onsdag, september 27, 2017

Høstteer
Høst og te er uløselig knyttet sammen for mange. Jeg drikker like mye te året rundt, men det er enkelte teer jeg drikker mer av om høsten - og som jeg sjelden drikker resten av året. Jeg er jo en høstjunkie og har mine faste greier / dufter / plater / smaker som fremkaller den gyldenrøde klare høststemningen ekstra mye.

Den jeg liker aller aller best, som jeg har et mangeårig kjært forhold til (minner om tenårenes høstturer til Oslo for å gå på konserter, senere folkehøgskole, tidlige studieår i Oslo, Blindern, hybelliv), er Twinings' solbærte. Enkelt og greit. Dette er en svart te tilsatt solbær, og den smaker faktisk ordentlig solbær. Jeg synes det er viktig at fruktteer er basert på enten svart eller grønn (eller hvit), for rene frukt-infusions funker bare ikke for meg. (Altså de som ligner på rød saft. Heath & Heather og London Fruit Company for eksempel.)  Liptons solbærte funker også, litt mer intens i solbærsmaken, men den er det ikke så ofte man ser lenger. På Ica i Sverige får man tak i en som er helt ok. Perchs har også en bra en. 


Te med eple og kanel er også et fast innslag på denne tiden. Gjerne både grønn og svart. Black Cat sine er gode, mens Kremmerhuset sine er litt vel "parfymerte" synes jeg. I tidlige studieår lå det en koselig kafé på Sagene som het Brent, og der var jeg innom nesten hver dag og drakk grønn te med eple og kanel. Denne må jeg fremdeles ha hver høst! 

Twinings sin Apple, Cinnamon & Raisin liker jeg også godt nå. Kanel er vanligvis ikke noe jeg går for i te, ikke særlig glad i disse Yogi-teene, men kombinert med eple er det altså fint. Jeg pleier ikke å ha denne teen så ofte hjemme, vet ikke helt hvorfor, men velger den ofte i kantina på jobben. 

Te med appelsin i er også fint om høsten. Vokter meg dog litt så jeg ikke krysser grensa til det som jeg regner som advent- og julete! Eller faktisk påskete; den inneholder jo mye appelsin, så man må passe på så man ikke blir årstidsforvirret! Solberg & Hansen sin appelsinte er helt ok, jeg holder på å tømme en boks av den for tiden, og Lipton sin Orange Jaipur er enda bedre. Den hamstrer jeg alltid i Frankrike (også nå sist!), og det kommer nok en egen omtale av den senere. 
De russiske teene til Kusmi går ned på høykant her i huset, egentlig året rundt, men passer kanskje ekstra godt nå. Russian Morning, Prince Vladimir (kanskje den aller beste!), Troika, St. Petersburg, Anastasia. Mange gode!


Og ellers anbefaler jeg å ta en titt på te-kategorien her i bloggen, hvor jeg jevnlig omtaler teene mine. Mange gode tips der, selv om de ikke er konkret høst-pregede. 

11 kommentarer:

Anonym sa...

Har du en uten kanel, sier min yngste datter når jeg spør om hun vil ha en kopp te. Og det har jeg. Jeg er mer var på hvilken tid på døgnet de ulike passer, og bry meg mindre om årstid. Ja, vi skal vel ha våre små "knirk". Uansett er det deilig med en kopp te. Unni

Anni sa...

Kjøpte påfyll av Perchs ananas-te i dag, en te jeg ble anbefalt her på bloggen.
Damen bak kassen sa at Perchs skal legge ned avdelingen på Steen & Strøm i løpet av høsten.
Heldigvis åpner de rett i nærheten, i Kirkegata, og da med butikk og te-salong!

Glamourbibliotekaren sa...

Unni: amen til det siste der! :)

Anni: Ja, det gleder jeg meg til! Håper den blir like fin som den i København :)

Susie sa...

Solbærte var min første te-favoritt.;)

Kristin sa...

Å, ser Proust på bildet der, leser du han nå? Så flere et eller annet sted som har begynt på han. Jeg har tenkt til å gjøre det snart jeg også. Hva synes du om den?

Glamourbibliotekaren sa...

Susie: Så bra! Den er god altså.

Kristin: Jeg er jo kjempefan! Begynte på "På sporet av den tapte tid" for snart ti år siden, og er over halvveis nå i Amadous oversettelse. Har skrevet en del om den her i bloggen, du får bare søke det opp! :)

Ingerid sa...

Jeg har oppdaget Perchs Creamy Apple, og det er virkelig en høstte. For noen år siden hadde jeg en Coconut oolong fra Tehuset i Lille Grensen, og den var også en veldig bra høstte. Men den har jeg ikke fått tak i siden Tehuset stengte. Hadde jeg visst at den skulle forsvinne, hadde jeg jo bunkret opp litt. Pina colada-te er jo godt og med kokos, men den passer virkelig ikke til høsten. Mange teer er knyttet til årstidene for meg også.

Glamourbibliotekaren sa...

Ingerid: Morsomt at du nevner Coconut Oolong! Min lokale stamkafé fører te fra Tehuset, og de har hatt en boks kokos-oolong som jeg personlig har klart å tømme det siste året nå når jeg har vært i permisjon. I dag kjøpte jeg den for siste gang, for nå er boksen deres tom! Og den er som du sier ikke å få tak i, den er utgått hos Tehuset på nett også (du kan tro jeg har mailet og spurt!). Men Nord-kjeden har i allefall Tehuset-te, om ikke denne.

Tigram sa...

Takk for inspirerande innlegg! Trur eg må smake Liptons Orange Jaipur, sjølv om eg er ein Lipton-skeptikar. Vart mint på at eg har ein 400 g pose med Irmas "ORANGE TE MED APPELSINSKALLER" liggande frå i sommar. Den sel dei til ein rimeleg penge på Irma i Danmark. Hugsar den frå nokre år tilbake som ein særs god og frisk appelsinte, anbefalast.

koristen sa...

Takk for te-tips! Jeg prøver å oppdra meg selv til å drikke mindre kaffe og mer te, særlig på jobb. Det ble lettere da jeg oppdaget at kantina har Solberg & Hansen-te. Jeg er ikke gjennom alle enda, men det er mye godt.

Også har jeg selvsagt min kjære "Løv is Beautiful", blanding av grønn og hvit te med en touch av fersken. Nammenam :-)

Unknown sa...

Jeg synes den tekoppen er så søt! Husker du hvor du har kjøpt den? Er det Dunoos?

Populære innlegg