fredag, mars 16, 2018

Glamorøs fredag


God morgen! En nydelig dag her i hovedstadsområdet, sola skinte allerede før jeg våkna og jeg regner med temperaturen stiger litt i løpet av noen timer. Jeg koser meg med en kanne såkalt "luksus-assam" fra Perchs, jeg har stripegenser på, og dagens duft er nostalgiske Liagora. Ellers: Good hair day etter et svært vellykket frisørbesøk i går, plan om å kjøpe blomster til kjæresten min og lage lasagne i kveld, og etter hvert studere oppskrifter og planlegge helgas påsketeselskap. Vi har også denne helga fått en middagsinvitasjon, det blir koselig. Vi var forøvrig i barndomshjemmet mitt tidligere denne uka og hentet en del av mine gamle leker, til min lille datters store fornøyelse, så det skal bli moro å leke med. (Brio-jernbanen min!)

I dag går jeg i gang med en av de fine bøkene jeg kjøpte tidligere i vinter, nemlig Prousts "Letters to the lady upstairs", som jo er et poeng å lese på engelsk siden den er oversatt av Lydia Davis (som selvfølgelig alltid er kvinnen å gå til for engelske utgaver av Proust). What's not to like. Det gleder jeg meg til!

Herlig med fredag! Fint å sitte og se på solstrålene her inne i stua. Jeg fikk plutselig en skikkelig intens vårstemning, åtte minus til tross. Lyset, fuglesangen, svarttrosten som jeg hørte forleden morgen - snart er det påske og etter det er det april og da er det jammen snart mai. Så fint!

Håper dere vil rapportere som vanlig, det er så hyggelig at dere henger med hver fredag. Alle "nye" er selvfølgelig hjertelig velkomne til å legge igjen deres fredagsrapporter også! Her får alle boltre seg. Og nå husker jeg at jeg må oppklare en misforståelse: Det hender i blant at noen skriver: "Ingen glamour i det hele tatt", og deretter nevner en hel rekke ting som er nøyaktig det som inngår i Glamourbibliotekarens glamourbegrep. Husk, det er ikke nødvendigvis diamantene som blinker eller den dyre veska eller de høye hælene. Det er snarere det som får en til å føle seg vel, glad, det som setter en spiss på dagen og har dette je ne sais quoi som gjør det til selveste fredagsfølelsen. Hvis den framkalles av joggebukse og ikke et snev av sminke, er det nettopp den følelsen som er fredagsglamour. Hos andre kommer følelsen av en lunch på en finere restaurant eller en fin trenchcoat. Det er ikke noe fasitsvar på dette, alle må kjenne etter hva det er som gjør dette til fredag. Det er helt subjektivt, og det har vært denne bloggens misjon i alle de snart tretten år den har eksistert. Det eneste jeg ber om, er at dere forsøker å ordlegge dere i kommentarfeltet for å dele med oss andre, for ikke å si inspirere oss! Hjertelig velkommen, alle sammen.

mvh
Glamourbibliotekaren

27 kommentarer:

slikejenter sa...

I dag er glamoursen hjemmekontor! En slitsom uke, og en ny i vente - da er det godt å kunne tenne i vedovnen, drikke kaffe og skue utover det (akk så) snødekte landskapet. Jeg hadde jo håpet av de verste kuldegradene hørte februar til, men dengang ei...

Som vertinnen skirver: den "ytre" glamouren er nokså fraværende, men jeg har planer om en løpetur senere i dag, og et glass rødvin etter endt arbeidsdag. Også gleder jeg meg sånn til påske!

Vi har fine planer i helga, selv om jeg må jobbe ganske mye. I morges sto jeg og veslejenta og drømte om vår - vi gleder oss begge til vi bare trenger ETT lag med klær! :) Ønsker uansett alle en fin fredag og en riktig god helg.

Frk Frydefull sa...

God morgen! Nå lengtes det så mye etter vår at det var litt trist å våkne opp til snø igjen i dag … Nå vil jeg ha sol, grønt gress og knopper på magnoliatreet. Frem til da gjelder det å holde motet oppe med store mengder te, deilige ullgensere og votter. Helgen venter på oss med en rolig fredagskveld, 7-åringens første håndballturnering i morgen og en tur "på landet" med gode venner på søndag. Det blir koselig! God helg alle sammen!

Anonym sa...

En vanlig arbeidsdag på en fredag, men møter den gnistrende solen med nyvasket hår, store dior solbriller og et strøk av rød leppestift. Så dagen og byen angripes med en påståelig følelse av glamour, selv om uformelig boblejakke (-11 i dag)og ryggsekk ikke er helt i tråd!

