fredag, mars 22, 2019

Glamorøs fredag


God morgen!
Svarttrosten sang så fint da jeg åpnet vinduet i dag tidlig; det er en fantastisk tid vi er inne i nå! Litt kaldere i dag, men vårstemning allikevel. I hagen blomstrer eranthis for fullt, bedet er gult, og under morelltreet er plena lilla av krokus. Under hekken står snøklokkene så rake og fine. Til tross for kraftig forkjølelse måtte jeg ta noen minutter i solveggen i går, godt innpakket i pledd og skjerf, med tekopp og et smil som helt sikkert gikk fra øre til øre. 

Prøver meg på hjemmekontor i dag, fint å komme litt opp av sofaen, og fredag er jo dagen for nye plater - i dag er det fullt fokus på strykekvartetter; fra Beethoven til Sjostakovitsj via Bartók. Dagens duft er den nydelige Piment Brûlant, kjøpt i New York i april for mange år siden, brukt i New York både i mars og april etter den tid, den er virkelig blant mine store store favoritter på denne tiden av året. Jeg blir glad bare jeg tenker på den. Minner om vår og lysegrønne trær i SoHo, magnoliablomstringen på Upper West, og i Brooklyn Botanic Garden ikke minst. 

Fredagskvelden blir rolig, tidlig i seng for å kurere siste rest av forkjølelse og for å være opplagt til hyggelig besøk hos venner i morgen, samt barnebursdag på søndag. 

Dessuten brøler jeg et kjempehøyt heiarop til barn og unge som demonstrerer for klimaet og sin framtid i dag! Ååh, sånt gjør meg håpefull. (I stor kontrast til den håpløse arrogansen hos de voksne som latterliggjør dem. Snakker om ansvarsfraskrivelse! Flaut.)

Nå håper jeg dere vil rapportere hva som forgyller deres fredager! Hjertelig velkommen, alle som vil. 

mvh
Glamourbibliotekaren

28 kommentarer:

Skydronninga sa...

Hurra for klimaet og dets forsvarere!

Her skal det snart bli en lur, det blir fint etter en altfor tidlig morgen og slitsom natt. Litt besøk, nylagde rundstykker, te og vårlys! Tror jeg skal lufte vårjakke og lette sko i helga. Herlig! Helga blir nok fin! Skal virkelig prøve å være tilstede!

God fredag til alle sammen!

Finnmarksravna sa...

Det er fortsatt vinter i nord,- med kalde netter og milde dager. Men det er lyseblå kvelder og netter, med stjerner og ennå litt nordlys! Helga blir hyttehelg - med skitur, sauna og "uteglass" under stjernehimmelen mens vi hører på P2. Bedre blir det ikke! God helg rundt i landet.

T sa...

Fredag! Fantastiske vårdager er det mest glamorøse jeg kan tenke meg akkurat nå - og helgen ser lovende ut! Dagens glamour er at jeg skal på trilletur i nye sneakers og kjøpe blomster. Helgens planer er få, men koselige. Jeg gleder meg over en rolig morgen med babyen og en god kopp kaffe. Riktig god bedring til vertinnen og god helg til alle!

slikejenter sa...

Hurra for fredag! Det venter mye jobb i uka som kommer, så jeg skal prøve å nyte helga som best jeg kan. I kveld er jeg alene med datter, og ser for meg en rolig kveld, med litt jobb, en tv-serie og noe godt å spise. I morgen skal jeg og datter på bytur - treffe en venninne og hennes barn, handle litt - kanskje ta en is i vårsola? Og på søndag håper jeg på en liten familieutflukt.

Jeg må også finne frem gravidklær fra forrige runde, samt ryddet vekk klær som jeg ikke kan bruke på en stund - de er rett og slett litt provoserende der de ligger og er ubrukelige. Jeg håper som alltid å få kassert noe i prosessen... Jeg kjenner meg ikke superglamorøs i dag, og glemte parfyme. Men jeg prioriterte å steke bananpannekaker for å ta med på jobb, så en ekstra god frokost har jeg fått! Og våren er i seg selv glamorøs, såklart - det kjennes som om verden våkner.

Ha en god helg alle, og god bedring til Glamourbibliotekaren :)

Stine Arkeologine sa...

Dagens glamour var definitivt å drikke kaffe på verandratrappa i bare morgenkåpe! Sola varmet og jeg kunne nesten se krokusen strekke seg oppover og mange andre små spirer har begynt å røre på seg i jorda under solveggen. Fin start på helga! God bedring til Glamourbibliotekaren og riktig god helg til dere alle. :-)

Ulla-Britt sa...

