fredag, november 17, 2017

Glamorøs fredag


God morgen kjære venner! Det er fredag, hurra! Og bare to uker igjen til advent, tenk det. Jeg synes november er så fin nettopp fordi man kan kjenne på "snart er det..."-stemningen, som ofte er litt roligere enn det hesblesende og travle desember-tempoet. 

I dag har vi på fine kjoler, og nå blir det straks en liten trilletur. Senere i dag får vi besøk, og i helga blir det flere selskapeligheter. Veldig hyggelig!

Ha en riktig fin fredag alle sammen! Rapporter mottas som vanlig med stor takk!

mvh
Glamourbibliotekaren

20 kommentarer:

Ina sa...

God fredag! Jeg tror aldri jeg har lagt igjen en fredagsrapport hos deg, men jeg leser bloggen din meget trofast! Den er et pusterom hvor jeg alltid kan finne ro og glede. Og takk for det du skrev om november - jeg har et veldig anstrengt forhold til november selv, og du har hjulpet meg til å se litt lysere på akkurat denne måneden. Ønsker meg et innlegg hvor du utdyper akkurat hva du liker med november!

Dagens glamoureffekter er en liten dæsj parfyme, lipgloss og sokker med pent mønster. Jeg sitter på hjemmekontoret og jobber, men senere i dag blir det god middag og fredagskos!

Alene sa...

Herlige, solrike fredag. Her er du igjen!
I dag skal jeg en liten tur i atelieret mitt. Skal julepynte med vrihassel, som jeg har fått lov til å «stjele» hos en hyggelig nabo.
Glamor i dag er sortrutete, kort vippeskjørt. Terracotta 70-tallsbluse og brun cardigan. Musefletter og søte ametyst i ørene.
Så skal jeg hjem til sen hjemmelunch, lasagnerester fra i går.
En deilig kopp te og boka; Gå aldri fra meg av Kazuo Ishiguro skal nytes utover dagen.
Så blir det en stille kveld med kanskje en god film i kveld!

Det fredagsbobles i årene og jeg ønsker alle andre en fin fredag med glimt av glede og lykke ��

Anonym sa...

Hilser fra hjemmekontoret! Det skjer nesten aldri at jeg har hjemmekontor lenger, er blitt nesten allergisk for å jobbe hjemmefra etter alle årene som lektor med alle rettrebunkene, men så kjenner jeg at det er litt deilig med den fleksibiliteten likevel - for en enkelt dag :) Sola skinner, blå himmel, jeg drikker te og venter på flyttebyrå som kommer på befaring. Det er utrolig trist å flytte fra et sted jeg elsker, men det er veldig spennende med det nye som skjer også, og valget er tatt, og man må stå for det og glede seg over alt som derav følger, med bedre tid og mange kreative prosjekter med innredningen av vårt nye bo! Og jeg får fortsatt både hus og hage, bare ikke så stort og uoverkommelig.

Går det an å si at det både svir i hjertet og at det samtidig hopper av forventning? Slik har jeg det nå. God helg! Hilsen Glamourlektoren

Anonym sa...

God fredag, gode glamoursøstre! Jeg ligger nede for telling på grunn av forkjølelse, men må allikevel opp og stå. Jeg skal til Roma i kveld, med min kjære. Dagent er altså en miks av Otrivin, lommetørkler og glamour! Håper bare jeg friskner til, hvis ikke, orker jeg vel å sitte på den lokale kafeen med en cappuccino og se på det romerske bylivet, håper det. God helg, alle!

instance sa...

Her klør jeg i fingrene etter å ta helt av på julekjøret (more is more!), men skal holde igjen det meste til 1. desember. Skal til "Syden" en uke straks, så da blir det heldigvis fysisk umulig å pynte noe mens jeg er der. :D

Spille julemusikk, drikker julete (Perch's klassiske sorte) og brenner juleduftlys på kontoret da - så litt har jeg jo begynt. Som voksen kjenner jeg at det med julestemning er en flytende greie, som ikke nødvendigvis dukker opp når det passer, eller selv om man skulle ønske det - så jeg velger å nyte det mens jeg kan!

