fredag, mars 03, 2017

Glamorøs fredag


God morgen! Første fredag i mars, juhu! Hjemmebakt brød med brie og eple til frokost, akkompagnert av en kopp Twinings Irish Breakfast. Nam! En noe travel dag, mye organisering, men så blir det en ordentlig slektshelg med restaurantbesøk, selskap, kjole og greier. Og en etterlengtet dråpe parfyme bak øret. 

Neglene skal prydes med Essie Allure, håret skal settes opp, og ellers har jeg tenkt å øve litt gitar i dag. Klimpre og nynne litt på The Great American Songbook. En beroligende aktivitet!

Håper dere har fine fredager! Skriftlig dokumentasjon mottas med stor takk her i kommentarfeltet. Er det noen som fremdeles klarer å holde på nyttårsforsettet med å rapportere? 

God helg, darlings!

mvh Glamourbibliotekaren


30 kommentarer:

S sa...

Fin fredag!
Her i nord skinner solen fra nærmest skyfri himmel, og resten av familien har vinterferie i dag. Sjøl sitter jeg på kontoret og skuer ut på snødekte fjell, og skulle vel egentlig ønske at jeg kunne være ute i dag.

Men det er bare å stå på - jeg har stadig mye å gjøre og en liste med gjøremål som aldri blir tom. Har en litt uavklart arbeidssituasjon, men jeg finner stadig ikke ut av hvordan jeg skal få avklaring på hvor mye tid som skal brukes på hva. Tror egentlig at jeg har blitt vant til å ha det slik, og at jeg derfor ikke ser at dette går i helt feil retning. For stor arbeidsbelastning er en av grunnene til at jeg ikke har rapportert noe særlig på fredagene her - det gjelder å utnytte all tid effektivt, slik at man kan gå hjem sånn ca. til vanlig tid.

Helga er nokså planløs, men om været holder seg må jeg komme meg ut enten til fots eller på ski. Det blir nok også familiebesøk og selskap hos en tante - det blir hyggelig! Ellers er det jo sånn at både kropp og sjel våkner til liv nå når lyset og sola er tilbake - og det gir glede og energi!

God mars-helg til alle!

Anonym sa...

Min helg er deilig blank, foreløpig. Drikker Twinigs lady grey ved siden av jobb-pc. Håret er satt opp i en ganske fin knute i nakken, tenker tilbake på et vellykket spontant restaurantbesøk i går med nydelig hjortegryte, vin og creme brule. Håper å få unna litt jobb i dag. God fredag til alle her! Vh Astrid

Cenerentola sa...

Deilig med fredag! Jeg har egentlig et glamourspørsmål, jeg har så lyst til å utvide platesamlingen min litt (har til og med kjøpt nye hyller på Ikea til dette formål), og lurer på om du har tips til hvor jeg kan begynne innen klassisk musikk. Jeg har ikke peiling. Det er mye fint å høre på radio, men jeg kan ingenting om det. Har du noen tips hadde jeg blitt kjempeglad! Du virker så flink på dette.

Her i Oslo suburbia er det litt grått i dag, men det er snø på trærne utenfor vinduet mitt og jeg skal snart dra avgårde til Blindern og få med meg siste forelesning før helga. Jeg tar på parfyme siden det er fredag :-)

Stine Arkeologine sa...

Fredag igjen, hjelp så fort ukene går! Tenk at det er mars, så utrolig deilig. Jeg har skjørt og lave støvletter, turkis neglelakk (samme farge som himmelen i dag!), Laura parfyme og armbånd med et fint sitat på. Litt sliten men sterk, svart te holder motet oppe og om noen timer er det helg! Ha en fin fredag alle sammen. :-)

Maren sa...

God fredag! Jeg har startet dagen med et glass smoothie ved siden av en sovende halvannen uke gammel baby. Jeg leser og hun sover. I dag skal vi ut på en liten trilletur. Jeg har svart skjørt, grønn blomstrete bluse og en grå ullgenser til turen ut. Helga blir fredelig og rolig, vi skal bare ta dagene som det kommer og vise frem babyen vår til litt besøk. God helg alle sammen!

