fredag, januar 18, 2019

Spørretime, evt ønsker til bloggenJeg lette etter noe helt annet i bloggarkivet, og kom over en spørretime der dere hadde ønsket dere innlegg, stilt masse spørsmål og i det hele tatt kommet med forslag og ønsker. Det var ganske morsomt å lese. (Jeg har ikke funnet svarene mine ennå, får lete litt)

En sånn spørretime kan være morsomt fordi jeg må tenke meg om, svare på ting jeg egentlig ikke har tatt stilling til, strekke meg litt lenger på enkelte områder. Derfor kan det være slitsomt også, og særlig nå i denne egendefinerte "blogg 2.0"-tiden hvor jeg helt bevisst unngår å legge ut blogginnlegg som er tidkrevende for meg (lage nye Finn Stilen, for eksempel). Fordi jeg heller vil sitte på gulvet og bygge lego enn å kode html. Fordi jeg heller vil bruke en stille kveld til å lese ei bok framfor å surfe rundt i bilder fra de forskjellige visningene fra New York Fashion Week. Fordi jeg ikke orker forventninger om hva bloggen skal være, den må være på mine premisser hele tiden ellers går det ikke. Jeg tror til og med jeg sa forrige gang at dette fikk være siste spørretime. 

Men allikevel. Det er jo gøy å svare på spørsmål. Jeg liker jo å gå på quiz, jeg likte alltid å fylle ut "mine klassekamerater"-bøker da jeg var liten (særlig det siste spørsmålet; "Ellers nevner jag"). 

Så derfor åpner jeg for et eller annet her nå. Og selvfølgelig er det mitt valg hva jeg velger å svare på og ikke, eller hvilke innlegg jeg velger å lage. Men ordet er i alle fall fritt! 


49 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, kjære Glamourbibliotekar!
Så gøy med en liten spørrerunde! :-)

1. Hvilket yrke ville du hatt om du ikke hadde vært musikkbibliotekar?
2. Hvis du skulle skrive en bok, hva ville den handle om?
3. Kan du nevne tre nålevende kvinner i Norge du tenker utpeker seg med kunnskap og
integritet i samfunnsdebatten?

Beste hilsen Bente

Line sa...

Hei! Jeg lurer på om du får lest mye bøker for tiden, og når du har lesetid, eller hvordan det er med lesing når du har småbarn i hus?

Anonym sa...

Hei! Jeg lurer på om du kan lage en slags te-guide (mulig du har gjort det før..?)?
Ellers er jeg veldig glad i Oslo-tips, om det er koselig gater og strøk, fine kaféer, eller bortgjemte antikvariater.
Hilsen Jorunn

Solveig sa...

Jeg ønsker meg mer bilder og tekst om kopper og interiør og sånne fine ting du har i det fine hjemmet ditt :-) Det er så inspirerende, og jeg er blitt så glad i å kjøpe brukt.

Anonym sa...

Hei! Drar til Paris i april og skal investere i et par nye parfymer, hvilke parfymeri kan du anbefale? Ser du serier på Netflix, i tilfelle hvilke? Ellers er klassisk musikktips samt litteraturtips alltid kjærkomment. Tusen takk for den beste bloggen! Nina

Anonym sa...

Hva gjør deg frustrert i hverdagen?

Anne sa...

En te-guide hadde vært veldig fint, spesielt for oss som stort sett drikker vanlige te-poser fra matbutikkene!

Ellers er jeg fascinert av hvor positiv du alltid er, du ser gleden i mye, og det er inspirerende! Er det et bevisst valg for bloggen? Hender det at det er vanskelig å blogge hvis du har en dårlig dag?

Eva sa...

Jeg ønsker meg mer parfymesnakk, har du for eksempel noen du bruker hele året også, i tillegg til de "sesong betonte"? Hadde vært gøy å høre mer om :-)

Susanne sa...

Jeg vil gjerne høre enda mer tanker om safunnet og aktuelle saker. Samt at jeg naturligvis er glad i at du skriver om litteratur og te. Ha en strålende lørsg. :)

Susanne sa...

*samfunnet.

Susanne sa...

*lørdag.

