fredag, februar 01, 2019

Glamorøs fredag


God morgen! Vel møtt, februar!


Jeg sitter ved vinduet og ser ut på snøværet. Ypperlig arbeidsvær, for inne er det jo lunt og deilig! Nye plater å høre på (fredag er en herlig jobbdag). God te i kanna (oolong fra Firenze). Levende lys ved min side, ild i ovnen. På spisebordet: En hvit hortensia og to aldeles overdådige buketter som jeg laga i går; jeg kjøpte inn masse blomster og danderte i vaser. Og en februarduft - Rive Gauche, som jeg har lengtet etter den! For nå er det februar, dere. I slutten av denne måneden begynner vårvinteren! 

Antrekk: Casual. Smykker: Giftering, forlovelsesring, datterring. Diamanter i ørene. Bad hair day. Leppestift for å ikke bli vettskremt av mitt eget bleke speilbilde. 
Planene for helga er løse - kanskje besøk av venner, kanskje en tur innom en kafé, kanskje bake? Ta alt på sparket. Stirre ut i lufta. Spille plater. 


Så vil jeg fremheve en hyggelig kommentar fra i forrige uke, som beskriver nettopp dette med at fredagsrapportene fra dere alle bidrar til å sette stemningen:
Det er mye styr, slit og krevende situasjoner for tiden, da glemmer man fort å se opp på snøen i trærne, finne fram det fine smykket eller huske å ta fram den gode teen - for ikke snakke om å bake. Min glamour-effekt for tiden er imidlertid å lese innleggene om glamorøs fredag her inne og alle kommentarene som hører til, da husker jeg alt det fine. Å spille de stykkene fra YouTube du legger mens jeg leser innlegg og kommentarer. Da husker jeg å ta en ekstra dyp pust, glemme alt styret for et øyeblikk og tenke på noe fint, inspirert av alle de fine små tingene i hverdagen dere skriver om. Fredagsglamouren kommer det øyeblikket jeg husker - det er jo fredag! Og så finner jeg et øyeblikk for meg selv hvor jeg kan gå inn og lese, og blir alltid oppløftet, inspirert og glad. 

Takk for at du lager denne fine bloggen Glamourbibliotekar!


Er ikke det grunn nok til å legge igjen en liten rapport her i kommentarfeltet, så vet ikke jeg! Ta det til dere, kjære trofaste fredagsvenner. Kjenn på inspirasjonen til å fortsette! Eller til å begynne, for dere som ennå ikke har hoppet i det. Alle er velkomne med sin fredagsglamour, samme hva det er! Kun dere selv har fasiten. 

Takk for alle spørsmål til spørretimen - jeg har nå satt strek og skal forsøke å legge ut den siste runden med svar før helga kommer. (Beklager til dere som ikke rakk fram, det kommer flere muligheter!)

Stay tuned! Og legg igjen rapport!

mvh
Glamourbibliotekaren. 


P.S. Og litt musikk! Janine Jansen får absolutt alt til å skinne, ikke minst Max Bruchs romanse. 


44 kommentarer:

S sa...

Fin fredag!
Og så deilig å kunne skriver februar på kalenderen. Her nord er lyset fantastisk for tiden, og det er ikke lengre helt mørkt når vi kjører til og fra jobb. Kulda er dog litt i meste laget for tiden, og da blir det mest å sitte i godstolen og fyre i ovnen.

Utover nyvasket hår og at jeg passer en bukse som har vært for trang de siste årene, er ikke den ytre glamouren noe særlig. La akkurat merke til at jeg har glemt å ta på ring (gifteringen er dog alltid på) og parfyme, og det skyldes enkelt forklart tidsnød. Men det hindrer meg ikke i å kjenne på den indre glamorøse følelsen av at det er fredag, og at jeg er svært heldig på så mange måter. Har tenkt mye på det de siste dagene; at jeg har så mange bra ting i livet mitt, at jeg har en fin familie, at jeg trives så godt i den nye jobben, at jeg har trygg økonomi og en ferie å se frem til. Og det er så godt å kjenne på akkurat det (som i sitatet Glamourbibliotekaren har tatt med i dag), fordi det perspektivet så lett kan forsvinne i hverdagens mas og problemer.

Planene for helga er få; utover det vanlige med å komme ajour med klesvask og husarbeid, så skal jeg strikke og lese foran ovnen. Kanskje legge inne ei treningsøkt også. Og sette meg litt inn i hvilke små valg jeg kan ta for å minske forbruket av plast og bli litt "grønnere". Jeg har allerede tatt noen grep, men nå er jeg klar for neste skritt. Og kanskje blir det med en bukett blomster hjem fra butikken også.

