fredag, april 03, 2020

Kva las du no - påske-utgaven!


Noen foreslo at vi kunne rapportere hvilke leseplaner vi har for påska - god idé!

Jeg har et etterslep på mine Gramophone- og hageblader, så jeg håper å få satt meg ned med dem. Ellers er jeg i gang med Marian Keyes' siste, hennes bøker er påskeferie for meg! 

Hva har dere tenkt å lese?

17 kommentarer:

Maje sa...

Nettopp ferdig med Marian Keyes siste. Det er også ferielesing for meg. Den var bra:)
Ellers holder jeg på med Hemingways "A movable feast". Jeg har nesten litt dårlig samvittighet for at jeg ikke er Hemingway-fan. Det virker som man er forpliktet til å like ham når man er bibliotekar. Gjør derfor nytt forsøk - fordi jeg elsker Paris.
Ellers står Ishiguro sin "Gå aldri fra meg" på planen og jeg skal fullføre "Kjærlighet i koleraens tid", som jeg har lest i litt nå og da i flere måneder.
Håper dere får en flott lesepåske!

Marit K sa...

Holder på med Vibeke Løkkebergs biografi. Det er en murstein. Reoppdaget henne etter et flott portrettintervju i Adresseavisen. Har ikke innkjøpt påskekrimmen enda, men regner med at en av bøkene blir den siste av Yrsa Sigurdardóttir. Stor fan av henne.

instance sa...

Jeg har liggende 3 nummer av Red som jeg ikke har lest enda og et country living som jeg har spart på til påsken. Ellers holder jeg på meg Oryx and Crake av Margaret Atwood, og har kjøpt inn superrar krim til påsken: Soulless, som skal være en "steampunk paranormal romance mystery", jeg er VELDIG spent! :D

Ellen sa...

Så bra å få nye lesetips!
Jeg har begynt på Peter Frankopans "Silkeveiene", som har fått supergode kritikker. Jeg håper den er like god som Tim Marshalls "Geografiens makt", som blant annet forklarer hvorfor det aldri har vært krig mellom Kina og India (Himalaya ligger i veien!).
Ellers har jeg lest Audur Ava Olafsdottir "Arr". Den fikk Nordisk Råds litteraturpris, og det er vel fortjent! Historien kan i korthet omtales som "mann med drill oppsøker krigen". Jeg kan ikke få anbefalt denne boka varmt nok.
Etter flere års fravær av krim, har jeg begynt å lese Jørgen Jæger, han synes jeg skriver godt og han tar opp viktige problemstillinger i bøkene sine. Jeg pleier å lese flere bøker på samme tid, og den siste jeg skal nevne, er Ben Macintyre "The spy and the traitor", en ekte spionhistorie fra den kalde krigen.
I tillegg har jeg appen Duolingo, som faktisk er ganske morsom hvis man har lyst til å lære seg et nytt språk. Kan anbefales!

Slikejenter sa...

Kjekt! Jeg har lest Jackson Brodie-bøkene av Kate Atkinson. Hun er en forfatter jeg har likt veldig godt veldig lenge, spesielt Life after life var god. Jeg var spent på henne som krimforfatter, men jeg må si hun innfridde på alle punkter. Anbefales! Ellers koser jeg meg med Confessions of a bookseller (Shaun Bythell) og Hytteboka til Are Kalvø. Men på krimfronten er jeg litt blank siden jeg akkurat er ferdige med noen jeg virkelig likte. Og for meg er påske krimtid! Så jeg håper å plukke opp noen tips her.

Maren sa...

Jeg leser Patti Smith sin "M Train", den liker jeg godt!

Ingerid sa...

Kva las du no :)) Jippi! Holder på med Pride and prejudice, veldig lenge siden sist jeg leste Jane Austen, og veldig gledelig gjensyn. Så venter Hilary Mantels siste, den tredje om Thomas Cromwell - leste de to første for få uker siden og ble skikkelig hektet, dette er spennende. Og nå altså The Mirror and the light. Så leser jeg Harry Potter høyt for veslejenta, og vi er i bok 5, som jeg ikke har lest før. Veldig artig, og spennende. Det er sjeldent god timing med lesingen, herlig å "forsvinne" inn i oppslukende romaner nå. Vanskelig å vite om jeg bør prøve å få det til å vare lengst mulig, eller bare skal lese på... som alt annet nå. Men det er veldig oppmuntrende å tenke på bøker, uansett.

Anonym sa...