Josefine sa...

God fredag! :) Jeg er på Blindern for å gjøre en siste innsats før helga! Jeg har faktisk frihelg nå med kun planer lørdag kveld, utrolig deilig! Dagens glamoureffekter: å starte dagen med yoga, og min fine selvstrikka genser. God helg! :)

Anonym sa...

Pyntet i trangt skjørt og med passende glamorøs genser gleder jeg meg over at det er fredag. Første uke etter ferie er gjerne litt for lang.

I helgen håper jeg på turer ute i dagslys, gjerne i kombinasjon med gode samtaler, i tillegg til kvalitetstid med familien.

God helg!

-lutt

Anaruh sa...

God fredag - jeg holder standen!
Har rapportert hver fredag i år, det er ganske fint synes jeg.

Min dag startet med en enorm kopp av Russian morning fra Kusmi, kos med mine to småtroll før de skulle avgårde til skolen, ristet brød med god ost (maasdaam?) til frokost, og buketten jeg satte sammen på mandag er i full flor - den er så uendelig vakker! Antrekket er i kategorien "overgang fra vinter til vår", med stripete skjørt, svart topp og en rosa cardigan over.

Nå har jeg kommet meg på jobb, drikker appelsinte og hører jeg på en spilleliste i Spotify jeg helt hadde glemt. Der dukket det opp noen skikkelig godbiter, blant annet A case of you av Joni Mitchell, som jeg har gått og nynnet på lenge, men uten å klarer å komme på hvilken sang det var. Satisfaction, altså!

Planene for helgen er å få mannen hjem fra London, starte litt på vårrengjøringen, starte på ny bok, se en Woody Allen flim jeg ikke har sett før, og rotere litt på innholdet i garderobeskapet mitt. Og så kan det hende at det blir en liten utflukt i morgen, men det kommer litt an på været. Er det for vått, holder jeg meg hjemme, tror jeg.


Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby som bader i sol og skinner i hvitt, takket være tilstrekkelig med snø på bakken!

Her startet glamouren på forskudd i går, med middagsgjester av beste slag, etterfulgt av kveldstur under nordlyset. Fantastisk vakkert! I dag har jeg i prinsippet fri, men et par jobboppdrag skal utføres før jeg legger bort laptopen. Deretter får jeg besøk av ei venninne "heimana", som er den venninna jeg har hatt lengst i hele livet - et vennskap som også har overlevd perioder der jeg trodde det var over og at vi hadde vokst fra hverandre. Det blir veldig, veldig fint.

Dette er siste helga hjemme før jeg reiser til Alta og Finnmarksløpet litt uti neste uke, så den skal brukes til avslapping, klesvask og reiseforberedelser, god mat (kyllingwraps i fajitas i kveld) og litt forskjellig. Leonard Cohens aller, aller siste plate skal få smyge seg inn i ørene innimellom, jeg er hekta på den for tida.

Ytre glamour: Essie på neglene, Chanel på leppene, Valentina på halsen, grå strømper + overdel, sort pencil-skjørt mellom der, nyklippet hår og et særdeles godt humør som viser seg i smil stadig vekk! God helg!

koristen sa...

En grå fredag i Oslo, men fredag er det uansett! Antrekket er grå jeans og plommefarget cardigan med matchende topp under. Utendørs har jeg nye støvletter som jeg endelig har klart å bli venn med, det mest glamorøse med dem er at de ikke er glatte!

Jeg har kaffe fra automaten og sitter omgitt av bøker som jeg skal prøve å skrive noe fornuftig om til jobbens hjemmeside.

Etter jobb reiser jeg på besøk til venner på landet - med strikketøy og broderi i sekken siden det ikke ser ut som været blir så bra.

