tirsdag, juni 06, 2017

Fine ting med juni. Og med sommeren!Som om man behøver å påminnes hva som er fint med juni... men jeg blogger om det allikevel. Bare for å skape litt ekstra feelgood-stemning her over den måneden vi er inne i! Eller sommeren, rett og slett. Når det er sagt, er det stor fare for at jeg gjentar meg selv her i dette blogginnlegget - også - men det er jo fordi dette er noe av essensen og kjernen i det jeg forsøker å formidle med denne bloggen! (Det er ikke så lenge siden vi var inne på nettopp det, og da ble det en enda fyldigere liste med masse linker.) 


Derfor - slik nyter man sommeren, Glamourbibliotekar-style, en gjenganger til glede for nye lesere:
Å ligge i hengekøye på godværsdager og lese, kanskje til og med sovne, med stråhatten godt trukket nedover øynene.Ta med en av platespillerne ut i hagen og spille fine plater, primært ikke i solsteiken (for platenes skyld). Sitte ute om kveldene og drikke te og se gamle filmer. Gjerne med føttene i en balje varmt vann med deilige oljer i. (Husker dere dette glamourtipset fra den bittelille balkongen min på Sagene?)  Burde funke i en bakgård også, om man ikke har egen uteplass. 

Og når man først er ute om kvelden: Inhalere duften av blomstrende kaprifol så øynene går i kryss. Hagen vår er parfymert om kvelden nå! Så vidunderlig det er. 

Stå opp tidlig mens de andre sover, og sitte i morgensola ute på frokostplassen og lese avisa. Dette kan man jo også gjøre på vei til jobb - mange kaféer åpner veldig tidlig og har uteservering i sola. 


Feire forlovelsesdag - og bryllupsdag! I år er det 11 år siden den vidunderlige festen, tenk det. 


Sommeruniformen min. En eller annen blomstrete kjole, en hatt (solstråhatt, fedorastråhatt fra Coney Island eller denne Stetsonhatten fra Berlin), og solbriller. Og sandaler eller Bensimons. 

Lage iste i mengder. Enten av mynte fra hagen, eller av vanlig svart te (evt grønn eller hvit) som man tilsetter litt stevia og noen skiver sitron og avkjøler. 


Benytte solskinnsdager å vaske sengetøy og gardiner som flagrer i vinden og tørker på en halvtime. 

Sykle små kveldsturer på landeveier. Jeg har en fin gammel og velholdt DBS damesykkel som passer utmerket til dette formål. 

Lage rabarbrasaft, rabarbrapai, rabarbrasyltetøy. Juni er virkelig rabarbramåned! Fryse ned en hel del så man kan plukke dem fram til høsten og lage eple-rabarbrapai. (Bli venner med noen som har rabarbra om du ikke har hage selv!)Lese ungpikebøker. Evi Bøgenæs. Diverse GGP-bøker fra loppis. Frøken Detektiv. Ina-bøkene. Puk. Svenske flickböcker! 


Gå hånd i hånd til butikken på en formiddag for kun å kjøpe is. Det er vi veldig flinke til her i huset! 

Finne fram gamle Donaldblader, Archie og Binky og lese dem på et teppe i gresset. Liggende på magen, fortrinnsvis. Man blir så sliten i armene ellers. (I fjor sommer da jeg var gravid, klarte jeg å imitere en mageliggende stilling ved å ligge på siden og vri meg over i en slags halvoppreist hvalross-yoga-stilling. Sannsynligvis ikke særlig grasiøst, men det funket!)

Trille fine turer ned til sjøen. Vi triller lange turer flere ganger i uka nå, og det lukter så godt overalt. Det er deilig å oppleve blomstringen på den måten! Noe nytt har sprunget ut i flor hver gang. 


Hageselskaper! Inviter venner på saft under morelltreet. Eller inviter dem med til piknik i en park!

Nyte alt som blomstrer. Rosene har såvidt begynt her i hagen, og peonene har mange mange store knopper! Tviler på at de slår rekorden fra 2015, da hadde vi 125 peonknopper her! Vanvittig. Og - drikke te der det blomstrer til enhver tid. 
You know the drill. 


(Det er jo ikke sånn at sommeren er her for fullt riktig ennå, men vi må jo ha noe å se fram til!)

8 kommentarer:

Ragnhild sa...

For et nydelig innlegg. Nå ble jeg helt varm i sjelen.

Ida sa...

Ingen er så god på sånn hverdagslykke som du ;) <3 ^_^ Takk for de fine tipsene! Nå føler jeg meg enda mer klar for sommeren som kommer om 2 dager (ifølge værmeldingen).

Fagbibliotekaren sa...

Sier meg enig både med Ragnhild og Ida. Dette trengte jeg! Dette er du god på! Hverdagslig lykke men allikevel litt utenom det vanlige. Det er oppnåelig, det er så fint å se! Lett å havne i at den ene kjedelige dagen avløser den andre, men ikke nå lenger. I sommer skal jeg leve Glamourbibliotekar-style :-D Takk for all inspirasjon!

Fagbibliotekaren sa...

Glemte å si - Jag är blivit med trädgård! Har etter litt om og men arvet bestemors hus (!) og nå skal jeg tilbringe sommeren i hagen og forsøke å lære hvordan det hele fungerer. Håper på mye hageblogging her! Min hage har kriker og kroker sånn som din, så det skal bli spennende å "innrede" den. Så nettopp på det innlegget hvor du hyller hagen deres, herregud så nydelig den ser ut. Takk for inspirasjon!

Maja sa...

Kom an sommer! Jeg er klar!

Anonym sa...

Så herlig det øverste bildet er, er det en jernbanestasjon? Den så passe nedlagt ut, eller i alle fall ikke langs noen hovedlinje, ha ha. Kjempefint. Hvor er det?

Janne sa...

Hvilken boost jeg fikk av å lese dette innlegget! Du er så god på å formidle i ord og bilder, at de enkle, men viktige gleder i hverdagen er rett foran oss. Tommel opp for deg, glamourbibliotekar, et besøk innom din blogg burde skrives ut på blå/grønn resept for de av oss som tenderer til å helle for mye mot grubling om eksistensielle spørsmål. You made my day :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ragnhild: Tusen takk, så koselig! :)

Ida: Tusen takk for det! :) Håper værmeldinga slår til!

Fagbibliotekaren: Tusen takk for fine ord som gjør meg glad! Og GRATULERER med hage, glad for å kunne inspirere! Du får saumfare hagekategorien min her i bloggen og se om du får noen idéer :)

Maja: Jeg er også klar!

Anonym: Så morsomt at du synes det! Det er en bitteliten jernbanestasjon langs en mulig nedlagt (eller i alle fall svært lokal) jernbanelinje i Småland i Sverige, der jeg og mannen min var på ferie for en del år siden. Her er litt mer om den turen!

Janne: Så moro! Tusen takk for usedvanlig pene ord, jeg rødmer nesten her jeg sitter :)

Populære innlegg