Riktig god helg til alle dere som bidrar til å gjøre min fredag ekstra god!

Takknemlig S

Maje sa...

Det er fortsatt blåtime her på Gjøvik og lett snø. Jeg har verken smykker eller parfyme i dag (prøver å være litt grei, for jeg er i mange møter om dagen), men jeg har litt mildt rødt på leppene og håret er ikke så verst. I helgen er det konkurranse for eldstedatter, så det blir litt styr, men jeg skal kjøpe blomster, ta et lavendelbad og bla i den nye katalogen fra Stoff&stil. God helg, dere! Dere gir meg troen på folk:)

Anonym sa...

Fin fredag! I nord er det fantastisk fint for tiden- kaldt og klart vær! Sola er tilbake nå og det blir lysere for hver dag. Glamoureffektene i dag er Daisy øredobber fra Georg Jensen og hjemmestrikket genser. Foreløpig har vi få planer for helga og det er fint. Det blir kanskje en tur i svømmehallen og museumsbesøk med barna. Ellers mye hjemmekos med fyr i ovnen og strikking. Silje

Anonym sa...

God glamorøs fredag! Det var deilig å gå ut i blått lys og dalende lette snøfnugg i dag tidlig etter å ha ligget inne en hel uke med heftig influensa. Selv om jeg lengter etter vår, var det faktisk fint å komme ut i vinterlandskapet og det luktet så godt av snøen. Det blir en kort arbeidsuke, men jeg håper jeg rekker å gjøre unna mesteparten på den lange listen med arbeidsoppgaver, så ser jeg frem til en helg der alle forhåpentligvis er friske. I dag skal jeg kjøpe blomster! Og i morgen blir det nybakte scones til frokost og aviser foran peisen, jeg gleder meg. God helg alle!

Anaruh sa...

God formiddag!
Jeg stiller i stripegenser og svart blyantskjørt, har store ringer i ørene og røde lepper (inspirert av Congresswoman Alexandria Ocasio-Cortez) og fine negler etter en spontan manikyrtime i går. Hjemmet er relativt rent og ryddig, og i går fikk jeg en bukett roser av mannen min, så nå er alt klart for noen etterlengtede fridager hjemme. I helgen har jeg lyst til å lese ut boken min (Pianolærerinnen av Elfride Jelinek), se film og kanskje bake kardemommeboller. Nybakte boller og kakao passer vel fint sammen med all den fine snøen som har kommet den siste uka?

Håper alle får en riktig fin helg!

Frk Frydefull sa...

God fredag! Usminket, uten parfyme, håret i topp men Perchs hvite drømmethe i koppen her på kontoret. All glamour må vente til i kveld da jeg skal møte en venninne som jeg ikke har sett på lenge. Og vi skal på en San Sebastian-experience pop-up-dinner-event. Oi så gøy det skal bli! Her gjelder det bare å trosse alt som heter slapsevær og lyst til å sitte hjemme foran peisen - det kan jeg gjøre resten av helgen. God helg!

Skydronninga sa...

Hei! Enig - det gir glede å lese her inne! En god natts søvn, deilige og komfortable klær, blomster (uklart hva slags) på bordet og en god plan for februar - det er dagens forløpige glamoureffekter. Gleder meg over en rolig dag med babyen i dag, før noen hyggelige planer i helga! Nå skal jeg gjøre det litt ekstra koselig her og få unna noen ting jeg har hatt på lista lenge! God helg til alle sammen! PS.

Skydronninga sa...

PS. Tips til barnevennlige hoteller i Gøteborg mottas med en stor takk!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag og februar!
én måned unnagjort, elleve igjen, hoho. Takk til vertinnen som i hovedinnlegget minner meg om å løfte blikket og puste meg magen. Det er så mye man kan glede seg over, om man bare tar seg tid. I dag er glamourfølelsen på topp, jeg startet dagen med deilig kafefrokost med en venninne, det var veldig hyggelig. Nå er jeg godt i gang med gjørelisten, jeg ser jeg ikke kommer til å få unna alle punktene, men så lenge jeg vet at det jeg får gjort er så bra som det bør være, og at mine prioriteringer er gode, så får det rett og slett være at noe utsettes til neste uke.

Antrekket er en vid sort bukse, rosa genser i mye merinoull, øreringer med litt bling og en iøynefallende sort ring for å ikke bli for "rosasøt", haha :)
Duften er YSL Homme.

