fredag, mai 31, 2019

Glamorøs fredag


God morgen kjære venner!

Her ved kjøkkenbenken sitter jeg og kikker ut på den blå himmelen og vinden som blåser i trærne. Jeg drikker solbærte, noe som egentlig betyr høst for min del, men senere blir det oolong og ferskente og andre vår/sommerteer. En bukett forglemmegei står ved min side, min lille datter sitter og ser på Knudsen & Ludvigsen-program fra 1974, og vi er begge kledd i striper. Dagens duft for min del er ørlite White Linen fra Estée Lauder, i den grad det er mulig å ta på en ørliten dose av den (Estées parfymer kunne sikkert brukes til å røyke ut noen som forskanser seg i et hus, så sterke er de).

I dag er det en merkedag i den klassiske musikkverdenen, for vår store stjerne Lise Davidsen slipper sitt debutalbum på Decca - som den første norske sanger siden Flagstad. Hun synger Richard Wagner og Richard Strauss. Presto Classical har ganske bra tilbud på den, ta en titt her. Jeg har allerede bestilt den til meg selv. Noen av dere var kanskje i salen da hun vant Dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse i 2015? Jeg glemmer det aldri

Andre ting som kan nevnes på en glamorøs fredag med fridagsfølelse: Behagelig antrekk, få planer for helga annet enn å henge i hagen, koke mer rabarbrasyltetøy (gjør det annenhver kveld nå!), kanskje lese litt? Ellers har jeg hatt glamorøs fredagsfølelse hele uka egentlig, med deilig sitronpasta til middag, besøk på Perchs tesalong, ryddig kjøkken og en nydelig regnværsdag i går da det var fri. Har lada opp til helga i mange dager!

Håper dere får en fin fredag alle sammen!

mvh
Glamourbibliotekaren

21 kommentarer:

Ingerid sa...

God fredagsmorgen! Dette er fin start på dagen! Arbeidsdag for min del, men litt senere enn vanlig. Dagens antrekk er matchende genser, silkeskjerf og øredobber i grønt med hvitt og mørkeblått på genseren. Dessuten ny leppestift fra Korres, Luscious, en slags rosarød i bærsjattering. Deilig med en leppestift som ikke er så dekkende, bare et lett lite lag. Parfyme: Burberry weekend. Har hatt rolig frokost med avis (luksus!) og kaffe med masse melk. Planer for helgen: jobbe lørdag, og familien kommer hjem på lørdag kveld, hurra! Så nå er det bare å slå til med mye manusarbeid før det. God (fortsatt) helg til alle!

Dahlia sa...

God formiddag fra hjemmekontoret! Denne gangen fra mitt barndomshjem et sted langt sør i Norge. Jeg har hatt tepause i hagen foran mammas store hvite valmuer og beundret blåregnen som vokser oppetter husveggen. Gleder meg til jeg snart skal treffe familiens siste tilskudd, vesle Jenny som er 8 dager gammel i dag. Sola skinner, Sarah Vaughan synger på radioen og arbeidsoppgavene er av det overkommelige slaget. Ønsker alle en god dag!

Inger sa...

I dag har jeg fri og tilbringer dagen på hytta. Etter en lang frokost på terrassen med Earl Grey i kruset sitter jeg her og nyter solskinn og fuglesang. Katten følger interessert med, hun har fått streng beskjed om å ligge unna fuglene. Regner med at hun forstår og hører etter.....
I dag vil jeg lage en pai, luke i jordbærbedet og ellers i hyttehagen. Så kommer min kjære hjem fra jobb, og vil tilbringer resten av helgen her.
Planene avhenger av været. Antrekket er ganske avslappet , null sminke eller parfyme, men liljekonvaller på bordet og «Gull med Gro» på radioen. God helg til dere alle!

H sa...

Føler meg fredagsfin i et Audrey-inspirert antrekk, med nyvasket hår og en gjenoppdaget gyldenbrun øyenskygge fra MAC på øyelokkene (Soba, for de interesserte!). Dagens parfyme er Diptyque Philosykos, som jeg endelig har funnet fram for sommeren. Få helgeplaner foreløpig, utover å rydde i klesskapet og spise loff med reker. Mmm!

Anonym sa...

