fredag, juni 14, 2019

Glamorøs fredag


God morgen! Her på hjemmekontoret går det i orange pekoe-te og brødskiver med tomat, Eric Tagg og en ny cd med luttsuiter av Bach. Dagens duft er den deilige Neroli fra Laura Mercier, ååå så herlig det er med slike forsommerdufter! Snart er det sommer på ordentlig! Hvilket bringer meg inn på følgende: I år skal jeg ha lang sommerferie, og bloggen tar ferie samtidig som meg. Å blogge via mobiltelefon er uaktuelt, og det er enda mer uaktuelt å schleppe med seg en laptop på ferieturer hit og dit. Men før den tid kan vi jo finne på noe morsomt og interaktivt, som dere kan delta i! Forslag? Spørretime? Selvangivelse? Ta en "bruk de fine tingene du har"-uke? En "Kva las du no"-sommerspesial blir det i alle fall. Det er ofte noen som ønsker guider til det ene og det andre, men den typen innlegg er såpass tidkrevende at det kan jeg ikke gjøre nå. Det må være noe som er enkelt å få til, som kan inspirere mange og ikke minst: inkludere deltagelse og bidrag fra dere. 

Planene for helga er løse -vi håper på oppholdsvær så vi kan være mye ute i hagen! Man må utnytte hvert sekund nå når så mye blomstrer samtidig. 103 peonknopper er straks på vei ut, og mitt hjerte banker ekstra fort! Ellers koker vi stadig rabarbrasyltetøy, titt og ofte, og jeg lurer litt på om jeg skal tilsette litt fersk mynte for moro skyld. Og hurra, akkurat nå kom jeg på at jeg skal lage min myntepestopasta i dag! Og kanskje rabarbramuffins i helga. 

Ha en god helg alle sammen. 

mvh
Glamourbibliotekaren
18 kommentarer:

Janne sa...

Forslag: jeg ønsker meg tips til sommerlesning :) Selv kan jeg anbefale Rachel Tusk sin triologi; Outline, Transit, Kudos. God helg!

T sa...

God morgen fra en av de siste fredagene i permisjonslivet! Babyen er overalt om dagen, jeg blir på innet å tørke støv på de merkeligste steder når hun kryper fram med støvdotter mellom fingrene fra ett eller annet sted jeg ikke kommer til. Dagen startet tidlig med å sette en gjærdeig, det er sommerfest i barnehagen til storesøster og hun har lovet oss at barna skal synge kano - hvis de husker når de skal begynne, som hun selv sier. Ellers er det sommeravslutningen på rekke og rad gjennom helgen, så det blir sosialt og gøy for hele familien. I tillegg må vi snart få plantet i balkongkassene, det gjenstår! Jeg kjenner også på en tristhet etter å ha lest dagens nyheter fra stortinget, det føles som om verden noen ganger snurrer litt for fort i feil retning.

Glamourbibliotekaren sa...

(T: Ja, eller at verden er en baseball som blir slått minst femti år bakover i tid med ei slegge, BANG; så var vi der igjen at kvinnens kropp ikke er kvinnens eiendom. Det er skummelt.)

Anonym sa...

Jeg lager også rabarbrasyltetøy. Det er glamour det :-) Lite sukker og masse kanel. To runder har det blitt til nå. Har du oppskrift på rabarbramuffins å dele? Og myntepestopastaen din? God fredag! Anne

Frøken Desibel sa...

God fredag!

Fikk akutt Gilmore Girls flashback der. Lapsang Oolong? Orange pekoe? Sleepy time?

Har stripete trøye, blyantskjørt og trøtte øyne. Skal jobbe litt, og deretter går turen sørover for deltakelse i Sommerløpet i morgen sammen med flere venninner. Har fått sansen for å kombinere løp med reiser:) Håper også det blir pizza i kveld.

Håper alle får en finfin helg!

S sa...

Fin fredag!
Her i nord er godværet endelig her og det skal holde over helga, hurra! Ingen glamorøs påkledning i dag, men nyvasket hår og sølvring gjør susen. Og jeg planlegger å forlate jobb tidlig for å nyte sola og varmen.

Og med sommervær blir nok helga tilbragt på terassen god mat, bok og litt hagestell. Kanskje vi orker en kort topptur også?

Vedrørende spørsmål om enkle bloggposter - deling av rabarbraoppskrifter og andre spennende oppskrifter, samt bokanbefalinger synes jeg er spennende. Men finner alltid mye inspirasjon her, også på ting jeg ikke selv har tenkt på.