God helg til Glamourbibliotekaren med familie og alle andre :-)

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag!
Jeg har en intens jobbehelg, med konferanse idag og imorgen, og møte på søndag. Men mine oppgaver er i hovedsak å være der og sørge for at alle andre gjør det de skal, så jeg satser på at jeg får satt egentlig nedpå innimellom.
Antrekket idag er jeans og en tynn sort genser med vide ermer. Høye hæler er obligatorisk på samlinger som denne, neglene er mørkerøde og smykkene sølvfarget.
Ikveld skal jeg rydde og vaske leiligheten, og imorgen kveld blir det hjemmelaget pizza og kanskje et glass vin sammen med en kollega som er i byen for helgen. Søndag kveld håper jeg på besøk av en fin fyr :)
God helg til alle!

HildeSofie sa...

*satt meg nedpå. Ikke satt egentlig :D

Siri sa...

Fredagshilsen fra en vakkert vinterkledt krok i Snertingdal. Morgenen begynte med -10, men nå er sola her for fullt, og temperaturen kryper oppover. Huset ble vasket i går, kjøleskapet er fylt opp for kommende uke, og snart skal jeg ut en tur for å henge opp flere hjemmelagete meiseboller til småfuglene og ekornene.
Jobbedagen går med til å skrive ferdig en søknad til et morsomt prosjekt som jeg håper blir noe av til høsten. I kveld er det Frida Ånnevik-konsert på Gjøvik, og ellers kommer nok helgen til å bestå av et par skiturer, VM på ski på tv, snømåking og lesing (gjerne utendørs, om sola kommer fram). Det er vinter på sitt aller beste, med andre ord!

God helg til alle!

Annette sa...

Endelig fredag!
Arbeidsuka har gått veldig fort, sånn går det når det er travelt og gøy på jobb. Jeg har nesten litt for travelt skjema for helga, men det er mye gøy som skjer. I kveld skal jeg og samboeren til et vennepar på middag, hvor vi i tillegg skal på smøreskole (altså lære å glide og smøre ski grundig). I morgen er det duket for en langtur på ski gjennom Nordmarka, jeg skal gå Holmenkollmarsjen. Det skal bli innmari godt å bli ferdig. Og så på kvelden blir det bursdagsfeiring av ei god venninne med sang og vin til vi blir fin'.
Ha en flott fredag og helg!

Guro sa...

Helgen tegner til å blir særs uglamorøs, så fredagen får ta ansvar ;)
Dagens glamor er enkel, og har nok mest affeksjonsglamor tror jeg, for på meg har jeg i tillegg til mine brune støvletter med høy hel (som jeg lette etter i så mange år før jeg fant) isbjørnsmykket mitt fra Svalbard.
Den gir meg litt ro i sjelen hver gang jeg rører ved den, da bringer den meg for korte øyeblikk tilbake til de snøkledde viddene, til stillheten og til mektigheten ved naturen der oppe.

God helg og godt selskap ønskes bibliotekaren :-)

Dahlia sa...

Koser meg på hjemmekontoret og gleder meg til en rolig fredagskveld med skrei på menyen. Helga skal brukes til å legge veggpapp på soveromsvegger og teste ut forskjellige mørke blågrønne nyanser, det blir spennende. Og så skal jeg i Uranienborg kirke søndag kveld og høre Grex Vocalis. Det gleder jeg meg til. God helg!

Anonym sa...

Fridag og fredag = herlig! Avspaseringsdagen har så langt blitt brukt på hudpleie, massasje og frisk luft, rydding i klesskap og lagt ut noen plagg på Finn, og snart skal jeg leste bok. Olje i håret etter behandlingen og dønn uglamorøs, men i kveld skal jeg kle meg opp litt, se Cabaret (på teater her i Oslo) med kjæresten og så teste ut bydelens nye bar på hjemveien. Resten av helga er åpen. God helg alle! :-)

Q sa...

God fredag til alle! Snikleser sniker seg inn med en glamourrapport. Eller, glamour og glamour - med en liten baby i hus føler jeg meg rimelig glamorøs bare etter en vanlig dusj, og nettopp nyvasket hår er dagens glamoureffekt. Ellers har jeg begynt å rydde plass til flere teer i skuffen min og fått drukket to kopper i dag. En nyinnkjøpt potteplante på kommoden gjør meg glad når jeg ser på den her jeg sitter ammefast i sofaen, og nå skal jeg strikke litt på en genser til meg selv før vi tar oss en luftetur ut i snøen. God helg!

