onsdag, september 12, 2018

Høstteer
(reprise fra i fjor, men det har jo ikke endret seg)

Høst og te er uløselig knyttet sammen for mange. Jeg drikker like mye te året rundt, men det er enkelte teer jeg drikker mer av om høsten - og som jeg sjelden drikker resten av året. Jeg er jo en høstjunkie og har mine faste greier / dufter / plater / smaker som fremkaller den gyldenrøde klare høststemningen ekstra mye.

Den jeg liker aller aller best, som jeg har et mangeårig kjært forhold til (minner om tenårenes høstturer til Oslo for å gå på konserter, senere folkehøgskole, tidlige studieår i Oslo, Blindern, hybelliv), er Twinings' solbærte. Enkelt og greit. Dette er en svart te tilsatt solbær, og den smaker faktisk ordentlig solbær. Jeg synes det er viktig at fruktteer er basert på enten svart eller grønn (eller hvit), for rene frukt-infusions funker bare ikke for meg. (Altså de som ligner på rød saft. Heath & Heather og London Fruit Company for eksempel.)  Liptons solbærte drikker jeg også gjerne, litt mer intens i solbærsmaken er den nok, men av og til er jo det bare fint. Perchs har også en bra en. I år har jeg også en fra Tedax; løsvektte som finnes i vanlige svenske dagligvarehandler. 

Te med eple og kanel er også et fast innslag på denne tiden. Gjerne både grønn og svart. I år har jeg den fra Solberg & Hansen. Black Cat sine er gode, mens Kremmerhuset sine er litt vel "parfymerte" synes jeg. I tidlige studieår lå det en koselig kafé på Sagene som het Brent, og der var jeg innom nesten hver dag og drakk grønn te med eple og kanel. Denne må jeg fremdeles ha hver høst! Husker følelsen av å sitte i vinduet der med tekoppen, og ofte en knallgod brownie med litt melis og mynte på, og se regnet dryppe i vannpyttene på fortauet utenfor. Chet Baker i bakgrunnen. 

Twinings sin Apple, Cinnamon & Raisin liker jeg også godt nå. Kanel er vanligvis ikke noe jeg går for i te, ikke særlig glad i disse Yogi-teene, men kombinert med eple er det altså fint. Denne må til, og aller helst på kontoret.  

Te med appelsin i er også fint om høsten. Vokter meg dog litt så jeg ikke krysser grensa til det som jeg regner som advent- og julete! Eller faktisk påskete; den inneholder jo mye appelsin, så man må passe på så man ikke blir årstidsforvirret! Solberg & Hansen sin appelsinte er helt ok, og Lipton sin Orange Jaipur er enda bedre. Den hamstrer jeg alltid i Frankrike, og jeg har heldigvis litt igjen fra forrige gang. 
De russiske teene til Kusmi går ned på høykant her i huset, egentlig året rundt, men passer kanskje ekstra godt nå. Russian Morning, Prince Vladimir (kanskje den aller beste!), Troika, St. Petersburg, Anastasia. Mange gode!

Så har jeg blitt glad i Kaffebrenneriet sin krydderte også. Den passer kanskje aller best på senhøsten når det begynner å nærme seg advent. Gleder meg til å fylle opp reisekoppen min med den på vei hjem fra jobb!
Og ellers anbefaler jeg å ta en titt på te-kategorien her i bloggen, hvor jeg jevnlig omtaler teene mine. Mange gode tips der, selv om de ikke er konkret høst-pregede. 

(Nå kom jeg på en te jeg ikke har tenkt på på mange år! Den var fra Twinings, svart, posen var litt brunoransjevarm, og den inneholdt noe honning/malt-aktig - men hadde ikke honning i navnet. Ikke mye å gå på der. Men god var den!)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Glamourbiblotekar! Takk for nyttige og ikke minst koselige innlegg.:-)
Et par innlegg tilbake spurte du om forslag eller ønsker til hva du kunne skrive om. Jeg har et ønske! I disse mikroplast-tider (Litt flaut å si det, men det er vel først det siste året at jeg har fått med meg at mikroplast er et forferdelig stort problem)… kunne du skrive noe om kosmetikk og mikroplast? Jeg er redd mange av produktene jeg har i badeskapet er miljøværstinger. Skrubbekremer, hva inneholder de egentlig? Silikon i shampoen er vel ikke bra det heller? Har du gode tips til hva man bør unngå, og hva man bør velge i stedet så tar jeg takknemlig i mot.

For øvrig så leser jeg alle innleggene dine med glede. Flott med en blogg med hvilepuls og hygge.

Høsthilsen fra kontorrotta.

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Glad for at du liker bloggen, og takk for bra forslag! Jeg tror jeg henviser til de som kan mer om sånt enn meg, som f.eks. Framtiden i våre hender og Naturvernforbundets hjemmesider. De skriver en del om dette. Selv prøver jeg å unngå ekle ting (har ikke skrubbekremer, bruker ikke deodorant, er superkresen på hva slags solkremer jeg bruker og har ikke brukt shampoo med silikoner på mange år), men er langt fra utlært. Dette bør man være bevisst på hele tiden. Svanemerket kan man jo se etter, de inneholder ikke mikroplast. Ellers er det jo fint å støtte opp om butikker med miljøvennlig profil, men selvfølgelig sjekke ingredienser på alt allikevel. Man vet jo aldri. Alle burde lære seg mer om dette; jeg også.

susie sa...

Fint at du er tilbake, Glamourbibliotekaren, ihvertfall sånn delvis :)

Glamourbibliotekaren sa...

Susie: Så hyggelig at du synes det! :)

Ai. sa...

Åh, prins Vladimir er min absolutte favoritt av de russiske teene. Kjøpte også teen de laget for sitt jubileum nå, en hvit te med rose og bringebær. Bra saker. Bare synd de ikke finnes i Norge lenger:(

Nina sa...

Leste dette innlegget for noen dager siden og begynte å gruble på den siste teen du nevner, for jeg har også noen 90-tallsminner om en te som passer beskrivelsen. I dag falt plutselig navnet ned i hodet på meg: Amber tea. Men den var fra Lipton, men mulig det er den du tenker på også? Ble veldig glad da jeg oppdaget at du hadde begynt å blogge igjen. �� Mvh Nina

Glamourbibliotekaren sa...

JA! Den er det! Lipton, ikke Twinings! Og navnet var selvfølgelig Amber. Tusen takk!! Nå gjenstår det å se om den fremdeles produseres et eller annet sted i verden :D

Populære innlegg