tirsdag, juni 25, 2019

Kva las du no - sommerutgaven!


Nå vil jeg høre hva leseplanene for sommeren er! 

Jeg har ikke planlagt min bunke ennå - jeg skal stikke innom biblioteket og i dag og snuse litt, sjekke mine egne hyller og fråtse blant en milliard uleste bøker. Gleder meg!

Derfor overlater jeg ordet til dere nå med en gang. Fortell oss andre hva dere har lyst til å lese på stranda, i hengekøya, på balkongen, i parken, på fjellet, på toget, i lunsjpausen, eller liggende på magen på senga på pikerommet mens regnet trommer mot ruta! 

Og dere som er på Instagram - jeg minner om hashtag mittsommerlesested; min lille sommerlesekampanje som går på tredje året nå. Bli med!

17 kommentarer:

Marte sa...

Jeg har akkurat begynt på Humlehonning, Hakkepølsa av Torgny Lindgren, den er foreløpig veldig fin. Ellers blir det nok litt lett krim i sommer, nyeste om Harry Hole er i hvert fall på listen. God sommer!

Line sa...

Hei. Jeg har tre lesebunker.På Storytel holder jeg på med The Hobbit. Den blir lest av Rob Inglis. Jeg har også startet på Goethes Faust. Men den kan jeg bare høre på når jeg har tid til å virkelig konsentrere meg. På Kindle holder jeg på med en serie av Bodie & Brock Toene; Zion Covenant. Handling fra 2. verdenskrig. Og i veska har jeg Søsterklokkene av Lars Mytting som jeg planlegger å ta med på togtur i morgen. Lesebunken er jo ellers full av titler som får stå på hylla til så lenge. For dem som liker noveller kan jeg anbefale Levi Henriksens nyeste novellesamling; Jern og metall. Nå må jeg fortsette arbeidet på et stille , men ganske rotete, skolebibliotek. God sommersøndag til alle. Hilsen Line

Elisabeth sa...

Jeg har etter en vinter og vår med litt for lite bøker satt meg som mål å lese ti bøker i sommer. Er godt i gang, har tilbakelagt Linn Ullmann: Nåde og Josie Silver: One day in December. De øvrige bøkene på lista mi er disse, som er anskaffet brukt dels via rødekorsbutikken og dels via internett:

Susan Abulhawa: Morgen i Jenin
Ida Jackson: Morfar, Hitler og jeg
Tove Jansson: Pappaen og havet (lest før!)
Ingvald Svinsaas: I skyggen av et tårn
Bashevis Singer: En kjærlighetshistorie
J.M. Coetzee: The schooldays of Jesus
Janine di Giovanni: The morning they came for us – Dispatches from Syria
Amor Towles: A gentleman in Moscow
M.L. Stedman: The light between oceans

Det blir altså 11 bøker tilsammen, men det gjør jo ikke noe. Holder på med vekselvis Jackson og Coetzee om dagen, og tror jeg blir ferdig med sistnevnte i ettermiddag. Skal prøve å få med meg insta/sommerlesested også - jeg lover :)

Hermia Says sa...

Jag har en stor läsplan för sommaren - Kristin Lavransdotter - som jag av någon anledning inte läst än. De kommer nog att räcka ett tag, sedan planerar jag att botanisera bland det olästa i min egen hylla. Men det får vänta till semestern nu läser jag lite annat smått och gott, bla av svenske vivören Per Hagman.
Ser fram emot en fin lässommar!

Tove Marie sa...

Utfordringen med å bestille bøker på biblioteket er jo at man ikke vet når de kommer dumpende inn. Dermed er bunken min litt for høy akkurat nå, men det er fint å vite at man har noe godt å vente på :) Har plutselig blitt mye krim på meg, det er ikke planlagt!

- Vi får håpe på det beste, Carolina Setterwall
- Kniv, Jo Nesbø
- Nullpunkt, Jørn Lier Horst og Enger
- Ni vilt fremmede, LIane Moriarity
- En helt vanlig familie, Mattias Edvardsson

I tillegg hører jeg på Brobyggerne av Jan Guillou på lydbok, og gleder meg til å høre den ferdig og fortsette den serien.