Fredagens glamour består av røde lepper fra Lancome, nyvasket hår (det var HELT nøvendig i dag!) og en litt 20-talls inspirert bluse jeg endelig har fått somlet meg til å sette ny knapp i. God helg!

Rannveig sa...

God fredag! For meg har dette vært en tøff og lærerik uke. Etter en lengre periode med mye stress både på jobb og hjemme møtte jeg veggen skikkelig i starten av denne uka. Det fikk meg til å måtte ta en alvorlig runde med meg selv, min mann og mine kolleger. Kort sagt går det ut på å senke kravene til meg selv og bli flinkere til be de rundt meg om hjelp. Lage bedre rutiner på de tingene jeg må gjøre og ikke minst være mer ærlig om hvordan jeg har det. Hele denne høsten har jeg pløyd i vei med sammenbitte tenner, med en tanke om at "når jeg bare får gjort det og det, så blir det bedre." Men den "bedre"-dagen kom ikke. Forrige fredag hadde jeg tenkt å legge igjen en rapport her, men jeg kjente meg så nedtrykt og uglamorøs at det ikke gikk. Denne fredagen er litt bedre. Jeg ser fram til en rolig familiehelg. Jeg har på meg fine øredobber, silkesinglet og min deiligste kasjmirgenser. Målet for helgen er å slappe av mest mulig. Lese en bok, strikke ullsokker til yngstejenta og nyte det som er igjen av høsten. Det er ikke for sent. God helg alle sammen! Og takk til deg, kjære glamourbibliotekar, som alltid minner oss på å stoppe opp og nyte de små gleder som egentlig er de største.

Susie sa...

Været var skikkelig grått for noen minutter siden, men nå skinner sola mot en nesten blå himmel med noen lette skyer. Gleder meg til en fin og avslappende helg :)

Tigram sa...

Då har eg akkurat ferdigstilt og sendt frå meg to viktige arbeid frå spisebordkontoret mitt. Trøyttleiken melder seg etter innspurt. Dagens glamour må vere tilgang til verdas beste sofa. Etter ei kvil skal eg snuse på sola og fli meg litt. Helgeplanene er ei perfekt blanding av konkrete planer og heilt lause tankar. God helg alle!

Nattsvartur sa...

Så var det fredag igjen med klart og kjølig vær i tigerstaden.
Jeg har en skikkelig glamorøs fredag planlagt. Jeg skal gå tidlig fra jobb for å møte en venn for afternoon tea på Perch's tesalong. Med ett glass bobler. Det gleder jeg meg til.
Jeg har pyntet meg for anledningen med mitt fine kastanjeskjørt (dette får bli siste høstdag) og fine ravsmykker.
I morgen skal jeg ta med jentene på mini-nøtter i operaen, så da er høsten over og det blir julestemning. Og så får vi besøk i morgen som blir over til søndag, så dette blir en fin og sosial helg :-)
God helg alle sammen!

Stine sa...

Endeleg fredag igjen!

Denne fredagen kjennest ekstra glamorøs, trass i at det er under to veker til eksamen og at eg allerie har kjent på stresset ein stund. For å få det litt på avstand har eg reist heim til huset på bygda, og unnar meg lange, stressfrie morgonar med kaffekopp, fine TV-program og ein kosepus på fanget. Så tek eg eksamenslesinga i etapper gjennom dagen, med lange pauser mellom etappene der eg bruker tida på noko kjekt, som å lage mini-adventskalender til kjærasten, brygge krydderte i Asia-kanna eller sjå over julepynten og drøyme om tida etter eksamen. Dagens glamoureffekter er Selbu-lestar og grå ullstrømpebukse med flettemønster.

God helg ønskast alle, enten den består av eksamenslesing eller ikkje!

Oda sa...

God glamorøs fredag! Eg sit på kafé og nyter ein kopp kaffi og ein appelsinbolle, og feirar at eg akkurat har fått eit skikkeleg fint jobbvikariat. Her på kaféen speler dei Beatles sitt White album, som eg syns komplimenterer denne solskinsfylte dagen ganske så godt. Planar vidare er å rydde heimen medan eg lytter til p2. Seinare i kveld og resten av helga får eg finfint besøk av ei venninde, som eg gleder meg mykje til. God helg alle saman!