I dag kan jeg ikke stave. :)

Ragnhild sa...

Jeg har en ting jeg har lurt på en stund, og det er hva du føler om at de som følger deg på bloggen eller instagram ofte kopierer deg? Du skriver jo ofte at du liker å inspirere og formidle, men er det ikke litt irriterende at du ikke får ha ting litt i fred, liksom? At plutselig vil alle spise sitronpasta (dagsaktuelt tema), alle har plutselig det bildet av den hunden med briller eller alle vil ha din stil. Det er jo litt satt på spissen å si at alle gjør det, men du skjønner sikkert hva jeg mener. Er det bare kult å ha en fanskare, eller føles det litt voldsomt av og til?

Tusen takk for en fin blogg og god helg videre!

Anonym sa...

Å, perfekt, da kan jeg jo benytte anledningen til å spørre hvor du helst shopper når du ideelt sett (vet det ikke er enkelt med en liten unge) har et par timer fri for deg selv og kan gå hvor du vil. Vi er omtrent i samme båt her skjønner du, hehe. Og jeg blir nesten paralysert og kommer ikke på noen steder å gå når jeg plutselig har noen timer "fri"! Hilsen Stine

Anonym sa...

Gøy, elsker sånt jeg også. Litt nervøs for hva du skal svare Ragnhild over her kjenner jeg, da jeg er blant dem som omtrent bruker denne bloggen som handleliste eller guide eller hva man skal si, ikke minst når jeg er på reise... Synes det er befriende at noen andre har tråkket opp stiene for meg, og jeg synes du har så god smak, så jeg vil gjerne ha alt du har, hi hi.. Føler at jeg gjør trygge valg når jeg hermer etter deg :-p

Men mitt spørsmål handler om noe helt annet! Nemlig litteratur! Du virker jo som en ivrig leser, så jeg lurer på hvordan du varierer i bøkene du velger. Samtidslitteratur, klassikere, ukjente, snakkiser, hvordan navigerer du i jungelen? Hilsen bibliotekarstudent.

Kathrine sa...

Jeg har et spørsmål! Guilty pleasures! Hvilke guilty pleasures har du innen musikk? Hva ser du på tv når du ligger og sløver og zapper på sofaen? Det hadde vært kjempegøy å høre! :-D

Anonym sa...

1. Hvilket land vil du gjerne besøke en gang?
2. Hva er yndlingsgodteriet ditt?
3. Fjellet eller sjøen?

Ai. sa...

Kjære Glamourbibliotekar!
Jeg har to spørsmål.
1) Hvordan holder meg seg "chic" på reise? Spesielt etter flyreiser er det lett å føle seg som en godt brukt serviett.
2) Hva er ditt beste tips til en som vil få til grønn plante? Jeg har allerede kvalt
en grønnrenner da jeg pliktoppfyllende vannet litt for mye.
Takk for at du blogger. Jeg og du har veldig ulik stil hva gjelder hjem og klær, men jeg kommer stadig vekk tilbake hit, uten at jeg riktig kan forklare hvorfor:)
Ha en fin søndag.

Anonym sa...

Vil gjerne høre dine tips til å leve litt mer miljøvennlig i hverdagen ��

Anonym sa...

Jeg trenger tips til hva jeg skal kjøpe til faren min i bursdagsgave!

hilsen Karen (som rødmende innrømmer at jeg har fulgt dine tips i enorm grad, og at jeg til og med har kjøpt syrin oolong i den lille tebutikken i latinerkvarteret...)

Linn sa...

Tips til hage og plante hold i stua :)

linn

Randi sa...

Mine spørsmål handler vel om mine egne dilemma, så ta de for det de er!
Hva tenker du og dine lesere om hva vi, hver og en av oss, kan og bør gjøre i forhold til klima, med store ord; redde verden?
Er det ok f.eks å
- fly?
- kjøpe mat, blomster, klær, ting osv som har blitt frakta hit med fly?
Hva slags grenser har du/dere?Karen sa...