Planer for helgen: i ettermiddag blir det trening og påfølgende sofakollaps, kanskje med en film. Resten av helgen vies pensumlitteratur, men det blir også tid til et hyggeli gjensyn med tidligere kolleger på søndag, det gleder jeg meg til.
God helg til alle!

Anonym sa...

God fredag!
Sitter på kontoret og stirrer ut på snøen som daler ned, kråkene som styrer og holder på og hører duren av byen og alle folkene utenfor. Det er så deilig med fredag!
Ble veldig inspirert av Anaruh over her som skal bake, så det tror jeg jammen jeg vil og! Ellers er det ikke andre planer enn klesvask og sparkling på planen, og det er deilig.
God helg

Line sa...

Hei og god fredag. Dagens glamoureffekt er en klassisk strikkejakke i rødt, sort og grått som eg hentet frem fra skapet etter lang tid. Det passer på et ekstra kaldt skolebibliotek. (Nå har vaktmesteren vært her, så vi kommer forhåpentligvis opp på rett temperatur snart).
Hjemme foregår det oppussing i kjøkkenet. Jeg har en snill pappa som gjør mesteparten av arbeidet. Min del så langt er å rydde i altfor fulle skuffer og skap og prøve å kvitte meg med noe.Så får jeg se om jeg får male litt selv også. Det er noe av planen for helga i tillegg til å høre radio og lydbøker og kanskje få en strikkepause nå og da. Søndag ettermiddag skal jeg kanskje på besøk. Før eller siden skal jeg dessuten ta på meg nok klær til å være ute i dagslyset en stund.
God helg

Jonas Lie sa...

God fredag!

Våkna av meg selv tidlig i morges, og hadde sovet så tungt at jeg for én gangs skyld ikke hadde sparka av meg ullsokkene i søvne.
Etterlengtet natt med fullkommen søvn, herlig!

Sitter og jobber på kontoret med selskap av en plante jeg fikk av naboen for noen dager siden. Han lurte om jeg ville forsøke å redde den før han kastet den, og det ville jeg så klart.
Så nå har jeg godpratet med den i dag, spiller pen musikk for den og passer på lys - og vannforhold som en hysterisk smed.
Jeg SKAL klare å berge den!

Ingen særlig ytre glamoureffekter enda, det får vente til senere når jeg skal på jazzkonsert.
Ellers er jeg stolt av at jeg har klart å få i meg to knekkebrød med makrell i tomat uten å grise eller smule det grann mens jeg har skrevet dette.

Anonym sa...

Flyttefredag! Null ytre glamour, høy kaosfaktor og mye jobb foran oss, men dette er den morsomme typen slit og vel verdt innsatsen! Helgen blir naturlig nok fylt med bæring, vasking, utpakking osv, og det er greit. Familie og venner kommer nok innom for å hilse på (og kanskje hjelpe til litt også), så det blir sosialt. Barna må få seg noen turer ut, så litt dagslys og snølek blir det også. Og når spisebordet er på plass skal jeg kjøpe tulipaner! Og noen planter til resten av leiligheten også, tenker jeg. Alle de vi hadde har gått dukken mens vi har bodd midlertidig i en lånt leilighet noen uker.

God helg!

T sa...

Fredag og februar! Jeg har som mål for februar å være i bedre humør enn jeg klarte i januar. Kulde, dårlig måkte fortau med barnevogn og mye sykdom hos små og store gjorde at jeg ble surere enn jeg vil være. Nå er det februar, og selv om halve familien ligger med feber, det laver ned på allerede dårlig måkte fortau så er det en fin fredag! Vi fyrer i peisen, baker brød, hører på musikk og nå sover babyen. Planen for helgen er at jeg og babyen ikke skal bli smittet, at de to andre blir friske og gjøre hyggelige ting. Kanskje teste akeføret hvis feberen blir borte hos storesøster. Ellers er glamouren nydusjet hår, ullsokker, kaffe med melkeskum og en pose med smågodt. Strikketøyet venter! God helg alle fine følgere og til vertinnen!

T sa...

Og til Skydronninga: Gøteborg med barn er så fint! Kan anbefale Hotel Flora. Fine rom, super service når man kommer med barn (og uten) og god frokost. Ellers har vi vært på både Hotell Post og Radisson Blue Scandinavia med barn med stor suksess selv om det ikke er like sjarmerende som Flora.

Stine Arkeologine sa...

