fredag, april 13, 2018

Glamorøs fredag


Fredag! Sola skinner, jeg har yndlingste i koppen min, vi har ferske rundstykker på bordet og planer om å starte våronna i hagen! 

Så skal kofferten pakkes, vi skal snart på ferie. Må skynde meg å vaske klær!

Ha en fin fredag alle sammen, og alle rapporter er hjertelig velkomne som vanlig! Kjempekoselig at flere meldte seg sist, fortsett med det!

mvh
Glamourbibliotekaren

25 kommentarer:

Glamourfilologen sa...

Nyter det herlige fredagsværet! Som fredagsglamour kjører jeg i dag med nytt, fargerikt skjerf fra Tommy Hilfiger og marineblå vårjakke. Snart er det tid for ingefær- og sitronte. Gleder meg til et par avslappende dager og ønsker Glamourbibliotekaren og dere andre en god helg!

Anonym sa...

Nydelig vær her også men fortsatt litt kaldt. Jeg ble imidlertid fristet til å kle meg litt vårlig med grønn t-skjorte, svarte slengbukser og Putty Pale Converse. Arbeidsdagen skal avsluttes tidligere, det er bra. Og som vanlig har jeg ingen store bestemte planer for helga. Akkurat slik jeg liker det! God helg!

Stine Arkeologine sa...

Glamorøs fredagsfølelse å våkne av at sola strømmer inn gjennom soveromsvinduet! Jeg har bestilt en ny vårkåpe (den gamle yndlingskåpa henger nesten ikke sammen lenger, så det var på tide), og gleder meg til den kommer. Enn så lenge er jeg glamorøs så det holder i en av mammas fine jakker, og jeg har hvit bluse med et halstørkle knyttet til sløyfe - en støtteerklæring til Sara Danius og alle oss som står sammen for forandring. #knytblus

Riktig god helg til dere alle sammen!

Kjersti sa...

Sol! Det er så deilig, snøen synker sammen og det drypper (rettere sagt: renner!) smeltevann fra taket. Nydelig!
Jeg skal virkelig ha en glamorøs fredag, med besøk på Munchmuseet sammen med moren min og derpåfølgende lunsj på et egnet sted. Planen er å iføre meg småsko (heter det det lenger?) for første gang i år, for jeg regner med at det er helt bart i Oslo selv om det fortsatt er litt snø her og der hos meg på Øvre Romerike. Tipper føttene kommer til å føles lette!

Anni sa...

Drikker te med en smak av søt appelsin, og sniklytter på samtalen til et venninnepar som sitter like i nærheten. De snakker om foreldrene sine og hvordan de nå, som voksne, oppfatter dem. Veldig interessant! Glamoureffekter er utslått hår, god tid, sort topp med åpen rygg og "cateye"-eyeliner. Mjau!

slikejenter sa...

Vår! Den aller beste glamoureffekten i dag, tror jeg! Dagen begynte for øvrig ikke spesielt lekkert, med avslått vekkerklokke og "mamma, det er vått i senga!". Men - vi hentet oss inn og jeg tvang inn tid til litt sminke og en kjøpekaffe. Skal møte to favorittdamer til lunsj og glede meg litt ekstra over at det kanskje er en ny jobb på trappene. Har fått på meg yndlingsjakken som ekstra glamoureffekt, dessuten. Helga består av hyggelige planer og mye "fri lek" og det er kjekt å tenke på.

Fredag den 13. er en lykkedag i Italia, hørte jeg på radioen på vei til jobb, og det kan den sikkert være i Norge også. Ønsker alle en riktig fin helg :)

Anonym sa...

Å starte dagen med en time yoga, for deretter å gå til kontoret, langsomt og langs havet, med en god smoothie, det er glamour det. Det blir en fin arbeidsdag med utelunsj og hyggelige møter, og så er det tidlig hjem for en deilig fredagsettermiddag. Planer for helgen er våronn i hagen. Det skal bli så deilig!

Ine sa...

Endelig vår! Så etterlengtet og deilig. I går rusket vi opp på balkongen - fjernet gammelt løv, jord osv. som har samlet seg gjennom høsten og vinteren. En stemorsblomst er på plass, det samme er skinnfell, gode puter og pledd. Jeg har fri i dag (=hjemmekontor), så det må bli en stund med kaffekoppen på balkongen i løpet av dagen. Ellers er jeg meget casually antrukket med myke jeans og stripete genser, og nyter veldig å ha en litt rolig dag hjemme. I kveld blir det pizza og en krimserie, tenker jeg. God tur!

