søndag, februar 12, 2017

Plateshopping


Her om dagen skulle jeg møte ei venninne på kafé. Jeg kom et kvarter for tidlig, og hadde plutselig litt tid å slå i hjel - og jeg befant meg rett ved en av byens to klassiske platebutikker, nemlig Lawo Store som ligger i Haakon Viis gate, i den passasjen hvor man kommer inn i "bakgården" til Oslo konserthus. For et behagelig sted å være! Fin musikk over høyttalerne, rolig stemning, stappfullt av plater - sortert etter label, det er jo morsomt. Jeg gikk hyllelangs så lenge jeg kunne, fant masse jeg hadde lyst på, og plukket med meg to plater som jeg lenge har tenkt å gå til innkjøp av. Det vil si; den ene kom ut rett før jul, men da jeg leste om at den var på trappene tidlig i høst visste jeg at den skulle jeg definitivt ha - nemlig Mozarts store messe i c-moll med Bach Collegium Japan og selveste Carolyn Sampson på sopran. Jeg er så glad i henne! Jeg har hørt plata på en eller annen streamingtjeneste, men det holder jo ikke for min del - jeg vil eie den også. Betale for den, sørge for at utøverne får lønn og gir ut flere plater, ha den stående i hylla mi. Videre kjøpte jeg Marita Sølbergs soloplate som kom i fjor vinter, som jeg har hørt masse på på jobben, og faktisk trodd at jeg hadde kjøpt tidligere - men det var jo ikke til meg selv, det var i gave til andre. Nå er den min! Vi gikk sammen på skolen og hun er min yndlingssopran her i landet (sammen med Lise Davidsen, men de er såpass forskjellige at de godt kan dele førsteplassen!). Her er det operaarier av Puccini, Bellini, Verdi og Mozart - og mange andre. En juvel!

I romjula var jeg innom den klassiske platebutikken på Eldorado bokhandel, den bør også besøkes jevnlig. Man går inn og holder litt til venstre og ned ei trapp - og der finner man en lang vegg full av plater. Deriblant en ny en fra CPO med Bachs dialogkantater på - fremført av bl.a. Hana Blazikova, som er blant de jeg nærmest har stalket gjennom Europa som dere vet. Leipzig, Paris, Budapest. Når hun synger Bach, er jeg ikke vanskelig å be. 

Mitt beste tips akkurat nå er altså å gå innom disse butikkene og handle! Det er få ting jeg blir så lykkelig av som fine nye plater. Husk at dere gjerne må spørre meg til råds når det gjelder musikk og særlig klassisk, jeg svarer med glede!

P.S. Et glamourspørsmål fra i fjor om klassisk musikk 

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Hei Glamourbibliotekar!
Hvis jeg skal eie bare 1 innspilling av "O mio babbino caro", hvilken vil du anbefale? Vokalen er viktig.
Hilsen jazz-rock-blues-soul-funk-noe klassisk-apasionada som prøver å knekke opera-koden, om noe sånt finnes.

Anonym sa...

Jeg skal på Otello med TSO i mars, og da synger Marita Sølberg Desdemona. Gleder meg :)

Glamourbibliotekaren sa...

Cecilia: Jeg synes både Renée Fleming og Angela Gheorghiu gjør den veldig fint, så jeg tror jeg foreslår en av dem!
Her er Renée, og her er Angela. Sistnevnte er virkelig et varp - 7 cder med haugevis av arier for 202 kroner!! Ta den, så får du med hennes nydelige La Boheme-arier også! Tror jeg må kjøpe den selv :)

Anoonym: Så herlig! God fornøyelse!

Populære innlegg