onsdag, april 25, 2018

Det som ble med hjem

Jeg bruker ikke store deler av tiden på shopping når jeg er i Paris, det må sies. Unntakene er selvfølgelig bøker og te, og av og til parfyme. Denne gangen gikk jeg ikke på parfymehandel, men både bøker og te fikk jeg en bra fangst av. Alt dette vil nok bli presentert nærmere i denne blogg med tid og stunder, men her er en sniktitt:The lost generation, Auster og en samtidsklassiker fra 1980. Samt nyeste nummer av The Happy Reader så klart. Ganske typisk meg; jeg tror jeg får med meg en Fitzgerald, en Hemingway og noe parisisk hver eneste gang jeg er innom Shakespeare & Company. (Jeg kjøper alltid så mye at jeg får med den lille totebagen på kjøpet, tror jeg har sju stykker nå. Bruker dem hele tiden!) 
En av de bedre te-innkjøpene!! Bon Marché er jo virkelig stedet for å hamstre te, det gjør jeg hver gang. Mariage Frères har den beste earl grey-teen (bortsett fra Twinings, dronningen), så den må jeg alltid ha i skapet. Kusmi har kommet med en hvit utgave av sin klassiker Anastasia! Fortnum & Masons Assam Superb er blant de beste assam-teene jeg vet, og selvfølgelig måtte jeg ha et hekto av syrin-oolongen fra sist - selv om den altså koster over 250 kroner for et hekto. Dyreste teen jeg noensinne har hatt. Men den er så inderlig god å drikke i hagen i syrinsesongen. Jeg tilbragte så å si hele forsommeren 2016 utendørs, på verandaen eller på en stol under den største syrinen vår, og den luksusfølelsen det var å ha med seg en kopp av denne... ubeskrivelig. Dessuten serverte jeg den i syrinteselskapet i fjor sommer! (Tenk at syrinsesongen nærmer seg igjen! Gleder meg som en unge.)

Ellers handla vi noen få basics; et par franske såpestykker (en mynte og en monoi), noen pene undertrøyer og en topp, et par Nuxe-kremer, en hettejakke - og resten av innkjøpene gikk til datteren vår: To Barbapapa-bøker, to Miffy-bøker, en skreddersydd kjole (samme skredder som vi kjøpte en liten grønn jakke hos for to år siden), et elefant-puslespill i tre, et gammelt lite innrammet blomsterbilde på bruktmarkedet som skal henge på rommet hennes, og det var vel det hele. Koselig å ha noen slike små minner fra hennes aller første besøk i Paris. 

2 kommentarer:

Rannveig sa...

Jeg føler litt at jeg banner i kirken nå, men det er noe jeg har lurt på veldig lenge: blir du aldri bittelitt lei av Paul Auster? Jeg var fan og leste mange av bøkene hans på relativt kort tid, men så ble jeg lei fordi jeg synes han skrev om det samme hele tiden. Jeg følte at jeg stadig leste forskjellige versjoner av den samme historien. I tillegg synes jeg han skriver elendige kvinnekarakterer. Synes damene i bøkene hans er pappfigurerer som enten er morsfigurer eller sexobjekter. Ganske sjokkerende når Auster har vært gift med Lydia Davis og er gift med Siri Hustvedt. Skulle tro han hadde nok av inspirasjon der til å kunne skildre sterke og interessante kvinner. Hustvedt er forresten en av mine store favoritter. En mye mer spennende forfatter enn Auster etter min mening. Skal legge til at jeg ikke har lest noen av Austers siste bøker.

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg har ikke blitt lei så langt i alle fall :) Det er jo mange av bøkene som sirkler rundt samme område og samme tiår, sikkert basert på noe han kjenner godt (omkring Columbia University på sekstitallet), men jeg er glad i de gatene der selv; leide en leilighet der en sommer og kjenner igjen mange av stedene han skriver om. Har aldri tenkt på kvinnene som pappfigurer. Men sånt er jo smak og behag og alt etter hva slags briller man har på når man leser, så du banner ikke i kjerka :D Det er helt ok å ha forskjellige meninger!

Populære innlegg