Randi sa...

Fredag! Igjen! Jeg vet ikke om tida kommer eller går, men fort går den uansett!
Sorte tights, sort/hvitt smårutet skjørt, enkel sort jumper, oppsatt hår i stort sort/hvitt strikk, ringer i ørene, L'Eau D'Issey i nakken, rød leppestift og røde tånegler, og ikke minst; sol, blå himmel, fuglekvitter og VÅR!
Vi har begynt på oppussing del 2, så i helga skal vi male tak og beise vegger på to små rom som skal være klare til venninneinnrykk i slutten av mai.
Innimellom blir det pauser i solveggen! Lykke!
God helg til alle, og god tur til glamourbibliotekaren!

Elisabeth sa...

Du vet det er en fin glamorøs fredag når du har lyst til å klikke 'liker' på flere av innleggene over! :D

Hei forresten. I Bodøbyen skinner sola om kapp med humøret og det er en dag med både ytre og indre glamour på plass (kjole, cardigan, joggesko, Chanel på leppene, ikke parfyme pga allergisk kollega), og i morges tok jeg meg tid til å nyte frokosten - selv om jeg hadde forsovet meg en smule. Glamouren tyvstartet tidligere i uka med cafétur med god venninne etter jobb på onsdag, og årets første nesten-sommer-dag i går. Det var så masse sol og så mild temperatur at jeg bare måtte ta med den firbeinte på lang og omfattende tur i byen. Det var fullt av folk på moloen, og mange hunder for pelsdotten å hilse på, og alle var glade fordi vinteren er tilbakelagt. Dessuten har jeg splitterny og fancy mobil, etter at den gamle avgikk ved døden på tirsdag. I dag er det travelt og fint på samme tid på jobb, og i ettermiddag skal jeg omsider kjøpe meg ny seng - hurra!

Jeg har ingen forpliktende planer for helga, med ett unntak søndag ettermiddag, så her er det mye som taler for et par gode døgn fremover. Og det skal bli nye blomster i heimen, rosene jeg fikk for to uker takket for seg for et par dager siden (!) og skal erstattes av noe fargerikt, men jeg vet ikke helt hva enda.

God

Lektor Tørrdal sa...

I dag har jeg hjemmekontor og skal jobbe litt med egne studier. Derav er det mer komfort enn glamour. Skal nå gå en tur i kolonihaven for å se hvordan tilstanden er der.
I morgen skal jeg på loppemarked og tur, og søndag er planen er tur ut til foreldrene mine.

Herlig med vår i luften, og kunne gå i småsko og tynnere klær :-)

Anonym sa...

Snøen ligger fortsatt hvit i min del av landet, men sola stikker behagelig varmt i nakken, mens lortvåte veier gir hint om at våren er på vei. Kort dag på jobb, legebesøk som gikk bra, og nå lunsj på et av stedets etablissementer. Potet- og purreløksuppe -nam! Tror jeg skal rive på meg noe søtt også. Siden blir det å hente vårglade barn i barnehagen og fryde seg over at det er fredag, før det blir pizza til kvelds. Hurra for ukas beste dag og god helg fra fjellet!

Trofast leser sa...

Nyter te mens halvsyk 1-åring sover på balkongen, balkongdøra står på vid gap og slipper inn sol og frisk luft. Barnet hadde feber i går og er snydens forkjøla og har tre hjørnetenner på vei opp med dertil hørende ubehag, så det ble ikke barnehage i dag selv om han gjerne ville - han har hentet sko og sekk og satt seg ved utgangsdøra flere ganger... Jeg har gitt opp å jobbe hjemmefra foreløpig, siden jeg er litt småsjaber selv også, så når tekoppen er tømt blir det lett rydding. PC-en står fremme, så kanskje det blir ei økt der også hvis mini sover lenge. Etterpå skal storebror hentes i barnehagen, regner med at det blir et hjertelig gjensyn mellom brødrene når han kommer hjem, det er så fint å se dem sammen da! Tror storebror og jeg skal gå innom blomsterbutikken og bakeren på hjemveien, ranunklene på spisebordet er nokså slitne.. Det er en fin helgeting storebror og jeg har sammen, det å velge noen blomster som skal få være med hjem. Han har sterke meninger om blomster og lys og servietter, og passer på at vi har det i hus «så vi kan gjøre det fint for oss».

