fredag, mars 31, 2017

Glamorøs fredag


God morgen! Jeg er iført min hvite blomstrete morgenkåpe og har en kopp Whittards Darjeeling ved min side. Soundtrack: Matteuspasjonen (J.S.Bach-Stiftung-innspilling) og klirring og plinging fra en baby som elsker babygymmen sin. Hun stiller i dueblå kjole i dag, strikket av en tante. 

Jeg bladde meg bakover i arkivet og fant ut at akkurat disse dagene, altså påska for ti år siden, feiret vi i New York. Det var på den tiden dollarkursen var lav og vi dro dit hvert år! (Akkurat nå har jeg ikke så lyst til å dra dit, ikke før det er presidentskifte.)  Jeg husker vi så La Traviata på The Met i Franco Zeffirellis scenografi, med en da ikke fullt så kjent Jonas Kaufmann (som senere har blitt superstjernetenor). Jeg kjøpte en hvit sjokoladepåskehare i Godivabutikken på Madison Avenue og fikk ikke filme der inne. Jeg kjøpte mine enorme grønne solbriller på Screaming Mimi's. Magnoliaene blomstret i Brooklyn Heights. Våren er fin i New York altså. Sommer, høst og vinter også, men den uforutsigbare våren... Åh. Ok, nok om det.

Det er en grå dag her i hovedstadsområdet, det skal regne som i går, men det gjør ikke noe. Vi koser oss inne med bøker og musikk og rangler og matter på gulvet og sånt. Vi har røde og gule tulipaner og rosa tusenfryd på bordet, hvite krokus og påskeliljer og perleblomster på verandatrappa. Og blomstrende magnoliakvister står på ovnen. Egentlig begynte Glamorøs Fredag allerede onsdag kveld når jeg tenker meg om, da jeg var på konsert igjen for første gang siden babyen kom. Det var virkelig en opplevelse!

Håper dere har fine fredager alle sammen! Tenk at mars er over alt! I morgen er det april... ikke til å tro. 

Rapporter mottas med glede i kommentarfeltet! Alle er hjertelige velkomne til å bli med, og utfordringen går i dag spesielt til de som sjelden eller aldri kommenterer. Jeg vil høre fra dere også!

mvh
Glamourbibliotekaren

26 kommentarer:

IngSta sa...

Takk for musikktipset - har satt på Matteuspasjonen. Nye tonar for meg dette, men vakkert og høgtidsstemt. Skal ellers bake kake i helga og det pleier jo vere ein hyggelig ting å gjere. Eit par spiseavtaler med venninner har også kome på planen. Skal bruke Samsara som duft i dag og sjå ut på forsythiaen som blomstrar utanfor her. God fredag!

Ina sa...

Jeg dufter av Hermes Poivre Samarcande og skriver på utkast til kapittel tolv av tolv i boken min. Det føles veldig bra! I helgen blir det selskapsliv og slaraffenliv i like store doser. Og litt planlegging av neste Tokyo-tur. Prøver å finne nøyaktig hvor kirsebærblomstringen er best denne påsken! God helg!

Synne sa...

God fredaaag! Det er grått her også, men det gjør ingenting, for jeg kan hygge meg innendørs med skriverier og småtteri i dag. Skriver prosjektoppgave på vinstudiet, om musserende vin fra England! Akkurat passe snevert, og veldig interessant.
Jeg er ikledd et syrinlilla svisjeskjørt, en hvit genser (med Minni Mus på, hihi) og rød leppestift. Håret spiller ikke helt på lag, men det får bare være.
I tekoppen har jeg Sweet Chili fra Pukka, og den er overraskende god, selv for en chili-pingle som meg. Den er ikke sterk, den er liksom bare ...varm?
De neste dagene står det fest på planen, pluss et besøk hos et vennerpar, og forhåpentlig noe god vin.
God, glamorøs helg til alle!

Anaruh sa...

God fredag!
Jeg begynner endelig å se slutten på en langvarig forkjølelse, og håper at helgen kan brukes til å samle krefter til en ny uke. Akkurat nå sitter jeg innhyllet i ull fra topp til tå, og drikker svart te med sydfrukter fra Pickwick. Stua er fylt med blomster (liljer, tulipaner og forsythia), og den eneste faste planen jeg har for all overskuelig fremtid (les: de neste par dagene) er et telefonmøte om en times tid. Etter det har jeg planer om å tusle tilbake til sofaen og lese ut en bok og ta ting litt sånn som de kommer. God helg til alle som leser!

Kjersti sa...

