mandag, januar 15, 2018

Mandag og fine ting


Amalfisitronene er i butikk! Nå blir det sitronpasta til middag nesten hver dag framover. Nok en glamourbibliotekarfavoritt som jeg har pushet voldsomt både her og på Instagram de siste årene! Neste New York-tur skal jeg spise Spaghetti al Limone på Supper minst annenhver dag. 


Og apropos New York: Trilleturene i Slottsparken nå for tiden minner meg om et fiktivt (altså i mitt hode, det eksisterer ikke i virkeligheten) Caspar David Friedrich-maleri fra Central Park!


Og apropos reiser; i fjor reiste vi jo ikke til Paris, så lengselen er enorm nå. Den melder seg hvert eneste år, tidlig tidlig i januar når dagene er korte og det ennå er lenge til vår. Plutselig begynner jeg å bruke Paris-parfymen min og blar i bøker med fine bilder. Vi har begynt å planlegge. Gleder meg, vi føler oss så hjemme på vårt lille bortgjemte hotell med de pene tapetene og fuglesang i hagen! Det blir ekstra fint å vise henne Paris, alle stedene våre. Hun var i magen sist vi var der. Bare vi visste om henne. Lørdager på Perchs i Kirkegata. At Oslo skulle få sin egen tesalong var på høy tid, men ikke desto mindre übervidunderlig. Jeg har vært der to lørdager på rad og skal dit igjen om et par uker!


Bøker. 


Enkle januargleder som en knallrosa primula. Jeg gleder meg sånn til å starte tulipansesongen! Kanskje allerede til helga. 


Barselklubbmøte hos Maren(gs) med rosa marengs. 

8 kommentarer:

Ida sa...

Åååå har du virkelig en Kaiser Idell-lampe? Jeg har så utrolig lyst på en sånn en. Men de er så dyre og vanskelig å få tak i. Sukk... Kanskje du har noen gode tips om hvor jeg kan finne en? :D

Kristin sa...

Jeg får like lyst å prøve sånn sitronpasta hver gang du skriver om det, så nå skal jeg jammen prøve det! Fant oppskriften du linket til, fra Jamie Oliver. Det var ikke noe kjøtt i oppskriften, er det noe kjøtt man kan ha til som er godt til? Mannen kommer nemlig til å etterlyse kjøtt.. ;) (Eller fisk, kylling..)

Glamourbibliotekaren sa...

Ida: Jeg fant den på farmors nattbord :)

Kristin: Jeg har ikke spist kjøtt siden jeg var 16, så for meg virker det helt motbydelig å skulle ha kjøtt i denne deilige retten! :) Den er så god i seg selv og trenger virkelig ikke noe annet.

Maren sa...

Paris! Perch's! Og jeg må lage sitronpasta en dag veldig, veldig snart , det er så godt! Hilsen Maren(gs).

Anglofilia sa...

Dette var da et helt vidunderlig mandagsinnlegg! Nå ble jeg I virkelig godt humør, noe som kan trenges I disse kalde, våte, mørke, lenge-til-vår-tider!

Anni sa...

For de som vil teste spaghetti al limone fra Supper:
https://www.youtube.com/watch?v=1vG2NjWfFSg&app=desktop
Det ser enkelt ut, men det gjør det jo alltid når det er en kokk i sving.

Sørlandspige sa...

Setter stor pris på mandagsinnleggene! Ser på dem flere ganger 🙂

Glamourbibliotekaren sa...

Maren: Paris, Perch's og pasta!

Anglofilia: Så morsomt at det hjalp på humøret!

Anni: De har en slags bardisk på Supper der man kan sitte og se på kokkene (Frank og co) lage mat gjennom et vindu, det er gøy! Veldig fascinerende.

Sørlandspige: Så fint! :)

Populære innlegg