Hvis alle er friske i morgen skal barna overnatte hos besteforeldre, det blir i såfall første gang minsten (1,5 år) overnatter borte fra oss foreldre - som har tenkt å snike oss på fest lørdag kveld og så sove lenger enn 5.30 søndag morgen (da snakker vi uvant glamour for oss!). Hvis noen er syke holder vi oss nok hjemme og må ordne oss annen glamour, kanskje kakebaking, filmkveld og familiedisko (det siste er at vi alle sammen danser vilt rundt i stua etter musikk som alle får være med på å velge, det er hyggelig og morsomt for både små og store)? Eller balkongrydding og -planting?

Ønsker alle ei framifrå helg (eller hælj som jeg uttaler det)!

Mari sa...

Min første rapport tror jeg:)
Glamouren i dag må være at jeg har fri. Så jeg har siste rest av påskete i koppen og leser de siste sidene i Lahlum sin "satellittmenneskene". Har tidligere ikke vært voldsomt begeistret for bøker i jeg-format, men denne var ikke så verst. Har også "The Kinks" på høytaleren.
God helg og god ferie sånn etterhvert:)

S sa...

Hei og fin fredag!
Sol fra skyfri himmel her i nord, så vårfølelsen er absolutt til stede. Og med plussgrader og snøsmelting (mye snø skal bort) går vi absolutt bedre tider i møte.

Den ytre glamouren er ikke spesielt til stede i dag, utover nyvasket hår og en ny jumper. Men innvendig - oh, der kribler det. For når jeg er ferdig med noe skrivearbeid her på jobb skal jeg sette meg i bilen og kjøre huset på landet, for å tilbringe helga i ensomhet der. Den siste tiden har vært slitsom på mange måter, og for en som sjelden (nærmest aldri) har alene-tid blir en slik helg ren luksus. Det er meldt godt vær så kanskje jeg kan sitte ute i sola, men skal uansett drikke kaffe, lese bok, strikke og aktivt lytte til mine egne tanker. Har også en plan om å få luftet tepper og vasket gulvene, men tar akkurat det som det kommer. Og søndag returnerer jeg til min kjære familie og felles søndagsmiddag. Så her er det bare å henge i stroppen og bli ferdig så jeg kan komme meg avgårde.

Riktig god helg til alle!

S

Maren sa...

Glamorøs vårfredag! Jeg begynte dagen med en rolig morgen sammen med ettåringen, og nå får jeg unnagjort masse på jobb. Tror vårfølelsen har gitt meg et ekstra gir! Jeg har bukse og stripete genser på meg i dag, og min nye Miss Dior-parfyme. I helga får vi middagsbesøk, og har satt av mest tid til å ikke gjøre så mye. Trilletur, nyte våren, kanskje et kafébesøk. Herlig! God helg!

Anonym sa...

Snart helg på kontoret!
I dag kjører jeg blazer og kan melde at jeg faktisk ikke frøys! Vår! Jeg er så glad været endelig tillater annet enn tunge jakker - den blazern der gjør at jeg føler meg så sterk og mektig. Unner alle et powerplagg!
I helgen kommer samboer hjem fra lengre tur, og jeg gleder uendelig til å se han igjen. Veldig deilig å tilbringe tid alene med mulighet til å gjøre alt i eget tempo (eller ikke gjøre), men det holder for denne gang nå �� planer for helgen er rydding, lage pizza, gå tur i skogen og kanskje hilse på en baby.
Deilig å se at det så smått begynner å spire rundt i byen! Håper alle får en fin og vårlig helg!

Anonym sa...

Hei! Noen dager starter, eller er det at vår innstilling endrer seg? på en god måte. Litt sent på jobb, men det skled seg fint til, familiemorgenen der alt fløt godt som bakteppe var også fint! Avslappa dag med elevene, nå er det rettetid. Dessverre noen elever jeg vet har mer inne enn de får vist, men det er jammen spennende å komme inn i hodene på ungdommene! Fargerikt antrekk i dag, taco i kveld, klar for en rydde- og sjauehelg både ute og inne! Akkurat nå kom Chris Rea sin låt "Looking for the summer" på radioen. Herlig! Nå er det litt mer te, og arbeid før det er helg! Vårlig overskudd gir lyst til å sende en tanke og klem til alle lesere! God helg alle sammen, og god tur - Glamourbibliotekaren!

Frk Frydefull sa...

