onsdag, oktober 31, 2012

Glamourspørsmål fra lesere: Filmkveld og tips



Jeg har fått flere henvendelser fra lesere som har tatt opp vår tradisjon om å ha en fast filmkveld i uka, og som gjerne vil ha tips til filmer å se. Jeg er egentlig ikke så glad i å rangere filmer eller lage lister over must-sees - jeg føler alltid at jeg glemmer mange viktige - men jeg kan jo absolutt anbefale å ta en titt på min filmkategori her i bloggen, der jeg skriver om en del av filmene jeg selv har sett de siste årene. Jeg skriver ikke om filmer jeg ikke liker, så de som er omtalt har i allefall fått godkjent-stempel av meg. 

Jeg tenkte at dere lesere kunne være min stedfortreder og anbefale hverandre deres favorittfilmer istedet! Fyr løs!

tirsdag, oktober 30, 2012

Un homme et une femme


Sånn kan man tilbringe en tirsdag formiddag på kontoret: Med den gamle Pioneer-platespilleren, og med soundtracket til "Un homme et une femme strømmende ut fra Tandberg Fasett-høyttalerne. (Hvem skulle trodd det var 2000-tall?)

Denne filmen har jeg jo skrevet om før, den er kjempefin - og det er soundtracket også, naturligvis. Francis Lai har skrevet all musikken, bortsett fra "Samba Saravah" som er en Baden Powell-komposisjon (og noen av dere kjenner kanskje Stacey Kents versjon?). Vi hadde denne plata hjemme da jeg var liten, og den eksisterer fremdeles - så den snurres i blant.

Hør på dette da:

Velsignelsen og andre noveller / Joyce Carol Oates. - Oslo : Gyldendal, 1982. - 221 s.


Joyce Carol Oates er en av dem som alltid blir nevnt når Nobels litteraturpris skal deles ut, flere av bøkene hennes er Pulitzer-nominert, og hun er en av de ledende nålevende amerikanske forfatterne - og svært produktiv. Jeg falt veldig for disse novellene. De har en stemning som jeg liker godt, og brikkene falt på plass i mitt hode her om dagen da jeg tilfeldigvis fant ut at en av hennes noveller var utgangspunktet for filmen "Smooth talk" (Laura Dern) som jeg så som 17åring, og som gjorde sterkt inntrykk. Alle novellene i denne samlingen er skrevet på 70-tallet, noen om universitetsmiljøer, andre om trailerparks og de lavere kaster i det amerikanske samfunnet. Jeg synes det er vanskelig å beskrive novellene, så jeg vil heller oppfordre til å lese dem så dere kan danne egne meninger. Se gjerne Bokprogrammet fra 2010 også - de hatt en en Joyce Carol Oates-spesial.

En annen novelleforfatter jeg liker godt: Alice Munro.

søndag, oktober 28, 2012

Teselskap på siste oktobersøndag

I dag innviet vi Grand-serviset for alvor, jeg og tre teglade venninner. Knitringen fra ovnen og Mozarts strykekvartetter akkompagnerte oss. 



 Disse rosene reddet jeg inn før frosten kom. 



 På menyen stod nybakte scones med brie og druer, eplekake med vaniljesaus (medbragt av gjest), og sjokolade. 



Årets siste kaprifol- og erteblomstbukett fra hagen. Vemodig! 



Vi drakk Kobbs Darjeeling, tebutikk-kjøpt grønn te med eple og kanel (kanskje fra Black Cat?), Earl Green fra Zhena's gypsy tea, og Twinings jasmine green tea. 


En hyggelig tradisjon! Neste gang blir i januar, som vanlig. 



lørdag, oktober 27, 2012

Brev. Ekte, håndskrevne brev.

