fredag, september 22, 2017

Glamorøs fredag


God morgen! Er fredagsstemningen på plass? Tenk at vi har hyllet fredagen i snart tolv år her i bloggen. Hver eneste uke! (Det var én gang det ikke kom klart ut av overskriften at det var en Glamorøs Fredag-post, og da kom det sinte kommentarer på at jeg hadde glemt at det var fredag, haha!)

Her er det i alle fall fredag! Lekende baby på gulvet, tekopp ved min side, stripekjole og hårspenne. Om en liten stund kommer venner på te og deretter skal vi utforske bibliotekets avdeling for de aller minste! Ellers blir det en rolig aften, jeg har litt søvn å ta igjen og ei bok å lese, så ikke noe hæla i taket på oss. (Jeg tipper vi kommer til å synge mye på sangene som vi har lært i musikkgruppa vi går i hver torsdag!) 

Resten av helgen blir i familiens tegn, både de som bor her i byen og de tilreisende. Trille tur, drikke te, se på alle høstfargene som kommer nå. Så fint det er å ha mammaperm om høsten også! Det går ikke en dag uten at jeg tenker på hvor takknemlig jeg er til alle de før meg som har kjempet fram muligheten til å ha såpass lang permisjon. Det er jammen ikke mange år siden det ble sånn. 

Og apropos, hva om alle nevner én ting de er takknemlige for akkurat i dag? Fin øvelse! Hjertelig velkommen med rapportene deres, alle som vil! Unge og gamle, nye lesere og veteraner, kvinner, menn og alt der i mellom. Alle er velkomne her! Det er ekstra hyggelig når noen som ikke har kommentert før gjør det, og jeg beklager at jeg ikke får til å svare hver enkelt! Alle fredagsrapporter blir satt stor pris på, det lover jeg. 

Ha en fin dag kjære venner!

mvh
Glamourbibliotekaren


34 kommentarer:

Anonym sa...

Fin fredag! Jeg er først og fremst takknemlig for at det er fredag. Skal bli godt etter en innholdsrik uke, men et par sene kvelder.
Ytre glamour i dag er en god, varm ullgenser fra Isabel Marant, svart skjørt fra Filippa K og Byredo i nakken. Neglene har vært røde hele uka, men i går kveld ble rødfargen fjernet til fordel for blank neglelakk. Vi skal nemlig til hytta i helga og sjaue litt før vinteren setter inn. Trist å stenge sommerhytta, men vi stenger den heldigvis bare sånn delvis. Den er ikke isolert, men vi bruker den likevel litt på vinteren. Kan være 6 grader i hytta når vi kommer, men med god fyr i peisen blir den fort varm. Så vinterbruk tåler den også, heldigvis. Håper å få med oss yngstemann, men det spørs. En tenårings verste mareritt virker det som, å være med mamma og pappa på hytta. Sukk. Ja, ja - tidene forandrer seg og det gjelder å henge med så godt man kan.
Nå skal det settes inn et skikkelig gir på jobb, før helga kan nytes. Jeg starter med en dobbel latte på kafeen like utenfor jobben. Fin start. Man trenger jo energi....:)
God fredag alle sammen!

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag!
Jeg er på plass på kontoret, her skal det rigges til møte i dag og i morgen, med rekorddeltakelse på over 50 stk - det blir artig. Antrekket er jeans, sort topp og jakke med blomstermønster i rosa (fersken?) og lysgrønn. Neglene er nylakkerte i en lys OPI-farge jeg ikke aner hva heter, og rundt håndleddet har jeg gullfarget arvegods.Duften er, som alltid, Coco Noir.
Imorgen ettermiddag, når møtet er over og lokalene ryddet, blir det hjemmelaget pizza, rødvin og kanskje en film. Søndag blir det besøk av en fin fyr, trening, litt mer jobbing, og treff med en venninne på ettermiddagen. Hoho, tror jeg trenger en fridag etter denne helgen :)
God helg til alle!

Anonym sa...

Bluse, skjørt og myke ullstrømpebukser. God tid til jeg skal forelese for ferske historiestudenter. Kaffe i koppen, Rachmaninoff på øret, og artikler, powerpointer, e-poster og glamorøs fredag på skjermen. I kveld skal jeg samle flokken min - kanskje også bortsett fra tenåringen - og se på film under åpen himmel. Et sympatisk nabolagstiltak som jeg er takknemlig for. Jeg er dessuten takknemlig for alt det gode arbeidet som gjøres av og for barn og unge i bydelen generelt.

Anglofilia sa...