Å, denne fredagen har jeg sett fram til! Den er helt fri, og jeg er alene hjemme. (Hmmm, jeg skriver visst ofte om jubel over å være alene hjemme, mistenkelig - men det er jo bare fordi jeg trenger det så sårt innimellom. Og jeg vet jo at det er en unntakstilstand, det er derfor det er så deilig!)
Det er grått her også, men jeg skal snart ut på tur allikevel. Da blir det ekstra godt å komme inn etterpå, dusje, ta på meg behagelig tøy og nyte en laaaang ettermiddag og kveld med Mi briljante venninne, tedrikking og hva jeg ellers kunne få lyst på av mat og drikke som befinner seg i huset.

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra havgapet på Helgelandskysten! På Lovund skinner sola fra en nærmest skyfri himmel, og jeg har 'hjemmekontor' borte, hos noen venner jeg er på besøk hos for første gang. Antrekket er foreløpig preget av morgenturen med hunden og påfølgende stillesitting, men etterhvert blir det vel jeans og rød strikkegenser, tenker jeg. Chanel på leppene, ellers ingen sminke.

Planene for helga er å være sosial, kanskje lese litt, være ute på tur i nytt område og ellers bare ... ha det fint, rett og slett! Søndag vil også by på en femtimers tur i vakkert landskap med hurtigbåt, og det er helt greit. God helg!

Lille sa...

Endelig fredag!
Det blir jobb i kveld, siste vakt på denne jobben. Veldig deilig å avslutte det kapittelet og fokusere helt på min nye jobb!
Har begynt dagen litt sent, med deilig frokost og kaffe i Mumi-kopppen.
I morgen har jeg fri og skal til Oslo og besøke en venninne. Jeg tar toget inn tidlig og vi skal hygge oss med god lunch, vin, skavling og litt shopping. Det gledes stort!
Antrekket er passe avslappet, lys jeans, blåstripete genser og rustbrun varm cardigan. Duften er Jo Malone Peony & Blush Suede.

God glamorøs fredag alle der ute!

tea sa...

God fredag!
Lite som minner om glamour her i dag. Hes stemme og dårlig allmentilstand preger humøret, samt tvangsskriving av en oppgave som snart skal leveres. Kanskje ikke så gøy akkurat nå, men det må til. Mye te og litt avslapping med bok innimellom hjelper på. Gleder meg veldig til påskeferie om en uke!

Håper alle får en fin helg! :)

Ingvild sa...

God fredag, kjære Glamourbibliotekar! Det er en fryd å lese dine oppdateringer. Dagens glamoureffekt hos meg er nylakkerte negler (Chanel 639 Exception) og frydefulle forventninger til helgens fjelltur med jentegjengen.

Ha en riktig fin og glamorøs fredag!

R sa...

Her er ikke glamourfaktoren særlig høy mtp en dårlig natts søvn. Meeen, jeg har hjemmekontor (yey!), nye 'dawn' ørestikker fra Pernille Corydon i ørene og en liten hund til låns som akkurat nå fungerer som en varmedunk over føttene mine. Jeg har kaffe ad libitum og fyr i ovnen. Været er grått, men snart skal jeg og hunden ut på tur i skogen. Det er visst ikke så halvgærent allikavel ;)

Fin fredag til alle!

Rannveig sa...

Med grått vær ute og en forkjølelse som akkurat kicket skikkelig inn så føles ikke denne fredagen direkte glamorøs ut. Jeg hadde til og med glemt at det var fredag til jeg så denne bloggposten! Jeg prøver likevel å ikke la meg kue av dårlig form og humør, så i morges tok jeg på meg en nydelig rød ullgenser som er kjempegod å ha på seg, fikk på "diamant"-øredobbene og en liten dusj med parfyme før jeg gikk ut. Satser på en rolig kveld med et glass rødvin og bok, eventuelt en episode av "The Crown" som mannen og jeg har begynt å se på. I morgen skal vi på lunsjbesøk hos gode venner. Søndag er foreløpig åpen. Forhåpentligvis blir været fint nok til å at vi kan være masse ute og ungene kan leke.
Ønsker alle en strålende fredag, og en god helg!

Ingrid Grace sa...

Her suser jeg rundt med vaskefilla i en gammel joggedress. Gleder meg til å hoppe i dusjen etterpå. Glamouren i dag blir kanskje bedre etter det, planen er rød leppestift og Boucheron parfyme i dag. Solen skinner, jeg burde vært ute og gått tur. Ønsker alle en riktig god helg.

Anonym sa...