God helg - i dag var jeg nære på å glemme å rapportere. Skylder på morgenbesøk hos frisør - og dermed rett på dagens glamour - for hva er vel mer glamour enn det? I kveld skal jeg ut å spise god mat med en venninne … eller ut skal vi egentlig ikke - vi skal hjem til noen på et EatWith-konsept - som AirBnB, men med mat! Spennende! I helgen skal siste rest av vinter ryddes og jeg vil prøve å bake scones. Det er ikke vanskelig, men målet er å gjenskape Perchs sine. Jeg var der på te scones og te forrige helg og det var bare helt nydelig. Den som kunne lage slike hjemme … Jeg mistenker at det handler om en uanstendig mengde salt smør, men det får bare stå til. Det gledes!

Bliss sa...

Litt stress i morges, men våknet opp ved siden av varm mann og rushet avgårde til jobb. Dagens forsøk på glamour: Skal kjøpe sushi og smågodt på veien hjem og ta fotbad og begynne på et strikket pledd til å ha i sofaen, har fryst alt for mye i vinter... Og skal ta litt hårkur og glede meg til fri i hele helgen!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
En helt vanvittig uke er omsider over - i alle fall nesten. Gjenstår å sortere alle tingene jeg ikke rakk å gjøre i dag, og prioritere dem jevnt utover neste uke. Antrekket er nå skiftet fra sorte jeans og mørk rød ullgenser til ullpysj og collegegenser. Duften er Chanel Chance, som jeg fant noen dråper av innerst i skapet.
Planer for helgen: I kveld er det alenefredag (hurra!), og i morgen blir det tid til både en politisk markering, lunsj eller lignende med en tidligere kollega, og bursdagsdrinker på kvelden. Søndag setter jeg og en fin fyr oss på flyet til Wien, for fem fine dager i det jeg satser på er en mye mer vårlig by enn Oslo.
God helg til alle!

Ingerid sa...

Helgen har satt inn etter en travel arbeidsuke i Moskva. Sitter på kafé og nyter helgefølelsen med en cappuccino. Dagens antrekk er en mørkeblå drakt, mørkeblått skjerf med paljetter og stripete t-skjorte i gult, hvitt, svart og grønt. Helgen bringer minst én utstilling, og mer jobb. Og kanskje en manikyr. Gleder meg dessuten til uhørt luksus som karbad med badesalt. Så gjelder det å ikke tenke så mye på at jeg savner barna, men heller finne fine gaver til dem. God helg til alle!

Glamourlegen sa...

Fraværende herfra i ukesvis pga stadig vekk hjemme med syke barn (og en liten påsketur da).

Ikke gjort noe aktivt for ytre glamour i dag, glemte rent at det var fredag, men har hatt en drømmedag :)

Det var størstejenta på nesten fem som ble hjemme fra bhg i dag, hun kunne vel strengt tatt gått men jeg vet jo godt selv hvor slitsomt det er å være hanglete på jobb. Vi har spist deilig frokost sammen, gjort husarbeid (hun vil heller inkluderes og bidra enn å se på iPad, o lykke!), vært en tur på det lokale kjøpesenteret hvor vi kjøpte noe småting til lillesøster, spiste lunsj og delte et sjokoladekakestykke, og deretter badet i badekaret sammen i en time (gud bedre så deilig det er å være voksen og bestemme at det lov å tappe i så mye vann at det nesten renner over). Nå venter alenehelg med lilletulla på snart to, mann og storebarn har dratt til fjells for to netter. Min kjære svarte DSB damesykkel med barnesete og kurv er gjort klar, meldt rikelig med varmegrader men jæskla mye nordavind. Får se om vi tar en liten runde i småbyen her i morgen eller om det bare blir lek i hagen som heldigvis ligger på sydsiden av huset.

Deilig fredagskveld og god helg alle!

Eirin sa...

Nå var det godt med fredag! Jeg har vært sliten denne uken men kjente energien kom når jeg fikk sitte litt i solsteken på balkongen etter jobb. Nå har vi spist pizza (jeg måtte innvie min nye Kenwood kjøkkenmaskin som jeg kjøpte for bursdagspenger, 30år jippi) og resten av kvelden går med til å lese litt, samt bytte til sommerdyner :) Og i morgen tidlig skal jeg til frisøren og det blir magisk. God helg!

Anni sa...

Perchs selger en kokebok med oppskriften på scones;)

Populære innlegg