torsdag, desember 08, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 8


Hva skuer mine øyne? En peppernøttdeig av en eldgammel oppskrift fra 1800-tallet? Ja! Ettersom man trenger julegodis å kose seg med før jul, ikke bare i selve jula, bør man kanskje begynne å bake nå. En kveld denne uka passer perfekt! Her skal det trilles til den store senebetennelse! Og aller helst til tonene av James Lasts "Weihnacht Hammond-a-go-go" eller andre godbiter fra vinylsamlingen. "Christmas Hammond" kjøpt for 39 kroner på Rimi på Sagene for mange år siden funker også. (Ja nettopp, julemelodier i Austin Powers-stil!)

Grav fram deres beste oppskrifter og sett i gang. Og etterpå skal det spises med god samvittighet!

Fortell meg og alle leserne hva dere liker å bake til jul/advent!

7 kommentarer:

Anna sa...

Kokosmakroner! Helst med sjokolade på. Og min farmor sin oppskrift på cookies må frem hvert år. Hvis jeg i tillegg er så heldig at min svigermor lager pepperkakedeig til oss, da er jeg fornøyd! :-)

koristen sa...

Får jeg tid, skal jeg bake kokosmakroner med litt revet sitronskall og sitronsaft i deigen. Det blir sååå godt!

Også vil jeg lage marsipankuler med valnøtter og mokkabønner på. Marsipanen blir nok ferdigkjøpt, men det er koselig og godt uansett :-)

Ingerid sa...

Barna: pepperkaker, men mest fordi det er gøy
Jeg: lussekatter, eller helst lussebuller med fint sukker på toppen, og vørterkake (bergensk med øl, nellik, rugmel og rosiner, ikke svensk type med annet krydder og mye vørt)
Mannen: julekake med smør, og nøttetopper slik bare svigermor kan, nam
... så vi får se hva det blir til, det kommer først og fremst an på hvor mye gjærbakst vi har plass til i frysen. Lefse, derimot, det kjøper vi, og gome får vi se på.

frk Frydefull sa...

Pepperkaker - fordi det er tradisjon. Må være "mammas oppskrift", selv om det strengt tatt ikke er det, men et utklipp fra gammelt ukeblad med et stort bilde av Torbjørn Egner og med Bakermester Harepus pepperkakesang på. Den er blitt helt fillete etter mange års bruk, men oppskriften kan fortsatt skimtes. Også skal jeg trille litt marsipan. Jeg har kjøpt ferdig marsipan fra Summerbird (min favoritt) og skal dyppe de i Summerbirds Amber sjokolade. Jeg tror det kommer til å bli himmelsk!

Anonym sa...

Jeg skal bake lussekatter!

Marta sa...

I studentkollektivet har det blitt baka pepparkaker, men dei er det diverre slutt på no når det nærmar seg eksamensinnspurt. Vert nok ikkje meir kakebakst på meg før eg er heime hjå mamma og dei andre to, reknar med ho har spart litt til eg kjem heim. Gler meg så til juleferie!

Anonym sa...

Berlinerkranser og Mor Monsen må til for at det skal bli skikkelig jul. Og så gjerne noen utenlandske; Pfeffernüsse og engelsk fruktkake stappfull av godsaker.

Populære innlegg