Brevpapir har vi snakket om mange ganger før! Jeg hamstrer i en spesiell butikk langt oppe på Manhattan, eller i Italia! Det gjorde jeg nå i sommer. Så mye fint papir man kan få tak i der! Både notisbøker, adressebøker, innpakningspapir og brevpapir. Toscana er spesielt kjent for dette, og har vært det i mange hundre år. 



Tenk å få et brev med lavendel på, blant alle regningene!




Eller valmuer... 




Og fine tegninger med sitrusfrukter på. 


Jeg tror kanskje jeg liker dette olivenmønsteret aller best. Det kjøpte jeg i en bitteliten papirhandel i byen Vinci (der Leonardo kom fra), oppe på en mezzanin med en svingtrapp som var mildt sagt nifs. Butikkdamen kom løpende opp for å ta i mot rullene med innpakningspapir som jeg halte ut av stativet, for å unngå at de seilte ned i hodet på kundene nedenunder.  





Jeg har som sagt vært gjennom årets høstforkjølelse denne uka, og jeg husker hvor viktig det var å få hyggelig post når man var syk før i tiden. Brev, Donald, kanskje til og med pakker. Denne uka kom det bare regninger. Det er ekstra kjedelig å finne bare disse nitriste hvite vinduskonvoluttene når man sleper seg hostende ut til postkassa iført lue, skjerf og tykk vinterjakke. Jeg elsker internett og e-mail og elektronisk kommunikasjon (haha), men fytterakkern som jeg savner håndskrevne brev. Både å sende og å motta. Dette har jeg også skrevet om før. Det man kan gjøre, er f.eks. å sende innbydelser til selskaper i posten istedet for på mail. Sånn som jeg pleier å gjøre når jeg inviterer til teselskap

Nabodama fortalte her forleden at et postbud hun kjenner her vi bor, har sagt at de av og til må la posten vente med å bli levert til neste dag - fordi de ikke har tid til å ta runden. DET er trist. 

Så man kan jo alltids abonnere på flere blader. Jeg blir glad hver måned når min kjære favoritt gjennom alle år, Red Magazine, kommer i posten. (Jeg har abonnert på New York Magazine i mange år også, men noe har skjedd med distribusjonen deres og det funket ikke lenger, så jeg måtte si opp.)  Jeg tror nok New Yorker står for tur igjen. 


P.s. Bloggleser Synne har et prosjekt gående med å sende meg hyggelig post, det setter jeg virkelig pris på!


fredag, oktober 26, 2012

parfyme!




Luktesansen er heldigvis tilbake, så nå er det en ny parfymeomtale i duftbloggen!

Glamorøs fredag


God morgen!
Her er det pysjamas-glamour, ild på peisen, te i koppen og pledd som gjelder. Høstforkjølelsen har slått til for fullt! Planer for dagen er derfor kun å ta det helt med ro, mest mulig i horisontal stilling, og suse videre gjennom Gilmore Girls-sesong 6 (tok første halvdel i går). Utifra tv-guiden ser jeg at jeg skal få med meg et par Simpsons- og FamilyGuy-episoder også, og kanskje en eller annen sitcom - en gammel Friends-reprise eller noe. Oh, the joy of daytime television! Dette vil nok gjelde for resten av helga også, tenker jeg, men forhåpentligvis er jeg frisk nok til å ta i mot gjester på søndag - et lite høst-teselskap står nemlig på planen. 

Ha en fin dag alle sammen, og kom med deres fredagsrapporter!!

mvh
Glamourbibliotekaren. 

torsdag, oktober 25, 2012

Fine utsikter for 2013

(trodde jeg hadde postet dette, men det lå som kladd! Her kommer det i allefall)



For et par uker siden kom det en spennende pakke i posten... med gode ønsker for 2013! Jeg skjønte raskt hva det var: 


Frankie Magazines dagbok for 2013! Man må være tidlig ute for å grabbe til seg en av disse, og i fjor ble jeg for sen - men i år rakk jeg det! Man kan bestille dem via en svensk nettbutikk (husker ikke hvilken), eller rett fra hjemmesiden deres. Jeg har bestilt noen bøker fra dem tidligere - dere husker kanskje "Afternoon tea" som jeg kjøpte for noen år siden? De har så lekre utgivelser. 