God fredag! Føler at eg har hatt helg allereie sidan det var fridag i går. Luksus med "ny" helg om berre nokre timar. Fredagen er roleg på arbeid, sidan dei fleste av kollegaene har fri i dag. Antrekket er casual, t-skjorte og god varm ulljakke.
Helga byr på hyttetur med litt dugnadsarbeid og god tid til lesing og strikking. Gler meg.

Ellen sa...

God glamorøs fredag! Her på Nordvestlandet regner det, men det er heldigvis fint vær inne! Jeg har allerede hatt en god arbeidsøkt, og skal fortsette med arbeidet noen timer til. Familie og venner står på programmet denne helgen, det blir bra.
Føler meg også litt fredagsfin, med Roberto Cavalli-parfyme og nye, høyhælte skog som faktisk er gode å gå i!
Så ønsker jeg en riktig god helg til dere alle!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra et vår-omskiftelig Vesterålen! Jeg har tatt meg ei uke i barndomshjemmet, og har nå hjemmekontor godt plassert i pappas godstol i stua. Perfekt. Det har vært ei nydelig uke her så langt, selv med omskiftelig vær, og selv en travel jobbfredag har ikke tatt luven fra meg.

Jeg har nyvasket hår og dufter av Valentina - det er det mest glamorøse, rent utvendig i alle fall. Glemte min kjære Chanel-leppestift hjemme da jeg reiste (bytta veske...), så jeg klarer meg uten, selv om jeg føler meg litt blek da.

Helga skal brukes til hundelufting, gode møter med folk jeg ser for sjelden, god mat (injeera ftw!) og kanskje litt lesing. God fredag, alle som én!

Anonym sa...

Det mest glamorøse med helga er at jeg skal dra på alenetur på fjellet.Tar med masse klær til alt fra regnvær til sol, bøker og god mat.Skal bo på en fjellgård som driver utleie, og tror dette blir kjempegodt selv om været er mildt sagt elendig. Gårdagen var det full panikk da haglbygene slo til, jeg hadde vært litt vel optimistisk med å plante ut, så i dag var det bare å så bønner og erter på nytt. Antrekket er casual,null parfyme eller sminke. Ønsker alle ei god helg!

Anne sa...

God fredag! 45 minutter igjen til jeg avslutter arbeidsuka. Vi tar helga på setra og det er meldt dårlig vær, så jeg satser på te foran peisen, god mat og ellers små fysiske anstrengelser.
Ønsker alle en prima helg!

Anaruh sa...

Hurra for langhelg! Jeg tilbringer den med familietid, lesing, fjordbad, NRK Jazz og strikketøy i seilbåten vår. På bordet ved min side har jeg god te fra Le Palais og markblomster fra en nærliggende øy, og kan ikke komme på noe mer å ønske seg i hele verden akkurat nå. God helg alle sammen!

Yvonne sa...

Dagen har hittils vært veldig fin. Rolig morgen med sønnen min. Så har jeg vært på middelalderfestival, handlet inn til kyllingsalat og en god hvitvin. Så har jeg plantet om tomatplantene og paprikaene min. Og nå sitter jeg og strikker på en bettygenser til søsteren min som jeg skal treffe i helgen. Det er ett halvt år siden sist, så det blir hyggelig. Ellers er glamouren en gul linskjorte og øredobber fra ett market i Frankrike med månesteiner. God helg til deg og alle dere andre!
Hilsen Yvonne

Anglofilia sa...

Dette er den mest glamorøse (fre)dagen på svært lenge. I dag går jeg av med pensjon etter 38 år i arbeidslivet. Det kommer trolig til å ta en god stund før det virkelig demrer for meg. Om en stund blir det middag på en nyoppdaget restaurant med gode tilbakemeldinger, så det gleder jeg meg til. I morgen er det Antikkmesse og resten av helga blir trolig viet ompotting og planting av sommerblomster. Temperaturen er ikke direkte sommerlig, men det får stå sin prøve. Riktig god helg til alle sammen!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag og langhelg!
Jeg titter raskt innom fra terrassen på en nydelig liten hytte ved svenskegrensa, her er det hverken innlagt vann eller strøm, aldeles perfekt!
Eksamen er overstått, så jeg kan endelig lese akkurat det jeg vil, og nå går det i Tante Ulrikkes vei.
Har Søderte i koppen, og et ytre som ikke er såmye å snakke om, men fikk det minste på meg litt Fleur de Cherie på morgenkvisten :)

God helg til alle!

