tirsdag, oktober 03, 2017

OktobergledeJeg har jo ikke fått med meg alle årets nye plater ettersom jeg har vært i mammaperm siden i fjor høst, men noen har da radaren min fanget opp. Sånn som denne, Schumann-lieder med Mathias Goerne. Goerne er en av de beste barytonene der ute, han kan synge både de sarteste tyske lieder og i neste øyeblikk være Wotan i Wagners Nibelungenringen, og han har klangen langt bak - men ikke for langt bak. Viktig å balansere det der! Jeg har nesten alle platene i Schubert-serien hans på Harmonia Mundi, kjøpte nylig Brahms-plata han fikk Gramophone Award for nå, fikk han til å signere den nyeste Winterreise-plata si etter konserten i fjor (har den gamle innspillingen fra 90-tallet også), men den aller fineste han har gjort, er "Einsamkeit". Robert Schumann-lieder i et helt nydelig utvalg. Sånt blir jeg så inderlig glad av! Derfor tipser jeg herved om denne plata så flere kan bli glade. Schumann-lieder er noe av det jeg liker best i hele denne verden, særlig når de gjøres sånn som dette!

Den kan f.eks. kjøpes her, eller på Eldorado i Torggata, og sikkert også på LawoStore under Oslo konserthus. Tro meg på mitt ord, Schumann-fans! Denne må dere ha. 

3 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Denne vil jeg gjerne investere i! Har kjøpt noen av hans plater før etter dine anbefalinger, og har blitt veldig glad i dem. Jeg satt forresten akkurat og kikket på musikk, det er noe med årstiden tror jeg! (Kjøper fremdeles CD-plater selv om 16-åringen i huset ler og mener jeg er noe tilsvarende den siste dinosaur.. Liker å se på dem og gå og hente dem ut av bokhylla på samme måte som med bøkene mine!).

Marmota sa...

Matthias Goerne er virkelig en av de flotteste sangerne i dag. Har hørt ham på mange konserter og det er alltid en stor opplevelse. Så stort uttrykksregister! En av mine favorittinnspillinger er CD-en med Bach-kantater, bl.a. Ich habe genug, fra rundt 2000. Den kommer jeg stadig tilbake til.

Glamourbibliotekaren sa...

Stine A: så hyggelig at du følger mine anbefalinger og at de faller i smak! Og 16-åringen kan du hilse fra meg og fortelle at det er mye mer cred i å eie enn å streame 😀

Marmota: Ja, den er jo en riktig referanseinnspilling! Nesten alltid den som blir ønsket i radioen når det handler om dette verket. Jeg er så glad i Ian Bostridges tenorversjon, Carolyn Sampsons sopranversjom (Suzuki), Peter Kooys bassversjon (Herreweghe) og Andreas Scholls altversjom også! Kan ikke velge én :)

Populære innlegg