fredag, desember 21, 2018

Glamorøs fredagGod morgen på den siste ordinære glamorøse fredag i 2018! Neste fredag kan jeg ikke garantere at jeg husker hvilken ukedag det er - sannsynligvis er jeg fullstendig clueless allerede i morgen. Her i heimen varierer tempoet mellom høyt og lavt. Det er mye som skal ordnes, og samtidig vil man jo bare ta det med ro. Men det lukter godt her, granen står i vann, amaryllisene blomstrer og vi har hengt opp stripete gardiner i stua, grønne gardiner med røde epler på rommet hennes (gardinene fra mitt pikerom), julestjerner, og fine gammeldagse juleplakater både på kjøkkenet og over stellebordet. Dompaper og nisser! Og satt opp slike "trekkspill"-border/rader med dansende nisser og halmbukker og enda flere dompaper i bokhyllene. Det nærmer seg jul! Jeg tror alle julekortene er skrevet og sendt, håper i alle fall det. SÅ SPENT på hva som skjuler seg i den fine pakken vi fikk med fra barnehagen her om dagen! 

Antrekket er meget casual, men jeg har fine øredobber og dufter av min elskede signatur Coco. Den og Chanel no. 5 blir som vanlig høytidsparfymene her, åååh, jeg gleder meg sånn til det!

Håper dere har en fin fredag alle sammen! Legg igjen rapporter i kommentarfeltet, det kan hende det er siste sjanse i år! (Uansett er det jo et fint nyttårsforsett å ha til neste år!)

Førjulshilsen fra Glamourbibliotekaren (som spiser brødskive med honning fra bikubene i Dronningparken!)

27 kommentarer:

HildeSofie sa...

Hurra for glamorøs julefredag!
Jeg er så vanvittig klar for juleferie nå, det har vært en krevende høst med studier og ny jobb (men også morsom og lærerik). Tar litt ekstra etter nyttår også, så skal slappe av i to uker til ende, hoho :)
Min glamoureffekt er at jeg igår omsider fikk julestemning, etter at jeg brått bestemte meg for å lage pepperkaker, etter mammas gamle oppskrift. Fint!
Antrekket er sorte bukser og hvit collegegenser, duften er Terre de Lumiere fra L'Occitane, som jeg kjøpte i julegave til meg selv her en dag.
Det er stille og rolig på kontoret, og jeg fikk nettopp besøk av tre av mine kolleger, de sang På låven sitter nissen og overrakte meg en liten julegave - veldig koselig! I lunsjen er det årets siste treff i Lunsjklubben, med to venninner og tidligere kolleger. Ikveld skal jeg pakke ned julegaver, ullundertøy, julekjole, julete og litt lesestoff, for i morgen går turen til en snøfylt sørlandsjul, det blir koselig.
God helg og jul til alle!

Elin sa...

En aldeles uglamorøs siste fredag før ferien her i gården, dessverre. Jeg sitter i pysj (i stedet for å være på jobb), nesa renner, halsen er vond, hodet verker og jeg er rett og slett i dårlig form. Men det der må det bare bli raskt slutt på for i morgen bærer det ned til Sørlandet til mange små tantebarn som SKAL få mange klemmer enten de vil eller ikke:)
Eldstemann kommer hjem fra studiested i dag, og det skal koses og stelles i hele dag. Jeg skal bare bli i bittelitt bedre form først. Peisen knitrer, kaffen er i rosa kopp med blomster og jeg spiser toast med ost. Og i morgen snur sola (yey!) Jeg har så mye å glede meg over. Den bloggen er virkelig noe helt unikt. Jeg gleder meg til et nytt år med dere alle. God jul til dere alle, og spesielt til Glamourbibliotekaren!

Cand. med. sa...

Siste fredag før jul! Glamouren i dag består i litt dempet rød lebestift og datras marineblå fløyelss-sløyfe-strikk. I kveld skal jeg lage meg oversikt over alt så er igjen å fikse før jul, og så kanskje det er innafor med et bittelite glass portvin. God helg!

