søndag, desember 10, 2017

Førjulstradisjonstur til Göteborg



Vi har vært i Göteborg i desember hvert år siden... 2002? Med unntak av i fjor naturligvis, da tilværelsen var mer sånn som dette. I år valgte vi hotell Pigalle, siden det er fint å ha litt bedre plass og f.eks. en sofa å ligge henslengt i etter at babyen har sovna i senga tidlig på kvelden. På kjøpet fikk vi lekre tapeter, Molton Brown-produkter på badet, den beste hotellsenga jeg noengang har sovet i, en nydelig frokost og velduftende liljer overalt. (innlegget er ikke sponset, det må jeg presisere)


Rommet var like stort som stua hjemme. 


Og vi sov veldig, veldig godt. 


Utsikt mot et trikkeparadis, og bred nok vinduskarm til at hun kunne sitte der lenge og se på alle trikkene i morgenrushet. 


Da Matteo i Victoriapassagen, stamkafé siden tidenes morgen. Denne gangen satt vi ute siden hun sov i vogna si. 



Kopps. Hit har vi gått i alle år. De har nok sikkert byttet navn og eiere noen ganger men har alltid hatt god mat. 


I vinduet hos Grandpa hang en ensom Snöblomma fra Watt & Veke, årets store instagram-interiør-advents-farsott i Sverige, nå utsolgt overalt kunne ekspeditøren fortelle. (Neste år tenker jeg det kommer kopier hos alle kjedene!)


Jeg tror det har vært snø én gang på alle disse årene. Göteborg er en kald og forblåst by året rundt. Men pent er det langs kanalene allikevel!


En annen fast stopp er selvfølgelig Artilleriet. Man har jo ikke råd til å kjøpe noe som helst der, men rett som det er dukker det opp noe som ligner veldig på noe jeg har hjemme. 


Jeg pleier å se på julepynten, snuse på Comme des Garcons-parfymene (Floriental minner en del om min signatur Coco, fant jeg ut), og kjøpe Pärlans-karameller i mengder. 


Sverige er flinke med blomsterbutikker i koselige portrom. 



Liljer i foajeen på hotellet.


Lang kø utenfor domkyrkan, og julepyntet kvarter rundt. 


Dammann Frères Darjeeling i hotellsenga. Perfekt. 


3 kommentarer:

Alene sa...

Gøteborg i desember er bare så hyggelig. Bare vandre rundt og kikke i alle de fine butikkene som det ser ut som du også har vært i og koselige kaféer.
Pigalle er mitt favoritthotell også (og er nok ikke alene om det) Så gjennomført ned til minste detalj.
Vi får ikke tatt turen i år, men det er inspirerende med bilder og skildringer fra deg.
Tusen takk for alle dine innlegg. Det er så fint å se at andre har samme gleder og verdier som en selv. Det gir meg stor glede, inspirasjon og ettertanke!

Sol sa...

Å, så herlig det ser ut. Har fulgt bloggen din lenge og sett Göteborg rapporter hver jul. Hyggelig at barnet deres kan være med heretter.

Ida sa...

For noen herlige bilder og for et FANTASTISK hotellrom! Jeg kan tenke meg at dere koste dere. Dette er et sånt hotell der du kan se for deg at Poirot plutselig sitter i foajéen. Og den julestjerna fra Watt og Veke synes jeg å ha sett på utallige svenske blogger de siste ukene. Personlig syns jeg det er litt trist når alle ender opp med å ha det samme. Men så er den jo veldig fin da.

Populære innlegg