Ah, de er alltid like velkomne, disse velsignede fredagene! I dag er jeg ekstra takknemlig for oppholdsvær! Det har blitt slik her I vest at enhver pause I det evinnelige regnet føles som et eventyr. I kveld blir det middag på restaurant mens jeg venter på at dattera skal delta på en konsert, deretter bærer det hjem til Line of Duty og rødvin! Fabelaktig kombinasjon. Ellers satser jeg på at været holder til et par turer ut I frisk luft, og så skal jeg lage fårikål for første gang på fuglene vet hvor mange år! Juhuu! God helg alle sammen!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Det er sol og indian summer-følelse i Trondheim. Det er så deilig - elsker september i denne byen. Jeg har jeans og stripete genser, og glamourfølelsen forsterkes av nyvasket hår og en koffert som er ferdig pakket til en helgetur til Oslo. Har en liten niese som skal døpes i helga, og det blir tid til masse kvalitetstid med søskenene mine med partnere. I dag er jeg først og fremst takknemlig for at jeg har en så flott familie som virkelig liker å være sammen, gammel som ung.
Ønsker alle en flott helg!

Bergensarinne sa...

Hei alle saman,
i dag er eg takknemleg for at det er planleggingsdag og eg skal kose meg heime med dei tre fine ungane mine. Tekopp nummer ein er snart tom og eg har ein foccacciadeig klar til steiking på kjøkenbenken.

Etter å ha fått unnagjort mykje skrive- og lesearbeid tidlegare i veka, skal det bli godt å ta seg stort sett heilt fri i dag.

I går blei eg inspirert av å lese om paret i førtiåra som er økonomisk frie og har slutta å jobbe. Kosar meg med å tenkje på kva eg skulle ha jort med livet om eg var i samme situasjonen. Trur ein slik livsstil er mogleg for alle som vil! https://www.kk.no/mamma/smabarnsforeldrene-oskar-og-maribel-pensjonerte-seg-som-40-aringer/68708009#_ga=2.186952744.1242773823.1505666250-2063014447.1465461464

Ha ein nydeleg fredag alle.

Stine sa...

God fredag!
Dagens glamoureffekt er ein deilig burgunderraud cashmeregenser og kaffe med melk i den fine pusekoppen min. Har ikkje så mange planar for helga, anna enn å skrive på semesteroppgåva mi - kanskje den siste eg skal skrive før eg får meg jobb!

Når det gjeld kva eg er takknemleg for, så tenkjer eg kvar dag på kor heldig eg er som er fødd og oppvaksen i Noreg. Eg har ein trygg kvardag og alle moglegheiter for eit godt liv, og slikt skal ein ikkje ta for gitt. Det er så mange der ute som lev eit liv i utryggheit, fattigdom og krig, og eg skulle ønske at dei kunne få komme hit og oppleve den same tryggheita som eg har. Vi er utruleg privilegerte i dette landet!

Håper alle får ei god helg!

Lektor Tørrdal sa...

I dag er jeg ikledd sommerkjole i svart med hvite margritter med svart cardigan og hvit brosje under mottoet: Jeg vil kle meg som jeg vil føle meg.
I helgen håper jeg å få gå på Kapittel. Spesielt å høre Helga Flatland lese, og feministisk quiz. Jeg håper også å få sy nye gardiner i stoff med Marianne Westmans Piknik mønster. Og en liten bursdag hos nevøen min.
Jeg har hatt en fredag hvor jeg har fått le med mine elever, og er takknemlig fordi jeg har en jobb hvor jeg får møte hyggelig ungdom som får meg til å smile. Selv om det ofte finnes dager hvor jeg forstår forholdet mellom Stompa og Lektor Tørrdal litt for godt....

Cecilia sa...

Jeg er takknemlig for veldig mye, hele tiden! Syns jeg har så mye som jeg absolutt ikke tar for gitt. Akkurat nå er jeg veldig glad for bursdagsgaven jeg fikk av kjæresten min i januar, billetter til Bo Kaspers-konsert i Göteborg i morgen! Så da blir det kort arbeidsdag i dag og en helg hos söta bror. Gleder meg også til hotellfrokoster, antikaffärer, og fika i Haga :-) Og så er jeg takknemlig for at jeg alltid får hundepass hos gode venner ved slike anledninger.
Det glamorøse i dag er vel L'Eau par Kenzo i nakken og et eple fra hagen til frokost, hesten "min" på rideskolen kan jo ikke få alle :-)
God helg til alle!

Anonym sa...