Oda sa...

Herlege glamorøse fredag!
Min fredag har vore full av sterke musikkmøter på jobb - å kunne jobbe med musikk og terapi altså, for meg kunne det ikkje vore betre og min glamorøse fredag har difor ein gullkant av takksemd i dag. I kvelden går litt i same spor då eg skal på foredrag på Blå om kunst og psykologi med ein av mine favorittforfattarar, nemleg Siri Hustvedt (som jo har fått brei skrivedekke her inne). Det gler eg meg til. Jo! Så har eg på veg heim kjøpt meg ein ny korallraud lebestift eg har gått og vurdert å kjøpe i vekesvis som kjennast ut som sommarfargen vor meg (den matchar badetøyet mitt!) Helga ellers blir brukt på Vestlandet. God helg alle saman, og spesielt god helg til Anglofilia over her med ny tilværelse :-)

Ida sa...

Hei glamorøs fredag! I kattelivet har vi enkel helgevask, Carpenters på full guffe og masse fokus på blomster. Det er såing av kattegress, planlegging av årets hage, og vakre peoner i vasen på kjøkkenbordet. Glamorøse effekter er god hårdag og mørkeblått prikkeskjørt. Og akkurat nå mens jeg sitter her å skriver og sipper til en kopp Kusmi Earl Grey Decaffeinated med en skvett melk i, kom min kjære lille kattepus og pratet til meg. Det er lykke det <3 Om ikke lenge kommer min hardtarbeidende kjære hjem og da skal vi nyte et bedre måltid og se en episode av Wisting. Er det flere der ute som følger med på han? Jeg elsker bøkene og syns Sven Nordin gjør en god tolkning, selv om det er mye som er annerledes enn hva jeg hadde sett for meg. God helg alle sammen!

Frøken Desibel sa...

God fredag!
Snaaaaaart helg! Oppdager alltid noe som fikses rett før innlevering av rapporter, så ble litt lenger arbeidsdag enn planlagt, men er heldigvis veldig snart ferdig:) Har også fredagsstriper i dag.
Helgas planer inkluderer løping, pizza, yoga, St. Olafs kor og orkester og hva jeg ellers måtte finne på.

Håper alle får en finfin helg!

Stine Arkeologine sa...

Regnet har plasket ned i tre grader pluss i hele dag, så vi har holdt oss innendørs med bøker, spill og muffinsbaking. Antrekket var morgenkåpe til klokka ett, etterpå en hverdagsfavorittkjole. Ikke så mye ytre glamour med andre ord, men en veldig koselig fredag med guttene mine. Nå er den eldste ute, og så snart den yngste er i seng skal jeg krølle meg opp i godstolen og se en dokumentar om Walt Whitman som fyller 200 år i dag, hurra! Riktig god helg til dere alle sammen! :D

Marianne sa...

Begynte helgen i går med en liten roadtrip med gode venninner nedover Sveriges kyst. Våknet omgitt av et vakkert landskap og til fristende hotell frokost i dag. Har vært innom hyggelige små byer og tettsteder langs havet. Glad for vennskap som har vart lenge. For vind i håret og sol i sinnet. Fortsatt riktig god fredag og god helg til alle!

Helga sa...

Merkelig inneklemt fredag. I hjembyen, mini koser seg hos mommo og o-ha, fint vær og masse kos. Men jeg har fått et kjipt avslag og må prøve å fokusere på at det faktisk kan bli nokså bra i jobben jeg har. Etter to måneder i limbo var det i det minste godt å få avklart!

Dagens glamoureffekt er en splitter ny elsykkel som jeg skal suse oppover bakken hjem med. Og lappekaker til kaffen og tross alt gode dager med familien.

God helg og velkommen juni!

Kristin sa...

Slenger meg på helt på tampen av denne inneklemte glamorøse fredagen: Mine glamoureffekter har vært fri fra jobb, sol (men så kaldt likevel!), kveldstur ved havet (og årets første rødkløver spottet i veikanten på vei dit:), etterfulgt av Joni Mitchell på NRK2. Ellevilt 60-talls festival-liv, nydelig musikk og en artist jeg aldri slutter å la meg fascinere av, fikk sette punktum for en litt rar fredag. God helg, kjære Glamourbibliotekar og hennes fine lesere!

Anglofilia sa...

Tusen takk, Oda! :-)))

Populære innlegg