«Vi» våknet klokka fem i dag uten noen spesiell grunn, så vi fikk en lang morgen der det bare var å gjøre det beste ut av det. Etter to kopper kaffe, god fyr i ovnen og med en morgenfrisk og pratsom gutt i armkroken ble det faktisk ikke så verst. :-) Har vært så trøtt de siste dagene at jeg finner lommeboka i kjøleskapet og slike ting, og de fine tulipanene og nellikene jeg kjøpte i går har liksom sympatisert og vært så rare og slappe, men jeg hadde bare glemt å ha vann i vasen, oppdaget jeg etter kaffe nummer tre, det var ikke en kjemisk inkompabilitet mellom de to botaniske artene som satt og grublet på som mulig årsak i går kveld. (Det ser ut som de klarer seg, heldigvis!). Nå kan jeg ikke bli trøttere, så det er veldig godt at det er fredag. Antrekket er mørkeblå, lang kjole og jeg har tatt på et sølvarmbånd jeg er glad i i anledning dagen. I kveld skal jeg på en fin barokkonsert, og i morgen blir det kafebesøk og kanskje en ny konsert på kvelden. Men aller først en ordentlig middagshvil. Gleder meg til alt sammen! Riktig god helg til dere alle! :-)

Lillebakken sa...

Endelig fredag! Dette har vært en laaang uke, slitsomt å stå opp hver morgen. Flaks at det faktisk er fredag, da! Glamourfaktoren i dag er at jeg har øredobber og en dæsj parfyme, ja, og at det er levelige temperaturer igjen. Har frosset i flere uker nå, føler jeg, -20 og nedover er litt for kaldt for min smak. Bilene streiker, og det blir bare tull. Dagens -6 er mer å foretrekke. Da kan man satse på litt uteliv til helga også, en skitur antakeligvis. Jeg skal også innom en blomsterhandel og kjøpe noen fine blomster, huset er by the way nyvasket. Og så tror jeg at jeg har lyst på pizza til kvelds. Fin fredag!

Grete sa...

Endelig fredag! Her i vestlandsbyen hvor jeg bor er gatene fylt med snø og solen skinner vakkert over fjord og fjell. Har kort jobbdag i dag med avspasering fra kl. 14. :-)Sitter nå foran pc'en iført grønnmønstret bluse, kort svart fløyelsskjørt, svarte strømpebukser, lang svart strikkejakke av mohair, på bena har verdens beste Panama Jack-boots (så utrolig gode å gå i). I tillegg har jeg juksediamanter i ørene, og ellers giftering og ring jeg har arvet fra min mort. Dagens parfyme er YSL Black Opium som er en favoritt. I helga blir det blant annet besøk av venninne, feiring av min svigermors 75-årdag på lørdag, samt kanskje en skitur på søndag. Ønsker alle en flott helg! :-)

Randi sa...

Ah! Rive Gauche!
Det var duften "min" i sin tid. "Er Randi her?" Jepp! (Kanskje jeg brukte et par splash for mye? haha)

Ellers er jeg bare SÅ enig i HURRA for fredag og februar.
Endelig blir det lysere, lengre dager. Om ei uke kommer sola inn kjøkkenvinduet for første gang i år, og humøret, arbeidslysta og livsgnisten bare bobler!
Ja, jeg innrømmer det nå som det er over; januar er min tyngste måned der jeg aller helst bare vil sitte i soffan og glo tomt ut i lufta. Jeg prøver å ymte frampå til mine nærmeste om at nå er jeg nesten deprimert, men blir hver gang irettesatt av datra som har studert faget; diagnoser skal ikke misbrukes på den måten!
Men NÅ! :)

Ytre glam = null, men den indre er som dere skjønner absolutt på vei tilbake.
Og vårvinteren som starter i slutten av mnd! Ja! Vi har mye å se fram til.

Nydelige buketter hos vertinnen inspirerer til blomsterhandel, ellers blir det som vanlig fredagspizza, et koselig middagsbesøk i morra og en deilig åpen søndag.

Fortsatt god fredag, og ei riktig god helg til alle! :)


Helga sa...

Fine fredag! Fridag - det var deilig etter en hektisk uke bortreist på kurs og så komme hjem til syk mann. Ære være gode besteforeldre som sporty stiller opp og tar kiden på overnatting midt i uka så mor slipper å avbryte kurset. Havnet på kjøpesenter i dag med en del ærender, ikke akkurat avslappende men fint å slippe å bruke lørdagen på det. Dagens største glamour var å dusje i egen dusj for første gang på over en uke. God helg alle sammen!