Skal ta helg etter et møte snart. Har nydelige rosa, sølv Marc Jacobs ørepynt og smykke på, og Emma S. parfyme (New York). Og sola er framme! Jeg skal også sette på Matteuspasjonen når jeg kommer hjem etter diverse ærend! Leilighetsvasken tar jeg etterhvert gjennom hele uka nå, så jeg slipper så mye i dag. Skal se en film (Kjempen) lørdag. Ellers bare slappe av, gå tur, lese, se på Riverdale på Netflix (som jeg begynte på i går). God helg!

Anonym sa...

Hei, og fin glamourøs fredag!
Jeg er fast, og meget fornøyd leser av bloggen, og tar nå utfordringen om å kommentere;)
Fredagsfri, og barnebarna(2 stk) på besøk, sånn at mammaen kan ha en glamourøs formiddag med venninner. Vinn, vinn for oss begge.
Duplo, bøker, og puslespill, fra mammaen var liten, hentes frem, og det er så koselig;)
En flott dag, og en nydelig helg ønskes alle herfra!

Glamourfilologen sa...

Jeg er fast leser av bloggen og kommenterer av og til, så nå griper jeg anledningen! Det er fredagsglamour på kontoret, til tross for grå himmel. Koselig lunsj med kolleger og blide ansikter som gleder seg til et par fridager. Helgen skal brukes til avslapping, lesing og litt tv-titting, pluss frisørbesøk i morgen (absolutt glamorøst). Kanskje blir det en koselig søndagstur på Bygdøy e.l. Ha en fin helg, glamourbibliotekar og alle dere andre!

Marie sa...

Hei og god glamorøs fredag! Jeg er fast leser, men har aldri kommentert tidligere, så i dag tenkte jeg at jeg kunne ta utfordringen på strak arm. Jeg sitter og skriver på avhandlingen min. Jeg har endelig kommet til et punkt hvor jeg koser meg med det i stedet for at det skaper stress, det er godt. Nå har jeg en fem minutters pause som brukes her inne. Om en liten time skal jeg ta med meg hund og mann ut av byen til hytta på Hedmarken for en rolig helg med god mat og drikke, lange turer og kanskje litt skriving også. Ha en riktig fin helg!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Antrekket står i stil med været, med grå genser i myk kasjmirull. Duften er Le Petite Robe Noire fra Guerlain (det var den jeg hadde sist fredag også, og ikke husket navnet på). Har drukket et ukjent antall tekopper så langt i dag, og flere skal det bli, blant annet på et hyggelig møte med en gammel bekjent/kollega etter jobb.
Ikveld skal jeg være hjemme og ta det rolig, og i morgen må jeg finne frem litt vårklær, for søndag går nemlig turen til Wien, og der er kirsebærblomstene i full gang, hurra!
God helg til alle :)

Stine Arkeologine sa...

Jeg feirer fredagen og vårsola med knallrød neglelakk, turkis bluse og gule tulipaner! Har jobbet hjemme i dag, vært ute og snust som en hund i blomsterbedene for å holde meg oppdatert på spirefronten, og spist lunsj på trappa med te og ullteppe. Det har vært en tøff uke på noen måter, men nå er det helg og det er så mye fint å være glad for. En fin fredag, er det! Riktig god helg, alle sammen!

.mette sa...

Hei og hopp. Er superforkjøla, men ligger aldeles ikke nede. Har ramlet inn på vårt lille hus på landet hvor regnet sildrer og fuglene koser seg på brettet. Gemalen har vært i nyåpnet ølbutikk på Lambertseter og kjøpt inn masse alkoholfritt namnamøl til meg. Etterhvert skal kjolen på, håret settes opp og pizza forberedes. I morgen skal vi hjelpe gode venner og hyttenaboer med kvist og kvast - det blir morgendagens gode gjerning. Idag har jeg eg. bare sust litt rundt. Tulipaner (gule - fått av gemalen) lyser opp og radioen står på P4. Ønsker alle, store og små, unge og eldre en flott helg og la dere ikke skremme av regnet. Det varer ikke evig!!! .mette

Anonym sa...

Her i Bergen regner det, men inne er det tulipaner, ullpledd og bøker. Lite glamorøs bekledning foreløpig, men i kveld blir det kino, og da får jeg heller pynte meg litt. Rød leppestift og nyvasket hår gjør susen tenker jeg. I helgen skal jeg drikke te av ny kopp, høre lydbok og starte så smått på den store våroppryddinga i skuffer og skap. Ikke så glamorøst mens det står på, men fantastisk når man endelig er ferdig.

Ønsker alle her en riktig god helg!

Hilsen Ida i Bergen

S sa...