God fredag! Her er det også en saftig forkjølelse i full blomstring. En praktfull soloppgang og årets første vakre kor av svarttrost gjør at humøret likevel er svært bra! Glamourefekter: perler i ørene og litt rouge. I morgen tar vi båten til Kbh. for å feire 70-års jubileum hos en kjær dansk musikervenninne. Hun ønsker seg sang og musikk i gave. Dansker generelt forstår dårlig norsk, så jeg har grublet litt over hva jeg skal synge. Fikk et tips: Sønnavindsvalsen av Alf Prøysen og Bjarne Amdahl. Jeg elsket den som barn, så den sitter ganske bra ennå. Den var faktisk veldig populær i Danmark på 50 og 60-tallet. De fleste i selskaper er godt voksne og vil huske den. Tenker at te med ingefær, kanel og sitron må være bra for å pleie allmentilstanden og sangstemmen.(tips mottas med takk) God bedring kjære Glamourbiblotekar!Ønsker alle flotte folk på denne bloggen en kjempefin helg. Herlig med alle rapporter fra nord og sør, øst og vest :-)

S sa...

Fin fredag, folkens!
Det er så utrolig deilig å starte dagen når sola skinner. Det blir trolig regn i kveld og hele helga, og jeg har litt delte følelser i forhold til akkurat det. Kjipt med dårlig vær når man har fri og har mulighet for å tilbringe tid utendørs. På den annen side: regn betyr snøsmelting og bare veier...

Er pyntet i dag fordi alle kolleger skal ut og spise lunsj sammen seinere i dag. Har blant annet tatt å en stor "juggelring" som jeg virkelig liker. Også gjør det noe med hele holdningen når man har tatt på litt finere klær. Etter lunsjen tar jeg helg, og det behøver jeg for er rimelig sliten etter jobbreise og Norwegians kanselleringer som gjør at man ikke kommer hjem før midnatt (tidligere i uka). Fikk gjort litt rent i huset i går og ferdigstilt noen av de tusen prosjekter som alltid står på vent i heimen, så i dag kan jeg sparke av meg skoene og innta sofaen når jeg kommer hjem. Rein luksus, bare det. Og blir det dårlig vær har jeg bok og strikketøyet klart. Og kanskje jeg får med meg en av lunsjkonsertene som arrangeres i helga, og evt. en liten cafètur.

Ønsker ellers alle med en lei forkjølelse god bedring! Og riktig god helg til alle.

S

Anonym sa...

Akkurat nå sitter jeg faktisk på Da Matteo i Victoriapassagen og drikker te, og da tenkte jeg på deg. Kom på at det var tid for fredagsrapporter, så min glamour er en Gøteborgtur helt for meg selv. Har aldri vært her alene før, og det er ganske deilig å sose rundt uten mann og barn for en gangs skyld selv om jeg savner dem også. Resten av helgen tilbringes med familien, med familieselskap og forhåpentligvis fint vårvær. God helg til alle!

A sa...


For en vårmorgen! Fugler som synger så høyt de bare kan, sola som titter inn av kjøkkenvinduet og barna som absolutt vil bruke vårjakker på vei til skolen (selv om det er litt for kaldt) Jeg sitter påhjemmekontor i jeans og hjemmestrikket ullgenser. Det mest glamorøse må være dagens parfyme , som er Lysning fra Skandinavisk. Har ønsket meg den lenge, og var så heldig å få den til bursdagen min av 10-åringen. ;)
I kveld skal vi ut å spise bursdagsmiddag, og kanskje drikke noen fancy drinker mens vi titter utover Oslo. Resten av helgen skal brukes til speidertur og basketcup. Det har sin sjarm det og :)
God helg til dere alle
A

Anonym sa...

God fredag alle, og ikke minst de som er ute og demonstrerer! Jeg tror nok at de fleste voksne ønsker å fokusere på klimaet og heier på ungdommene der ute, men som ofte ellers er det skrikhalsene som får oppmerksomheta. Men samtidig e rdette tiden for en alvorlig selvransakelse for de fleste av oss, vi kan ikke fortsette forbruket og livsstilen som har vært til nå. Men det betyr jo ikka at livskvaliteten vår blir dårligere,snarere tvert i mot!
Jeg skal straks avgårde på jobb,har vært ute på en spasertur i skogen og sett på alle vårtegna som kommer så fort nå fremover. Antrekket er genser fra Fjellreven og jeans og duften er Eau d`Energie fra Biotherm.Ønsker alle ei godhelg, og god bedring til vertinnen!

