onsdag, august 23, 2017

Kva las du no?


Hvordan har det gått med sommerlesingen? Har dere lest noen gode bøker dere vil anbefale oss andre? Tidligere somre har jeg rundet tjue bøker i løpet av ferien, i år har jeg kanskje lest sju, men det er da virkelig ikke kvantiteten det kommer an på. Akkurat nå har jeg stupt inn i Paul Austers "4321" som jeg begynte på i vinter da den var helt splitter ny, og det er så herlig å være i det universet igjen.

Få høre hva dere leser for tiden! Snart er bokhøsten her, er det noe dere venter på i spenning?

23 kommentarer:

Maje sa...

Det har dessverre blitt veldig liten tid til lesing i sommer, men jeg har kost meg med litt chick av en forfatter ved navn Jane Fallon, et nytt bekjentskap for min del. Helt greit. Ellers ble det "Portrettet av Mr W.H." av Oscar Wilde. Veldig underholdende og interessant dersom man også liker Shakespeare. "Den klønete skytsengel" av Paasilinna fikk jeg også tid til. Ikke hans beste, men fortsatt god nok til å lese ferdig. Jeg leser nå Færøviks "Orientekspressen", men den må leses sakte, så det tar litt tid.

Nå venter jeg på Marian Keyes nye bok som kommer i september og Verdensteater: kartenes historie av Thomas Reinertsen Berg.

Anonym sa...

Åh - morsomt! Jeg har lest mye i sommer, siden vi hverken har hatt tv eller internett på noen måneder, og dessuten vært på alskens hytter og familiebesøk. Jeg vil anbefale (på det sterkeste) My name is Lucy Barton av Elizabeth Strout og Housekeeping av Marilynne Robinson. Jeg har også kost meg veldig med Amor Fowles' The Rules of Civility og skal nok ta for meg A Gentleman in Moscow relativt snart.

Ellers har jeg lest en del fag, og masse krim. Og apropos det - Ann Cleeves' Shetland-serie - gir meg voldsom lyst til å utforske øyriket i vest. En vakker dag...

Elisabeth sa...

Jeg har ikke lest så mye som vanlig i sommer, dessverre. Andre ting har tatt opp tida, i tillegg til at jeg ikke har hatt ferie. Men jeg har kost meg med 'The Mirador' av Elisabeth Gille og forsøker å få den til å vare lenge. Blir nysgjerrig på å lese noe av mora hennes (Irene Nemirovsky) etterpå, tror jeg!

Tigram sa...

Eg er også i starten av "4 3 2 1". Gleder meg til å kome vidare, merkar at eg må setje av tid til denne lesinga. Dessutan egnar formatet seg best til sitjande lesestilling. I sommar las eg Havboka til Morten Strøksnes, denne fortener all god omtale. Spesielt fascinert vart eg av skildringa av ljoset som det mest utbreidde språket/ kommunikasjonsform i verda. Dette sidan talet på skapningar i havet og på havbotnen som kommuniserer slik, er så uendeleg stort. Så skal eg kome tilbake med ei "håndveskebok", fekk anbefalt pga formatet på Bislet Bok. Den var lita og fin, men tittel og forfattarnamn er som blåst bort.

Marit sa...

Har lest en diger stabel i sommer, mange forskjellige sjangere. Men en som festet seg litt ekstra var Pedro Carmona-Alvarez roman "Og været skiftet og det ble sommer og så videre.. " Om dyp og ødeleggende sorg, fremmedfølelse og et lyspunkt av ei ung jente som klarer seg på tross av det meste.

Stupedama sa...

Ikke så mye tid til å lese med 4 åring og baby i hus men jeg har lest ferdig Lars Keplers siste bok (kaninjegeren), samt your the one that i don't want av Alexandra Potter. Holder på med britisk krim nå som jeg ikke husker verken tittel eller forfatter til (huff så dårlig hukommelse, ammetåke skylder jeg på)

koristen sa...