God sommer, og takk for deilig inspirasjon!

Anonym sa...

Jeg planlegger et par forfatterbiografier om mine favoritter i sommer; Agnar Mykle og Andre Bjerke. I tillegg har jeg foreløpig to romaner på lista, men kommer garantert flere etter dette innlegget, for det gir leseinspirasjon å se hvilke planer andre har :)
-Timer av fløyel
-Kollektivt selvmord

Stine Arkeologine sa...

Stabelen begynner å bli i overkant stor her også! :-) Den består nå av følgende:

«Old baggage» av Lissa Evans, som skal være en morsom og fin bok om en aldrende britisk suffragette som ennå ikke har gitt opp kampen.

«Old filth» av Jane Gardam, som i følge den som anbefalte den er et mesterstykke av en bok (ser nå et merkelig tilfelle av synkronitet med den forrige tittelen!).

«Negotiating with the dead. A writer on writing» av Margaret Atwood.

«The road to Grantchester» av James Runcie, siste bok i den eneste krimserien jeg har orket å lese utenom Agatha Christie!

«Unusual uses for olive oil» av Alexander McCall Smith, siste bok i den fantastisk vittige serien om professor Dr. Moritz-Maria von Igelfields, forfatter av boka «Portugisiske irregulære verb» (en parodi fra universitetsmiljø, hvis du likte Helene Uris «De beste blant oss» tror jeg du vil falle pladask for professor Igelfield!).

«The awakening» av Kate Chopin.

«Lady Chatterly’s lover» av D.H. Lawrence.

Mye nytt og bare litt gammelt, til forskjell fra mine vanlige lesevaner. Tror det blir fint! Takk for alle tips fra dere andre her. Jeg gleder meg til å lese flere. :-)

Kari Gjønnes Folvik sa...

Hei

Eg vil gjerne anbefale ei bok av Elif Shafak: Arkitektens læregutt" som vi nettopp har lest i lesesirkelen på biblioteket. Ein stor roman frå Istanbul der hovudpersonen er Jahan som er elefantpassar for Chota. Ei rørande skildring av forholdet menneske/dyr, men også av Istanbul som eg får veldig lyst til å besøke. Elefanten er ein gave til sultanen, og Jahan forelskar seg i prinsesse Mihramih. Dette er midt på 1500-talet til først på 1600-talet, og prinsessa samt ein annan viktig person i boka, hoffarkitekten Sinan, er bsert på verkelege personar. Forfattaren klarer å gjera miljøet levande for oss, med harem, konkubiner, evnukkar og vanlege menneske sine liv.
Elif Shafak er forøvrig den fjerde forfattaren som har levert ein tekst til det fantastiske prosjektet "Future library".

Beady sa...

Jeg er helt oppslukt i Lewis-trilogien til Peter May. Har heldigvis en bok igjen. Kommer til å få real book hangover når jeg er ferdig.

Videre planer er:
- Red, White and Royal Blue av Casey McQuinston
- Størst av alt av Malin Persson Giolito
- En eller flere av de mange norske vikingbøkene som har kommet ut de siste årene. Tror jeg starter med Hvitekrist.
- Nyeste fra Gavin Extence når den kommer ut om en måned.

Oda sa...

Kjekt å lese kva folk les! For tida les eg Memories of the future av Siri Hustvedt og The sun and her flowers av Rupi Kaur. Veldig forskjellege typer bøker, men begge anbefalast varmt. Vidare sommarlesing er enno litt uklart, har dog nokre bøker ståande uleste i bokhylla eg ynskjer å lese, nemleg Billedhuggerens datter av Tove Jansson, Muligheten av en øy av Michel Houellebecq, samt Mysterier av Knut Hamsun.

Salome sa...

Jeg leser Om muser og menn av Marta Breen. Anbefales veldig! Dessuten leser jeg Det felles eide. På reservasjonshyllen ventet Minner om fremtiden av Siri Hustvedt Ekko av en venn av Ingvar Ambjørnsen.
Ja, også leser jeg Hetetokt av Wenche Muhleisen. Interessant for oss over en eller annen alder.
Og i august kommer nummer tre av Byens spor!