Dahlia sa...

Startet helga i går, jeg, med 4-retters middag på Plah, elegant og eventyrlig thailandsk restaurant i hovedstaden. Generøst av sjefen å ta oss med dit.

I dag har jeg glad vinket av gårde to ungdommer som skal demonstrere for klimaet, fint å se hvordan dette tenner engasjementet i en hel generasjon. Kanskje klarer vi å redde kloden likevel?

Helga tilbringes på NM i cheerleading med ansvar for et lag med 31 jenter 12-14 år. Blir neppe så mye anledning til å lese i boka jeg stikker med meg i bagasjen. Men vi håper på en pen medalje, for jentene har trent beinhard siden januar. God helg!

Bokormen sa...

God fredag til alle!

I dag er tenåringen ute og demonstrerer, og jeg er stolt av alle de flotte ungdommene som viser engasjement!

I kveld blir det rolig hjemmekos med ungene, en god pastarett til middag, og leting etter en god serie å se på. :)

Line sa...

Det er rolig på skolebiblioteket i dag, en del av elevene har trosset vær og fraværsregler og vært ute og streiket. Jeg har vært vikarlærer i norsk( nivå A0-A1) og latt biblioteket passe seg selv noen timer. Nå tar jeg snart helg, med et ganske aktivt program. I dag er vi budt bort på kaffe i anledning en bursdag som har vært. I morgen skal barneklubben jeg er leder for arrangere Boliviafest til inntekt for et Barnehjem i Bolivia og på søndag skal jeg kanskje være barnevakt noen timer. Det kommer litt an på vær og føreforhold for foreldrenes planer, derfor er det ikke helt sikkert. I tillegg til dette er tiden kommet for oppussing i en ganske liten stue, med møbler i. Det blir altså et stykke i gangen og flytt på ting før man fortsetter med neste stykke. Faren min tar seg av grovarbeidet. men jeg må rydde bort masse bøker. Egentlig på tide. Men jeg prøver å sortere i esker hva som skal tilbake på hylla eller ikke. Jeg vil nemlig ha litt færre hyller etter oppussingen. Så da spørs det hvordan det blir. Da gjelder det å velge favorittbøkene. God helg til alle

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Her er det også hjemmekontor, og dessuten en dag som ble omkalfatret på grunn av et kansellert cruiseskipanløp. Det er varslet mye vær, og kapteinen var redd for at de ikke skulle komme seg ut av havna igjen i kveld!

Jeg må innrømme at den ytre glamouren foreløpig er mangelvare, siden jeg ikke måtte ut av huset på ei stund likevel. Uvasket hår, komfortable klær, null sminke. Men etter å ha latt meg inspirere av glamourbibliotekaren i et tidligere innlegg denne uka, var jeg innerst i teskapet og fant frem en eple-og-kvede-te som jeg har drukket på siden i går (altså; flere kopper!). Det føles glamorøst! Glamorøst også at det går mot vår - jeg er veldig glad for dét og nyter hver eneste dag med joggesko, så også i dag! Dagens bakgrunnsmusikk er 'Nye låta' med Terje Nilsen, som kom for et par år siden. Det trenges, siden gårdagen kom med nyheten om at han er død.

Helga skal brukes til litt jobbing, dessverre/heldigvis, og i morgen kveld skal jeg på en Minor Majority-konsert jeg har gledet meg lenge til, sammen med ei venninne. God helg til alle som én!

Inger Marie sa...

Det som forgyller min fredag er at i morgen er det lördag og da skal jeg dra til bokmessen i Leipzig med god venn:) Gleder meg. Sol og varmt skal det bli ogsa.

Og sa heier jeg ogsa pa alle ungdommer som streiker for miljöet!

En god helg til glamourbibliotekaren og alle andre her inne. God bedring til de som behöver det.

Anonym sa...

Fredagen startet litt brutalt med både det ene og det andre som nesten gikk i vasken. Heldigvis rettet det meste seg ut, og resten av dagen ser ut til å være en god dag.

Dagen tilbringes i smale jeans, en myk ullgenser og noen dråper av en helt ny parfyme fra YSL som jeg fikk av min kjære. Prikken over i'en av denne fredagen er helt klart venninnekveld i kveld!

