mandag, oktober 01, 2018

Mandag og fine ting
Lesemorgener. Stå opp tidlig før de andre våkner, slenge seg ned på sofaen med ei bok og en kopp te. Jeg er stadig A-menneske, de andre to er stadig B-mennesker. Funker fint!


Og i den forbindelse: At bind 2 i "Byens spor" er her, og at det var min tur til å låne den på biblioteket allerede nå. Hver eneste kopp te. Jeg har sagt det mange ganger før, og jeg sier det igjen og igjen: Jeg gleder meg over hver eneste kopp te. Te er alltid en god idé. En deilig body butter med honning fra Provence. De vanvittige fargene som begynner å dukke opp i naturen rundt oss her nå. Signalrødt!

Fargene i butikkene også! Grønt, plomme, gult i alle sjatteringer, varmrosa. I år er det endelig lett å finne alpeluer igjen! Flaks for meg at det er trendy (eller noe sånt) igjen. I fjor måtte jeg lete lenge, for så å ende opp i en nettbutikk før jeg fant noe annet enn svart (har brukt svart i mange år i mangel av noe annet). I år har jeg en mørkelilla og en slags terracottarosa (!?) variant i tillegg til fjorårets gammelrosa. Matcher min sennepsgule høstkåpe fint! Rutete skjerf i gult og rosa og hvitt, et annet i sjokoladebrunt, et tredje i plommerødt. I'm all set. Å kjenne på naturen i form av både skog og fjord hver eneste dag på vei til jobb. Duften av trær og skogbunn, og deretter sjø. Ikke en motorvei eller bilkø i sikte. Ikke en eneste buss for tog. Jeg er takknemlig og ydmyk. Fine søndagsspaserturer i nabolaget forbi eiendommer med hemmelige kriker og kroker og porter. 


En av høstparfymene mine som jeg er skikkelig glad i. Denne er ikke tenåringstid og nostalgisk som de fleste andre, den er tvertimot New York og Brooklyn og gresskar og mandariner og jeg husker Donald-gyngeanda man kunne putte en quarter på i butikken ved siden av. Søndagsmatiné på Cinemateket med Bergman-film fra 1952. Mer om den en annen dag. 

Og sist men slett ikke minst: Alle dere som legger inn fredagsrapporter. Så inderlig koselig det er å lese! Jeg synes det er helt fantastisk at det bikker tretti og førti og nesten femti nå, hver uke. Som i bloggens "glansperiode" for hundre år siden da det var et par-tre tusen lesere daglig - da husker jeg det kunne være omlag femti-seksti som rapporterte inn fredagene sine. Flere av dere har sagt det, og jeg er helt enig - det er som om vi er en hel gjeng som sitter og drikker te (evt kaffe) sammen, og alle er velkomne til å være med. Jeg håper håper håper alle sammen vil fortsette, og at enda flere vil bli med! Oktober, tenk det. 


9 kommentarer:

Linn sa...

Jeg skal fortsette å kommentere på Fredagene :)
Ha en strålende dag
Linn

Anonym sa...

Herlige bilder. Tok en kjøretur i indre Vestfold i dag da jeg har en fridag helt uten planer, sjeldent og nydelig. Jeg burde ha stoppet bilen og fotografert litt av de nydelige fargene. Gleder meg virkelig over at bloggen din er igang igjen! Vh Astrid

instance sa...

Fikk ikke fredagsrapportert av ymse årsaker - kanskje hovedsakelig at jeg var grinete, men også at det var en kjip og stressende dag. Selv ikke de hyggelige rapportene her på bloggen klarte å heve humøret. :/ Uansett, selv om det skortet på fredagsglamour er mandag alltid en god dag for noe nytt, så herved kommer altså en mandagsrapport! :) Helgen ble tilbragt særdeles rolig, jeg var knapt utenfor huset. Har slappet godt av med te, bok og country living (UK) - og hentet meg nødvendig inn igjen.

Våknet uthvilt i dag, en luksus i seg selv - og har kost meg meg tre ulike teer fra Perch's på jobb. Prøver å bruke opp fjorårets julekalender, noe som viser seg å være en tidkrevende, men herlig, oppgave. Ytre glamour består av gulløreringer, nylakkede negler og favoritt høstparfymen Idylle fra Guerlain, og en myk mørkeblå ulljakke jeg har pakket meg inn i på kontoret. Og indre glamour er altså bestående av indre ro og mindre stress. Får jeg meg en treningsøkt i kveld tipper jeg at alle eventuelle gjenliggende spor etter forrige ukes crappiness forsvinner for godt. :) God uke til alle og enhver, og Glamourbibliotekaren i sær!

Anne Grethe sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anne Grethe sa...

Fine ting denne mandagen: Høstferie ved sjøen! Strikketøy, bøker, litt jobbing, hunden, deilig musikk og vakker utsikt.
Må nesten nevne at jeg drømte her en natt at jeg var invitert i teselskap hos deg, og holdt på fælt for å finne en fin, vintage silkebluse å ha på. :D Ha en fin kveld!

Glamourbibliotekaren sa...

Linn: Flott! :)

Astrid: Fint med biltur i høstfargene! :)

Instance: Høres ut som om du klarer å feie the blues away! :)

Anne Grethe: Haha! Jeg lover, i mine teselskaper er det ikke noe krav om antrekk! :D

Ida sa...

Det er så fint at du er tilbake slik at vi får muligheten til å rapportere på fredagene ;) Du og bloggen din betyr masse for veldig mange av oss. Og det er jo du som er samlingspunktet for denne koselige gjengen som sitter å drikker te (og kaffe) "sammen".

Susanne sa...

Mandager kan være ganske fine. Her i regntunge vest er tekoppen den beste starten og havet som slår mot naustet jeg bor i. En god uke til alle :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ida: Takk for det, veldig hyggelig at min lille innsats her i cyberspace blir satt pris på :)

Susanne: Mandager kan absolutt være fine! :)

Populære innlegg