God helg til deg, som er som en sivilisert og fredfull liten planet i det rare blogguniverset!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag! Hjemmekontor her også, og etter en helt crazy uke kjennes det godt. Startet morgenen med å rydde og vaske litt, for senere i dag får jeg fint helgebesøk av min søster og en felles venninne. Stas! Vi har ikke så mange planer, men en (viktig en!) er å kjøpe donuts på Talor & Jørgen. Eller, det er min plan, men jeg er ganske sikker på at de er enige :)
Antrekket er casual med Mikkegenseren min, og neglene er uten farget lakk for en gangs skyld. Duften er Coco Noir, og håret - vel, det skal klippes om en uke, hoho! Jeg drikker Söderte og hører på NRK mens jeg jobber, og ser ut på Oslo i vårvintersol. Fint!
God helg til alle!

Jorunn Alice sa...

Bergen+sol! Det er nydelig! Småen søv i hengekøya og eg har nokre rolige minutt i mormor sin gamle stol. Snart skal me ut på tur i sola, og vidare på besøk til ein bitteliten leikekamerat. God fredag!

Cand. med. sa...

Først litt soving etter nattevakt. Men så skal det dusjes og kles på og spises noe godt til middag. God helg!

Anonym sa...

Er syk og hjemme fra jobb. Men ikke sykere enn at jeg kan nyte kaffe og avis på senga (skal jeg ha dårlig samvittighet da?). Gleder meg over sola og håper den bidrar til snøsmelting. Ser på hageprogrammer på Netflix og får nesten vondt savn etter vår. Håper jeg er friskere i morgen, da er jeg invitert i venneselskap. Så er det en uke jobb og deretter påskeferie. Mye å glede seg til altså. Men først bli frisk. God helg alle!

Anni sa...

God dag, alle sammen!
Jeg startet dagen med en kopp kaffe på Stockfleths. De serverte påskekaffe som skulle smake av både marsipan og sjokolade, uten at jeg egentlig merket noen av delene.
Helgeplanene er å lese (Mesteren og Margarita av Michail Bulgakov), samt å ta med stedatteren min på biblioteket.
Det skader ikke å bli eksponert for bøker, og alle gangene vi har vært der vil hun gjerne låne en hel haug av dem.
Har dog en anelse om at lånekortet og låneautomaten er hakket mer spennende enn bøkene:)

Maja sa...

Oslo i sol! Deilig! Måtte ta en kaffe utendørs etter lunsjen i dag, bare fordi. Litt kaldt var det, men så utrolig deilig å starte utekafésesongen! Glade mennesker som gikk forbi med solbriller på nesa :-) Iskalde fingertupper og tær og lår og ører, men jeg har en varm og god vårstemning inni meg, og det er dagens beste glamoureffekt! Senere i kveld har brodern planer om å dra meg med på quiz, og resten av helga skal jeg bare slappe av. DET SKAL BLI SÅ DEILIG! Ha en fin fredag alle i glamourgjengen her!

Anonym sa...

Fredag er min største glamourting i dag :-) Pizza og sofa, toppen av lykke for meg i dag, kjenner jeg. Mannen har fri fra jobb og har visst tenkt å vaske til helga, så det blir deilig å komme hjem og bare slenge seg ned. Skal kjøpe med fredagsblomster, som jeg har lært her i bloggen :-) God fredag, og takk for en fin blogg som jeg har blitt veldig glad i!

Anonym sa...

Fredag = fridag for meg. Jeg startet med etterlengtet fotsoneterapi, og nå går ferden videre til terrassen der mannen har måkt fram et lesehjørne i all snøen. Solen skinner, teen er klar og de siste sidene i bind 4 i Napolikvartetten står for tur. Perfekt!
Ønsker alle en god fredag!

Randi sa...

Når flaggspetten har full fest på nøtteblandinga som henger i epletreet, og det drypper og plasker fra verkstedtaket! Da er det vår rett rundt hjørnet!
Å våkne grytidlig til sol, selv om jeg egentlig kunne sovet lenge pga noen dager sykmelding etter et lite inngrep, er også bare fryd og gammen. (Men jeg bør vel begynne å tenke på gardiner.)
En pus som setter pris på ei matmor i soffan midt på blanke dagen, mens Edvard Hoem leser Liv andre har levd, er også en slags glamour, iallefall om jeg sammenlikner mitt enkle liv med hvordan folk levde før i tida, både de som utvandra og de som ble igjen. Duverden, så bra vi har det!
Helgas planer består av rekreasjon, lydbøker og kanskje litt tegning, mens mannen får stelle hjemme. Hvite roser fra datra, og egenkjøpte gule påskeliljer lyser opp i stua. Fryd!
Ei riktig god helg til alle! <3

Rannveig sa...