I dag er jeg veldig takknemlig for at jeg har en veldig fin sønn. Han studerer borte og har savnet han litt ekstra akkurat nå.
Ellers er man vel takknemlig for at jeg har evnen til å sette pris på det som kan settes pris på. Som en glamourøs fredag. Vet ikke om fyr i peisen på kjøkkenet når jeg spiser frokost er glamourøst, men deilig er det. I dag er det en grønn te ( sånn skikkelig kinesisk, bare hele blader) med masse antioksidanter som inntas. Så blir det nok en god earl gray etter på. En vinrød, prikkete kjole og Dr. Martens er dagens antrekk. Store gullringer i ørene, og armbånd laget av ei god venninne passer fint til. Ellers lukter jeg "bare" nydusjet. Gleder med til resten av dagen og det er vel lykke nok i seg selv :-)
Anne-Lene

Stine Arkeologine sa...

I dag er jeg takknemlig for at jeg våknet tidlig og uthvilt før de to andre, noe som ikke er en selvsagt ting på travle og ofte slitne hverdager. Jeg så på soloppgangen fra soveromsvinduet mens jeg lyttet etter lyder fra naborommet, der yngstemann bruker å starte dagen med å synge og snakke med seg selv. Så fint å ha en stund alene og rekke å glede meg til han våkner! Nå er jeg på jobb, fredagsglamorøs med skjørt, bluse og håret i en lav knute, slik som jeg føler meg hjemme i. Riktig god helg til dere alle!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en høstmild og fin Bodø-by! Min takknemlighet i dag er enkel; det er godt å kunne få bidra når det smeller og folk trenger hjelp. Akkurat da jeg var på vei til jobb i dag, gikk alarmen med hjelpekorpset - en syklist hadde skadet seg og trengte å bæres ut/ned fra marka. Så nå har jeg vært på henteoppdrag i marka iført kjole :-D

Fredagsglamouren er altså kjole, en blomstrete vintagekjole kjøpt i Canterbury, England, for mange år siden. Har også sorte strømper og sort cardigan, rød Chanel på leppene og en duft av Romance fra Ralph Lauren på halsen/nakken. Neglene er organsjerøde og matcher blomstrene på kjolen. Nå skal jeg lage meg en kopp Thé du Hammam fra Palais des Thés og nyte fem minutter ro før det braker løs med faste fredagsoppgaver! God helg!

Kjersti sa...

God fredag! En god ide å tenke på hva man er takknemlig for, jeg har lett for å glemme det i travle perioder. I dag er jeg spesielt takknemlig fordi jeg har gode venninner som jeg var ute og spiste med i går.
På grunn av spisingen (eller, for å være ærlig: et par øl og bobler...) er formen litt laber foreløpig. Men jeg skal følge dagens gjøreliste som inneholder noen timers hjemlige sysler. Deretter kan glamouren for alvor overta, en ekstra luksus da blir å spise ferdigretter som er innkjøpt på tilbud og dermed reddet fra å bli kastet fordi de gikk ut på dato. Hurra!

Anaruh sa...

God fredag! Jeg har hjemmekontor, holder på å varme rundstykker til lunsj og har solsikker i vasen ved min side. Jeg skotter stadig bort på en bunke bøker som jeg har lyst til å lese i ukene fremover, og jeg skal straks koke en kanne te.

Jeg er takknemlig for at det ligger an til en stille helg med masse frisk luft. Barna har blitt bedt bort på overnatting hele helgen, så mannen min og jeg drar på seiltur sammen. Kjenner at det skal bli så deilig å puste inn sjøluft, koke tevann i plystrekjelen, kanskje ta et fjordbad, lese bøker og kysse på mannen min. Vi har også planer om en skogstur på en av øyene ute fjorden her, og jeg gleder meg til te på termosen, en liten rast på et utkikkspunkt og lave skuldre. God helg alle fine mennesker som skriver om fredagene sine her inne, det er så hyggelig å lese!

tonemor sa...

Musikkgruppa? Skriv mer om den er du snill !
Jeg reiser til de dype skoger i ettermiddag, det minst glamorøse sted i verden.
Og likevel, for meg er stedet en perle.....

Rannveig sa...

God glamorøs fredag! Dagen startet litt hektisk med at jeg forsov meg, men klarte heldigvis å hente meg raskt inn. Har en slags sporty glamour-look i dag med svarte sneakers og svarte tights, en grå collegegenser med fine detaljer og statementsmykke rundt halsen. Rød negleakk og rød leppestift er også på plass. Denne helga skal mannen min jobbe, så jeg tar med barna for å besøke faren min. Satser på minst mulig regn og fine turer i skogen. Har gledet meg lenge til denne lille turen og tror det blir veldig hyggelig.