"Den underjordiske jernbanen" av Colson Whitehead anbefales sterkt. Vi har lest om slaveriet i USA før, men denne vinklingen er ny og fengende. Sterk bok! I kveld skal jeg oppleve ham IRL, heldige meg!

Stine Arkeologine sa...

Jeg fikk lest flere fine bøker denne sommeren. Men det jeg vil huske som Sommerboka 2017 er en biografi om Sylvia Plath og Ted Hughes, "Her husband" av Diane Middlebrook. Tittelen høres sladrete ut (som noe valgt av forlaget for å selge), men det er den beste og mest nyanserte biografien jeg har lest om noen av dem, med en fokus på litteraturen og gjensidigheten i samarbeidet deres som ingen andre har greid. (Lest på ei varm strand med bølgeskvulp og terneskrik i bakgrunnen, det gir den ekstra sommerassosiasjoner). :-)

Marta sa...

Las Haiene av Jens Bjørneboe for fyrste gong i sommar - trur det er ei bok som vert sitjande i meg lenge, så annleis og likevel så menneskeleg og verkeleg.
No les eg primær- og sekundærlitteratur til masteroppgåva mi, i tillegg til The Dark Prophecy av Rick Riordan.

Glamourlektoren sa...

Får ikke lest så mye jeg heller, da vi flytter og renoverer 'nytt' hus, så klarer ikke å konsentrere meg så godt for tiden. Men setter pris på Helga Flatlands roman En moderne familie på toget til og fra jobb. Underholdende og tankevekkende på samme tid om familiebånd som brister gjennom skilsmisse hos godt voksne mennesker.

Anonym sa...

Hele sommeren har jeg "jobba" med Blond av Joyce Carol Oates. Jeg har gitt den opp tidligere, så denne gangen tar jeg meg god tid. Veldig god bok, men så er jeg svoren Oates-tilhenger, da. Litt Jack Reacher innimellom samt En Moderne familie av Flatland som jeg også likte veldig godt. Så har jeg nettop blitt presentert for forfatteren Janet Frame og har lest hennes Ansikter i vannet, samt begynt på novellesamlingen hennes, Lagunen. Og ennå er det 100 sider igjen av Blond!

Janne sa...

Jeg har lest "Maleren" av Sigrun Slapgård, den omhandler ektemannen til Sigrid Undset. Har også lest "Jeg nekter" av Per Petterson. Nå leser jeg "Vidunderbarn" av Roy Jakobsen. Alle tre bøkene anbefales på det sterkeste.
Jeg er stor fan av Paul Auster, men ikke tatt fatt på den siste mursteinen hans ennå. Blir spennende å høre hva du synes om den.

Eirin sa...

Jeg leser A little life av Hanya Yanagihara (forberedelse til september i enslagsbokklubb hos sirivil.no). Jeg leser den på bussen til og fra jobb. I sommer leste jeg Vigdis Hjorth (hjulskift) og Sigurd Hoel (Syndere i sommersol), likte de veldig godt- spesielt hjulskift var en favoritt. Framover lurte jeg på å låne Nøkken av Nathan Hill på lydbok til bussturene.

Anne Lise sa...

Jeg har lest e-bøker. Liebhaberne, Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, Arbeidsnever, Bergen Ungdomsteater og holder på med Berge av Kjærstad. Jeg liker alle disse bøkene og sistnevnte er rett og slett utrolig bra. Kindle Oasis fungerer kjempegodt for meg som ikke synes jeg har plass til flere bøker.

Lektor Tørrdal sa...

Jeg har akkurat hørt Anne fra Bjørkely. Hvilken vidunderlig historie
Jeg har også begynt på Nathan Hills "Nøkken", og den lover meget, meget bra

Maren sa...

Jeg leser Helga Flatlands "En moderne familie" akkurat nå. Sommeren har vært veldig variert når det kommer til lesestoff, alt fra den siste boka om Harry Potter til noveller av Lydia Davis og norsk samtidslitteratur. Fint å hoppe fra det ene til det andre, og velge blant bøker på biblioteket og i egne bokhyller.