Jo, så vil eg berre seie at det var så fin skildring av den Ishiguro-boka. Trur eg må ta meg ein tur på Tronsmo snart ;)

Bliss sa...

Har vært pjusk med bronkitt i tre uker nå, men kjenner endelig at det begynner å løsne. En hel natts søvn er glamour nok i seg selv kjenner jeg.
Helgen skal tilbringes med senkede skuldre på hyttetur, jeg tar med både bok og strikketøy, ulltøy og joggebukse (ikke den typen man jogger i!). Neste uke har jeg et håp om å komme meg på trening igjen, blir godt å få beveget seg til gode rytmer og til å puste godt på yoga.
Fint å tenke på det du sa om november-venting. Jeg venter og venter på desember, men legger merke til den friske lufta og de deilige dagene vi har før mørket og kulda virkelig setter inn.
Med ønske om en god fredag til alle!

Ingerid sa...

God fredag! Nettopp tilbake i Norge etter to uker i Moskva. I kofferten: te, både grønn med tindved og oolong. I posten: bøker som jeg gleder meg til å lese. Og glamouren? Absolutt, har vært i en by som innbyr til og elsker glamour. Milan mode fra Mac på leppene, blått og gult og brunt skjerf i halsen. Sjokoladebrun neglelakk på hendene og lysende blå på tærne. Ellers mørkeblå genser og olabukser. Og i helgen blir det bare kos med familien. Gleder meg! God helg til alle!

Ida sa...

Hei fredag! Her langt nord har vi fantastisk vintervær med snø, frost og fint lys. På bordet står en stor og frodig amaryllisbukett i fersken og gult, og både tekoppene og klementinene har allerede vært mange. Men glamouren har vi lagt på vent til i morgen. Lille pusehjertet er hos dyrelegen i dag, og da blir jeg som vanlig litt engstelig. Alt jeg lengter etter nå er å få han hjem i armene mine. Da skal vi klemme og kose resten av dagen. Og om jeg mot formodning skulle klare å slippe taket til i morgen, er planen å dra på årets første julemarked. Da tar jeg fram julevottene og selskinnskoene, så vi kommer i ordentlig stemning. Riktig god helg ønskes til dere alle fra oss i kattelivet!

Glamourlegen sa...

Har Never let me go liggende på vent, gleder meg til det en gang (i et annet liv?) blir tid til å LESE igjen! Og heia Rannveig for god beslutning og kloke tanker.

Glamour i dag? Hm. Helt ordinært hverdagsfin, men litt ekstra sprett i beina siden ryggvondten fra tidligere i uka heldigvis går over av seg selv. Nyvasket hår som ser helt ok ut, litt tørr i ansiktet men ellers er ikke det så verst heller. Ørlite brun blyant fra Lancôme, ellers nada sminke. Ingen ekstra smykker utover de som alltid er på; giftering og forlovelsesring, bittesmå diamanter i ørene.

Travel uke med mye jobb, hanglete barn, lange dager og netter, bånn-i-bøtta søvn. Prøvd hver dag i tre uker å få bestilt de hersens bildene fra barnehagefotografering, men de fem minuttene finnes liksom ikke noen steder... Imidlertid har jeg verdens fineste barn og flotteste mann, pepperkakespisesesongen er godt i gang, har mye glede av mange fine podcaster når jeg går til og fra jobb. Det er heldigvis lett å se, og glede seg over, alt det gode livet også inneholder til tross for hektiske dager og overfylt hode. I dag blir det hjemmelaget pizza og et glass rødvin, helgen kommer til å gå med til husarbeid, lek med egne barn, barnebursdag (ikke hos oss, puh) og søndagsmiddag med svigers.

God fredag og deilig helg alle!

Stine Arkeologine sa...