IngSta sa...

Min beste glamour i dag er forbedring i forkjølelsen som har haldt meg nede i 1 vekes tid. Hurra! Lager pannekaker - hurra! Sett på ein spennande stafett og begynt på nytt strikketøy - dobbelt hurra! Dessutan er det mars og eg skal ut og plukke et par greiner forsythia som veks like utanfor vinduet her. Mykje å glede meg over denne fredagen.

.mette sa...

God ettermiddag. Sløv fredag. Beundret min nymalte grå fondvegg på soverommet, handlet mat og så, rett ut på landet. Herrestafett, grundig vask av bruktkjøpt sportsvogn (kjekk å ha på landet), en kort tur hvor vi støtte på tre rådyr har jeg nå landet i sofaen (gemalen har tatt godstolen), med aviser, Magasinet, strikketøy og mobil. Tror jeg skal ta på kjole i aften - det er jo fredag! Det er deilig med helg og mars måned selv med uventet/ikke ønsket snøfall. Alt blir bedre - hilsen .mette

Anonym sa...

Det begynner å ligne vår ute, sola smelter snø og is. Nyvasket hår som lukter deilig kokos. God kaffe og en nyslått helg uten forpliktelser. Hører på Joni Mitchell, inspirert av Anaruh over her :-). Takk!

Tigram sa...

Er installert i ei togvogn med ski og sekk på bagasjehylla. Glamouren er mammas gamle blå- og kvitrutete flanellsskjorte. Ser fram til fjelluft og ein fredfylt hyttetur i godt selskap. Før det er det te på termos, ny bok (Brooklyn av Colm Tóibín) og fredagsaviser. Gratulerer Maren! Og god helg alle!

Anonym sa...

En helt blank fin fridagsfredag i dag :) Godt etter en stressende uke. Ny Emma S. New York duft. Pleier meg selv, har shoppet bare til meg selv. Sett langrennsstafett. Heia Finn-Hågen Krogh! Spist deilig middag. Drikker vaniljete fra min elskede gamle rosa tekanne i hvit stjernekopp og hører på musikk. Gråmelert joggins og svart t-skjorte. Skal bare være inne resten av dagen. Har vært litt mye mennesker denne uka. Gleder meg til å se Hjertestart med Kristoffer Joner søndag. God helg!

Stine sa...

Feirar siste dag i praksis og første fredag i mars med svart blyantskjørt og vårsko. Snart skal eg setje meg på bussen og reise til min kjære <3 God glamorøs fredag og helg til alle!

Lektor Tørrdal sa...

Den siste fredagen i vinterferien har blitt tilbrakt med fotpleie (halleluja for gavekort til bursdagen), lunsj hos foreldrene mine og kafetur med venninne. Her brukes dagen til det fulle :-) Få planer helgen, men håper å få se LaLa Land

Arktisk frøken sa...

Endeleg helg! Twinings sitron-te i koppen, behagelig musikk på anlegget og strikketøyet ligg klart. Skal berre sjå ein episode eller to av Billions på HBO først... ;-) Ingen ytre glamour i dag, men det er vel kjensla som tel? Riktig god helg til alle!

Anonym sa...

Har hatt en helt ok dag på jobb, uka har gått så fort!m, og plutselig er ukas beste dag her! Feiret fredagen med rundstykker med brie og hjemmelaget solbærsyltetøy til
formiddagsmat. Antrekket var casual, men men pyntet opp med mitt jadegrønne smykke, som jeg kjøpte i Barcelona i november. Middagen ble en innertier; pasta carbonara med godt brød til. Nå som barna er i seng, skal kvelden nytes på sofaen med kryssord, "Norsk sokkel" av Heidi Linde og diverse kveldsunderholdning på NRK. Ha ei fin helg, alle sammen!

Hun med hatten sa...

