tirsdag, juli 11, 2017

Kva las du no?


Juli, sommer, noen har ferie, andre ikke, men det kan vel tenkes at mange er midt i ei bok eller fem? I så fall er det akkurat her og nå det skal rapporteres! Flere av dere har etterlyst bokanbefalinger til sommerferien, og en "Kva las du no" er vel et av de bedre stedene å få inspirasjon, eller hva? Om dere ikke rekker det i dag, eller i morgen, eller denne uka - fortvil ikke. Her kan det rapporteres inn sommerlesing når som helst. Ingen frist. 

Jeg leser Margaret Atwood-noveller, som nevnt i går. Ellers holder jeg jo på med Paul Austers "4 3 2 1" og Marian Keyes' "Making it up as I go along", og alle disse tre er helt perfekte å lese nå om sommeren. 

Jeg har en bunke liggende med flere bøker jeg har tenkt å pløye gjennom, og selvfølgelig blir det en flickbok eller to. Svenske og norske; Evi Bøgenæs er jo selvskreven. Frøken Detektiv kanskje. Vi får ta en liten oppsummering om noen uker!

Deres tur! Bring it on!

P.S. Dere som er på Instagram - husk å ta bilder av der dere sitter og leser, og tag dem med #mittsommerlesested!  

23 kommentarer:

Maje sa...

Det har vært litt klassisk chick i det siste, for jeg kjøpte en tre-i-en pakke fra Jane Fallon. Lettlest og underholdende, men kanskje ikke det som sitter i lengst. Ellers er jeg akkurat ferdig med min første Dawn Powell, nemlig "Turn, magic wheel". Nå gleder jeg meg til å ta fatt på Færøviks "Orientekspressen" som jeg fikk til bursdagen min i juni. Ellers har jeg både Lagerlöf og Paasilinna på programmet.

Anonym sa...

Etter inspirasjon fra bloggen har jeg lest "Onkels drøm" av Dostojevskij,og akkurat nå leser jeg for andre gang en bok fra ungdomstiden, "Magi i praksis" av Alice Hoffman. Elsker slike boklige nostalgitripper! Senere står Oscar Wilde sin bok "The importance of being earnest" for tur. Og mange, mange flere! God sommer ønskes!

Elisabeth sa...

Jeg leser to bøker, 'Birth of a dream weaver' av Ngugi Wa Thong'o og 'Wounded by God's people' av Anne Graham Lotz. Veldig bra, begge to, om enn på svært ulikt vis. Hvar det blir etter de to, gjenstår å se. Kanskje Elisabeth Gille med 'The Mirador'.

Sol sa...

Jeg leser, etter tips fra denne bloggen, "Doktor Glas" av Hjalmar Söderberg. Leste "Den allvarsamma leken" i forrige uke. Du, for en fin forfatter! Tusen takk for nydelig blogg, jeg blir så inspirert til mye fint og koselig her. Ikke minst til å lese mer! God sommer!

Alene sa...

Har akkurat lest Dagen skal komme med blå vind av Levi Henriksen. Leser nå Sankt Psyko med Johan Theorin. Synes hans bøker er gode, har mange lag og langt fra bare en krim. Evi Bøgenes var også en stor favoritt for meg og jeg hadde akkurat samme tanke som deg, lese en i sommer. Ble nå inspirert til å lese en rett etter jeg er ferdig med den jeg holder på med. Jeg velger "På glattisen" som jeg sikkert har lest "100 ganger" Er noen år siden så nå er den som ny ����

IngSta sa...

Ein gjenganger frå meg. Serien om tempelriddaren Arn går tregt, men har fått eit oppsving i sommar. Er nå godt og vel halvveis i bok nr 2. Jan Guillou skriver fantastisk bra og ser ut til å ha gjort ein god research. Kanskje blir eg ferdig innan midten av august med alle 4 bøkene i denne serien?

Stine Arkeologine sa...

Jeg har nylig oppdaget W. G. Sebald og har lest flere av hans bøker i det siste. Holder nå på med "The rings of saturn", en slags reiseskildring fra Suffolk som handler like mye om historie og litteratur. Neste på lista er "Austerlitz" om en mann som nøster opp fragmenter av sin ukjente fortid, han var et av de mange jødiske barna som ble sendt til Storbritannia like før 2. verdenskrig og fikk sin gamle identitet visket ut. Sebalds bøker er kaleidoskoper av historie, filosofi, fakta og historie, skrevet i en særegen, assosierende stil, de er nostalgiske men har også mye humor - noe av det vakreste og mest intelligente jeg har lest! De fleste er oversatt til norsk. :-)

frk leseglad sa...

Jeg har endelig fått lest "Farvel til Eddy Bellegueule" av Edouard Louis, etter å ha hatt den på leselista i flere år. Ellers har jeg en del fransk litteratur på sommerens leseliste, både tyngre og lettere litteratur.

Susanna sa...

Jeg har nettopp begynt på De urolige av Linn Ullmann. Hun er en av mine favorittforfattere og vil anbefale hennes bøker på det sterkeste.

.mette sa...

Leser Richard Ford: "Mellom dem." Tynn, stillferdig bok om forfatterens foreldre! Anbefales. Mette

Birgitte sa...

Er endelig i gang med Napoli-kvartetten - på Kindle - kjekt med lettvektbøker på Interrail. Bøkene er så bra som alle har sagt meg, er allerede langt nede i bok nr. 3. Har lastet ned Elena Ferrantes "Svikne dagar" når jeg først var i siget. Har også lest Monica Csangos "Fortielser", som også berørte meg veldig. Måtte også se dokumentarfilmen hun har laget om samme tema som jeg fant på You Tube, og film og bok som i stor grad utspiller seg i Budapest, gjorde det enda mer interessant å besøke byen samtidig.