Emma sa...

God Februar fredag alle sammen, så koselig å lese om så mye glede.

Jeg er jo så glad for sne og minusgrader, og likevel kjennes det veldig glamorøst å få bestille blomsterfrø i dag. Erteblomster og rosa floks er på vei- det blir vår og sommer også, så heldige vi er!

Her på kjøkkenet dufter det nydelig av en nykjøpt Rosmarinplante,den er så grønn og søt der den står i en lyserød skål og ser glamorøs ut. Ellers har jeg nyvaskede krøller, rosa ulljakke, deilig formiddagsmat og en stor kopp te samt en fin liten bunke bøker fra biblioteket jeg gleder meg til å lese.

I morgen feirer vi Maria Lysmesse i Kirken, det er alltid vakkert, jeg gleder meg til alle lysene - og til skitur på Søndag.
Nydelige Februar!

God fredag ønskes fra Emma

Nattsvartur sa...

Glamorøs fredag! Det to foregående fredagene ble tilbragt med influensa, så deilig å være frisk igjen. Og deilig med lengre dager :-)

Jeg har hatt "ta i bruk fine ting"/"lete frem glemte skatter" prosjekt i det siste, så glamoreffektene i dag er et lekker ullskjørt jeg ikke har husket å bruke de siste par vintrene, og en lite brukt men veldig fin Mette Møller omslags-cardigan.
Det er utrolig hvor mye fint man finner når man leter i skuffer og skap og esker merket "vinterklær". Prosjektet omfatter også smykker, hvor jeg ofte har en tendens til å bruke de samme smykkene hele tiden.
Kanskje ett tips/ønske til bloggen? En ny runde med "ta i bruk fine ting" :-)

Ellers skal helgen tilbringes på fjellet. Planene er i stor grad å kose meg med jentene mine. Det er hyggelig å base ute i snøen med små barn :-)

God helg alle sammen!

Karina sa...

Endelig fredag!
Halv arbeidsdag, Bergen badet i sol, ny kjole og god hårdag oppsummerer dagen så langt. Om noen timer settes kursen mot mitt kjære Oslo, hvor Madrugada konsert, gode venner og teshopping venter. En liten halsbetennelse legger litt demping på stemningen, men ikke noe noen netter i en stooor hotellseng ikke kan fikse. God helg :)

Anonym sa...

Ser ut på et snødekt Oslo fra et særdeles rolig fredagskontor, tenker å spasere en omvei til t-banen for å få rørt litt på kroppen før det blir burritos og horisontalt leie i sofaen senere i kveld.
Jeg har omsider funnet en jeans som passer til kroppsfasongen min, og kombinert med en bluse og øreringer ble antrekket slett ikke verst. Har som vanlig lett sminke, men syns at den nye lipglossen med det velklingende navnet Clarins instant light lip comfort oil (puh) ga en ekstra piff. Den er svakt rosa og lukter bringebærgelé med vaniljesaus. Bare det! Dagen parfyme er Escentric Molecules Molecule 02, som jeg tydeligvis aldri blir lei av.
Helga byr på middag med en venninne jeg ikke har sett på lenge, og ellers innekos og serier.
God helg til alle!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra Røros! Denne fredagen har jeg gleda meg til helt siden i mars i fjor, da jeg og ei venninne planla å reise hit akkurat nå for å være publikum og overvære starten på årets Femundløp. Det er fantastisk vakkert her, og nydelig vintervær som er perfekt å være ute i - gode forhold, masse snø, ikke for kaldt, nesten ikke vind. Magisk!

Vi har sendt F650-kjørerne og juniorkjørerne ut i sporet tidligere i dag, og i ettermiddag skal F450-kjørerne sendes ut. I mellom der jobber jeg med en slags 'hjemmekontor' og er nesten ferdig med arbeidsoppgavene. Lite glamour i det ytre - nyvasket hår, ellers bare ull og varme vinterklær. Men jeg har fortsatt Chanel på leppene og innvendig er glamorfølelsen særdeles sterk!

I kveld blir det kakao med krem, og i morgen skal turvenninna mi få prøve seg som passasjer i sleden til et hundespann for første gang i livet; en kompis av meg tar henne med på treningstur. Nå skal jeg lese alle andres kommentarer og spise litt sjokolade før jeg avslutter jobbinga før i dag. God helg, godtfolk!

Anonym sa...

