mandag, mars 06, 2017

Vårvinteren er her!


Vårvinteren kan jeg si mye om, det pleier jeg å gjøre hvert år, og det går ikke an å samle det i bare ett blogginnlegg! Den kommer med små eksplosjoner av lykke, titt og ofte, på denne tiden av året. Vi var bortreist i helga og kom hjem nå til ei stue fylt av sol klokka 17.15, en hage som fremdeles har mye snø - og til og med snøklokker i bedet under hekken! (Jeg satte umiddelbart på en James Taylor-plate og snuste på en av mine mars-parfymer...) Vi er heldige som bor sånn til at sola skinner inn her i stua hele vinteren, men nå utover forsvinner den ikke før sent på ettermiddagen - og da er det virkelig vårvinter. Altså den nydelige tiden mellom vinterferie og påske. Vår den ene dagen, masse snø den neste, men det gjør ikke noe. Så fort vårtegnene har dukket opp, er det vår i hjertet, og da kan det snø og storme så mye det vil. Nå går det i full fart mot lysere tider!

6 kommentarer:

Sol sa...

Digger uttrykket vårvinter! Takk for denne berikelsen i vokabular! :-D (beklager at det er lenge siden jeg har kommentert, fint å være tilbake her igjen!)

Ragnhild sa...

Ja, det er så deilig nå! A propos påske, er det vel påskeadvent snart?

Glamourbibliotekaren sa...

Sol: Velkommen tilbake! :) Det er ikke jeg som har funnet på vårvinter altså! Lurer på om jeg fikk det fra Underbara Clara for mange mange år siden, og adopterte det sporenstreks. Jeg forstod øyeblikkelig hva det betød, og fant ut at jeg hadde savna et navn for akkurat denne perioden - og stemningen, ikke minst. Jeg har så mange sterke minner fra denne tiden på året.

Ragnhild: Der sier du noe! Snart på tide å lade opp til gule kyllinger og påskekort-skriving!

Mathilde Nicoline sa...

Jeg hadde glemt hvor glad man blirbli av vår og får også disse eksplosjonene! Skrev nettopp på bloggen min om det jeg refererer til som «ta frem sykkelen vær», litt vel kaldt for det ennå, men ikke lenge igjen!

Anonym sa...

Dette gullkornet fra Charles Dickens beskriver vårvinteren perfekt:
Det var en av disse dagene i mars,
når solen skinner varmt og vinden blåser kaldt
- når det er sommer i lyset, og vinter i skyggen.
Hegepege

Glamourbibliotekaren sa...

Mathilde Nicoline: Sykkelen, eller klinkekulene - det kom jeg på i dag! Hmmm. Mange år siden.

Hegepege: Spot on!!

Populære innlegg