tirsdag, februar 20, 2018

Montagne Bleue


Tirsdagsmorgen med te! Valget falt på Montagne Bleue fra Palais des Thés. Det er en svart te tilsatt lavendel, honning, kornblomster, jordbær og rabarbra. Ikke for mye av noe av det, blandingen er ganske perfekt. (ikke at jeg hadde klart å skille ut noen av ingrediensene altså, dette har jeg lest meg opp på!)

Teen kjøpte jeg på en raid tidligere i vinter, dere vet, når man slår seg sammen med en likesinnet og går amok i samtlige av byens teforretninger, og kommer hjem med kiloer. 

Denne kan i alle fall anbefales!

Og for ordens skyld - koppen er Figgjo Sissel, kjent og kjær for trofaste lesere skulle jeg tro. 2 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære Glamourbibliotekaren.
Takk igjen for den fine bloggen som jeg hygger meg med til stadighet! Jeg ville gjerne fortelle om en nydelig opplevelse. På lørdag bakte jeg en ny variant av din rømmekake. Den ble til en sitronkake, og den har fått navnet Glamourbibliotekarens sitronkake.
Man baker rømmekaken, og så:
Lag en lake av 1/2 økologisk sitron og så mye sukker du ønsker. Hell sitronsaft og sukker i en gryte, varm opp og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett skall av 1/2 sitron ( bare det gule)
Lag gaffelhull i den nystekte rømmekaka ( dette kan små barn gjøre med stor glede!) Hell over sitronlaken, la den trekke inn og stivne.
Bon apétit!

Til dette drakk vi Palais du Thés svart te med smak av syv sitrusfrukter "Gout Russe 7 Argrumes" og Earl Grey Rød blomst ( hibiscus) fra Majorstuen Kaffe&Te.

Beste hilsen Sophie

Glamourbibliotekaren sa...

Så morsomt! Den sitronlaken pleier jeg å helle over andre kaker (sitron- og valmuefrøkake, ikke minst!), men har aldri tenkt over at man kan gjøre det på rømmekaka. Takk for tipset! Det må testes. Gout Russe er en perfekt te til slike kaker.

Populære innlegg