S sa...

Endelig fredag, og straks juleferie. Her er det bare noen få stykker på jobb, og det merkes at juleferien har startet for mange. Har noen oppgaver jeg skal få unna, men oversiktlig og greit. Må bare komme i mål, for etter nyttår blir det fart i arbeidsoppgavene og kalenderen for januar er rimelig full. Og med ny jobb og nye arbeidsoppgaver kan det nok hende at skuldrene blir høye på starten av året.

Den indre glamouren er slett ikke verst - deilig å være i mål med det meste av juleforberedelser og det er glamorøst i seg selv. Dette med å omfavne jula som jeg egentlig ikke liker særlig godt, har gitt maksimal uttelling og jeg tror det må bli tradisjon. Utvendig glamour består i et kult armbånd jeg bruker alt for sjelden og parfyme - øvrig bekledning nokså ordinær.

Helga skal vies til de siste forberedelsene, og i morgen skal døtrene og jeg finne gaver vi skal gi til de som har lite (innsamling ved lokalt hotell). Så fint med større barn som kan få erfaring med å gi til andre, og særlig til de som ikke er like heldige som oss. Forøvrig blir det cafè-tur med noen venner, overnattingsbesøk og turer ut i dagslys. Ellers skal jeg ligge med beina høyt, høre julemusikk, brenne kongerøkelse, strikke og lese.

God helg og god jul til alle glamorøse der ute!

SAnonym sa...

Hei,
Nå er det siste jobbdag før julefri, og endelig hadde jeg både tid og husk til å legge igjen en liten fredagshilsen. Julefredagshilsen, til og med!
Dagens glamour en noen gamle, gullaktige øredobber med stor og rød plaststen. Jeg er så glad i dem, men har ikke brukt dem på lenge. Nå er det jul og de passer perfekt! Gleder meg til å reise hjem til familien og snuse inn sjøluft og skog. Ønsker alle en riktig god jul!

Trude sa...

Her er det en eneste stor, glamourøs fredagsfølelse - sitter på flyplassen i Barcelona og skal hjem til 10 dagers juleferie i Oslo! Gleder meg sånn til å se familie, venner, spise julemat, se juleklassikere på tv, frisk luft og ikke minst snø. Ønsker alle en riktig fin fredag og god jul :-)

A. sa...

Helgens lesestoff er sikret(Dyret av Heidi Furre). Favorittkafeen spiller nydelig pianomusikk. Jeg fikk en god klem av en venn jeg tilfeldigvis traff på.
Hva mer kan man ønske seg?
God fredag, og god jul til alle.

Kirsebærblomster sa...

Juleferie! Glamouren er gjenfunnet: frisørbesøk i går, time hos hudpleiedamen i dag, jeg jobber meg gjennom Perchs julekalender - jeg er klar! Nå skal jeg klatre opp på loftet og hente fram yndlingsjulepynten, og i kveld er det julebesøk hos gode venner.
God fredag, og god jul!

Helga sa...

I dag er det skikkelig førjulsfredag her i huset. Har bakt knekkebrød og pakket de siste gavene, brøddeigen står og hever, jeg unner meg litt av julebaksten til lunsj, og snøen laver ned. Juletreet satt vi opp sist søndag, og julepynten er en deilig miks av gammelt og nytt, og det er så fint å henge opp Karen Blixen-englene og hjertene som jeg har samla på en del år. Gleder meg til småen begynner å lage julepynt selv, og deler glamourbibliotekarens forventning om gave laget i barnehagen!

Nå gjenstår det bare litt julevask før freden kan senke seg. Men ingen storrengjøring her i huset, det får nøye seg med å bli vanlig rent og nytt sengetøy og sånn.

Ønsker dere alle en riktig god helg og en god oppladning til en fredelig julehøytid!

Marianne sa...