Jeg er takknemlig for at det er helg og at jeg har fin familie, og ikke minst en far som er en flott og engasjert morfar.

Ønsker alle en nydelig helg!

Kirsebærblomster sa...

Jeg er uendelig takknemlig overfor velferdssamfunnet vårt som gir oss muligheten til å være hjemme med små barn, bli friske av sykdom uten å gå konkurs, gratis skole og utdanning, og mye mye mer som vi tar for gitt hver eneste dag!

Kammerpiken sa...

Det er mye å være takknemlig for; og etter svært alvorlig sykdom, så vet jeg absolutt hva skattepengene mine går til. Jeg har fått dem igjen flerfoldige ganger! Akkurat nå er jeg mest takknemlig for gode hverdager. På onsdag dro vi rett på fjellet etter jobb. En fantastisk solnedgang og nydelige farger. Eller i går; da var det stekte fiskekaker til middag da jeg kom hjem.

Ellers så lader jeg opp til to dagers jobbmøte på Gardermoen. Kanskje ikke verdens mest spennende sted, men det blir hyggelig å møte kolleger fra hele landet - kanskje til og med en "kulling" eller to. Og så er det fremdeles litt glamorøst å bo på hotell. Bruke litt tid til å planlegge hva man skal putte i kofferten og hvilken bok man skal ta med.

Ønsker en riktig god helg til alle!

Ina sa...

God glamorøs fredag!

Sola skinner på Ullevål Sykehus i dag, jeg spiste en god salat til lunsj og det er helg om få strakser. Veldig deilig!Dagens glam består av nye støvletter og nyfønet hår.

Jeg er takknemmelig for datteren vår på snart 2 (som vi ventet lenge på), og for at jeg får hjelp til å takle en seiglivet fødselsdepresjon.

Solskinnsklem til alle!

slikejenter sa...

For en fin påminnelse! Jeg er som andre her, takknemlig for fredagen! Jeg er takknemlig for fine venner jeg tilbragte en hyggelig stund med i går. Jeg er takknemlig for at jeg har det trygt og godt, og for at jeg bor i et stort hus, slik at vi kan (som vi skal i helga) samle folk vi ikke ser så ofte. Jeg er takknemlig for at jeg kjenner kloke og rause mennesker som deler med seg, slik at jeg får anledning til å utvikle interessene mine innen yoga og mindfulness. Og jeg er takknemlig overfor meg selv, for at jeg klarer å gi litt mindre faen der mindre faen bør gis.

I glamorøs fredag-ånd har jeg funnet fram en fin topp jeg ikke har brukt på lenge, og unnet meg en ekstra god kaffe i morges. Helga skal fylles med mye fint, venner, utflukter, konsert og god mat. Og litt vin, håper jeg :) Ønsker alle en fin høsthelg!

Marianne sa...

Jeg er takknemlig for god helse! Og for at det er fredag.

Glamouren består av nyinnkjøpt genser i sprek oransje og hår som fikk litt ekstra olje for å holde seg glatt og pent i hestehalen. Helgen starter med en venninne-kaffedate. I morgen blir det litt jobb, men så skal det spises skalldyr. Yummi!

Riktig god helg til alle!

Elida sa...

God glamorøs fredag! Ytre glamour er nyklippet hår frå gårsdagens frisørtime, Gilmore girls-tskjorte og fresh haustfarge på neglene. Elles har eg vore på jobb klokka 7 i dag så det vart tidlig helg og Morgenbladet låg klart i postkassen då eg kom heim.

Eg er takknemlig for det fine biblioteket mitt, og for at dei nå skal i gang med radiomerking av bøker og førebuingar til meråpent bibliotek. Tenk å få gå på biblioteket på søndager :-D

Anonym sa...

Anonym lesehest
Glamour i dag: teaterdate med mannen min. Kryss i taket! ;) Jeg er takknemlig for at jeg har en jobb og at jeg liker den og at jeg har familie og venner i livet mitt. Jeg er også veldig takknemlig for at jeg er født i Norge i en tid med høy levestandard for de aller fleste (sammenlignet med tidligere tider og mange steder i verden) og stor grad av likestilling.

Ida sa...

Endelig fredag, og i dag er jeg bare så glad og takknemlig for at kjæresten er hjemme igjen etter mer eller mindre tre uker på reise. Nå blir det rolig helg med film, sofakos, god mat og en trøtt liten kattepus <3 Glamorøse innslag er nydelig høstvær og sol, blått og hvitt-stripet skjørt, Chanel lipgloss, og Earl Grey blå blomst. Jeg håper alle får en kjempefin helg! Hilsen kattelivfrøkna.