Fine mønstrede måneder og uker. 




Mandag morgen er ikke grå og trist i denne boka!


 Adresselister! Så har man dem parat når man skal sende postkort på ferie!



Klistremerker blir man aldri for gammel til...


Og lister. Det minner meg om skoledagbøkene vi hadde på ungdomsskolen. Pusur, Pop&Rock, Lifestyle og hva de nå het alle sammen. 


Boka er på størrelse med en vanlig skjønnlitterær bok, så den tar nødvendigvis mer plass enn en moleskine eller andre små kalendre jeg har pleid å ha de siste årene. Veska blir tyngre. Men det er verdt det! En fin dagbok har jeg lengtet etter i mange år. Jeg blir aldri komfortabel med å bruke kalenderfunksjonen på min iPhone; jeg må ha en bok å skrive i. Jeg er over middels glad i pene notatbøker, skrivepapir, innpakningspapir og lignende, og hamstrer bl.a. når jeg er i Italia - mer om det senere. 


onsdag, oktober 24, 2012

Har jeg sagt at jeg liker høsten?

I dag er det fyr på peisen, levende lys, Gilmore Girls og te med eple og kanel som gjelder. Glamourgemalen sitter i øvingsrommet sitt og skriver låter. Av og til ringes vi på Facetime og ser hvem som klarer å uttale "Midge Ure" på den rareste måten med tilhørende grimaser. Hvilket igjen får meg til å tenke på at det snart er jul - akkurat to måneder faktisk! (hvem av dere skarpe lesere tar den linken der først?)

tirsdag, oktober 23, 2012

En myk klem

Dagens duft er som en myk klem av nostalgi. Sammen med Charlie Haden & Pat Metheny + et kasjmirskjerf tullet omkring en sår hals, gir den en bra start på dagen!

søndag, oktober 21, 2012

Klassisk handleliste


For mange, meg selv inkludert, er det fremdeles de fysiske formatene som gjelder innen musikk. Hvordan skal man gi bort musikk i gave ellers? "Gratulerer med dagen, her har du en spilleliste fra Spotify?" Det blir ikke helt det samme som å få en flunkende ny CD/LP pakket inn i pent papir. Jeg antar flere av dere synes det er morsomt både å gi og å få musikk i presang, eller å kjøpe plater til seg selv, derfor har jeg laget en handleliste over klassiske plater som er så fine at alle burde ha dem i sin samling. Jeg har gjort noe lignende flere ganger før, så det er en del gjengangere her - men også noen nyere. Jeg handler mest hos mdt.co.uk eller amazon.co.uk, så det er dit jeg linker. Det må presiseres at denne lista kunne blitt på mange hundre plater, så derfor er dette bare et bittelite utvalg. Det er overhodet ikke representativt for noe som helst, det er så mange mange flere plater man burde eie.  

*Plata på bildet over, den franske sopranen Sandrine Piaus "Évocation", er noe av det vakreste jeg noensinne har hørt. Hun synger romanser av Chausson, Richard Strauss, Debussy, Zemlinsky m.fl på en gåsehudframkallende måte. Her kan man høre en av dem. Plata kan kjøpes hos f.eks. MDT.co.uk eller Amazon.co.uk

*I fjor kom hun med ny plate der hun fortsetter med romanser av Fauré, Mendelssohn, Liszt, Poulenc m.fl. Nydelig! mdt.co.uk og amazon.co.uk

*Magdalena Kozená er en annen sangerinne jeg er glad i, primært når hun synger Bach. Hennes "Bach arias" blir jeg aldri lei. Den inneholder bl.a. den fineste tolkningen jeg vet av arien "Erbarme dich" fra Matteuspasjonen. 