Jeg nyter også sola her i Oslo. Selv om temperaturen var 10,5 minus hos oss i morges, så var det fint å kikke på sola som skinte i hagen under frokosten. Dagens ytre glamour er silkebluse, min favorittblazer som både er elegant og superkomfortabel, korallfarget leppestift og nyvasket hår. På jobb er det avslappet fredagsstemning. I stad benyttet jeg meg av massasjestolen vi har tilgjengelig og satt der mens jeg hørte på meditasjonsappen min. Pur lykke.
Etter jobb skal jeg hente minstejenta i barnehagen og ta henne med ut og spise. Det var nemlig dypt urettferdig at storesøster skulle rett i bursdag til en venninne etter skolen. Heldigvis var middagsdate med mamma en god erstatning. I morgen skal jeg hjelpe noen i familien med flytte, men på søndag blir det avslapning og vi er invitert bort på lunsj hos en av minstejentas venninner. Ellers håper jeg på å få tid til å drikke litt vin, lese bok (har akkurat lånt Begynnelser av Carl Frode Tiller)og se ferdig miniserien "Gunpowder".
Ønsker alle en strålende helg! :)

Synne sa...

God fredag i solskinnet! Jeg skal på jobb på vinbaren klokka tre, men inntil videre er jeg hjemme. Når jeg får hengt opp klesvasken, håper jeg å rekke en kaffe i solveggen før jeg må dra! Foreløpig har jeg en ny vintagekjole på, en norskprodusert sjarmør fra sent sekstitall, som etterhvert skal byttes ut med jobbklær og sommelier-nål. Jeg gleder meg til å servere sprudlevin til fredagsglade gjester i kveld!
God, glamorøs helg til alle!

Kristin sa...

Fredag ved polarsirkelen denne gang! Vi har leid ei hytte gjennom jobben til min søster og det skal forhåpentligvis bli et par turer ut i vind og vær. Heldigvis er det tv og strøm på hytta.. og innlagt vann! En varm dusj i kveld ser jeg fram til. Jeg har tatt med meg yndlingsparfymen min (Dior Addict), for å føle meg ekstra "meg" selv om jeg er hjemmefra og langt unna alt som er kjent og trygt. Glemte strikketøyet hjemme *panneklask* - men heldigvis husket jeg å ta med boka jeg leser nå (André Bjerke "Enhjørningen").

Den boka du skal lese høres ut som noe for meg! Jeg er blitt så glad i Proust, takk for inspirasjonen til å gå i gang med "På sporet av den tapte tid"! Og Lydia Davis også, som ble introdusert for her. Tror faktisk det var du som peilet meg inn på både Auster og Hustvedt i sin tid også, mye leseglede å finne i denne bloggen. Du leder an, tror vi er mange som har plukket opp favoritter her i bloggen, har jeg ikke rett i det, dere?

God helg alle venner, kjente og ukjente!

Anonym sa...

Har tippet i lotto og skal naturligvis vinne noen millioner i morgen! Ellers: påskekaffe fra Apoteket, gule tulipaner og et smil som går fra fra øre til øre. Fredag jo!!

Anonym sa...

Hei og god fredag!
Her er det kaldt ute og forkjølelse - typ Rudolfnese og helt tett og rennende om hverandre med tilsvarende vondt i hodet. Klarte det nødvendige på jobb, før jeg tillot meg å dra hjem. Godt! Jeg hører på god musikk, drikker varmt og jobber nå. Det er slett ikke så verst! Og humøret er egentlig veldig bra! Gleder meg over lyset, håper på vår snart og gleder meg over at jeg merker bevegelser i en voksende mage. Dagens glamour er ull* 3 lag - det er godt å ta vare på kroppen og droppe å tenke på hvordan man ser ut! Ser fram til å kose meg med familien i helga, rydde og gjøre klar for vår. Må planlegge litt planting av blomster og grønnsaker! Å tenke på naturen i et mikroperspektiv - at det vokser og gror - all den energien som er samlet i et frø er inspirerende!
En ekstra stor hilsen til alle hanglende og syke der ute!

koristen sa...

Så deilig med sol, dessuten deilig å kjenne at jeg er frisk etter noen "hanglete" dager. Her er det også good hair day etter frisørbesøk, dessuten nyfriserte øyenbryn :-)

I likhet med mange andre lengter jeg intenst etter våren, men det hjelper med en nydelig gammel emaljenål i form av en blå blomst med grønne blader og bittesmå glitrende sommerfugler i ørene.

Planen etter jobb er blomsterkjøp, og i helgen tror jeg det blir full påskepynting. Litt tidlig, men pytt-pytt!

Anonym sa...