Nå har jeg satt meg ned med en stor kopp te, etter en travel dag med møter og ekstra komplikasjoner med glattis og bildører som ikke vil lukke seg når det er aller mest travelt (i noen desperate sekunder vurderte jeg å kjøre avgårde mens jeg holdt døra inntil med hånda, men takk og pris ble venstre hjernehalvdel koblet inn). Er veldig glad det er helg nå! Jeg og den yngste skal ha huset for oss selv, og vi har planlagt å lage grønnsaksuppe og gulrotkake (favorittmaten hans), gå på biblioteket og skrive brev. Han har nettopp oppdaget at det er artig å skrive brev, og nå produseres det de rareste epistler og fine tegninger til alle han kjenner. Veldig koselig! Dagens glamour er håret i «gibson tuck» (hva heter det på norsk, sånn 40-tallsopprullet hår?) og yndlingsparfymen Boucheron Jaipur. Håper dere får ei fin helg, alle sammen!

Anonym sa...

God ettermiddag. Sitter på hytta m fyr på peisen. Antrekk jeans og en nydelig, myk, varm, fluffy ullgenser og selvfølgelig røde lepper. Har hatt en fantastisk yogauke, med yin, flow, astangha, vinyasa mm - forskjellige yoginier som har gjort klassetimene varierte og spennende. Idag blir det hjemmelaget pizza fra fryseren, nylaget salat og et glass rødvin. Har lagt klippfisk til utvanning - i morgen skal jeg lage «hvit» bacalao dvs ikke tomatisert. Invitert gode venner - er spent hva de synes. Ha en fortreffelig helg. Mette

Inger sa...

Deilig når en strevsom arbeidsuke er over, middagen er spist, godstolen inntatt og roen brer seg i kropp og sinn. Kom hjem til nydelige roser fra mannen min. Dagens glamour er nyklipt hår og nyfargede øyenbryn, perler i ørene og litt Black Opium-duft.
Livet er i grunnen helt all right!

Anaruh sa...

God fredagskveld!
Først og fremst vil jeg heie litt på Rannveig, og håper at ting blir litt lettere i ukene som kommer.

For egen del har jeg nå slengt meg på sofaen etter endt arbeidsuke, og med bok, friske blomster og tente lys ved min side er jeg ganske så fornøyd. Denne helgen er tiåringen og jeg hjemme alene, og sammen skal vi sikkert klare å finne på noe litt ekstra gøy. Når han er i seng har jeg tenkt å kjøre konseptet Detektimen og se en episode Poirot.

Dagens glamoureffekter er (har vært) svart blyantskjørt og en mørkegrønn ullgenser, samt lepper og negler i mørkerødt/plommelilla. Dessuten har jeg endelig funnet igjen parfyme-mojoen etter å ha blitt småkvalm av alle parfymene mine helt siden i sommer. Vittig nok er det YSL sin Black Opium som gjorde susen, til tross for sin litt tunge og søte vaniljeduft.

Elisabeth sa...

God fredagskveld, og god glamorøs kveld! Her ble den ytre glamouren ivaretatt med nydelig kjole på jobb i dag; sort oppe og farger i skjørtet og halsen. Sorte strømper og sko, negler uten lakk, Romance på halsen og Chanel på leppene - som alltid.

Den indre glamouren var, helt ærlig, ganske variabel gjennom dagen. Fin og god i starten; nå har den gått over i sorg. Fikk vite at en kjenning her i byen, en fantastisk musiker og låtskriver, er død. Han var bare 26 år, og det er bare en måned siden jeg hørte ham spille live under Kulturnatta i byen. Han valgte selv å dø, og det er ... fælt. Rett og slett.

Når det er sagt, satser jeg på at helga blir bedre enn ettermiddagen. I morgen skal jeg og ei venninne ha julegavesnopmakerdag, før jeg skal på fest på kvelden. Lørdag skal jeg og en kompis ta med en nyinnflyttet Bodøværing på en smule sightseeing, blant annet til Saltstraumen. Det tror jeg blir fint.

God helg, alle sammen. Og ikke gi dere selv om dagene noen ganger kan være tøffe! Det blir alltid bedre etterpå. Alltid.

Populære innlegg