Siste dag på jobb før ferie her også. Kjenner det samme, at tempoet både er rolig og litt travelt. Får tre unge voksne barn hjem til jul og gleder meg stort! Da vet jeg det blir sene kvelder og mye latter og liv. Håper jeg ikke "tar rotta" på ribba julaften og at det nesten smaker slik min mor lagde den, selv om sausen aldri blir like god. Det er mulig at det blir noen dager med ski og fjell i julen også, og det blir så fint! Riktig god jul til vår kjære Glamourbibliotekar og alle sammen her inne!

instance sa...

Siste dag på jobb før lang juleferie! Jeg har stresset litt rundt for å bli ferdig med ting denne uken, men nå må jeg snart si meg fornøyd, og legge vekk jobb ordentlig for en stund. Kjenner at det blir deilig denne gangen - er ikke vant til at det er så hektisk innspurt mot jul, men akkurat i år har det vært fullt kjør helt til de siste timene.

Nå drikker jeg te og arkiverer kontrakter før jeg forter meg hjem for å pakke katt og unger og gaver og klær og alt jeg tror vi trenger for juleferien, før jeg setter meg i bilen og kjører hjem til mamma og pappa for ferien. Er SÅ klar for jul, satser på at julestemningen kommer med alle juleduftene i barndomshjemmet: nyvaskede tregulv, svibler, pepperkaker, klementiner og sannsynligvis våte ullvotter - en juleklassiker ved kysten! Mannen får to dager aleneferie, og kommer etter på lille julaften :)

Jeg har pyntet meg litt på jobb med syrinfarget t-skjorte i et nydelig mykt og tynt stoff, og Ole Lynggaard armbåndet mitt som jeg elsker, og bruker alt for sjelden. Har ellers jobbet litt med en liste over små ting som gjør meg glad, og skal prøve å få lagt en plan for å få bakt inn mer slikt i hverdagen i 2019. For januar står det på bucketlisten: Ta et varmt bad og legge meg i rent sengetøy med nybarberte legger (Alle tre aktiviteter utføres jevnlig, altså ;) , men sjelden jeg har tilstedeværelse nok til å planlegge slik at de sammenfaller) * gå tur på en strand og se på bølgene * Overdose på appelsinene som er i sesong på nyåret * og - inspirert av denne bloggen: invitere til teselskap!

God jul alle sammen!

Anaruh sa...

Jeg knallet til med en avspaseringsdag i dag, og har ruslet rundt her hjemme med en tekopp i hånda og musikk fra Nøtteknekkeren. Når jeg gjør opp status så har vi vasket golvet(takk til min kjære mann for det) og vi har børi ved. Vi har ikke fuggelband, men jeg var akkurat ute og fylte på fuglemateren, og senere i dag skal vi ut og kjøpe juletre. 11 sorter julekaker og knask er - bokstavelig talt - i boks, gaver er laget/kjøpt, pakket inn og levert, og alle sengene er skiftet på. Med andre ord er jeg rimelig fornøyd med både innsats og tingenes tilstand.

Naturlig nok skal helgen brukes til å gjøre julerelaterte ting som å pynte juletre, spise julegrøt, kanskje se en julefilm og i alle fall drikke enda mer julete.

God jul til Glamourbibliotekaren og alle bloggens lesere!

Agatha sa...

Åhhhhh, nå starter det! Og attpå til er det glamorøs fredag. Lykkebarometeret er snart på maks.

Jeg har hatt kort dag på jobb i dag, men gjorde meg flid med utseendet allikevel. Det ble julerøde lepper, Chanel-inspirert jakke og høye hæler (det siste kun inne, altså).

Tross det, var det kjøkkenbenken sto for den viktigste glamouren i ettermiddag. Jeg har nemlig laget både marsipanmasse og kransekakestenger. Det dufter altså så godt!

Nå venter jeg på min bedre halvdel som skal komme hjem fra de innlandske skoger. Og da får vi både tre, fuglenek og ved i hus.