*Mer Bach
Fiolinkonsertene må man ha. Jeg liker godt innspillingen til Andrew Manze - fiolinist, Norgesvenn, og også en dyktig dirigent. MDT har den til ca førti kroner!

*Glenn Goulds Bach-innspillinger er legendariske. I forbindelse med hans 80årsjubileum har MDT ekstra gode tilbud nå fram til 29. oktober. Her er alle tilbudene, og jeg vil fremheve hans innspillinger av de franske suitene (under 30 kroner!!) og naturligvis 1981-versjonen av Goldbergvariasjonene. Her kan man virkelig gjøre noen kupp!

*Bachs cellosuiter er også kjente og kjære, og ikke minst vakre - og de finnes i mange innspillinger. Jeg har Pierre Fournier sin - hos MDT koster den ca en femtilapp.     

*Juleoratoriet er noe av det som gir meg aller mest julestemning. Hjemme hadde vi en gammel langsom innspilling med Karl Richter inntil John Eliot Gardiner kom med sin litt lettere og mer moderne versjon i 1987. Den synes jeg holder mål fremdeles. Solistene er gode, hvilket er alfa og omega i slike verker. Anne Sofie von Otter synger altstemmen, og Anthony Rolfe Johnson er tenor. Hos MDT.co.uk har de den til 14 pund, hos Amazon til 13 pund, men hvis man vil investere i flere av de store kirkemusikkverkene til Bach kan man hos MDT kjøpe en samling som i tillegg inneholder Gardiners innspillinger av h-moll-messa, Johannespasjonen og Matteuspasjonen - hele 9 cder for godt under 200 kroner. Det må man kalle et varp! Jeg har alle hver for seg og kan herved anbefale dem av hele mitt hjerte. (obs! portoen er ofte noe høyere på slike bokser)

  *En annen fin innspilling med strålende solister er René Jacobs sin med Andreas Scholl på alt og Werner Güra på tenor.



*Händels Messias finnes også i mange innspillinger - og den jeg liker aller best selv, er nok William Christie sin med Sandrine Piau, Barbara Schlick, Andreas Scholl og Mark Padmore. Sistnevnte stalker jeg nærmest, jeg holder stadig et øye med turnélista hans - og vet at han skal synge Berlioz i Bergen i desember (og Scholl skal nok en gang til festspillene i mai). Mark Padmore har forøvrig en egen Händel-plate som er veldig fin.




*Vivaldis Stabat Mater kom i en fin innspilling for noen år siden med kontratenoren Daniel Taylor, men jeg tror allikevel jeg synes Andreas Scholl sin er enda bedre. Anbefales sterkt!


*Mendelssohn er en av mesterne når det gjelder kormusikk, og hans salme 42 er spesielt vakker (merk dere den, alle dere som sitter i programkomitéer for kor rundtom i landet!). Denne innspillingen tror jeg er helt ok. Mer kirkemusikk av Mendelssohn i en praktfull utgave med Sandrine Piau finnes på denne platen.

*Brahms' kvintett for klarinett og strykere er noe av det vakreste som finnes. På flere plater kombineres den med Mozart sin, helt ypperlig, og en spesielt fin innspilling er den som kammerensemblet til Oslo-filharmonien kom med i fjor.



*Dvoraks kammermusikk må også få plass i hylla. Jeg er spesielt glad i bagatellene for harmonium og strykere.

*Maria Joao Pires' nydelige innspilling av Chopins nocturner er reutgitt til en svært sympatisk pris - omlag en femtilapp for en dobbeltplate.

*Chopins to klaverkonserter er blant de få verkene  han skrev for annen besetning enn soloklaver. Nærmest filmatisk musikk, med andresatser å dåne av! Murray Perahia spiller disse veldig fint.



*Schumanns sangsyklus Dichterliebe må man ha. Jeg falt for Ian Bostridges tolkning da den kom i 1998, men det er mange andre som også er fine - en riktig klassiker er jo Gerard Souzay sin. 