God fredag! Jeg er på miniferie i barndomsheimen, her er det snø så det holder, men vi har tulipaner i alle regnbuens farger inne, skarp kontrast til alt det hvite ute. I dag har jeg kvalitetstid med pappa, bytur og fredagsmesse i domkirken, godt brød til lunsj og jeg har fått verdens beste nye tøfler. Og det bedre av alt? Dette er min siste dag som arbeidsledig på en stund! De siste månedene har jeg hatt veldig lav inntekt, og da har glamourbibliotekarens tips og livsstil vært til stor inspirasjon, takk for at du skriver!!! Det er så fint å bli minnet på at glamour kan være nye biblioteksbøker, en god kopp te, et fint ullskjerf man ikke bruker så ofte, osv. God helg til alle her inne som leser og skriver, jeg føler faktisk at jeg er en del av en stor vennegjeng selv om jeg ikke kjenner noen av dere! (Tror jeg?)
Hilsen Ida i Bergen

Q sa...

Riktig god fredag til alle her inne! Jeg er så heldig å være på jobbtur, så jeg har fått sitte stille i en hel time og nyte hotellfrokost. Før det tok jeg meg tid til yoga på rommet. Gleder meg til god middag om noen timer og en forhåpentligvis hyggelig sammenkomst senere på kvelden. Har tatt med meg yndlingsleppestiften som definitivt skal på! Det er godt med en liten pause fra livet hjemme selv om jeg gleder meg til å komme tilbake. God helg!

Anonym sa...

Etter en vond og vanskelig morgen har jeg tørket snørr og tårer. Krøllet håret, sminket meg, tatt på mormor nydelige smykke hun fikk til konfirmasjonen på 40-tallet. Hvit og gråblå fanakofte. Jeg har bakt en brownie vi skal kose oss med etterpå. Så får vi se om jeg orker å vaske litt. Jeg har i hvertfall fyr i peisen og tent lys.
Kanskje jeg slenger meg på sofaen og leser ferdig Jomsviking og leser litt i vintereventyr av Karen Blixen. God fredag til alle og god helg!
-Yvonne

Agatha sa...

God februarfredag! Så herlig å ha kommet oss gjennom januar. Oslo i dag er jo helt vidunderlig vakker med snøkaos og tette driv. Så flott!
Jeg har hatt kort dag i dag, så har allerede rukket å komme meg hjem. Gikk gjennom Universitetshagen og opp over St.Olavsplass for å få litt vær i ansiktet. Jommen sa jeg vær, ramlet inn døren hjemme som en panda. Hadde nok ikke vannfast mascara.

Forøvrig har jeg vært ganske fin i dag; paislymønstret kjole med lang ullcardigan over. Dertil sorte ullstrømpebukser og mykt ullskjerf. Dessuten var jeg hos frisøren i går, så utvendig glamour var absolutt tilstede. Så stas.

I kveld er vi invitert i middagsselskap, så da slipper jeg å tenke på matplanlegging. I morgen er dagen for en gangs skyld helt tom, og det er så etterlengtet. Jeg er litt vintersliten.

Ønsker alle en god fredag og en deilig helg. Tror jeg skal følge Anaruhs eksempel og bake litt. Det er mindfullness for meg.

Maren sa...

Snøfredag! Det er så fint utenfor vinduet at jeg blir helt matt. Jeg har nye blomster på bordet og Earl Grey med blå blomst i koppen. Snart begynner helga for hele den lille familien, og det skal bli deilig. Jeg vil lese og se en film, og kanskje bake et bananbrød. Og ellers ta livet med ro. God helg, alle sammen!

.mette sa...

Hei og hopp. Startet dagen m en gulrot og et glass vann før jeg hadde 75 minutter yinyoga etterfulgt av dusj og badstu. Da jeg ruslet hjem fra treningssenteret var både kropp og sinn i balanse. Ut på hytta og der ble det snømåking gitt! Nå er vi ferdige, har traktet kaffe og tatt fram en kakebit. Det knitrer fra peisen og jammen har det ikke begynt å snø igjen. Vet ikke om jeg er så begeistret for all snøen. Hadde det vært mulig, ville jeg ønsket meg snø på fjellet, i skogen og i barnehager. Helgen skal benyttes til «pusling». Strikke, lage mat, måke snø ( :-( ), lese ( for tiden går det i biografier om Freddie Mercury), se krim. Ikke snev av glamour idag, men det skal gå greit. Ellers vil jeg berømme herremannen som klarte å kommentere bloggen og spise makrellfilét uten å søke. God helg!

Elin sa...