Jeg er glad i å strikke og særlig til barn av venner av meg siden jeg ikke har barn selv. Da er det selvsagt bra å spørre barnets foreldre hva de ønsker, men det fjerner jo overraskelseselementet. Dermed kan det skje at jeg strikker kjoler, bukser, genser, luer og votter som jeg har lagt mye arbeid i og synes er kjempefine, men som jeg aldri ser i bruk. Derfor er spørsmålet mitt til deg: Hva tenker du er bankers å lage til små/mellomstore barn der plagget nokså sikkert vil bli tatt i bruk? Og hvilke håndlagede gaver til ditt barn har du satt pris på å få?

Florisa sa...

Det Randi spør om er kjempe interessant! Handelsindustrien er skremmende.

Det jeg ønsker er tips til oss som mangler grønne fingre. Hvordan får jeg orkideen til å blomstre på nytt? Jeg prøver, men den ser dårlig ut. Hva gjør du med rosene i hagen om vinteren? Og hvordan holder du lusen unna? Et «slik klargjør du hagen din til sommeren» innlegg hadde også vært topp.

Ellers vil jeg veldig gjerne se mer av det koselige hjemmet ditt! Barnerom er også kjekt å se.

Bokdoktor sa...

Spennende med spørretime!

Eg har merka meg at du også digga Mrs. Maisel på Amazon Prime- tips til serier for og fylle tomrommet/ har du nokre favoritttvserier?

Eg har ein nyfødt no og koser meg med det! (ja, ein kan faktisk lese masse i permisjon- til no!). Har du tips til bøker ein tidlig kan begynne og lese sammen med den vesle poden (som ein sjølvsagt ønsker skal bli like bokglad som ein sjølv! )

Kammerpiken sa...

Så morsomt! Selv har jeg to (veldig forskjellige) spørsmål:
1) Jeg liker veldig godt å bruke skjørt/kjole, men HATER strømpebukser som ruller ned over magen. Har du lure tips eller gode strømpebuksemerker å anbefale?

2) Jeg liker godt å drikke te og det blir som regel teposer. Jeg skulle gjerne brygget en kanne med løs te, men hvordan gjør man det uten å få alle disse små tebitene i koppen? Bruker du tesil eller "egg"/teklyper? Synes både det ene og det andre er ganske kronglete.

Anonym sa...

Fører du noen slags oversikt, "lesedagbok", over bøker du har lest?
Jeg har noen ganger irritert meg grønn over at jeg ikke har notert hvilke (gode) bøker jeg har lest. Og jeg tenker fremdeles på en novellesamling jeg leste på 80-tallet en gang... Husker verken forfatter eller tittel, men novellene gjorde dypt inntrykk.
Kjenner noen som alltid skriver inn bakerst i boka dato og vær den dagen boka påbegynnes og det samme den dagen boka er ferdig lest. For eksempel: 1. oktober, høststorm, regn, 5 varmegrader. 20. oktober, måneskinn og barfrost. Det synes jeg er en fin vane.
Hegepege

Anonym sa...

Hva leser du på venterommet hos tannlegen? :-)

Anonym sa...

Hei! Jeg lurer litt på dine tanker om husarbeid. Har du gode rutiner eller driver du med skippertak? Og hvordan tenker du når du feks vil kose deg med å lese bok - må du ha det ryddig og rent før du unnner deg å slappe av eller gir du blaffen i om det er en del rot? Selv er jeg dårlig på husarbeid men får også dårlig samvittighet av at jeg ikke gjør det - har derfor store problemer med å unne meg å kose meg hjemme. Råd mottas med takk!

Anonym sa...

Hei!
Her kommer noen spørsmål:
1. Har du noe forbilde, noen du ser ekstra mye opp til?
2. Jeg driver og eksperimenterer litt med kjøttfrie retter. Hva liker du å ha til middag på en vanlig hverdag?
3. Fjell eller sjø - hva liker du best? Og hvorfor?
4. Har du noen bok du stadig tar fram igjen? Hvilken bok har du lest flest ganger?

Ha en fin dag! :)

Hanne sa...

Jeg lurer litt på hvordan du får til å ha så mye ferie? Somrene dine er så lange og deilige, og likevel har du fri i både jul og påske, samt reiser til f. eks Paris en uke eller to i året? Jobber du inn mye fleksitid eller jobber du et sted med tidenes ferieavtale?

