mandag, oktober 16, 2017

Mandag med fine tingHøstplatene mine, de som jeg har plukket med meg i forskjellige perioder i livet. Suzanne Vega, Kate Bush, Cowboy Junkies, deLillos, Donald Fagen, Level 42, The Beatles, Arvo Pärt, Dianne Reeves, Stacey Kent, Beverly Craven, David Crosby, Paul McCartney, Ella Fitzgerald, Hooverphonic, Paul Simon, Gino Vannelli, Toto, Elvis Costello, Pat Metheny Group, k.d. Lang, Kurt Elling, Ole Børud, Blossom Dearie, Jon Eberson Group, Rosemary Clooney, George Harrison, og en uendelig mengde Bach-innspillinger. For å nevne noen få. (Nostalgi er et stikkord her.)


Å plukke kastanjer. De er så fine der de ligger på bordet eller i en vinduskarm eller hvorsomhelst. Jeg har visst alltid en i jakkelomma om høsten.Høst-Sagene med tepause og søte babyer.


Som nevnt i går - at det er kommet et nytt radioprogram med omtaler av nye klassiske plater!
Bananbrød med ekstra mye valmuefrø i på en søndag ettermiddag.


9 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Så fine ting og koselig stemning! :-)

Gunn sa...

Jeg ble veldig glad da du skrev i går om det nye programmet i NRK Klassisk. Har virkelig savnet et slikt program og har nå og da måttet ty til Musikrevyn i SR P2. Har allerede hørt det første programmet, og det innfridde.��

Alene sa...

Takk for på påminnelsen!
Hadde nesten glemt hele Beverly Craven - og så mange gode minner jeg har fra denne musikken.
Første tiden med min kjære, på studenthybelen i Oslo. Her skal det mimres 🙂

Mathilde Nicoline sa...

Kaffegram <3

Rannveig sa...

Høstmusikk er fint. Tror jeg skal finne fram litt Cowboy Junkies i kveld sammen med solbærte, strikketøy og levende lys. Og bare vent, når datteren din blir større er det ikke bare dine lommer som fylles av kastanjer! Førsteklassingen min kom hjem i går med halve skolesekken full. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Stine A: Takk og takk!

Gunn: Så bra! Fint å kunne høre på SR også, dobbelt så mye info!

Alene: Jeg synes den første plata hennes er veldig fin! Kjøpte den da jeg var pur ung, hadde planleggingsdag på skolen og hadde fått penger for å kjøpe julegaver.. Hadde sett en video med henne i pop-program på NRK den gang de laget slike programmer der. Robert og Harald Stoltenberg var programledere og Beverly traff meg midt i hjertet. Fant programmet her!

Mathilde Nicoline: Always!

Rannveig: Halve skolesekker med kastanjer høres fint ut! :) Anbefaler virkelig å gå på konsert med Cowboy Junkies hvis du har sjansen, det er veldig flott. Hørte dem da jeg var 18 og 26.

Rannveig sa...

Kan du tenke deg å legge ut oppskriften på det bananbrødet? Ser kjempegodt ut! Jeg har en oppskrift jeg er veldig fornøyd med, men det er likevel gøy å prøve en annen variant.

Glamourbibliotekaren sa...

Gjør et søk i bloggen ved navn Et Dryss Kanel! Det er hennes oppskrift som er grunnlaget. Jeg endra den litt - bytta ut sukkeret med sukrin og tilsatte masse valmuefrø.

Rannveig sa...

Takk for opplysningen. Da skal jeg gå dit og lete litt. Det bananbrødet jeg har pleid å lage er forresten fra bloggen Bollefrue. Tror oppskriften heter noe med "grovt bananbrød". Veldig godt og ganske sunt med grovt mel og ikke tilsatt noe fett som smør eller lignende(i oppskriften står det agavesirup, men jeg bruker flytende honning). Anbefales hvis du har lyst til å prøve en ny variant. :)

Populære innlegg