I dag har det gått i ett og rett etter jobb skal jeg ut med kolleger, så det blir en kort rapport i dag. Svart skjørt, svart, topp, bling i ørene, på fingrene og rundt håndleddet. Helgen blir rolig, jeg har ingen planer utover kveldens sprell. I morgen tidlig gleder jeg meg til å drikke god kaffe, fyre i peisen og lese alle fredagsrapportene. God fredag!

Alene sa...

Hei fine fredag!

I dag ble det enkel frokost før jeg besøkte ei venninne med alvorlig syk mann, for oppdatering. Det lover bra! Glamouren var ikke stor, men valgte å skifte utpå dagen for høyere glamoureffekt :-) Gjør det noen ganger, når antrekket ikke føles «riktig». Jeg var visst «håpløs» i veldig ung alder, i følge min mamma, og kunne skifte flere ganger om dagen. Antrekket passer dog været i dag med ull under.

Overaskelsesbesøk på dagen av to venninner som visste at jeg fyller år i morgen. De vet at jeg ikke alltid orker å stelle i stand så mye, så både fredagsbukett, kake og gave var medbrakt. Dette har gjort dagen storveis og all snøen som laver ned er plutselig veldig vakkert. Selv om jeg ikke kommer ut med bilen. En kort melding fra mannen gir hint om at fredagsmiddagen er i boks og at jeg kan fortsette å kose meg foran peisen. Man har mye å være takknemlig for. Noen dager asså!!!

Ha en trivelig fredag og nyt helgen!

Ingrid sa...

Litt pjusk fredag her, så ytre glamour er det dårlig med, men jeg har god te, avis og utsikt til flotte tulipaner, så dagen er ganske fin likevel. Riktig god helg til alle!

Inger sa...

Glamorøs fredag igjen! Etter en uke preget av feber, trøblete luftveier og snømåking er det deilig å ha hele helgen foran seg. Jeg må ut og måke litt mer, gjøre litt husarbeid - og som flere andre her vil jeg bake noe, kanskje gjærbakst. Mmmm, bare duften er jo herlig! Dagens antrekk er støvrosa ullkjole med offwhite reinsdyrmønster, svarte ullstrømpebukser og perler i ørene. Lett sminke, litt duft av Black Opium.
Takk til Glamourbibliotekaren for fine musikk-tips! Både Janine Janssen og Mitsuko Uchida falt i smak. Nå har også jeg anskaffet meg Spotify premium (kan ikke fordra radioreklamene, så derfor brukte jeg sjelden Spotify før), så nå kan jeg utforske flere spillelister her. Riktig god helg til alle!

Ida sa...

Hei glamorøs fredag! Der var du igjen. I kattelivet driver vi på med noe så lite glamorøst som helgevasken. Akkurat nå står håret til alle kanter, fingrene er knusktørre av vaskevann, og svetten pærler seg i panna. Men etterpå, DA kjenner man på både ro, glede og kanskje litt glamour (etter jeg har fått vært i dusjen). Og iallefall en herlig fredagsfølelse. Men dette er ikke bare en "vanlig" fredag, for i dag feirer jeg og kjæresten 14 år sammen. 14 herlige år! Før brukte vi å gi hverandre gaver, men nå er det koselige samvær og fine kort med lange tekster som gjelder. Og vi hadde egentlig tenkt å gå ut å spise på restaurant, men siden vi er blitt så hjemmekjær ble vi heller her sammen med kattepusen vår. Den beste plassen vi kan være <3 Og vi skal kose oss med bakt Mont d’Or med hvitløk og hvitvin, focaccia, bacon med rosmarin og noe godt å drikke. Vi blir sikkert å sette på en koselig film og drikke te, potvin, kaffe og cognac til vi nesten ikke klarer å holde øynene våre åpne. Og da skal vi legge oss i helt rene og vinterluftede sengklær. Ååå jeg gleder meg! Ønsker alle dere fine folk her inne en aldeles nydelig helg. Klem fra oss i kattelivet.

Oda sa...

God glamorøs fredag!
Heile veka har gått litt trått, så fredagskjensla var i dag ekstra etterlengta. Eg smilte då eg såg innlegget over om blomsterfredag over her. Det første eg gjorde etter jobb var nemleg å gå innom blomsterbutikken og kjøpe med meir blomster enn eg nokonsinne har gjort. I kveld skal eg lage green kitchen stories sin utruleg gode sitron-ricottalasagne og berre ta det heilt med ro ilag med kjærasten min. Helga vidare er ikkje planlagt, noko som også kjennast skjønt ut. God helg alle saman!