Fin fredag!
Har bare innspurten igjen på en slitsom uke nå, så kan jeg traske hjem fra jobb. Har heldigvis fått meg en tur ut i finværet her nord i dag, så fikk kjenne på sola og snø som smelter. Det skjer litt av hvert for tia, og vi er nå i ferd med å lande planene for neste utenlandsferie. Akkurat det gir meg sånn reiselyst at jeg blir helt yr, og så blir det så mye latter når vi planlegger turen med gode venner. Har også fått meg nye briller, så nå håper jeg at leselysten skal komme tilbake. Har så mange spennende bøker som ligger og venter, men har ikke maktet å lese i dem fordi jeg har sett så dårlig.

Helga blir tilbragt hjemme siden flere i familien ligger flate med influensa, og vi har derfor ingen planer. Har vel et mål om å få gjort vårrengjøring og litt utrensking, pleier å ha en forfriskende effekt på meg. Og kanskje rydde terassen for snø og sitte ute i sola? Håper jeg får til å veksle mellom å være effektiv og det å slappe helt av, sånn at jeg har litt krefter igjen til siste uka før påske. Det hadde vært deilig.

Og tenk - siste dagen i mars! Veldig rart og veldig godt å tenke på. Denne vinteren har vært tøff sjøl for en innbarka nordlending.

God helg til alle!

S

Stud.med sa...

Tidlig start på dagen, men jeg klarte likevel å kle på meg ordentlig med blonstrete kjole og støvletter. Og litt nesten-lebestift fra BobbiBrown! Føler fortsatt at jeg har kledd meg ut hvis jeg bruker ordentlig lebestift �� Elers var det en god ide å ha med regntøy så ikke sykkelturen ble så våt. Nå er det hjem til kveldsmatbesøk og litt sofasliting med kjæresten!

Tigram sa...

Fredeleg fredag med gråvêr som står til mine tette bihuler. Sol Litt glamour er det plass til likevel- det brenn på peisen og på bordet står ein ranunkelbukett med ein heilt utruleg fargesamansetning. Og eg som trudde ranunkelsesongen var slutt. Påskete i koppen, den frå "Smak og behag". På posten ligg min favoritt frå Teagarden og ventar. Litt plikter vert det i helga, men sundag skal eg høyre tenoren Joseph Calleja i Operaen. God helg alle!

Ida sa...

I dag ble mine glamorøse innslag flytende eyeliner, blingøredobber, mørkeblått skjørt med høyt liv, og en uvanlig god hårdag. Jeg elske gode hårdager. Jeg og kjæresten skulle ut å storhandle mat, og benyttet da anledningen til å unne oss en snartur innom en kaffebar. Det ble hasselnøttgelato på meg, og kanelwiener og cortado på kjæresten. Jeg stakk også innom en tebutikk og fant den fineste teboksen jeg har sett på lenge. Og hold deg fast, den inneholdt Whittard sin mango og bergamott-te som du anbefalte for en stund siden. For en lykke! Da slipper jeg å finne noen Londonreisende som da måtte ha kjøpt den for meg. Ellers er det dessverre ikke så mye som vitner om glamour her, med begynnende forkjølelse i kroppen og uvær ute. Nå kryper jeg under dyna, med en god varm kattepus på føttene <3 God natt.

Glamourbaristaen sa...

Min første fredagskommentar tror jeg :-) Har fulgt denne bloggen siden 2010 da jeg lette etter nordmenn med peiling på New York før jeg skulle reise dit selv. Men har ikke kommentert så mye. Tar oppfordringen! En dag for sent da, ha ha. Men fredagen ble fin, det var stor pågang i kaffebaren hvor jeg jobber, kanskje fordi vi har fått inn påskekaffe nå. Min parfyme for tiden er Dior Dune, jeg hadde på leppestift og nye øredobber som jeg fikk av mamma til bursdagen min i februar :-) Ha en god helg alle sammen!

Julia sa...

Bedre sent enn aldri? Nuvel, som den sporadiske rapporteringsgjesten jeg er kan jeg meddele at våren virkelig har tatt fart her i spirebygden, pent stelte engelske collegehager flommer over av tulipaner, påskeliljer og mange andre blomstrer. Det er magnoliabonanza her i nabolaget, himlen er blå, og alt er bare så utrolig vakkert. De siste ukene har vært preget av mye jobb og noe ustabilt humør, denne krevende uken er intet unntak, men en festlig kveld på puben reddet heldigvis inn fredagen. Og tenk, i morgen braker vårens vakreste eventyr løs, nemlig The Boat Race! Heia mørkeblått! Fortsatt god helg ønskes alle sammen.

Populære innlegg