søndag, desember 31, 2017

Godt nytt år!


Kjære lesere av denne blogg! Jeg sier som jeg gjorde på nyttårsaften i fjor og årene før: 

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer og mailer jeg har fått av dere i året som har gått. Jeg har verdens beste lesere! Dere er en gjeng med smarte og oppegående mennesker som støtter og oppmuntrer hverandre i kommentarfeltet, uten å vite hverandres navn eller bakgrunn. Antallet ufine kommentarer er lik null, jeg må så å si aldri sensurere noe som helst, og det sier litt om hvor lite misunnelse og jantelov som råder blant denne bloggens lesere. Det er jeg veldig glad for! (Det blir jo færre og færre som legger igjen ord her, sånn er det bare i bloggverdenen, men antallet lesere er stabilt og dere henger jo med selv om 99% av dere er tause følgere.) 

Jeg håper dere alle har en fin nyttårsaften! Husk at barn foretrekker klinkende edru foreldre om de får velge, og at de merker endringen hos oss voksne selv etter det minste lille glass med vin (for selv om man ikke tror man endrer seg, gjør man det). Pass på hundene når rakettene begynner å smelle. Kudos til de butikkene som har sluttet å selge raketter fordi de tenker på dyrene! Jeg håper fyrverkeri snart blir forbudt. 

Året som har gått har inneholdt ytterpunkter, vil jeg si. Akkurat som året før. Politikere gjør meg vettskremt, både ute i verden og her hjemme i Norge. Mange mener visst at mennesker har ulik verdi, at vi ikke skal bry oss om andre enn oss selv. Media følger opp med sine sensasjonsoverskrifter og klikk-grådighet, og bidrar til å spre holdninger som minner om tider vi håpet var tilbakelagt. Det er uhyggelig. Jeg håper 2018 blir året der ting kan endre seg, og opprullingen av Weinstein-saken og #metoo vitner om at endring er mulig. Det gir håp! Kanskje slutter menneskene snart å ødelegge for seg selv, i alle fall på noen områder.

På hjemmebane: Et helt vidunderlig år, som vi gikk inn i med et bittelite barn på armen. Et hav av tid til å bli kjent med henne, ha det fint sammen, oppleve. Mammapermisjonen, den beste perioden i mitt liv. Jeg kommer aldri til å glemme dette året. Mer om det i morgen, da jeg har planer om å sy sammen en liten kavalkade som jeg pleier. 


Vi holder oss hjemme i kveld, som vanlig på nyttårsaften egentlig, og når babyen har lagt seg skal jeg ta et varmt bad (med Christmas cookie-badeskum fra Philosophy) og siden blir det middag og deretter créme brûlée signert min elskede. Samt en klassiker-film for å klare å holde seg våken til midnatt!

Aftenens nyttårsmelodi er det som vanlig Peggy Lee som står for. Denne innspillingen gjorde hun da hun var over seksti år, og kanskje er det også noe av det aller mest ekte hun gjorde. En underbar sangerinne var hun. Klump i halsen. Jeg ønsker hver og en av dere et riktig fint og fredelig 2018! Vi ses snart! 

Årets nyttårsforsett for oss alle, i år som i fjor: Vær et enda bedre medmenneske, hver eneste dag. Lokalt og globalt. 

GODT NYTT ÅR!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen, tusen takk for den beste bloggen jeg vet, og jeg har fulgt den i mange år. Ikke så flink til å kommentere, kanskje må det bli et nyttårsforsett... men denne bloggen har virkelig klasse og kvalitet. Alltid interessant å titte innom, alltid noe vakkert å se på, alltid velvalgte ord og aldri noe drittkasting. På vegne av alle de tause leserne (vi burde skjerpe oss, dere!) vil jeg ønske deg et riktig godt nytt år, og tusen takk igjen! Jeg er sikker på at denne bloggen har bidratt til at mange par høyt hevede skuldre har senket seg gjennom årene, og at mange sykemeldinger dermed har vært unngått :-) Peace & Love! klem fra Karianne.

Anonym sa...

Godt nyttår! Med små troll som synes før seks er en helt fin tid å starte det nye året på er det kanskje ikke en fantastisk fresh start for opphavets del. Men - det kommer en dag i morgen! Og det nye året er enda blankt og rent og fullt av muligheter. Takk for en fin blogg :)

HildeSofie sa...

Godt nytt år, og takk for at du fortsetter å gi et pusterom i hverdagen gjennom den fine bloggen!

Randi sa...

Godt Nytt År til glamourbibliotekaren og hennes familie, og til alle mine medlesere.
Sier som de andre her; tusen takk for en fin blogg! <3

Stine Arkeologine sa...

Riktig godt nytt år til deg og familien din, og takk for alt det fine du sprer til så mange gjennom bloggen!

Kammerpiken sa...

Riktig godt nyttår, og tusen takk for at du fortsetter å blogge. Selv har jeg ingen nyttårsforsetter, men jeg håper at vi alle sammen blir enda flinkere til å ta vare på hverandre.

Kjersti sa...

Takk for kloke og gode ord! Godt nytt år :-)

Inger sa...

Takk for fin blogg og koselige bilder. Den gir ro, glede og inspirasjon. Om ikke kommentarene sitter så løst, er det likevel en blogg jeg gjerne følger videre. Godt nytt år til Glamourbibliotekaren og alle hennes lesere!

Maja sa...

Hipp hurra for 2018, og for denne bloggen som jeg er så glad i! Tusen takk til bloggvertinnen for interessante og fine innlegg gjennom alle år, jeg tror jeg har hengt med siden 2007 om jeg ikke husker feil. Ser fram til et godt nytt bloggår! :-D

teabooks sa...

Godt nytt år! :) Og takk for en kjempefin blogg!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle hyggelige hilsener! Godt nytt år, hele gjengen!

Populære innlegg