tirsdag, oktober 24, 2017

Bouquet of Flowers no. 108


Kusmis aller beste te - naturligvis med alle de russiske hakk i hæl, de har jeg jo nevnt hundre ganger -  er "Bouquet of Flowers no. 108", som også er den første jeg kjøpte fra dette merket. Jeg husker at jeg fant den hos Gutta På Haugen på en vinterdag mens jeg bodde på Sagene, da jeg var på jakt etter ny og spennende te å servere i et januar-teselskap. Jeg kjøpte like gjerne en stor boks, og den varte i noen år. Nå står den gamle boksen ute på verandaen etter å ha vært brukt til diverse blomster i sommer, derfor arkivbildet nedenfor. Da Kusmi hadde opphørssalg i butikkene sine nå i sommer kjøpte jeg et hekto, og det var et koselig gjensyn (gjensmak?). Jeg hadde nesten glemt hvor god den var! Heretter bør den være en basisvare i teskapet mitt. 

Den er visst til og med Kusmis aller første te, fra 1880, og en av tsarens favoritter. Den er en blanding av flere svarte typer, med innslag av sitrus og blomster. Den beskrivelsen passer sikkert tusenvis av teer i verden, men det er noe ved denne som jeg ikke kan forklare. It has a certain je ne sais quoi about it. 

Arkivbilde!

3 kommentarer:

Anni sa...

Jeg hadde denne teen, men gav den bort, fordi jeg ikke likte den sterke, intense røykaktige blomsterbukettsmaken.
Nesten som å drikke parfyme!
Min favoritt av de russiske teene er St.Petersburg.

Anglofilia sa...

Opphørssalg! Betyr det at Kusmi ikke lenger har egne butikker I Norge (hvis de har hatt det, da) eller at merket forsvinner? Håper virkelig det fortsatt vil være mulig å få tak I den teen her til lands!

Stine Arkeologine sa...

Å, en slik diger boks med Kusmi-te er drømmen å eie! Helst fylt med St.Petersburg for min del, som sikkert er en mindre kompleks og avansert teblanding enn Bouquet of flowers no. 108. Måtte le da jeg leste kommentaren til Anni, det var en helt presis beskrivelse av hvordan jeg også opplever Bouquet-teen. Rart hvor forskjellig - og hvor likt - vi mennesker er skrudd sammen! :-)

Populære innlegg