And on that note: når og hvor går neste reise? Koser meg alltid skikkelig med alle de fine bildene du tar på tur!

Ha en fin fredag og takk for en super blogg!

Silje sa...

Jeg falt helt pladask for den Brahmskvintetten du la ut på Glamorøs fredag! Må kjøpe den. Har du en bra innspilling å anbefale? Og ellers lurer jeg på hvilke ingredienser en perfekt sommerdag har hos deg :-)

Marit sa...

Hva er yndlingskaken din, den du baker når du skal ha teselskap? Jeg er kake entusiast og synes det er morsomt å høre hva andre liker :-)

Kathrine sa...

Jeg er veldig takknemlig for alle spillelistene dine, og imponert over hvor varierte de er og hvor mye ukjent (for meg) det er der, som er så fint og som jeg har blitt så glad i. Både klassisk og jazz og pop. Siden det er slik bredde, lurer jeg på hva slags musikk du absolutt ikke liker. Hva har du minst av i hyllene dine? Hva hører du aldri på? Hva får deg til å skru av radioen?

Oda sa...

Digg med spørjetime! Eg lurer på fire ting.

1. Du skriv så engasjerande (og har så imponerande mykje kunnskap!) om klassisk musikk og dei gamle musikalske perlene, men kva med såkalla populærmusikk anno 2019; er det noko her du lyttar til? (og då tenker eg ikkje nødvendigvis på VG-lista)

2. Yndlingsbilledkunstnar?

3. Har du eit tetype som du absolutt ikkje liker?

4. Du svarte i eit anna spørsmål at du kunne tenke deg å forske på og skrive bok om musikk, har du noko draumeemne du gjerne ville forska i?

Anonym sa...

Hva hører du helst på radio? Og helst ikke? Trenger tips! Gjerne til kanaler, programmer.

S. sa...

Jeg har egentlig ikke noe spørsmål, men benytter anledningen til å takke deg for alle gode tips jeg har fått i de årene jeg har lest denne bloggen, ikke minst når det gjelder kultur. All musikken du har presentert for meg, Stacey Kent (som jeg nå har hørt på konsert tre ganger takket være deg!), Bach, alle spillelistene dine med fine artister som Janis Ian og Joni Mitchell. Bøkene, Turgenjev, han hadde jeg ikke hørt om før. Blitt så glad i Tsjekhov, og Hjalmar Söderberg! Enda en ukjent forfatter for meg, men så fint han skriver. Og Bjørg Vik, Cora Sandel, Alice Munro, Paul Auster. Delacroix sitt atelier i St. Germain. Små steder i Latinerkvarteret. George Sands hus nedenfor Montmartre. Du inspirerer virkelig, og det vil jeg takke deg varmt for. Ingen annen blogg kommer i nærheten, det mener jeg virkelig.

K.N. sa...

Jeg lurer litt på om du har noen tanker om hvordan man kan gjøre barnet sitt glad i bøker, glad i musikk, glad i forskjellige kreative ting. Det blir mye Peppa Gris her, har litt dårlig samvittighet for hvor mye han ser på tv... Tips mottas med stor takk!

Anonym sa...

Jeg synes du har så mange fine tekanner! En egen post om dem ønsker jeg meg :-) Takk for fin blogg! Karianne

Grete sa...

Jeg lurer på om du har noen tanker i forhold til at vi lever i en veldig ekstrovert tid hvor det å både oppføre seg ekstrovert og gjøre de " rette" tingene er blitt så innmari viktig. Selv er jeg vel både introvert og ekstrovert (kommer litt an på situasjonen), men lar meg til tider provosere over visse holdninger rundt det at man liksom er "kjedelig" hvis man liker alenetid, lese bøker etc....Det er liksom så viktig at man skal drive med de rette tingene: trene, invitere til middager, fester, snakke høyt om alt og ingenting....Ellers tusen takk for en givende og nydelig blogg!

Ingvild sa...