Anglofilia sa...


Har vært på jobbreise i Oslo siden onsdag, men godt å komme hjem til fint Vestlandsvær og tørre gater. Håper det varer... Vaskemaskinen har allerede gått første runde og det blir minst en til før den kan ta kveld. En god ting med Osloturen var Heaven Scent-besøk, der jeg fikk erstattet min tomme flaske Rose of No Man’s Land med en full og ny, samt Afternoon Tea med champagne på Bristol. Nå er middagen fortært og det er vin i glasset, og resten av uka er åpen og full av muligheter. Riktig god helg, alle sammen!

Anonym sa...

Fredag! Vi har hatt avslutning for en god kollega som går over i pensjonisttilværelsen, og i den anledning kledde jeg meg i kjole og hæler og la på litt lip gloss, nokså uvanlig for meg på jobb. Det ble en fin start på helga! Fikk lyst på noe annet enn taco på fredagskvelden, og nå står en form med kylling og grønnsaker i ovnen. Det lukter deilig hvitløk og sitron. Rakk ikke kjøpe blomster etter jobb (jeg liker også friske buketter til helga, som så mange andre), men gleder meg til å gå innom blomsterbutikken i morgen formiddag. Ønsker alle god fredag og god helg!

Marianne sa...

Så deilig med fredag!! Etter å ha vært på to koselige helgeturer på rad, gleder jeg meg stort til en helg hjemme. Har gått skitur med gode venninner etter jobb. Rolig tur i skravlefart med lett snø mot ansiktet. Etter turen lagde vi engler i snøen. Takknemlig for at jeg kunne dra innom butikken på vei hjem og kjøpe all maten jeg hadde lyst på i butikken. Ferske reker og kokosboller til dessert :) Kanskje en spesiell kombinasjon. Gleder meg til å sove i egen seng så lenge jeg vil i morgen og vaske hus og ta ned julegardinene. Er forresten så glad for den siste spillelisten din! Den var soundtracket på togturen til København for noen uker siden. Det siste stykket, Mozarts Vesperae Solennes De Confessore, måtte gå på repeat igjen og igjen. Så vakkert!
Riktig god helg alle sammen!

Ellen sa...

God glamorøs fredagskveld! I dag har jeg småløpt til toget, småløpt fra jobben til flytoget, småløpt til flyet - og så senket roen seg. Fredagsfølelsen var egentlig til stede helt fra start av, dagen har vært fin! Og nå er jeg heime og skal spise middag med min kjære. Fredagskvelden er et høydepunkt hver uke.
Helgen er ganske åpen, men det blir nok litt jobbing. Ellers vurderer jeg sterkt å bake, etter inspirasjon fra de mange innleggene her.
Det er alltid så hyggelig å lese alle kommentarene, dette er et fristed med positive og inspirerende innlegg! Og så alle de fine bildene da! Gleder meg vilt til våren kommer og syrinene blomstrer!
Takk og god helg til glamourbibliotekaren og alle som bidrar med innlegg!

Kristin sa...

Fredagsglamour akkurat nå: Ligge under varme dyner og pledd i et vinterkaldt rom. Vite at man har natten og helgen foran seg til å hvile etter en krevende dag og uke. En hundesnute som stikker opp mellom teppene, og snutens eier som er lykkelig over å få dele fasilitetene med oss! :) God helg alle - og denne ukes klem går til Yvonne. Jeg håper dagen tok seg opp!

Anonym sa...

Fredagsglamouren i går var å ta båten til byen, kjøpe ei bok på en bokhandel og gå på kafe.Sitte der et par timer og lese, før jeg gikk ut i byen og handlet kaffe og kjeks og annet småtteri til innflyttingsgave til en god venninne. Så var det neste kafe der jeg kjøpte deilig svart chai, leste. betraktet folk som kom og gikk, og så var tide inne for å hoppe på båten hjem.Så deilig å komme hjem til mine kjære etter en slik dag! Og så var det kommet en pakke med frø, stokkrose,mangold,tomat,chili,kornblomster og apotekerkattost. Da vet jeg at sommeren kommer!!

Line sa...

Det ble en fin fredag, koste meg veldig med å lese alle fine innlegg her. Fredagsglamour ble duften Bois Blonds fra Atelier Cologne, egenstrikket rosa ullgenser og fin leppestift. Lang jobbdag som inkluderte et kurs så godt å komme hjem og starte helgen med et glass portvin :)

Populære innlegg