mandag, desember 05, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 5

I førjulstiden må man ta seg tid til å krølle seg sammen i sofaen for å se julefilmer! Det skal jeg gjøre i kveld! (Vi pleier å samle noen venner her av og til også, spise pepperkaker og drikke gløgg og se film sammen. For to år siden måtte en av dem dra hjem før filmen var ferdig, så jeg lovte henne å sende sms og fortelle om Bing og Rosemary fikk hverandre til slutt!)

For eksempel "Holiday Inn" (1942) med Bing Crosby og Fred Astaire - den er et årlig must. Det er der melodien "White Christmas" er fra! Irving Berlin skrev den, og Bing sitter ved pianoet og synger den for sin etterhvert utkårede. Andre klassiske julefilmer jeg pleier å se: "It happened on fifth avenue" (1947) (som kanskje burde hatt bittelitt mer julehandling for å kunne bli kalt julefilm). "It's a wonderful life" går alltid på en eller annen tv-kanal i jula. "White Christmas" (1954) er naturligvis en av de viktigste og beste, med Bing, Danny Kaye, Vera Ellen og den alltid like skjønne Rosemary Clooney. "Christmas in Connecticut" (1945) er koselig. Jeg foretrekker i grunnen julefilmer som er minst femti år. Og Bings stemme får man jo julestemning av samme hva han synger egentlig. 

"I'll capture her heaaaaaaaaaaart si-i-ingi-iiiing....."

1 kommentar:

Anna sa...

andre fine eldre julefilmer for å variere med: 'Desk Set' med Spencer Tracy og Katharine Hepburn (1957) er festlig og fortsatt aktuell i disse effektiviseringsdager. 'The Shop Around the Corner' (1940) er historien 'You've got mail' er basert på, og er voldsomt sjarmerende med sitt persongalleri og James Stewart. 'Remember the night' (1940), med Barbara Stanwyck som butikktyv som faller for butikkens advokat. Anbefales!

Populære innlegg