tirsdag, april 25, 2023

Kva las du no?

 


Hva leser dere for tiden? Og hva har dere lest siden sist (som var før påske)?

Spill the beans!

Selv har jeg funnet fram "Mothers Fathers and Others" av Siri Hustvedt igjen; den hadde falt ned bak ei hylle og dermed fikk jeg aldri fullført den. 


13 kommentarer:

Hermia Says sa...

Kul!
Jag läser just nu Sällskapet av Christina Hessholdt som innehåller fyra korta romaner som hör samman med samma personer. Perspektivet växlar hela tiden och det är som att tjuvlyssna på andra människors tankar. Har inte kommit så långt än, men ser fram emot att läsa vidare.
//Sara

Anaruh sa...

Akkurat nå leser jeg to bøker ifm en bokbingo (som jeg egentlig ikke hadde tenkt å være med på, men når man er så sucker for å kunne krysse av noe på en liste, så går man av og til på en smell). I kategorien fo overhypet bok leser jeg "They both die at the end", og er enig i a den er overhypa, men må nesten lese den ferdig for å få vite om de faktisk ender i døden begge to? Den andre er i kategorien -Foregår på en annen planet, noe jeg tenkte at jeg aldri kom til å like, men jeg koser meg skikkelig med Marsboeren av Andy Weir, og ler høy inni mellom. Mye der som appellerer til ingeniøren i meg. Selv om jeg ikke kan noe som helst om overlevelse på Mars, så synes jeg at det som står der virker plausibelt. Og så er det litt godt å endelig like en nyere roman, som også massene liker; noe jeg vanligvis pleier å styre klar av.

En annen bok jeg virkelig kan anbefale er Sigbrits bålferd av Bergljot Hobæk Haff! Hobæk Haff en en favoritt som alltid passer bra å lese i april.

Anne sa...

Jeg leser "Styring og vern - Arbeidsrett i offentlig sektor". Vil si den er for helt spesielt interesserte og kan ikke med hånden på hjertet anbefale den som fritidslektyre til noen. Men er man så overmodig å melde seg til videreutdanning, så...

Anonym sa...

«4.50 fra Paddington» av Agatha Christie. Påskekrimmen som jeg enda ikke er ferdig med ;)

Anonym sa...

Takk for tips, Sigbrits bålferd hørtes spennende ut! Beste hilsen Cathrine

Inger sa...

For øyeblikket leser jeg dagbøkene til Kjell Arild Pollestad. Han har gitt ut flere, og kommer med refleksjoner og synspunkt på små og store hendelser, både i eget liv og i den store verden. Anbefales!

Anonym sa...

Jeg leser All Souls av Javier Marias. Jeg leste hans roman A heart so white i sommer og ble utrolig grepet. Det var den beste boken jeg hadde lest på lenge. I forrige uke var jeg i Oxford, og i den FANTASTISKE Blackwell-bokhandelen der. Da kom jeg over All Souls, som skal være en vittig utroskapsroman fra universitetsmiljøene i nettop Oxford. Det burde være midt i min gate, men foreløpig kjeder den meg litt. Håper den tar seg opp!

Marianne sa...


Jeg har nettopp lest Maren Uthaugs «11%» Det er så spennende å være i hennes fascinerende univers!

Anonym sa...

Nå les eg Heim av Hallgeir Opedal, som handlar om sommaren han gjekk frå Oslo til heimstaden Odda. Han skriv så godt! Og så fine refleksjonar om det å høyra til.

Anonym sa...

Jeg leser Egne steder av Kristin Valla. Nyutkommet, inspirert av Virginia Wolfs Et eget rom. Fin stemning, godt driv og absolutt å anbefale

Marit sa...

Har også en påskekrim som henger igjen! Nostalgisk 50-tallskrim - Maria Lang, Farlige Drømmer. Har også begynt på den nyeste til Elizabeth Strout, Lucy ved havet. Liker bøkene hennes godt, men handlingen i akkurat denne er satt under pandemien, og den føler jeg meg ganske så ferdig med. Men håper den utvider horisonten etter hvert!

Clara sa...

Nettopp ferdig med "12 Lysår" av Gro Dahle. Norsk science fiction med mest fokus på det menneskelige, en likevel god på science-biten også. Spennende og interessant, anbefales herved hvis man liker sånt :)

Frøken Desibel sa...

Godt å se at jeg ikke er den eneste som ikke er ferdig med påskekrimmen:) Jeg begynte på Washingtondekretet av Jussi Adler-Olsen, som passer bra til en som er litt over gjennomsnittet interessert i amerikansk politikk. Jeg koser meg med boka, men det er ikke like kult når jeg leser nyhetene etterpå og tenker at virkeligheten ikke nødvendigvis ligger så langt unna fiksjonen...

Populære innlegg