fredag, februar 23, 2018

Glamorøs fredag


God morgen!
Nydelig vær, tre meter høye snøskavler langs alle veier, utsikt over snøkledte jorder og soloppgang, akkompagnert av Bach-kantater og en kopp "Notting Hill"-te fra Majorstuen te- og kaffe, som er så å si identisk med Original Thé de Marie-Antoinette som jeg kjøper i Paris. Epler og pærer og rose!
Dagens antrekk er skjørt og gul genser, jeg har som vanlig Tiffany's-hjertene mine i ørene, og jeg er fornøyd med å ha fått lest mange sider i Paul Auster-boka mi denne uka. Babyen spiser blåbær og så plutselig ut som om hun hadde på en veldig fasjonabel mørkerød leppestift.

Jeg føler at vårvinteren er her! Det er så herlig! Lysere morgener og ettermiddager, sol, snø som drypper litt fra tak, en overflod av fargerike buketter hos blomsterhandelen. Jeg gleder meg til våren men holder gjerne litt til på vinteren, siden denne tiden - egentlig akkurat denne siste uka i februar - alltid er så inderlig fin. Ikke minst på grunn av James Taylor. I ettermiddag skal vi oppsøke den frisk luften på høifjeldet!

Fredagsrapporter mottas med takk som vanlig, hei hei!

mvh
Glamourbibliotekaren

24 kommentarer:

Maje sa...

God glamorøs fredag! Det er en ekte glamorøs fredag i dag, for eldstedatter og jeg skal på helgetur til Nederland! Det håper vi blir et hyggelig avbrekk, med "mor-og-datter-tid" og et besøk hos gode venner. Det er et herlig, men brutalt ærlig lys ute som minner om at vinduene må vaskes og det må tørkes støv, men det får bli til uken. God fredag!

Anonym sa...

Jeg har også gul genser idag, eller mer college stil type da! Helt uvanlig til meg å være, men det føles bra. Februarcollagen var inspirerende! Ellers ring sølvørepynt og en med glitrende sten. SJP duft. I morgen skal jeg se The Shape of Water og det gleder jeg meg veldig til. Ellers blir det en helt vanlig helg med husarbeid og avslapning. Akkurat slik jeg vil ha det. God helg!

Anonym sa...

Vårvinter! Et nydelig begrep som jeg har lært her, og som jeg bruker mye! Ei fantastisk tid, de siste dagene av februar. Vinterferien er kanskje min yndlingsferie og elsker å være både inne med bok og ute i snøen, vil helst ikke reise langt avgårde da. Så heldige vi er som bor i Norge med alle årstidene.
Kald nesetipp-klem fra Astrid

Maren sa...

Hurra for vårvinter! I går gikk jeg FRA jobb under sol og blå himmel, så deilig. Bok og te på vei til jobb (Goji garden fra Majorstuen Te og Kaffe), blomstrete kjole og varm genser utenpå. I kveld skal jeg på konsert med ei venninne, og gleder meg masse. Helga fylles med litt jobb og feiring av vår lille ettåring. God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Her er det nesten ikke noe snø og kald østavind - og det er helt greit; østavinden er et must for å beholde det fine været vi har hatt helt siden jul. Den ytre glamouren er ivaretatt med sort kjole som har hvite detaljer, sort cardigan, blå sko, nyvasket hår (som i parentes bemerket trenger en klipp!), Chanel på leppene (farge: Marie Antoinette) og Ralph Lauren's Romance på halsen. Neglene er nyfilt men ulakkerte; i ettermiddag tror jeg de skal få seg et rosa strøk.

Den indre glamouren er også i god behold, etter å ha våknet tidlig og hatt god tid før jeg dro på jobb i dag morges. Nå sitter jeg på jobb og nyter en kopp Yogi-te innimellom slagene. Får litt fnatt av de såkalte 'visdomsordene' på lappen som følger teposen, men det er jo bare å overse, egentlig. Har ingen planer for helga etter at den opprinnelig planlagte reisen ble utsatt for et par uker siden, så jeg tror jeg bare skal legge vekk laptopen store deler av tida, lese ei bok, være masse ute på tur med hunden, og nyte god mat - i morgen blir det langkokt Boeuf Bourgignon, og jeg gleder meg! Kanskje blir også et par makroner og en blomsterbukett med meg hjem etter jobb i dag.