God innspurt, alle sammen! Ikke stress, julen kommer uansett.

Ine sa...

I dag har skuldrene senket seg etter en uke med vanskelige avgjørelser som endelig er tatt. Senkede skuldre - det er det mest glamorøse i min bok! Ellers har jeg hatt en rolig dag hjemme sammen med barna, og forgjeves prøvd å rydde og vaske litt, slik at det skal bli hyggelig å komme tilbake igjen etter juleferie hos mine foreldre. Vi får brette opp ermene når minsten har sovna i kveld! Kalenderte fra Perchs forgyller fredagen sammen med en amaryllis som snart slår ut for fullt, pepperkaker med blåmuggost og en ny kjole min kjære var så snill å gå innom en butikk i byen for å kjøpe for meg. Nå gleder jeg meg til jul! Riktig god helg alle sammen!

Elida sa...

Nå kan julefreden senke seg! I dag har det vore elektrisk stemning blant barna på jobb, men med nyklippet hår fra i går og mascara på vippene så blir det glamorøst.

Siste julegaven kom i posten i dag etter at eg har vore ganske stressa i dagevis :-O

Riktig god helg til alle :-)

.mette sa...

Null fredagsglam her i huset. Våknet midt i natten med verdens største hodepine som bare fortsatte og fortsatte. Måtte droppe yogaen og det sitter langt inne. Etter en dag i sengen, med tabletter og ingefærte (hjelper mot alt), er jeg litt mer meg selv. Tror jeg forblir i yogabukse og kosegenser og tar det helt med ro. I morgen avvikles julegløggen med mange gjester som kommer og går og da må man være på sitt beste! Jeg forsikrer derfor at julekjolen og røde strømper kommer på i morgen. Ha en flott førjulshelg! Mette

Kammerpiken sa...

Dagens glamorøse fredag har jeg tilbrakt ombord i div fly, men nå er vi hjemme hos mor, og det er utrolig godt! Skal ordne røde julenegler etterhvert, men først skal jeg lage kokosmakroner. Ønsker alle en god siste adventshelg. Og god solsnu!

Frøken Desibel sa...

God fredag!

Da var endelig leveransen på jobb levert, så nå skal jeg bare avslutte før det er juleferie! En liten treningsøkt, litt sushi og julefilm tror jeg blir planen for kvelden. Og pakking av både bagasje og gaver. I morgen går turen hjem til mamma og pappa. Herregud, jeg gleder meg til ferie!

Håper alle får en fin helg og ikke minst god jul!

Susie sa...

God jul Glamourbibliotekaren med familie, og alle glamourblogglesere.

Anonym sa...

Vi følte oss litt som en kaotisk «Hjelp det er jul!»-familie da vi pakket bil og endelig kom avgårde på juleferie, men nå er tre generasjoner samlet på hytta, vi venter på enda en ladning med familie før det blir pizza foran peisen. I morgen blir det hogging av juletre, baking av julebrød og kortspilling. Julefreden senker seg, det er mange fang for lillesøster å hvile på, og jeg skal få lest og strikket litt mer enn jeg rekker i permisjonslivet. Med ønske om gode dager for alle lesere og vertinnen!

Anonym sa...

I dag har det ikke vært så veldig glamorøst her,vi voksne har vært slitne og trøtte, men i morgen blir det bedre tider! Vi skal pynte til jul mens julemusikk fra Glamourbibliotekarens spilleliste setter oss i stemning. Surdeigsbrød skal bakes, og noen runder kort med tenåringen skal vi også få til. Men først og fremst skal alle få sove så lenge de vil i morgen, vi skal ikke stresse med noe, men bare ta det som det kommer. Kose oss sammen,knaske kjeks og mandariner og kjenne på julefreden.

Inger sa...