Jeg har flere spørsmål jeg :-) Synes dere har det så koselig hjemme. Vet du har skrevet mye om det før, men jeg finner ikke akkurat det jeg leter etter i arkivet. Jeg lurer på om det er noen helt konkrete ting du tenker må være til stede når du innreder ditt hjem. Eller hva du absolutt ikke vil ha. Om det er noen typer møbler, materialer ting er laget av, stiler, sånt. Spennende å høre hvordan du tenker uansett, og gjerne en sånn guide til "slik får du et GLamourbibliotekarpreget hjem" ;-) På forhånd takk (og skjønner hvis du ikke orker siden du sikkert har gjort det før)

Glamnovise sa...

oi, dette hadde gått meg hus forbi! Men bra timing på spørrerunden, for jeg har et helt konkret spørsmål til deg: Jeg var i operaen og hørte Peter Mattei synge Schuberts Winterreise i høst, mamma fikk billetter i bursdagsgave og ga meg den ene. Hun ønsker seg denne på plate, men etter hva jeg har forstått, har han ikke spilt den inn. Har du en å anbefale som du synes er ekstra fin?

Studinen sa...

1. Hva er det beste hotellet du har bodd på noen gang, samme hvor?
2. Hvis du måtte velge én parfyme å bruke resten av livet, hvilken ville det vært?
3. Topp 5 ingredienser til en super helg hjemme?
4. Hvilke teer kjøper du i matbutikken?
5. Favoritt låt av Michael Jackson?

Anonym sa...

* Leser du andre blogger - hva er din favoritt?
* Hvor møtte du mannen din? Var det kjærlighet ved første blikk?
* Oppskrift på yndlingskaken din?

Takk for denne bloggen, den gir hverdagen et løft :)

Hilsen Marit

Anaruh sa...

Jeg har et saksofonrelatert spørsmål, eller kanskje mer en forespørsel. Begge barna mine spiller saksofon, og spesielt han eldste på 12 liker å høre musikk hvor saksofonen står i sentrum. Men ved å søke på Saxophone i Spotify får man opp litt ymse greier, så jeg lurte på om du hadde noen tips til gode plater med gode saksofonister?

Og til Glamnovise over: Jeg var også på samme konsert og skulle også ønske at Mattei hadde spilt inn plate. Men i stedet fant jeg en med Ian Bostridge og Leif Ove Andsnes, og den er også nydelig!

Anonym sa...

Hei! Jeg lurer på hva slags forhold du har til skigåing, kan ikke huske du har skrevet noe om det? Jeg er ikke spesielt glad i det selv, men føler det er litt forventet at man skal like det når man bor i Norge ;-) T.

Anonym sa...

Gravideklær, hjelp! Hva? Fra hvor? Det siste finn stilen- innlegget ditt var til stor inspirasjon! :)))
Hvor kjøpte du dine klær da du gikk gravid, og hva prioriterte du av nytt? fant du noe på bruktmarkedet? Og har du andre gode tips på klesfronten når magen vokser og vokser?
Takk for spørretimen! :)))

Anonym sa...

Hei, og takk for en flott og inspirerende blogg som attpåtil er helt reklamefri. Tipp topp! Jeg lurte på om du kunne laget en miniguide til Nesodden? Bodd i Oslo hele livet, men har aldri vært på Nesodden. Lyst til å ta båten over med mann og barn når snøværet gir seg. Tips til kafeer, turstier o.l. Mottas med takk!

Ellen sa...

Veldig fint at du skriver om bøker og musikk (i tillegg til blomster, te og alle de andre positive tingene du skriver om. Jeg lurer på hva du synes om kona til Paul Auster, altså Siri Hustvedt? Leser du henne?

Anonym sa...

Hei
Jeg har fått med meg at du er vegetarianer (av klima-, dyrevelferd-, eller helsegrunner?), og spørsmålet mitt er om dere også kun gir datteren deres vegetarmat? Hvordan er det ift å sikre at hun får i seg det hun skal av næringsstoffer etc for å vokse og utvikle seg riktig? Hva med maten hun får i barnehagen? Jeg spør fordi jeg ikke vet, ikke fordi jeg har noen sterke meninger i noen retning.

Populære innlegg