God helg!

Anonym sa...

God fredag. Ikke mye glam her i huset. Skulle ha vasket hus, handlet mat/blomster og laget god middag, men ligger langflat. Har en slags forkjølelse som ikke slipper taket. Skal sove litt, så er det opp og hopp! Jeg tenker at en dusj, fyr på peisen og kanskje kjæresten har m blomster hjem - da er jeg der! Ha en fin helg! Mette

Maja sa...

Vinterferie i byen! Har vært på Deichmanske flere ganger og sopt med meg masse bøker, skikkelig leseferie. Full fokus på Saabye Christensen denne gangen. Vårvinter traff meg rett i hjertet, for et fint uttrykk! God helg til alle raudlette kinn og kalde nesetipper og de første solstrålene!

koristen sa...

Hurra for fredag og vårvinter! Tok tullebilde av skyggen min mot snøen på vei til jobb, det er et godt vårvintertegn, hihi.

Antrekket er blå cardigan og topp over svarte bukser, piffet opp med sølvsmykker. Bruker nesten aldri parfyme på jobb lenger på grunn av flytting til åpent kontorlandskap, men i dag spanderte jeg en liten dråpe Eternity fra CK.

Etter jobb er det kino (The Post), middag og vin med fin kusine. I helgen er det ingen planer, men det blir garantert blomsterkjøp, pugging av italiensk korsangtekst (skikkelig tungegymnastikk for meg som ikke kan italiensk), lesing og strikking, også håper jeg det blir soool!

God fredag og helg til Glamourbibliotekaren med familie og alle endre glamorøse!

Glamourlektoren sa...

Har tatt noen dager fri etter noen veldig travle uker på jobb, er blitt forkjølet, selvsagt, men da har jeg god samvittighet for å late meg litt! Får likevel slettet mye dårlig samvittighet fra sofaen med tekoppen - regninger som har forfalt og oppfølging av huset vårt som er under renovering. Noen små turer ut i felten må til - fint å myse mot sola og nyte vårvinteren til tross for hoste og rennende øyne. Ser fram mot vår og anleggelse av hagen vår som ble veldig herpa i fjor høst pga gravearbeider. I år skal jeg ta hagen tilbake, og i likhet med rønna vi har kjøpt, skal den også få våkne opp av tung tornerosesøvn :) I går slet jeg meg gjennom dyp snø bort til et overlevende tre for å henge opp fuglemat. Ble våt og kald - ikke smart, men det er så deilig å høre fuglekvitter i hagen igjen og konstatere at småfuglene holder stand - til tross for at vi måtte ta ned mye viltvoksende buskas som de boltret seg i i fjor.

Denne helga skal jeg gjøre minst mulig og bli frisk igjen til jobbstart på mandag. Det blir bøker, appelsiner og te, ullskjerf og pledd. Og masse dagdrømmerier om hvordan huset vårt skal innredes. Nesten alt vi eier, står lagret, og da merker man hva man savner mest. For meg er det utvilsomt bøkene - så bokhyller er noe av det første som skal opp! Når bøkene og pianoet er på plass, og jeg har fått flyttet blomsterpottene mine fra en litt kummerlig tilværelse på hybelen, da er jeg hjemme på ordentlig. God helg til Glamourbibliotekaren og hennes lesere!

Anonym sa...