God glamorøs førjulsfredag! Nå har snøen lagt seg, det er skikkelig stemningsfullt ute. Det meste er klart til jul, nå skal feriedagene nytes. Vi prøver å ikke legge inn altfor mange ting på programmet, heller ta det litt mer rolig. Men lange frokoster, lesing, brettspill og en tur i kirken hører med. I går kom yngstesønnen og samboeren, de blir her i jula. Koselig! Håper alle her får noen fine juledager, god jul til dere alle.

Oda sa...

God glamorøs fredag! Fredagar er vekas desidert travleste dag for min del, og med ein mobiltelefon som eg ikkje får skrive rapportar på denne bloggen med lenger blir det dessverre litt lengre mellom gangane eg får kommentert her inne. Men i dag får eg skrive.

Min fredag har vore skikkeleg fin så langt! Eg er ikledd ein yndlingsgenser i gammalrosa som eg kjøpte på burkbutikk pfor snart femten år sidan, håret er fletta og eg har på meg mascara, noko som er ein skjeldenheit frå denne kanten.
Eg hadde siste arbeidsdag før ferien i dag, og på veg for å møte ei venninne for afternoon tea der snøen lava ned, så kjente eg at juleferiekjensla kome over meg. Så skjønt! Etter eit etterlengta kafébesøk har eg gått gjennom byen på veg heim, med ein svingtur innom ein bakeri med wienerbakst for å kjøpe med noko til min kjære. I morgon bérer det avstad til kjærasten min sin familie og julefeiring. Men før det; ein roleg kveld i leilegheita vi nyleg har flytta inn i og som eg er så utruleg glad i allereie (sånn bygård i gamlebyen frå 1900-talet, med naboar som har budd her alle dei år og som framleis syns det er heilt naturleg med småsnakk i trappeoppgongen og å låne kopper meg sukker frå kvarandre).

Forresten så skal eg til å bake nøttesteika mi til jul, og i den anledning blei eg interessert i kva julemattradisjonar Glamourbibliotekaren har? Vell, kanskje det kan dere eit ønskeinnlegg til neste jul :)

Gledeleg jul alle saman <3

Ellen sa...

God glamorøs fredagskveld! Dette er vel en bra dag! Først en liten tur innom jobben, så opp til Gardermoen, belesset med kakeboks full av pepperkaker (hjemmebakte, og veldig gode!), og masse amaryllis og roser... Lurte litt på om jeg slapp om bord, men det gikk helt fint. Nå er jeg heime på Sunnmøre, med nyvasket hus og det meste klart til jul. Det skal bli godt med juleferie. Jeg har pyntet meg litt ekstra med gullarmbånd og høye hæler (også ute!), noen ganger må man det.
Takk til Glamourbibliotekaren for bloggen, som alltid inspirerer og bygger opp, og til dere alle som bidrar her. Jeg håper alle sammen får en fin jul!

Stine Arkeologine sa...

I dag har vi reist hjem til jul, det vil si hjem-hjem, eller der jeg vokste opp. Det blir fint å være her sammen med store deler av familien noen dager! Etterpå skal vi hjem igjen til vårt eget julepyntede hus som står og venter på oss. Jeg gleder meg til begge deler. Fredagen har vært riktig så glamorøs, for jeg har reist lett og det innebærer at jeg har frisket opp miljøet på diverse kommunegrå, rutegående transportmidler med min røde, fotside julekjole som reisedrakt. :D Riktig god jul til dere, alle fine, fredagsglamorøse venner, og til Glamourbibliotekaren selv og hennes lille familie! <3

Ingrid sa...

God fredag! Her knaskes det på det ene slaget vi har i huset (det er til gjengjeld favoritten), mens julefreden senker seg over heimen. Har lagt lista ganske lavt og satser på en rolig ferie i fredelig overenskomst med hybelkaninene. Ønsker alle en riktig god jul!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle flotte fredagsrapporter! Håper dere blir med videre i 2019 og rapporterer HVER ENESTE FREDAG alle sammen! :)

Populære innlegg