*Schuberts klavermusikk kan man jo f.eks. kjøpe i Paul Lewis sine innspillinger på Harmonia Mundi.


*Rakhmaninovs fire klaverkonserter finnes nå i komplett utgave med Leif Ove Andsnes til en hundrings... (hva er det med plateprisene nå til dags??)  De innspillingene er virkelig flotte.


*MDT har også mange andre tidsbegrensede tilbud nå - tilbake til Bach; hans kantater er ganske billige både når det gjelder innspillingene til Suzuki og til GardinerSuzukis vol. 41 inneholder min yndlingskantate "Ich habe genug" i sopranversjon med Carolyn Sampson, som også rager høyt oppe på min liste over yndlingssangere. I det hele tatt kantater der Carolyn Sampson, Deborah York, Andreas Scholl, Mark Padmore, Magdalena Kozena, og ikke minst James Gilchrist er med - kjøp!


*Flere plater med Andsnes er også på tilbud. Jeg anbefaler spesielt klaverkonsertene til Grieg, Schumann, Haydn og Brahms. Og apropos Grieg - fiolinsonatene hans er verdt å kjøpe for andresatsen i den tredje sonaten alene!


*Gode gamle innspillinger fra Deutsche Grammophon til en billig penge finner dere her

*En hel rekke plater fra plateselskapet Hyperion selges ut for ca 45 kroner stykket. Denne plata inneholder Debussys vakre ungdomsverk, klavertrio i G-dur, som jeg har fortalt om tidligere.  Og her synger tidligere nevnte Carolyn  Sampson kirkemusikk av Mozart - deriblant Regina Coeli, hvor arien "Ora pro nobis" er hentet fra. Gåsehud!

*De mest kjente Beethoven-klaversonatene finnes på en billig dobbelplate med mester Alfred Brendel. Absolutt must-have. 

*Eller hva med Eine kleine Nachtmusik for prisen av en kopp te? Eller Brahms' fjerde symfoni i Kleibers legendariske innspilling til førti spenn? Elgars cellokonsert med selveste Jacquline du Pre til femti kroner?

*Fiolinkonsertene til Felix Mendelssohn og Max Bruch hører liksom sammen, og mange har spilt dem inn på samme plate. Janine Jansen for eksempel - en flott fiolinist jeg har hørt flere ganger, bl.a. i Risør. Max Bruch har også skrevet vakker musikk bl.a. for klarinett og bratsj. Denne plata er veldig fin.  

*En fin samleplate med forskjellige Puccinioperaarier er denne fra Decca. Her er utdrag fra de gode gamle referanseinnspillingene med bl.a. Pavarotti, Joan Sutherland, Renata Tebaldi osv. 

*Vil man ha hele La Boheme, kan jeg anbefale denne - utrolig nok for en hundrings - vanligvis koster den jo i allefall tre hundre. Den har jeg gitt bort i bryllupsgave flere ganger.  Pavarotti, Mirella Freni, Herbert von Karajan.

*Den klassiske innspillingen av Tosca med Maria Callas, Giuseppe di Stefano og Tito Gobbi er ikke særlig mye dyrere. 

*Händels opera Alcina i den nydelige innspillingen med Joyce DiDonato og Karina Gauvin som jeg nevnte for et par uker siden, er verdt å investere i.


*Så er det jo koselig å ha Tryllefløyten, gjerne i denne innspillingen til Karl Böhm, med Fritz Wunderlich som Tamino og Dietrich Fischer-Dieskau (som døde i mai) som Papageno. 


*Og vil man virkelig slå på stortromma kan man jo kjøpe alle Mahlersymfoniene med Simon Rattle til ca åtti kroner (obs! Portoen her blir på 90 kr i tillegg, jeg har bestilt den selv).