På veg heim fra møter i Brussel. Der var det påskeliljer og vårstemning - når det ikke regnet, da. Jeg gleder meg til å se igjen mannen min, til hyggelig vennemiddag og til barnebursdag. Bare det å lese bloggen her og alle kommentarene gjør fredagen glamorøs! Her er alle hyggelige og positive, jeg skulle ønske den holdningen smittet over på riktig mange andre i samfunnet vårt! Riktig god og glamorøs helg til dere alle!

Ragnhild sa...

I dag blir det pannekaker til middag, og jeg skal røre blåbær som ligger i fryseren fra en av høstens store razziaer i skogen. Det er skikkelig fredagsglamour for meg. En tur på biblioteket i kveldinga har jeg også tenkt meg på, har studert "kva las du no" og notert meg noen som ser interessante ut. God helg alle!

Maja sa...

Glemte jo helt en ting: Jeg hørte svarttrosten i dag tidlig! For en stemning det setter i kropp og sjel! Number one glamoureffekt altså!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra Alta! Her er det lite som minner om påske og sommer; 18 minus i natt og nærmere ti minus nå på dagen. Men det gjør ikke noe; jeg er her og jobber frivillig i forbindelse med med Finnmarksløpet - og i kveld kommer vinneren i mål, hvem nå det blir! I øyeblikket ligger det an til å bli svensk førsteplass, norsk andreplass og amerikansk tredjeplass, men det skal lite til før bildet snur.

Glamouren er i behold! Mønstret kjole, sort cardigan og raggsokker på beina i stedet for sko, siden jeg regner med å jobbe minst 16 timer i dag, og er innendørs i stedet for ute. Å ha klamme vintersko på seg en hel dag er ikke så godt, og jeg var ikke lur nok til å ta med meg joggesko, dessverre. Har ellers nyvasket hår og Chanel på leppene. Greit å føle seg presentabel, for snart kommer statsministeren innom på en lynvisitt.

Helga skal også brukes her, men søndag kveld kan jeg endelig komme hjem igjen, til huset og hunden og den hverdagen jeg har så kjær. Det blir fint. God helg, alle sammen!

Jorunn sa...

Etter en lang dag på jobb, skal kvelden nytes i det lokale spa-anlegget med min kjære (har barnevakt hele helga). Der blir det bading i varme basseng, badstu og ren nytelse. Når man har badet, blir man sulten, så da blir det godt med et deilig måltid i den tilstøtende restauranten. Resten av helga er et blankt lerret, og ingenting er bedre enn det! God helg!

.mette sa...

På Knatten med ektefellen - bare oss, men i morgen kommer et vennepar. Startet dagen m yoga på Sats - herlig - etter et langt fravær pga sykdom. Jeg har fikset gjesterommet - alltid hyggelig å gjøre istand til overnattingsgjester. Jeg er sortkledd fra topp til tå, innerst til ytterst, føler meg «ekstra» ren etter en lang økt i badstuen! Ser fram til en solfylt helg med god mat og hyggelig prat. Ha en strålende helg. Mette PS Våren kommer!!!

Inger sa...

Sitter på hytta med mann, sønn og svigerdatter, en hund og tre katter. God varme i vedovnen, deilig mat - fredag er en fin dag! Vi er heldige som har jobb og derfor kan nyte en fridag, god helse og kan glede oss over friluftslivet, en familie som er glade i hverandre og trives sammen. Takknemlig hilsen og god helg til alle sammen!

Stine Arkeologine sa...

Jeg er syk igjen og har tilbrakt dagen i senga med en pose frosne grønnsaker under nakken, sovemaske over øynene og varmeflaske i fotenden. Ikke det beste utgangspunktet, men når man først ligger sånn rett ut og ikke kan gjøre noe annet kan man jo like godt late som at man er Lady of Shalott for å få tiden til å gå.. så føler man seg hakket bedre eller i alle fall litt mer romantisk lidende enn før! Nå er hodet bedre og jeg har vært oppe og gjort det litt koselig for de to yngste før leggetid. Gleder meg til i morgen, da skal vi bare være hjemme og følge det tempoet som passer og gjøre koselige ting inne. Det blir bra! Riktig god helg til dere alle! :-)

Inga sa...

Litt sent ute med å rapportere inn fredagen, så jeg tar like godt med lørdagen! Sol ute, Ring Inn Musikken på radio (endelig tilbake på lørdag morgen igjen!), og jeg har kjøpt påskete hos Lille Valkyrien på Majorstua. I går var vi på danseklubb! Jeg og kjæresten har meldt oss på swingkurs av alle ting, og i går fikk vi testet ut våre nye kunnskaper. Veldig morsomt faktisk! Takk for en fin blogg, og god helg til alle som leser her!

Populære innlegg