Ønsker alle en god helg!

Kammerpiken sa...

En halvtime til, så er det helg! Så langt har dagen vært fin, selv om arbeidet har vært "skitat". Flytting av bøker ut og inn av hyller er utrolig støvete! Har fine smykker på, men ikke parfyme (allergisk gemal) og ikke sminke.

I helgen skal vi hygge oss. Det er ikke meldt spesielt bra vær, så da får vi være "ved teltene". Det blir sikkert både kafé og trening, noe bra å lese, og god mat og drikke.

Har til og med levert bibliotekstatistikken noen dager før fristen, så da tar jeg helg med god samvittighet!

God helg til alle, og god bedring til de som ligger under pleddet og ønsker seg "varm kakao, fjernkontrollen og Fantomet (og en liten konjakk!)".

.mette sa...

God ettermiddag. Startet med yin, så på besøk til verdens skjønneste 3 dager gml baby - da smelter hjertet og blodtrykket synker. Helgen skal vies kos, og atter kos, samt fyring i peisen for jeg har «snøfølelse» i kroppen, selvom meteorologene spår regn. Strikke skal jeg også gjøre. Glamour: kajal rundt øynene og røde lepper - og siden jeg har vært på babybesøk 0 parfyme. God helg store og små, eldre og unge. Mette

Marianne sa...

Deilige fredagskveld! Klassisk vorspiel på radioen, hurtigvask av hus, rent sengetøy, blomster på bordet. Lite planer for helgen. Trøtt som en strømpe etter en lang uke, men det er greit. Håper å få ryddet litt i hagen og på terrassen i morgen, men det gjenstår å se hvor mye som blir gjort. En tur ut mot havet frister også. Riktig god bedring til vertinnen og fortsatt god helg til alle!

Bokormen sa...

(Dette er helt utenfor tema, men jeg slet veldig med å få gjennom kommentaren min i dag. Måtte ha veldig mange forsøk, er det noe som "henger" et sted?

Anonym sa...

Det er regntungt i vest med piskande vind mot rutene. Berre ein kort tur ut var nok til å gje kleda eit markant fuktlag. Men det gjer jo gode unnskuldingar for å kosa seg desto meir innandørs. Ei heimestrikka kofte, masse puter og eit pledd blir hovudkvarter resten av kvelden. Kofta luktar svakt av Fleur Cherie frå L'Occitane som er ei duft som lenge har hatt ein plass i parfymehylla. Dagens glamourfaktor er eit stykk skjønnlitteratur som ligg på bordet og ventar på meg. Som stipendiat vert det mest lesnad av faglitteratur, og det slo meg plutseleg at eg ikkje hadde lese anna sidan nyttår. Fann fram ein av mine absolutte favorittar som eg ikkje har lese på nokre år, nemleg "De dødes tjern" av Bernhard Borge. I koppen er kraftfull chili-lakris frå Te og kaffehuset, så no kan helgeharmonien berre koma.

Ingerid sa...

Fredag! Hilser fra t-banen på vei hjem til rapport (forhåpentligvis) fra en 12-åring som var i byen og demonstrerte i dag, med kompiser og uten voksenfølge. Veldig spent på det og stolt av gutten som bestemte det meste helt selv. Selv har jeg sittet spent på kontoret få minutter unna i dag, men fikk gjort en del arbeid, ihvertfall. Dagens antrekk var jeans og genser på det jevne, frisket opp av mellomblå trenchcoat (fargen minner skikkelig om lagerfrakk:) og brunt russisk ullsjal. Milan mode fra Mac på leppene, fint med knæsj rosa til alt det avdempede. Ellers overrasket sjefen med vafler på tampen av dagen, for en start på helgen! God bedring til alle syke og halvsyke, og god helg!

Glamourlegen sa...

YAY, rekker fredagen! Mannen ser på barne-tv med småtrollene og jeg har fått unna litt oppvask (mannen handler og lager mat hver bidige dag, det er dæsken ta meg hverdagsglamour). Tok sjansen på å ta med fredagsslitne smågull på Kiwi på vei hjem fra bhg, og det gikk aldeles over all forventning. Mye armer og bein men ingen hyl&skrik-drama :) Glamour i dag noe nedtonet ettersom kort > lang dusj i morges, men Filippa K Hudson twill-bukser i mørkeblått og.....wait for it....samme kasjmirgenser som forrige fredag løftet komfort og stil adskillige hakk. I helgen venter etterlengtet Oslo-tur, det er så rart at jeg få småbybarn, når jeg selv har vokst opp i Stor-Oslo. Vi skal kjøre trikk, titte på rådhus og slott, og gå på kafe. Ønsker alle en god fredag og deilig helg!