Anaruh sa...

Dette har ikke vært den beste lesesommeren for min del, har stort sett bare lest Falskmyntnerne av André Gide. Og så Harry Potter, da! Begynte på bok fire som lydbok i slutten av juni, nå er jeg snart ferdig med sjueren, og dermed hele serien. Og det kommer til å bli så tomt etterpå! Jeg har virkelig blitt glad i Harry, Ronny og Hermine, og lurer på hvordan det vil bli å ta opp igjen halvleste Ulysses. My best guess: uendelig kjedelig og traust ...

Anonym sa...


Akkurat nå må jeg repetere( med stor glede!) "Lykkens sønn", for "Dinas bok" leste jeg hver gang det kom ny bok.

Er veldig spent på Karnas skjebne, nå etter 20 år. Wassmo skriver så bra!

Anonym sa...

Mørk vår av Unica Zürn gjorde inntrykk. Ellers; Sommerboken til Tova Jansson er alltid verdt å lese igjen når man er i feriemodus.

:]

Anonym sa...

Driver fortsatt med trilogien om Kristin Lavransdatter, men jeg er snart halvveis i siste boka. Jeg er egentlig ikke glad i historiske romaner, men jeg dette er spennende. Det sies at en ikke har kunnet ta Sigrid Undset for faktafeil, så hun må ha drevet grundig research. Er så glad for at jeg endelig "kom meg videre" i bøkene, som jeg først syntes var tunge å lese. Det blir tomt når bøkene er ferdiglest! Ellers har jeg, som flere her sier, ikke lest all verden i sommer.Men mellom Husfrue og Korset, leste jeg Størst av alt. En utrolig god roman. Synsvinkelen ligger hos ei ungjente som har vært varetektsfengsla i alt for lang tid for drap hun kan ha begått/ ikke begått/ måtte begå. Hvordan hennes egen virkelighetsoppfatning og eget sjølbilde smuldrer i fengselet er hjerteskjærende lesning. Kepplers Kaninjegeren, Tore Renberg si bok Du er så lys, og den andre boka til Elena Ferrante ligger stadig på vent... Men dermed er en god lesehøst også sikra! Hilsen Koloraturen

IngSta sa...

Eg har omsider kome godt inn i tredje bok i trilogien om Arn Magnusson, skrevet av Jan Guillou. Sluttar aldri å bli imponert over kva denne forfattaren har gravd fram av informasjon om 1100-talet, både frå Skandinavia og midt-østen. Då eg innimmellom blei litt lei av sverdslag og religiøse krigar, blei det til at eg las ei krimbok - "en statsråds død" av Jan Angell-Jakobsen. Spennande, lettlest og det var i grunnen det eg hadde behov for. Ellers ser eg fram til ein god haust med mange spennande boktitlar i hylla mi. Tempelriddaren Arn har faktisk fått to nye titlar sidan trilogien blei gitt ut - dei må eg sjølvsagt også lese.

Dahlia sa...

Bob Dylans Chronicles volume one har jeg brukt tid på i sommer. Hørt en del musikk både av ham og av inspirasjonskilder parallelt med lesingen. Hva kan man ikke få til på en enkel hytte nå til dags! Og lesingen har gjort meg betydelig mer interessert i Bob. Land ingen har sett, bok tre i Edvard Hoems Amerika/gamlelandet-serie har jeg også kost meg med. Og dikt, Gunvor Hofmo, Steinar Opstad og Obstfelder, som jeg ennå ikke er helt ferdig med. Nå gleder jeg meg til bokhøsten!

Kristin sa...

Jeg leser Cranford av Mrs. Gaskell - en fornøyelig, underlig bok, og jeg har gitt meg i kast med Marcel Proust og bind 1 av På sporet av den tapte tid.
De neste jeg skal ta fatt på er Lyden av en Lerke, av Erica James og Et hav av minner, av Alyson Richman.

Populære innlegg