Gøy med påske-Kva las du no! Jeg leser (las?) "Svarthuset" av Peter May, en krim fra Hebridene som er noen år gammel. Jeg fikk den nylig i gave. For noen dager siden, på en liten vandring på måfå i arkivene her på bloggen, la jeg merke til at flere glamourlesere har lest den opp gjennom - det tar jeg som et kvalitetsstempel:) Selv har jeg ikke kommet så langt ennå, men det er visst en godt likt bok av både anmeldere og lesere, så kanskje et tips til Slikejenter over her? (Ellers er Johan Theorin min soleklare anbefaling til dem som liker at krim står seg litterært også:)

Holder også på med litt faglitteratur/bøker i skjæringspunktet skjønn-/faglitteratur, og så har jeg en bok av Trude Marstein liggende som ropte meg til seg på Arks netthandel; "Så mye hadde jeg"! Den gleder jeg meg til å starte på.

God lesepåske, alle sammen:)
Fra K.

Elida sa...

Eg skal fortsetja med Dickens' "The Pickwick Papers" og høyre Agatha Christie :-)

Anaruh sa...

Siden biblioteket er stengt, jobber jeg meg gjennom egen boksamling. Jeg visste at det var lurt å ha ca 200 uleste bøker klar i tilfelle et-eller-annet!

Akkurat nå leser jeg The Argonauts av Maggie Nelson, som jeg kjøpte tidligere i år, og Absalom, Absalom! av William Faulkner. Sistnevnte sender tankene til varme dager i sørstatene, og jeg ser for meg hagegynger og ferskenpai, selv om handlingen er langtfra så idyllisk. I lesebunken min ligger også litt klassisk påskekrim, Dag Solstad, Thomas Espedal og noen Nobelprisvinnere

Aiaia sa...

Jeg leser don Quijote. Nylig leste jeg Paul Austers New York-triologi, skulle ønske jeg hadde spart den til påske fordi den faller litt i sjangeren krim. Den var bare umulig å legge fra seg. Må vel være det som kalles page-turner. Samme historien, sett fra tre synsvinkler og da blir det ikke helt den samme historien.

Oda sa...

Eg les framleis på "Joni Mitchell - In her own words" som eg håper å bli ferdig med i løpet av helga. Samstundes held eg på med "Brødrene Karamasov" av Fjodor Dostojevskij som eg les på ilag med Salongens lesesirkel. Planlegg å finne ei lektyre til påskedagane, men har ikkje heilt bestemt meg for kva det blir enno... fikk dog nokre idéar av å lese her inne.

Eirin sa...

Jeg leser Anna Karenina (i snegletempo), og liker den godt. Årets påskebok ble kjøpt inn når bibliotekssavnet var på det høyeste, Bienes historie. Den gleder jeg meg til. I mellomtiden har jeg etter anbefaling fra samboeren begynt på en bok som femten år gamle Eirin hadde elsket, Brandon Sanderson - The way of kings. Gøy med noe annerledes og lettlest. Og så blir jeg veldig glad hver gang jeg ser at samboeren kikker i boken for å se hvor langt jeg har kommet. Han er nemlig veldig glad i Sanderson.

Stine Arkeologine sa...

Hurra! Så fint med lesetips til påske. Jeg leser «Mrs. Dalloway» akkurat nå og koser meg med den. Ellers har jeg ingen konkrete planer, annet enn at jeg sikkert plukker fram et par gamle ungpikebøker og mimrer litt. Kommer alltid på dem til påske, tror det er mye handling i bøker av Evi Bøgenæs, Anja Borch m.fl. som foregår i vårsol og på skiturer og sånt som gjør det. Det blir i alle fall snille bøker, vil ikke at et hår skal krummes på noens hoder i min litterære verden akkurat nå! (Så ingen krim i år) :-)

Frøken Desibel sa...

Takk for påminnelsen. Jeg har hatt This Charming Man av Marian Keyes liggende en stund, så den er nå på lista. I tillegg tenker jeg å lese ferdig Little Women og komme med videre i det store århundret til Jan Guillou, De som dreper drømmer, sover aldri er neste på lista:)

Christina sa...

Jeg har nettopp lest den siste av Agnes Ravatn og den anbefales varmt. I påsken har jeg tenkt å lese Marian Keyes, Et halvt års pause. Ellers leser jeg Detektivbyrå nr.2 serien med 6 åringen, han er helt hektet! Riktig god påske!

Irene Kristin sa...

Eg har kosa meg med Ravatn sine romaner den siste veka. No les eg "Og været skiftet og det ble sommer og så videre" av Pedro Carmona-Alvarez. Eg les også "På loffen" av Thor Gotaas og "Litt betyr det no likevel" av Ragnar Hovland. Elles kosar eg meg med Radioteatret sine påskekrimmar.Riktig god lesepåske til glamourbibliotekaren og alle andre.

Populære innlegg