Nydelig vinterdag her i Ringsaker, så i dag tenker vi å ake hele familien! Kan virkelig ikke klage på vinteren vi har hatt i år, så mye fint vær og mye snø og deilige dager. Jeg er glad i alle årstider, men alltid mest glad i den vi er i til enhver tid, så jeg sier som personen lenger opp her - jeg er så glad vi har årstider i Norge! Ikke bare slapsevinter med sørpe som det gjerne er i mellomeuropa. Søsteren min tok med seg hele familien og dro til Gran Canaria i ferien, men fikk akkurat melding fra henne med hjemlengsel til hytta hvor vi skal i helgen. De hadde hatt litt kjølige vinder og det føltes ikke som ordentlig sommer som de hadde trodd. Jeg er kanskje inhabil siden jeg har bursdag neste uke og alltid har gode minner knyttet til den dagen :-) Glamouren er på topp i dag i alle fall, aking og pizza er planene, så blir det hytta i morgen formiddag til søndag kveld. Eldstedatter skal ha med ei venninne, det er stor stas. Ha det fint alle sammen! Hilsen langvarig leser men sjelden kommentator Marit.

Rannveig sa...

God glamorøs fredag! Det er lykke med enda en dag med sol! Jeg leker at det er vår med sommerlig rød- og hvitstripete omslagsbluse, glitrende øredobber og rød leppetift. Dagens duft er "Because it's you" fra Armani. Barna har akkurat dratt på vinterferie med besteforeldrene, så jeg ser fram til en rolig helg med mye tid til å treffe venner og ha kjærestetid med mannen min. I morgen skal vi se Tosca i Operaen (billettene er julegaven min fra min kjære) og det gleder jeg meg veldig til. Skal ha lommetørkle klart til Tårnarien... Ønsker alle en fabelaktig helg!

Christine sa...

God formiddag! Jeg føler på en sterk indre glamour i dag, for i går gjorde jeg noe jeg har tenkt på lenge: Jeg begynte å ta pianotimer! Som barn spilte jeg i noen år, så tok det slutt da håndballen tok over i tenårene, og som voksen har jeg hatt en drøm om å ta det opp igjen men først nå, i en alder av 38, har jeg tatt steget. Repertoaret er ikke så stort ennå, heldigvis ikke bare barnesanger lenger, og jeg setter meg mål om å få til noen lyriske stykker av Grieg før året er omme. Ambisiøst kanskje, men så moro! Det gamle pianoet til farmor skal endelig få komme til sin rett igjen. Så det er min glamour i dag! Jeg har et par dråper Chanel Allure bak øret og har store planer om å kjøpe tulipaner. God helg alle, og tusen takk for en nydelig blogg som jeg setter stor pris på.

slikejenter sa...

God fredag! Jeg har ikke selv vinterferie, men nyter i fulle drag at byen er litt roligere enn vanlig. Jeg har nytt skjørt i dag, og fikk meg en god kopp kaffe på jobb. Vi har gjester i helgen, så den blir ekstra hyggelig, med god mat og litt vin. Det mest glamorøse - foruten været - er imidlertid at jeg skal på spa i ettermiddag! Jeg gleder meg veldig, ikke minst til å bli god og varm i hele kroppen - det er så innmari kaldt på kontoret!

Ønsker alle en riktig fin helg :)

Anonym sa...

Hmm, i dag må jeg lete litt etter glamouren kjenner jeg. Den siste uka har jeg hatt influensa, og først nå er jeg oppe av senga. Litt ekstra god frokost, fint vær og snart vinterferie får sette spiss på dagen. Snart skal jeg ta meg en dusj også, kanskje jeg til og med skal spandere på meg ny fancy såpe i dag, tror nesten jeg har fortjent det! Etter en uke i pysj er det jammen glamour med dongeribukse også. God helg alle sammen, og litt langt unna influensaen!
Ida i Bergen

Anonym sa...

Ligg langt unna influensaen skulle det være ...

Anonym sa...

Glamouren i dag er ny bluse, behagelig ansiktshud etter en god hjemmebehandling i går. Ser frem mot et hyggelig lite middagsselskap i kveld og en tidlig natt. Deilig med alt lyset som kommer med februar. Vh Astrid

Stine Arkeologine sa...

God fredag! Jeg er frisk igjen etter siste, lange influensarunde, hurra! Det har vært en tung vinter og jeg er glad våren nærmer seg. Oransjerød neglelakk er dagens glamour og jeg gleder meg til et hyggelig selskap i kveld. Riktig god helg, alle sammen! :-)

Kristin sa...