Inger sa...

Det er en grå og fuktig kveld her, men i løpet av uka har våren virkelig kommet, med masse krokus som lyser opp i bedet. Savner svartrtost-sangen, håper det blir mer etterhvert. Det er virkelig nødvendig og viktig å kjempe for klimaet, håper ungdommens markeringer fører til handling og forandring.
Glamorøs fredag ble ivaretatt med hvit linbluse under er grå, ermeløs kjole, nyvasket oppsatt hår og lett sminke. Helgen byr på litt jobb, besøk av yngstesønnen og forhåpentligvis tid til litt friluftsliv.
God bedring til alle syke, og god helg!

Ellen sa...

God fredagskveld! Det regner her også nå, og det var iskaldt i dag, så den stakkars potten med gule stemorsblomster som jeg hadde kjøpt til å ha på trappa, fikk bli med inn i gangen.

Glamouren idag består av kjole, gullsmykker og Shisheidos Everbloom, som jeg liker så godt. Litt leppestift fra Chanel er også med. Det høyner dagen å ha glamorøs fredag, det er helt sikkert!

I morgen skal vi feiere bursdag for min mor, det blir hyggelig. Ellers skal vi bare ta det med ro i helgen. Jeg håper solen kikker fram igjen, og at det blir noen turer ut.

Ellers må jeg bare komme med et lesetips: jeg har akkurat avsluttet "Trikset" av Emanuel Bergmann. Den MÅ dere lese, en helt fantastisk god bok. Om en 10 år gammel gutt, en gammel tryllekunstner og jakten på ææævig kjæææærlighæææt. Jeg har ikke lest noe så bra på mange år.

God bedring til alle syke og god helg til absolutt alle!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag og klimastreik!
Jeg startet dagen med å slenge på meg noe casual og varmt, hive innpå et knekkebrød før jeg tok med meg en tromme for å sammen med en gjeng perkusjonister bidra med litt sambarytmer for de streikende ungdommene som ankom Eidsvolls plass før ni. På en litt kjølig morgen var det godt med litt dans for klimasaken!
Deretter bar det til kontoret, for det var de unges dag idag, vi voksne får streike en annen gang.
Nå har jeg landa i sofaen, med blodappelsindrikke i glasset og Grey's på skjermen. Helt perfekt!
Imorgen må jeg redigere ferdig en semesteroppgave, og søndag blir det kanskje et museumsbesøk, og aller viktigst: er bedt på fyrstekake hos en venninne på kvelden! Jeg stiller med portvin, så kan vi sitte der og være gamle tanter, hoho :)
God helg til alle!

Kristin sa...

Sykdom her, og jeg ser jo at jeg ikke er den eneste... god bedring til oss alle sammen! Heia engasjerte skolebarn - og hurra for denne bloggen, glamorøs fredag, Rannveig som rapporterte her for en uke siden - og finn.no! Takket være dere kom jeg meg nemlig på "Amadeus Live" i et i utgangspunktet stappfullt konserthus på lørdag, og det er jeg så innmari takknemlig for! En rett og slett fantastisk opplevelse og et herlig gjensyn med min favorittfilm gjennom alle tider. Et veldig konkret utslag av inspirasjonen denne spalten gir, der altså! God helg til alle sammen!

Alene sa...

Ikke veldig glamourøst med gråvær og regn, men jeg lever enda godt på gårsdagens sol og varme! Våren ble ønsket velkommen med en spontanlunch i hagen med gode venner. Kjenner lykken i magen ennå!

Ytre glamour i dag er sort, innsvinget kjole med vidde i skjørtet. Store øredobber med ferskenfargete steiner.
En hyggelig kjærestelunch i en av byens bakgårder og et bruktkupp på veien hjem har gjort dagen.

Imorgen er det meldt sol igjen og noe mer trenger ikke jeg for å få en god helg. En god kopp te, bok og fremdeles fyr i peisen er planen i tillegg til vennekos!

Ha en fin helg og nå håper jeg denne langvarige forkjølelsen «alle» har forsvinner snart. God bedring <3

Populære innlegg