mandag, juni 17, 2019

Spørretime!Okay! Da kjører vi på med en spørretime før sommerferien! Spør om hva dere vil, jeg svarer (men forbeholder meg retten til å la være å svare hvis dere er ufine, haha). Vi har hatt mange spørretimer i denne bloggen tidligere, med massiv deltagelse - så jeg håper mange av dere har lyst til å bli med nå også! Blogger er jo ikke så veldig interaktive lenger, terskelen for å legge inn en kommentar er blitt så mye høyere, men ikke la det stanse dere da. Dette skal jo bare være moro!

Jeg venter i spenning! Ordet er deres! 

P.S. Her er en drøss sommerlige bilder bare fordi. 


30 kommentarer:

Bakgårdskatten sa...

Hva vil du anbefalle av sommerlektyre? Lettlest er fint på sommeren, vil jo samtidig lese noe som er verdt å lese og bruke tid på, så da spør jeg deg med din gode smak :) God sommer til deg! :)

Ingunn sa...

Hurra for spørretime! Jeg går rett på sak: Yndlingsparfyme om sommeren?

Sol sa...

Nydelige bilder, nå kom jeg virkelig i sommerstemning. Gleder meg til kakeselskaper og bursdager og jordbær og alt som hører med :-) Jeg har to spørsmål:
1. Hvilke planer har du for sommeren?
2. Hvilken bok av Hjalmar Söderberg vil du anbefale å begynne med?
Takk :-)

Marianne sa...

Hei! Jeg skal kjøpe bursdagsgave til min nevø som fyller 17, han er blitt interessert i jazz og skal få platespiller av foreldrene sine. Tar gjerne i mot tips! Han spiller trompet selv.

Stine Arkeologine sa...

Er det noen bøker du leser om og om igjen i årenes løp, og i tilfelle vil du nevne et par av dem? Hilsen en boknerd (som bl.a. har åtte ulike utgaver av Lark Rise to Candleford og har lest hver og en). :D

Susanne sa...

Hei! Hvilken rose er din favorittrose til hagen, og hvorfor?

Anonym sa...

Gøy med spørretime!

-Hvis du kunne reise tilbake i tid, hvilken tidsperiode/sted ville du helst besøkt?

Anonym sa...

Åh, fine bilder! Sommerstemning!
Jeg blir gjerne med på spørrerunde.

Jeg lurer på hvordan den perfekte sommerdag ville sett ut, fra du våkner til du legger deg.
Og så lurer jeg på i hvor stor grad du vil logge av i sommer, siden du varsler mindre blogging - hva kutter du ut? Hva holder du på? Hvilke tanker gjør du deg om vår evinnelig påloggede tid, om sosiale medier, smarttelefonens konstante tilstedeværelse og hva det gjør med oss? (Dette går jeg selv og grunner en del på om dagen)

Til slutt er jeg nysgjerrig på jobben din og arbeidshverdagen som musikkbibliotekar - hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut i jobben din? Hvilken jobb skulle du gjerne hatt om du skulle blitt noe annet?

Ingerid sa...

Så morsomt! Tre helt ulike spørsmål:
1. Hvilke steder skulle du gjerne ha besøkt hvis det var fritt valg uansett omstendigheter, og hvorfor?
2. Moderne bibliotekarer er jevnt over veldig hyggelige folk. Er det noe spesielt med utdannelse eller yrkesetikk, noe som andre kan lære av?
3. Det virker som du holder stressnivået generelt lavt i hverdagen? Har du noen tips eller lure ideer å dele med leserne dine?

Anonym sa...

Jeg er nyfrelst hageentusiast, og følger med glede med på oppdateringer fra den fine hagen din (med mer!). Jeg lurer på: Har du plantet det meste i hagen selv, eller var det mange skatter der fra før? Hva inspirerer plantevalgene dine og utformingen av hagen?

Janne sa...

Jeg har skjønt at du ikke "avslører" hotellfavorittene dine, men kan du anbefale et barnevennlig område å bo i med barn i Paris? Ferie altså :)

Anonym sa...