God helg til alle sammen!

S

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Bodøbyen bader i sol, og etter et par dager med sol og kaldt vær har nå temperaturen steget såpass at jeg kunne gå morgentur med hunden iført tights og t-skjorte. Herlig!

Her er det en fin og halvtravel fredag på jobb. Jeg har på meg en fargerik/mønstret tunika og sorte tights under, joggesko i knall lilla og Chanel på leppene. Dufter av Valentina, som vanlig.

I helga skal jeg litt forskjellig; tur (kanskje med telt), ha overnattingsgjest og ikke minst: Søndag er det gakkgakk-race på Nordland kultursenter. Det er alltid gøy. Da slipper man en drøss nummererte gule badeender nedover ei lita elv og ser hvem som kommer først i mål, og så er det premier både til "vinneren" og til andre ande-eiere som trekkes høvelig vilkårlig ut. Alt er til inntekt for Kirkens bymisjon, og jeg tipper det blir masse folk og god stemning sånn som været er meldt.

Best av alt: Jeg har bestemt meg for å lese minst ti bøker i sommer, etter en litt for slapp lesevår. Kjøpte seks bøker på Røde Kors' bruktbutikk (10 kroner stykket!), har bestilt et par-tre stykker via internett og får et leseeksemplar i posten av venninnes bok som utkommer i august. Leste ut ei av de seks førstnevnte i går (Linn Ullmann; Nåde) og har allerede gått løs på bok #2 i bunken, så du skal ikke se bort fra at det blir litt lesing i helga også! Jeg nyter det!

God fredag, og god helg, fine folk!

E. sa...

God fredag! Tidlig hjem fra jobb i dag, og litt kaffe og sjokolade inntas i skrivende stund mens datteren min sover. Helgen blir ganske rolig, og det skal nytes! Markerer fredagen med planlegging av god middag, en god hårdag og en ni år gammel stripete genser som holder seg like bra. Jeg liker godt "ta i bruk fine ting"-uke, selv om jeg forbinder den med mørketid og vinter, så kan det være fint nå også. Spørrerunde er også gøy!

Stine Arkeologine sa...

Hei alle sammen! Jeg kjenner meg bare redd og trist over stortingsvedtaket om innskrenkninger i abortloven i dag. Det skjer ting som ikke skal kunne skje for tiden, dette er et alvorlig skritt tilbake for kvinners rettigheter. Derfor er det vanskelig å finne noe glamorøst akkurat nå. Men det er fint å komme inn hit. Vi må stå sammen! Det hjelper ikke å bli slått ut. Skal gå en lang tur og samle meg i ettermiddag. En klem til dere alle her inne, samme hvilke synspunkter dere har. Håper dere får en fin helg! <3

Anonym sa...

Helg er aldri feil. Yinyoga på morgenkvisten er heller ikke galt. At det regnet tollekniver da jeg gikk ut etter trening må man ta med humør. «Bøndene trenger regn» sitat min avdøde far - regner med det at det gjelder fortsatt! Helgen skal tilbringes på hytta også kaldt landstedet med tjukke slekta inkludert noen knøtt små. Litt god mat, familie og en passe dose regn.... god helg! Mette

Anonym sa...

God fredag �� Hvis hagejord under neglene teller som glamour er det en virkelig glamorøs dag for meg i dag. Forslag:s hvis du koker rabarbrasyltetøy kan du jo prøve å slenge oppi en ingefærknoll i en porsjon, det er nydelig. Lykke til med sommer- og bloggferie, det er deg vel unt!

Anonym sa...

I dag kom varmen hit nord, og jeg skal endelig plante ut litt blomster. Så skal jeg finne frem min summer garden tea og kose meg på verandaen på ettermiddagen. Rabarbraen har faktisk vokst en del også her, selv om det har vært både kaldt, minusgrader på natta, regn og hagel den siste uka. Så jeg tar gjerne imot oppskriften på dine rabarbramuffins. Så kan vi også feire at sommeren er på vei.

Jeg vil gjerne bli inspirert til å ta i bruk fine ting - summeredition. Ønsker meg også inspirasjon til myke lette fine sommerantrekk, med duft og lakk og annet tilbehør som kan løfte det hele et hakk eller tre.