Dahlia sa...

Jeg leser Hemingways Klokkene ringer for deg. Barskere blir det vel ikke. På vent har jeg bok en av den nye utgaven av På sporet av den tapte tid, Bob Dylans Chronichels 1 og lyrikk av Gunvor Hofmo og Sigurd Obstfelder. Ferien har så vidt begynt!

Eirin sa...

Jeg har lest ut Et hummerliv av Erik Fosnes Hansen. Nå leser jeg Hjulskift av Vigdis Hjorth. Liker den veldig godt så langt. Kikker innom her senere for å få flere tips :)

Maren sa...

Jeg leser The Collected stories av Lydia Davis. Den er merkelig, morsom, absurd og fin, og veldig godt skrevet. Etter det vet jeg ikke helt hva som venter, men jeg prøver å lese mest fra egne bokhyller for tida.

Anni sa...

Gaetan Soucy "Den lille piken som elsket fyrstikker".
Jeg foretrekker bøker som gir meg sterke følelser, og denne leste jeg med åpen munn og med hånden på brystet. Den handler om et søskenpar som av sin far blir isolert fra resten av verden. En morgen finner de ham død...

En annen bok jeg vil anbefale er "Jonas" av Jens Bjørneboe.
Den begynner med fortellingen om førsteklassingen Jonas. Han har god fantasi og et rikt indre liv, men sliter på skolen når det avsløres at han ikke kan lese, men bare har lært seg teksten.
Vi følger Jonas sitt strev for å passe i den lille boksen skolen krever og ser hvordan annerledeshet blir straffet av skolesystemet (og voksne!)
En tankevekker.

Anonym sa...

Aniara av Harry Martinson! Det vakreste og muligens det merkeligste jeg lest. Fantastisk!

Anonym sa...

The Mountain Shadow av Gregory David Roberts. Etter min mening er det en middels nedtur etter Shantaram for noen år siden, av samme forfatter. Men kanskje det skjer noe på de siste par hundre sidene som løfter handlingen litt?:) Ellers ligger Dick Francis og John Grisham og venter i bunken.

Fortsatt god lesesommer!
Reggy!

Ingerid sa...

Jeg leser Ostrov Krym av Vasilij Aksionov. Jeg tror ikke den er oversatt til norsk, men det er en fin og morsom leseropplevelse. Tror den finnes i engelsk oversettelse. Den blir nok med meg hele ferien, det er fortsatt en del sider igjen. Etter den venter A handmaid's tale.

Anonym sa...

Jeg har akkurat fullført levende og døde av Kang Han, en bok jeg virkelig anbefaler. Det viste seg at jeg visste minimalt om Sør-Koreas historie, og hvor vond den har vært.

Etter en så trist bok, følte jeg behov for noe lettere og har begynt på den japanske elskeren av Isabel Allende. Så langt ser det akkurat ut som den type bok jeg var på jakt etter, fornøyelige betraktninger.

Ferien tilbringes i utlandet og da er det glimrende å kunne laste ned bøker fra biblioteket på iPad! Har lest fem bøker så langt, blir fort overvekt av den slags.

God sommer!

-lutt

Kammerpiken sa...

Noen regnværsdager, og der var leselysten (og hastigheten) tilbake. Leste "Fortielser" av Monica Csango, og ble litt skuffet. Historien er nydelig og utrolig viktig, men oppfatter boken som litt uferdig. Litt i samme gate er "En fremmed ved mitt bord" av Ivo de Figueiredo. Men den var praktfull!!!! Liker familiehistorier i grensen mellom fakta og fiksjon. Og så er jeg nesten ferdig med Kurt Aust sin siste bok: "Skipet med det onde øyet". Liker historisk krim der man slipper unna mobiltelefoner uten dekning og politi som glemmer å spise.

Oda sa...

Denne sommarferien har vore ein Hamsun-sommar så langt. Eg har tenkt på å lese meir av Hamsun i lang tid, men aldri heilt følt at timinga har vore der før no. Hittil har eg lese Pan og Sult, og eg elska verkeleg skildringane av menneskets psyke i møte med sine omgjevnader i begge bøkene. Spesielt Pan traff meg, og er nok det første boka eg har lese to gongar etter kvarandre sånn med det same. No ligg Mysterier på nattbordet mitt og venter. Eg syns også det har vore spanande å fulgt med på Hamsun og psykoanalyse-debattane som har gått i Vagant og Morgenbladet den siste tida. Det blir interessant om dei klarer å dekode fleire av desse notatane...

Anonym sa...

Ambisjonene i sommer var lese både Kristin Lavransdatter-trilogien (siden jeg nok er den eneste i Norge som aldri har lest disse bøkene!),og Sigrid Undset skuffer som vanlig ikke. I tillegg var planen å lese Elena Ferrantes Napoli-kvartett. Foreløpig er jeg gjennom halve "Kransen" og første boka i Ferrante-serien. Jeg synes sistnevnte bok var litt tung, er det flere som har samme erfaring? Kanskje kunne den vært strammere redigert? Sju bøker pluss Tore Renbergs "Du er så lys". Jammen bra det er lesevær i sommer! Hilsen Koloraturen

Spis, løp, les sa...

Jeg har lest så mye bra i sommer! The underground railroad, Du er så lys og nå The handmaid's tale, for å nevne noen. Jeg skal også kose meg med siste boken i The bronze horseman-trilogien. Når jeg tar ferie, skal jeg ha med Marian Keyes i kofferten, Making it up as I go along. God sommer!

Populære innlegg