Endelig glamourfredag!
Dagens glamoureffekter er en ny , hvit ullgenser i alpaca som jeg har ønsket meg og spart til i snart et halvår og én mørkelilla nellik til å friske opp restene fra forrige ukes tulipanbukett der et par tre blomster fremdeles holder stand (Glamourtips: holde liv i blomsterbuketten ved å fylle på med én eller to nye blomster/blader eller kvister ettersom det tynnes i rekkene).

Myk myk genser kombineres med Chanel secret neglelakk, Philosykos fra Diptyque og røde lepper. Kvelden nytes med Algotea fra Kusmi og Willian Zinssers "On writing well".

Takk for at du arrangerer glamourfredag for oss hver uke, så vi kan bli minnet på hvor mye fint vi har i livene våre.

Marta sa...

Travel fredag og fin fredag på denne kanten!
Den daglege glamoureffekten har for tida vore eit par strikkevottar eg har arva frå Besta mi (saknar ho, fint med småting som har noko av henne "i seg"), og eit fint handlenett frå Samlaget. Glamorøst var det òg å bli servert god kaffi på møtet tidlegare i dag, og rolege timar på jobb etterpå.

Og alltid: bloggen din gjer meg glad, og har gjort det i så mange år no! God helg til deg og lesarane!

Maje sa...

Jeg hadde vinterferie på fredag, og det ble tur til Hadeland glassverk i steden for blogglesing:) Jeg tenkte likevel at jeg kunne legge inn et raskt svar til Cenerentola som spurte om klassisk musikk. Det er mulig at spørsmålet gikk direkte til Glamourbibliotekaren selv og ikke til leserne, men jeg legger inn et lite svar likevel.

Cenerentola:
Glamourbibliotekaren vet mye mer om hvilke innspillinger og musikere som er verdt å satse på. Jeg bare foreslår at du kjøper inn litt fra hver periode. Det kan være ganske fint å ha litt fra noen av de store fra hver periode slik at du får god variasjon. Noen ganger kan du nesten høre hvordan instrumenteringen endres og hvordan komponistene finner nye veier til klang, volum og dynamikk.

Dette er mine forslag:

Renessansen: Palestrina. Kanskje noen av motettene eller madrigaler

Barokken: her er det mye (!) fint, men f.eks. Henry Purcell sin opera "Dido og Aeneas" (arien "Didos klage" er veldig kjent), Bach sine Brandenburgerkonserter og juleoratoriet (så vakkert at det ikke kan beskrives) og Händels "Water music" (f.eks.). Alison Balsom sin plate "Sound the trumpet" er forresten veldig god. Verker av Purcell og Händel.

(Wiener-)klassisismen: her er det også veldig mye som er overjordisk vakkert. F.eks. Mozarts konserter og requiem, men jeg er spesielt svak for fløytekonsertene hans, Beethovens (grenser til romantikken) sonater (f.eks.), jeg liker cello sonate nr 3 i a-dur. og Haydns symfonier, eks. nr 45.

Romantikken: Shubert (vel - han er vel i grenseland, men) sin "ufullendte" symfoni er en av mine absolutte favoritter. Der er det alltid noe nytt som kan oppdages. Ellers kan jo nevnes Tsjaikovskijs ballettmusikk, Mussorgskijs "Natt på Bloksberg", Gabriel Faurés rekviem og Prokofievs "Romeo og Julie". Vet vel ikke helt om sistnevnte kan plasseres i denne kategorien, men..

Impresjonismen: F.eks. Erik Saties gymnopedier og Maurice Ravel, eks Bolero eller noen av pianoverkene.

Modernismen: det er jo en sammensatt gruppe. Jeg innrømmer at jeg aldri har fått helt taket på eks. Schönberg osv. , men Stravinskij er veldig interessant. Liker vel kanskje Petrushka og Ildfuglen best. Ellers er Gustav Holst "Planetene" et must (og er du Star Wars fan så hører du hvor John Williams har gått i skole der:)).

Det finnes så mye vakker, klassisk musikk. Håper du finner noe du liker.

Populære innlegg