tirsdag, august 15, 2017

BlåhvittDet var et ønske om å se mer av min blåhvite porselensamling! "Samling" kan bety så mangt egentlig - hos meg betyr det "porselen jeg bruker hele tiden, noe av det hver eneste dag, og det gjør ikke noe om det har et skår eller to eller ikke er verdt noe som helst i kroner og øre, for jeg skal ikke selge det uansett". Her er det middagstallerkener, dyptallerkener som babyen får grøten sin i, tefat til potteplantene mine, asjetter jeg serverer f.eks. kjeks på. Rörstrand, Porsgrund, Uppsala Ekeby, Arabia, engelske serier. Alt dere ser her er kjøpt brukt eller arvet. (Jeg har også ting jeg har kjøpt nytt - det kan jeg eventuelt vise dere senere.) Jeg har ikke mange av hver, noen har jeg som dere ser bare én av, men det gjør ikke noe. Det går utmerket å mikse med hverandre, eller med annet porselen - både ensfarget hvitt eller blått eller noe helt annet. Dessuten vasker jeg alt i oppvaskmaskin, for hvis det bare kunne vaskes for hånd ville jeg aldri orket å bruke det daglig.  
Jeg er glad i mugger! Den til høyre bruker jeg til vann nesten hver dag. Den til venstre har så fin fasong! Den i midten bruker jeg til blomster. Den har vi fått av naboen. 
Kakeboks i polsk fajanse fått av naboen, teboks fra Portugal. 
To større polske fat - det til venstre har en lav stett (!), det til høyre står vanligvis på kjøkkenbenken fullt av frukt og/eller grønnsaker. Begge fra vår gavmilde og ryddegale nabo. Og til slutt: Den søte lille engelske tekanna! Og nesten matchende tekopp. 


4 kommentarer:

Kristin sa...

Så mye fint! Blåhvitt porselen er så sommerlig synes jeg. Bra du bruker det du har synes jeg, det er så trist når sånt bare blir stående fordi det er for fint til å brukes. Jeg arvet et servise av mormors søster i fjor, og det bruker vi hele tiden selv om det var hennes pen-servise. Nesten ikke slitasje på det!

Anonym sa...

Jeg får nesten åndenød her jeg sitter og ser på alt det fine porselenet i blått og hvitt! Noe lignende har jeg, men ikke så mye. Mugga til venstre på bildet var ekstra grom og rund. Den som kunne ha maken... Tror dekoren heter "Kornblomst", har maken mønster i sukkerskål og fløtemugge, men fløtemugga har en helt annen fasong. Koloraturen

Anni sa...

Oi, dette var en ny verden for en som stort sett har reklamekopper.
Mulig jeg investerer i en finkopp til høsten.
Takk for titten!

IngSta sa...

Vakkert!

Populære innlegg