her har de siste juleforberedelsene funnet sted med hvilepuls, og nå står juletreet pynta i stua. (Men lysene på treet tenner jeg ikke før jeg tar ned adventsstjerna, kanskje når jeg legger meg.) Jeg er blant de mange som alltid har "dratt hjem til jul" i alle år. Men denne gangen feirer jeg hos meg selv, og har derfor juletre i egen stue for første gang. En fantastisk fin og stemningsskapende opplevelse! Har sett grevinnen og hovmesteren, skal snart bake ut grove brød jeg skal ha til frokost i morgen, og så er det bare litt overflaterydding på kjøkkenet + en oppvask som gjenstår.

Jeg er så himla klar for jul i år og gleder meg stort til morgendagen. God jul til både glamourfamilien og gjestene her og der!

Glamourbibliotekaren sa...

Anna : jeg tenkte dere kunne rapportere her i denne bloggposten! :)

glow sa...

Jeg er i mål!! Kom egentlig i mål i går, men da hadde vi juleselskap, så måtte rydde opp etter det i dag. Men det gikk fort. Nå nyter vi senkede skuldre og leser litt i juleutgaven av =OSLO. Ønsker alle en riktig god jul! Særlig glamorfamilien, håper dere koser dere masse sammen :)

Randi sa...

Klart vi kan rapportere fredagsglamour i denne posten <3
Jeg baker ostehorn til den voksne datra som kommer på tv-frokost til Tre nøtter til Askepott i morra, og jeg gleder meg stort :-) <3
Når du blir mamma, så slutter du aldri å være det, og det er så fint :-) <3
Jeg er fortsatt datra til mamma som bor på sykehjemmet, henne som jeg besøker hver ettermiddag. Imorra skal vi dit og spise middag sammen med henne, og det blir nok rart siden pappa døde i høst, men sånn er dette livet. Vi må ta vare på hver dag!
Juletreet vårt er særdeles kortreist i år; hugget i et bed i egen hage der det hadde frødd seg selv og ikke helt passa inn lenger. Nå er det SÅ fint her i stua!
Ellers tar vi det heke ganske med ro. Bøker er funnet fram. God vin er kjøpt. God kaffe og te likeså. De største hybelkaninene er ute, de andre får leve videre til lyset kommer tilbake.
Det er så mye glamour her i vår verden at vi knapt kan ane det!
Nei, nå skal jeg gi meg, kunne skrevet masse, men jeg ønsker deg og den nye familien din ei riktig god jul! Og det samme til alle dine lesere!
Klem fra Randi

Populære innlegg