Så gøy med spørretime! Prøver meg med noen spørsmål, håper de ikke blir for personlige

1. Hvor kjøper du klærene dine? Har du noe du er på leit etter på?
2. Hvor går neste reise, innenlands og utenlands?
3. Hva tenker du om å ta fly på ferie nå som verden for alvor har fått opp øynene for klimakrisen?
4. Har livet ditt endret seg mye etter at du fikk barn?
5. Har du lyst på flere barn?

Gry sa...

Jeg ønsker meg forslag til spilleliste! Hva hører du på når du kjenner at livet butter i mot? Om du f.eks trenger inspirasjon eller motivasjon til å gi deg i kast med noe du kvier deg for?

Og et til. Du har sikkert et yndig og kulturelt velopplyst barn, men andre eksemplarer av arten utsettes man jo tidvis for. (Nå snakker jeg ikke om barn med diagnoser eller utfordringer de ikke kan noe for, men reinspikka bøllefrø). Hvilket kraftutrykk føler du at du er innafor om du skulle verbalisere din misbilligelse ovenfor foreldre/barn? Sier noen av dine eldre verk i bokhyllen noe om dette?

S sa...

Gøy med spørretime, men du får selv sette grensene for hva du vil utlevere. ;-) Synes jo nettopp at du er så flink til å holde på dine grenser i bloggen din - og det er noe med den balansegangen jeg liker så godt.

- Hvordan forholder du deg til det med egentid vs. tid med familie/husarbeid/jobb? Tenker på det med å prioritere å lese f.eks.?
- Hva er viktig for deg å prioritere/ha fokus på i hverdagen og livet generelt?
- Bildebehandling - hvordan ha system og oversikt?

S

H sa...

Litt ytre glamourfokus: Syns det er så gøy å lese om andres favoritter i dusjen, på baderomshylla og i sminkepunken, så det ønsker jeg meg en gjennomgang av!

Salome sa...

Du er så superflink. Nydelig hage, med masse flotte planter . Nå har jeg også sett at du dyrker spiselige vekster! Du leser masse gode bøker, nyter hagelivet, teselskaper, hjemmelaget mat, baking, nøye utvalgte produkter for velvære. I tillegg er du rimelig opptdatert når det gjelder byen. Også reiser du mye. Skjønner ikke hvordan du får det til. Hva er det du ikke gjør? Skjønner ikke hvordan du får det til. Oppskrift? Hva er det du IKKE gjør?

Anonym sa...

Jeg liker veldig godt Finn stilen-innleggene, de er så stilsikre og tidløse (de er liksom like aktuelle selv om du ikke lager nye). Kan du skrive litt om garderoben din og hvordan du tenker rundt klær og stil? Når kjøper du noe nytt, har du en slags plan for kleshandel eller kjøper du når du kommer over noe fint? Hvordan finner man stilen??? Hilsen ei som er i total stil-krise om dagen og trenger litt veiledning og inspirasjon

E. sa...

Hei. Jeg har lagt merke til at du skriver at du ikke drikker alkohol (evt. drikker lite). Jeg drikker heller ikke mye, kan ta et glass til maten i ny og ne, men ikke så mye utover det. Sammen med nære venner er jo det helt ok, men i mange sosiale situasjoner har jeg en følelse av at folk nesten forventer at man skal "helle i seg", i det minste blir man sett litt rart på hvis man ikke drikker. Har du noen tanker om dette? Noen tips til hvordan man skal klare å heve seg over det underliggende drikkepresset?

Anonym sa...

Så artig med spørretime! Bloggen din gir meg så gode stemninger og tips innen musikk, bøker, reiser, parfyme, gjenbruk (elsker loppis!), te, klesstil, hage og mye, mye mer. Jeg simpelthen er så glad i bloggen din! Skulle gjerne vite litt mer om hvilke steder i Norge du setter pris på å reise til, samt ellers i Europa. Selv er jeg veldig glad i Italia, men mann og barn liker seg best enten i "syden" eller Norge. Har du noen gode reisetips å komme med, enten som familie eller med for eksempel venninner?

Anonym sa...

Hvor mange ulike teserviser har du?

Anonym sa...

Har du noen gang mislykkes med et hageprosjekt? Jeg mener at du f.eks har investert i planter som nekter å blomstre, eller har tørket ut og dødd (ikke sånne ettårige potteplanter, men f.eks en rose), eller andre mindre heldige forsøk? Jeg føler jeg har brukt altfor mye tid og penger på en hage som helst bare vil drive fram løvetann og skvallerkål :(

Anonym sa...