*Eller hvorfor ikke gi svigerfar tidenes julegave - hele Wagners Nibelungenringen med Bernard Haitink, alle fire operaene i en samleboks med tretten cder, for latterlige 160 kroner?!?! 
(Til neste år er det 200 år siden operakjempene Wagner og Verdi ble født. Be prepared.) 

Dette føles bare som en start, bare en kvart promille av alt jeg egentlig vil tipse om. Jeg orker ikke tenke på alt jeg har utelatt. Jeg kunne holdt på i dagesvis med å anbefale plater. Jeg gir mer enn gjerne flere tips, det er bare å spørre - enten via mail (glamourbibliotekaren@yahoo.com) eller i kommentarfeltet. Dessuten vil jeg gjerne høre hva dere evt kjøper! Nå skal jeg legge inn en bestilling selv. 

Men husk for all del å holde dere under tollgrensa, altså to hundre kroner pr bestilling, for å slippe toll. Da er det bedre å bestille flere ganger. Portoen har gått opp litt dessverre, men man går allikevel i pluss, siden tilbudene og prisene er hinsides gode! 

Lykke til! 


p.s. Jeg er selvfølgelig ikke sponset, dette gjør jeg av pur musikk- og formidlingsglede!

Søndag morgen

I dag skal hagen ryddes til vinteren! Det er oppholdsvær og begge har fri. Foreløbig koser jeg meg med te, Morgenkonserten i P2, og diverse nett-platebutikker siden jeg har lovt dere å lage en klassisk handleliste. Kanskje ikke så dumt nå når det nærmer seg jul? Musikk generelt er fine julegaver. Følg med!

lørdag, oktober 20, 2012

Sløv lørdag

Regnet plasker mot ruta, sofaputehundene ligger strødd, jeg gjesper. 


 Orker ikke henge opp kunsten i dag heller. 


Hører på ny plate istedet, kjøpt på Big Dipper etter jobb i formiddag. Norsk ung jazztrio.


...og koker hvite store bønner med olivenolje og rosmarin til kvelds. 

Lørdager er jammen deilige! Rain or shine, bring them on!


fredag, oktober 19, 2012

Glamorøs fredag

God morgen!
Tidlig morgen på jobb betyr at jeg kan gå hjem tidligere! Hvilket passer meg bra, for det er jobbehelg og da må man i allefall nyte fredagen så lenge som mulig.

Glamoureffekter er perleøredobber samt Missoni-silkeskjerfet jeg kjøpte på Capri for noen år siden. Ellers meget casual! Parfymen er den svært, svært nostalgiske Woody Sandalwood fra Body Shop som jeg kjøpte i høstferien for tjue år siden... Den har vært med meg hver høst siden, og minner om alle Oslo-turene og konsertene på Rockefeller jeg var på i gymnasårene. (Det er en olje, og da holder duften åpenbart mye lenger)

Tips: Husk å ta ut penger så dere er klare når bøssebærerne kommer på søndag! Enda bedre; still som bøssebærer! Jeg har vært Amnestymedlem så lenge jeg kan huske, og oppfordrer alle andre til å melde seg inn også.

Ha en fin fredag alle sammen, og alle rapporter er hjertelig velkomne!

Her er en låt for dagen - fra en plate jeg kjøpte da jeg var 13 og ukelønntariffen akkurat holdt til en NicePrice-LP hos den lokale platebutikken.




torsdag, oktober 18, 2012

Den siste uka via Instagram


Høststemning i stua. 
(Malerikaos i bakgrunnen, vi skal omorganisere veggen litt.) 




Noen av høstparfymene.




Når dette deiser ned i postkassa, får jeg stjerner i øynene og begynner å legge ferieplaner.



To grader inne i hytta i helga. Da var det fint med en kopp te. Den måtte styrtes, for den begynte å bli kald etter få sekunder.




Den beste boktittelen. Denne skal jeg definitivt lese neste gang jeg er på hytta.



Jeg rydder i postkort og brevpapir.