Apropos vårvinter og denne bloggens presise uttrykk, jeg gleder meg til påskeadvent jeg! Når starter du? Dagen i dag er preget av OL, vi sitter benket foran skjermen as we speak og jeg må lese litt blogger, jeg blir så nervøs på skiskytternes vegne. Te fra Perchs i koppen (takk for tips om en deilig tesalong!), Lancome Tresor bak øret (ble litt nittitallsnostalgisk her om dagen), øredobber fått av min elskede til bryllupsdagen vår i fjor, og telefonnummeret til den italienske pizzatakeouten rundt hjørnet på speed dial. Den skal brukes i kveld, banna bein! Så deilig med helgefølelse og fred i sinn. Ha ei god helg alle sammen!

Anonym sa...

Jeg elsker vårvinter og påskeadvent har faktisk blitt en begivenhet blant meg og venninnene!Sparkes i gang neste uke for vår del. Dagens glamour er nydelig vær med sol og blå himmel. Jeg og mannen som avspaserer har vært ute på haugen bak huset vårt og sett etter dyrespor,elg og grevling, hjort og rådyr bor det der. Og massevis av fugler som synger rundt oss. Ugla som bor her har også begynt å føle våren i kroppen, og om kveldene sitter hun i et furutre rett utenfor huset og tuter så koselig. Bedre glamour finnes ikke!

Anni sa...

I dag unnet jeg meg noe jeg har ønsket meg lenge. En Pillevuyt plisse kopp. Nå venter jeg på at Perchs ananaste skal trekke ferdig i den nye koppen min. Varm te i en vakker kopp, enkle gleder. De spesielt interesserte kan se koppen her https://www.kitchenone.no/produkt/pillivuyt-plisse-kopp-29-cl/

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Jeg startet dagen med å vaksinere meg mot HPV, siden de nå begynner å anbefale det også til voksne kvinner. Ikke superglamorøst, men å ta vare på helsen er ikke dumt (og husk å gå til legen for celleprøver, damer, det kan jeg ikke få sagt ofte nok!).
Antrekket er sorte jeans og en lys collegegenser med glitrende Mikke Mus-mønster på bryset, barnslig glede på en fredag, hihi. Duften er Coco Noir, og neglene er gullfarget.
Snart skal jeg gå hjem fra kontoret, kanskje stikke innom delikatessen på hjørnet for å se hva de har å tilby av godsaker i dag?
Planer for helgen: I kveld blir det hjemmealenekveld med film, og i morgen ettermiddag har jeg en hyggelig avtale (som inkluderer bobler!) på Mathallen med en venninne, det blir stas. Søndagen er forelpig befriende åpen, jeg håper på besøk av en fin fyr :)
God helg til alle!

Anonym sa...

Her hvor jeg bor er det martna for tida, så i dag har dagen blitt tilbrakt i bakgårder og gater, på tombola og tivoli. Koselig dag, men ikke så veldig glamorøs. Det mest glamorøse var nok at jeg duftet av Lovely av SJP, blir liksom ikke lei den parfymen. Morgendagen er et blankt ark, og godt er det! God helg til glamourbibliotekaren og alle lesere! Hilsen fra byen på fjellet.

Oda sa...

Eg køyrer for ein betre seint enn aldri- taktikk og kjem med ein rapport her ved dagens byrjande avslutning (har det så travelt på fredagar for tida at eg aldri når å rapportere i tide). Eg føler eigentleg at min glamorøse fredag byrja i går aften då ei av mine nærmaste venninder hadde bokslepp for sin debut. Ein gammal villa, cava og høgtlesing og musikk av nokre av mine næraste er nok noko av det mest glamorøse (og koselege) eg har opplevd på ei stund. Sjølve dagen blei tilbrakt i ein kjekk, men travel jobbdag i musikkterapiens teikn. Kvelden blir brukt ilag med kjærasten min som endeleg har kome heim etter ei lengre reise, så no blir det ein roleg kveld og Øst for paradis med James Dean til. God helg, alle saman!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle rapporter, og velkommen tilbake neste fredag alle sammen! :)

Populære innlegg