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Jeg startet dagen med et jobbintervju, så antrekket er passe formelt, med sorte bukser, grønn topp og grå blazer. Duften er Coco Noir.
En liten tur innom kontoret for kakeavslutning for en praksisstudent ble det tid til, før jeg fant en buss retning sørover. Familiehelg står med andre ord på planen, det blir koselig. Jeg har med meg det splitter nye magasinet Altså (anbefales, for dem som ikke har hørt om det, så er det et nytt magasin av og for damer - ikke et eneste sminketips å se!), og Tante Ulrikkes vei, så jeg satser på et par rolige dager.
God helg til alle!

Oda sa...

God glamorøs fredag!
Etter nokre kjekke og intense veker, med besøk frå fjern og nær, selskaper og mykje på plakaten på jobben, har denne helga her vore SÅ etterlengta. Planane er riktignok i den sosiale vegen, med fest og utdrikningslag, men innimellom skal eg også få tid til å lese bøker, ha lange morgonar med kaffi og aviser og moglegvis litt hagearbeid. Hittil er antrekket ganske casual, seinare er planen blomsterkjole, oransje neglelakk og ein dæsj med mi kjære Hermès: Un Jardin après la Mousson. Som fleire skriv har dagen óg vore prega av Handmaiden`s tale- aktig politikk frå politikarane i dette landet. Einig, det er skummelt... og så utruleg provoserande. Tenker som ei pittelita trøst vil gjere som HildeSofie over her og kjøpe Altså - så veldig bra initiativ til eit magasin!
God helg, alle saman!

Jo, så kunne eg tenkt meg ei lita sjølvmelding før sommaferien inntek bloggen :-*

Marianne sa...

Riktig god fredag! Av og til starter jeg litt senere på jobb på fredag. Det har jeg gjort i dag og tok med meg avisene og frokosten opp i senga. Det er glamorøst for meg. Etter jobb ble det tur i skogen sammen med min gode venninne, med innlagt badestopp. Noe av det beste jeg vet! Litt hyggelig familie feiring i helgen, ellers ikke mye planer. Enig i at det er skumle tider! Det er ikke til å tro at dette skjer i dag.
God ferie til bibliotekaren og alle etterhvert :-) Gjerne tips til sommerlektyre hvis det blir anledning til det. God helg videre alle sammen

Anglofilia sa...

Sein rapport fra pensjonistlivet her... du verden hvor fort dagene går! Har omsider angrepet rotet på vaskerommet, kasta ut gamle og ubrukelige oppbevaringsordninger og dytta inn et diiigert garderobeskap fra Finn Gis bort. Så nå er det ikke måte på ordning&reda. Umåtelig tilfredsstillende må jeg si! Morgendagen byr på Nordsjørittet her i byen, med til dels sterkt redusert fremkommelighet med bil iallfall. Vel, da tas apostlenes hester i bruk. Det blir kjærestebesøk og lunsj i byen. Ellers ønsker også jeg meg en runde med ta i bruk fine ting... det vil kanskje gi meg et tiltrengt dytt bak. Ha en fin helg, alle sammen!

Ingerid sa...

Kanskje jeg er sist ute i dag? Nyter solnedgangen og er ganske fornøyd med dagen, dumme nyheter og et par tunge tak til tross. Ble vekket på sengen med kaffe med masse melk i yndlingskopp, på en ganske vanlig fredag, skikkelig glamour! Fulgte opp med blått og svart skjørt, svart strikketopp og fine øredobber fra svigerinne. Helgen bringer mye sosialt, muligens en kort tur på jobb for å pleie bokmanuset litt, og tur på søndag. Før sommeren hadde det vært artig med boktips og kanskje en selvangivelse, men jeg tar det som kommer - min plan nå er å få ferdig bokmanuset før sommeren. Alt som liver opp er veldig, veldig trivelig. Setter skikkelig pris på denne bloggen, det er alltid et høydepunkt å lese! God helg til alle!

K. sa...

Hm, nei, Ingerid over her - jeg slo deg gitt!;) Er visst alltid litt sent utpå - men klokka har i det minste ikke rukket å bikke midnatt ennå da:D

Personlig drar jeg med meg en litt vanskelig arbeidsdag inn i helgen, selv om jeg prøver så godt jeg kan å la være. Men, fine kolleger og å glede seg til å treffe like fine venner på en særs koselig kafé i morgen - det har satt en gullkant på min fredag likevel. Og, alt ordner seg, stort sett - på den ene eller andre måten. God helg alle fine folk - og sommerferie er deg så inderlig vel unt, Glamourbibliotekaren! (Ser frem til en Kva las du no før den tid - morsomt og inspirerende!)

Populære innlegg