søndag, februar 26, 2017

Twinings Lady Grey


Twinings Lady Grey! En riktig klassiker! En te som har en så selvsagt plass i teskapet at jeg har glemt å skrive om den her i bloggen, så vidt jeg kan se etter et lite bloggsøk. Jeg har hatt den med i en sommerhus-collage for over ti år siden! Også var den med i februarfavorittene her for noen dager siden.

Den er jo veldig nært beslektet med Earl Grey. I tillegg til bergamot har den litt appelsin og sitron, og blad fra blå kornblomst (åh! kornblomster. Gleder meg til sommeren!). I følge wikipedia, hvis info man ofte må ta med en klype salt (hilsen bibliotekaren), ble Lady Grey lansert på det nordiske markedet fordi vi visstnok syntes den vanlige Earl Grey-teen var for sterk. Jeg husker da den kom, og funderte litt på hva dette var for slags kortlivet spinoff, men den har jo blitt værende. Og den er jo knallgod! Men ikke som erstatning for vanlig Earl Grey, ærlig talt. I tillegg! 


Fint å ha Twinings-teene i løs vekt, synes jeg. Så kan man ha noen poser på lur i tillegg, for av og til orker man jo ikke sil og alt det der. 


Men i dag orker jeg. Koppen har dere sikkert sett før - jeg kjøpte den i Bach-museumsbutikken i Leipzig da jeg var der på pilgrimstur i 2013. 

5 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Lady Grey er kjempegod! Jeg liker likevel mannen hennes best, men som du sier er det ikke enten-eller men hver til sin tid! Earl Grey er skriveteen min, når jeg kjenner lukten av den må jeg bare sette i gang (veldig praktisk på kontoret, litt mindre ute på kafe eller besøk, ha ha! Skulle nok valgt et mindre vanlig merke til det formålet). :-) Ha en fin søndag!

Ingrid Grace sa...

En av mine favoritter! Jeg har ikke smakt den vanlige Earl Grey på veldig lenge kommer jeg på, det må jeg kanskje gjøre noe med. Får se på en eller annen kafé eller noe, jeg kommer ikke til å kjøpe den, jeg har så mye te at det nesten er for galt. Tror jeg må gi vekk litt, jeg fikk en del i julegave og har derfor mye nå. Er for galt at den gode teen blir stående og miste sin smak. Tror jeg skal ta med av hverdagsteene mine som jeg har kjøpt selv på jobben, kan ikke gi vekk det jeg fikk i gave, det er ikke snilt.
Denne bloggen er kjempefin, det nostalgiske og det jordnære tiltaler meg veldig.

IngSta sa...

Lady grey er i grunnen min favoritt også. Kjem alltid tilbake til den, men pga. kamp om plassen i teskapet så skal den ikkje kjøpast inn før ein annan te er drukket opp og kan gi plass til den blå dama. God søndag!

Glamourbibliotekaren sa...

Stine A: Jeg er også aller mest glad i mannen! Heldigvis må man ikke velge! Ha en fin søndag du også!

Ingrid Grace: Fint å ta med te på jobben! Det gjør jeg også når jeg rydder. Hyggelig at du liker bloggen!

IngSta: God søndag!

Anonym sa...

Hei!
Hvor kan en kjøpe Twinings Lady Grey i løsvekt? Den er så nydelig. Mr. Earl Grey har jeg kontroll på, men frua er mer ute i periferien... Ha en glad mandag!
Hilsen Koloraturen

Populære innlegg