Synnøve sa...

Nå har jeg akkurat lest ferdig bok nummer to av Byens spor. Storkoste meg skikkelig, og gleder meg til siste bok kommer ut! Videre på lista står bl.a Memories of the furture av Siri Hustvedt, Becoming av Michelle Obama og Eleanor Oliphant is completely fine av Gail Honeyman. Tre bøker med lang venteliste fra biblioteket som det endelig er min tur til å glede meg over! I tillegg leser jeg Dina brev lägger jag under madrassen av Astrid Lindgren og Sara Schwardt.

Elisabeth sa...

Oppdatering: Ferdig med Coetzee og slukte ei bok til. Dro på hyttetur i dag, glemte bok hjemme, fant på et mikrobibliotek på Sandhornøya, leser nå "Medea og hennes barn" av Ljudmila Ulitskaja. Ikke på langt nær så prosaisk som tittelen skulle tilsi; herlug bok som primært (men ikke bare) utspiller seg på Krim!

K. sa...

Jeg holder, passende nok og på høy tid hadde jeg nær sagt, på med å avslutte Knausgårds nydelige "Om våren" til fordel for Tove Janssons (sikkert like nydelige) "Sommerboken". Sistnevnte har jeg såvidt har begynt på, litt tilfeldig egentlig. Ellers er "to do"-lista på litteraturfronten lang, og jeg selv en langsom leser, så vi får se hvordan det blir:) Men jeg kommer nok ganske sikkert til å lese Jan Grues "Jeg lever et liv som ligner deres", fordi den også er pensum på et studium jeg tar. I tillegg tror jeg det er en veldig bra bok. Får jeg tid, skal jeg pløye meg videre gjennom Ölandsserien til Johan Theorin. Leser ytterst sjelden krim, men elsker stemningen i de bøkene, spesielt i kombinasjon med sommerferie! Ha en god lesesommer, alle sammen!

Kristin sa...

Har spart Pachinko av Min Jin Lee til ferien, den gleder jeg meg til å begynne med. Leste Normal People av Sally Rooney i forrige uke og den var så bra at jeg ivrer etter å få lest den første boka hennes, Conversations With Friends, snart. Ellers er jeg glad i å lese ungdomsklassikere om igjen om sommeren, som Maria Gripe eller Jostein Gaarder. Særlig Tordivelen flyr i skumringen og Bibbi Bokkens magiske bibliotek (JG + Knut Hagerup) får fram sommerferiefølelsen!

Anne sa...

I sommer skal jeg fullføre "Sylvia Beach and the Lost Generation" som jeg kjøpte på Shakespeare & Company i mai. Når jeg får ferie snart (snaaaaart!) så skal jeg hive meg over "Leksikon om lys og mørke" av Simon Stranger. Gleder meg veldig til den. Ellers blir det forhåpentligvis gjenhør med mine faste sommervenner "Sommerboka" av Tove Jansson (tips: Den finnes i Storytel innlest av forfatteren!) og "Vi på Saltkråkan" av Astrid Lindgren (unødvendig å legge til, kanskje?). Finnes ingen bøker som gir meg mer sommernostalgisk lykkefølelse enn Vi på Saltkråkan.
God sommer til alle!

Maje sa...

Nå fikk jeg jammen mange tips. Jeg noterer på harde livet.
Selv er jeg litt på sakprosa-kjøret om dagen, så jeg holder på med "Utopia for realister" (Rutger Bregmann) som jeg fikk anbefalt på en bokprat. Den kan varmt anbefales. Ellers har jeg Oprah Winfreys "The path made clear" på øret. Hvis man klarer å overse en viss mengde klisjeer og kanskje en del noe uvante (for oss sekulære nordmenn) religiøse henvisninger, stilles det en del interessante spørsmål om individualitet, individ, valg osv. i boken. Ellers har jeg "Den usynlige mannen" av H.G. Wells og "Gå aldri fra meg" av Kazuo Ishiguro på nattbordet.

God sommer!

Populære innlegg