IngSta sa...

Endelig fredag! Har vore "ute av det" siste 2 vekene pga. endra rutiner, men i dag er det slik som det pleier å vere igjen. Eg har fått gjort ein god porsjon husleg arbeid og på komfyren putrer ein dessertsaus som skal serverast til is og peanøtter i kveld - namm!

Eg er i likhet med mange andre, svært takknemleg for velferdssamfunnet som tar vare på oss yrkesaktive ved langvarig sjukefråvær.

Popelku sa...

God fredag og god helg!
Dette er første gang jeg legger igjen en kommentar hos Glamourbibliotekaren, selv om jeg har lest denne utrolig koselige bloggen hver dag nesten helt siden starten! :)
Denne fredagens glamour kom i form av deilig eplekake og solbær-te til frokost, nyvasket hår og gleden av å kunne fylle ut søknad om foreldrepermisjon! Og på toppen av dette får jeg sitte her i godstolen og kose meg med enda mer te og kjenne på en aktiv liten krabat som romsterer inni magen :)
Ønsker alle ei veldig fin og god helg!
Hilsen fra Hedda

Synne sa...

God fredag! Jeg har rutete miniskjørt og svart topp på, pluss rød leppestift, og dessuten har jeg nye sko! Det går som regel flere år mellom hver gang jeg skaffer nytt fottøy, så det er kjekt. (Hater sko-shopping, hoho.) Dagens frilansarbeid er unnagjort, og jeg har dessuten fått lønn i dag, så jeg tar helg med god samvittighet. Jeg skal på konsert med bandet til kjæresten i kveld, og det er alltid litt ekstra stas.
Det er vanskelig å velge én ting jeg er takknemlig for - jeg prøver å ikke ta ting for gitt, og føler meg veldig heldig som har så mye og så mange å glede meg over. I helga skal jeg tilbringe mye tid i godt selskap med god mat, og det ser jeg fram til.
God, glamorøs helg til alle!

.mette sa...

Fredag, ferie, familie = ❤️. Blir ikke bedre. I aften blir det sort, kort skjørt/bukse, silketunika i flere farger, sorte ballerina og sort ullsjal dersom det skulle bli kjølig. Dagtid er det shorts, bikini og oversized skjorte for å beskytte mot solstråler. Deilig m varme. Innimellom turer og yoga og måltider, blir det både lesing under parasoll og et glass vin. Nå leser jeg om en ung dame som bryter ut fra Amishfolket. Interessant, skremmende og forferdelig. Ha en flott fredag. Mette

h sa...

God glamorøs fredag! Har nyklippet hår, kjole på og dufter av Midnight Romance. Om litt er det hjemmelaget pizza og rødvin og planene for helgen er bok og te, formiddagsyoga, en tur på Oslo camping og søndagstur i frisk høst luft.
God helg til alle!

Ingerid sa...

Endelig fredag! Dagens antrekk var mørkeblå strømpebukser og bluse, og kort skjørt i beige cordfløyel. Dagens duft var Monoi fra Yves Rocher. Dagens te var Creamy Apple fra Perchs. Og det var bare det ytre, det har vært en fin fredag på andre måter også. Og helgen blir fylt med barnas aktiviteter. Det er mye å være takknemlig for. Akkurat i dag tenker jeg på friske barn som er så fine og greie, og hvor heldig jeg er med alle rundt meg. God helg til alle!

Anonym sa...

Den rapport herfra. Denne fredagen har vært svært så glamorøs. Omvisning på Buckingham place. Å gå gjennom rommene dronning Victoria har danset og nåværende Queen Elisabeth holder selskaper var virkelig stas. Mest stas at jeg gjorde det sammen. Er min nydelige datter. Vh Astrid

Anonym sa...

Med min nydelige datter...Vh Astrid

Anonym sa...

Hei! Jeg glemte å følge med på glamorøs fredag enda jeg hadde fri. Men det var glamour nok, jeg husker faktisk ikke hva jeg hadde på meg. :) (Kanskje bikerjeans og gul genser?). Jeg er takknemlig for at jeg har leilighet og jobb og klarer meg selv og at absolutt ingen bestemmer over meg i mitt privatliv. Og så leste jeg Vaffelhjarte av Maria Parr i går, det var salg på e-bøker på ark. Det var en bok som kan leses uansett hvor gammel du er. God mandag da!

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Tusen takk for fine rapporter! Alltid like hyggelig!

Tonemor: Å. Berre, Musikk i livets begynnelse! :)

Populære innlegg