Jeg lurer på hvordan du fikk datteren din til å like te?

Anonym sa...

Så gøy med en spørrerunde!
1. Hvilke tre ønsker har du for denne sommeren?
2. Hva er favorittmiddagen din om sommeren?
3. Når overrasket du deg selv sist?

God sommer til deg og leserne! :-)

Bokormen sa...

Så morsomt med spørrerunde!

Har du anbefalinger for hva en familie med store barn bør få med seg i Paris? Vi er av sorten som gjerne rusler rundt, tar en piknik i en park, og vi er glade i god kaffe og is.. :)Anonym sa...

Hei! Jeg lurte på om du hadde lyst til å fortelle litt hva det innebærer å jobbe som musikkbiblioteker? F.eks. hvilke arbeidsoppgaver man har ila en dag/uka osv.
Hilsen nysgjerrig bibliotekarstudent

Susie sa...

Kjempemorsomt med spørretime, altså.
Jeg forstår det slik at du drikker en del te (underdrivelse - spøk, spøk:-). Jeg lurer på om du blir kvalm og uvel av teen, eller om du er så dreven at du vet eksakt hva du tåler eller ikke tåler av tetyper og mengde.

instance sa...

Så fine sommerbilder! Hiver meg med i denne spørrerunden :)

Jeg setter stor pris på å lese gamle ungpikebøker om sommeren (og gamle utgaver av Alle Kvinner og andre ukeblader) og lurte på om du har noen favoritter å anbefale? Gjerne med sommerlig tema!

Har du noen sommerlig "bucket-list" over nødvendige ting for å få sommerfølelsen hvert år, eller ting du ønsker å oppleve/gjøre hver sommer?

Du har skrevet en del om hvordan du har valgt å ikke hoppe på interiørtrender/pusse opp/bytte ut møbler og stil. Jeg forsøker det samme, men finner det generelt litt vanskelig. Jeg er glad i å lese interiørmagasiner og drømmer stadig om å sette opp Morris-tapet på en vegg i gangen f.eks - samtidig som jeg forsøker å være fornøyd med det jeg har og ikke hele tiden ønske meg noe nytt. Kan du si litt mer om hvordan du tenker rundt dette? Jeg ser liksom for meg at dere har en i utgangspunktet mer autentisk 50-talls stil i huset, og at dette gjør det lettere, mens jeg selv har et oppusset 80-talls hus (som ikke er heeelt slik jeg ville gjort ting selv hvis det hadde vært meg som pusset opp) og føler at jeg stilmessig ikke får det helt til å gå i hop. :)

Kuleis - softis - pinneis? Hva er favoritten?

Gode tips til te som funker bra til is-te? Jeg har tidligere hatt stort hell med The des Alizes (ellerno sånt) fra Palais des Thes, men ønsker gjerne å utvide repertoaret!

Kjempegøy med spørrerunde! Ha en god sommer!

Jorunn Alice sa...

Kva i all verden skal eg plante på verandaen? Sol frå 13-18, og vind som gjer at mykje har misstrivdes 😔

Kristin sa...

Du har jo blogget lenge, og det er mange som leser det du skriver. Har du noen gang opplevd at noen har blitt provoserte? Møter du mye misunnelse? Jeg ser i kommentarfeltet hos andre bloggere at de får ganske grelle angrep fra enkelte hvis de skriver om noe som kan oppfattes annerledes enn de hadde tenkt. Får du mange "rare" kommentarer? Hva tenker du om forholdet mellom blogger og leser? Jeg synes dette er veldig interessant skjønner du :-)

Anonym sa...

Hei! Jeg lurer på om du farger håret ditt, eller om du kommer til å gjøre det for å dekke over grå hår? Jeg begynner så vidt å ane noen hos meg selv, og klarer liksom ikke helt å bestemme meg for å prøve å skjule det eller bare la naturen gå sin gang. Hva tenker du om det å bli eldre, og alle mulighetene man har for å prøve å skjule det, hårfarge, kremer, injeksjoner osv?

Populære innlegg