Valmuefrø.


onsdag, oktober 17, 2012

Kan hende ved en bredd / Finn Carling. - Oslo : Gyldendal, 1999. - 96 s.

Den gamle fergemannen står klar på sin lille båt ved elven Styx, og venter på å frakte mennesker over til dødsriket. Det er mange mennesker ved elvebredden. Vi får ta del i en rekke scenarier om hendelser som kanskje har funnet sted. Unge par, foreldre som mister barn, gamle mennesker som gjerne vil dø. 

En fin roman, poetisk og ettertenksom. 



tirsdag, oktober 16, 2012

Chaka



Var noen av dere i Folketeatret og hørte Chaka Khan i går kveld?





Radio Glamourbibliotekar vol. 21 - gå i takt!


Jo altså, jeg driver og lager en spasertur-spilleliste for oss alle, en med låter man kan gå i takt til, og jeg prøvegår den nå og da - fjerner låter som er for sakte, legger til andre osv. Den vil derfor være ganske dynamisk og aldri helt ferdig. Men det er jo ingen grunn til at ikke dere skal kunne ta den i bruk øyeblikkelig, så værsågod! Abonner gjerne på den, så har dere den tilgjengelig når dere skal ut og gå og trenger noe som holder bena i gang.

Her er den. Tempoet varierer bittelitt. God tur!

søndag, oktober 14, 2012

Äntligen!


Figgjos gule Sissel-tekanne har jeg hatt på ønskelista lenge. Farmor hadde dette serviset, og frokostbordet 1. juledag var alltid dekket med de fine gule koppene og asjettene. I tekanna var det alltid Twinings English Breakfast. Jeg har ikke så mye fra gul Sissel selv, men noe har jeg samlet med meg gjennom årenes løp - to kaffekopper med fat, noen ekstra fat, og kanskje åtte asjetter. I går fant jeg tekanna til en noenlunde ok pris, og jeg fikk prutet den ned litt. Prisene på både Grete og Sissel har dessverre skutt i været de siste årene. Det gjør det vanskeligere å fortsette å samle, særlig i hovedstaden. Derfor er jeg glad for at jeg fikk tak i denne!

fredag, oktober 12, 2012

Finn stilen: Oktober


Når høstmørket senker seg må man ta i bruk litt kraftige farger - på tilbehøret, om ikke annet. Knallgule støvler er ikke dumt! Halvveis matchende skjerf fra Asos, kjole med små rever på fra Orla Kiely, ullkåpe fra Marc Jacobs - jeg er svak for den type frakker/kåper - særlig sammen med helt enkle unisex-ull-luer uten noe dilldall på. Det minner meg veldig om New York, derav et eks innrammet New Yorker. Blush fra Chanel, skrivemaskinsmykke fra Modcloth, Serge Lutens Vetiver Oriental, og en grønn Zatchel-veske. Så kan man hoppe glad og fornøyd på alle frosne sølepytter på vei til jobb og skole! 

Glamorøs fredag

God morgen!
Fredag igjen, hurra! En liten utflukt er planlagt, værmeldingen er fin og jeg har tenkt å ta igjen litt søvn. Men først: Jobbe.

Coco er dagens duft, og perler i ørene og mørkerød neglelakk fra Chanel høyner glamourfaktoren ytterligere. En kopp kruttsterk te får meg forhåpentligvis til å våkne litt mer. Jeg får bare la være å operate heavy machinery den første timen.



Og akkurat nå kom en venninne og banket på og ga meg en fredagspresang - hun må være tankeleser; det var jo akkurat denne jeg planla å kjøpe! Prince Vladimir!

Det var så hyggelig at så mange rapporterte forrige fredag! Håper dere vil fortsette med det, kjære lesere.
Ha en fin dag alle sammen!

mvh eders Glamourbibliotekar.

torsdag, oktober 11, 2012

Kva las du no?


Her går det unna med lesing for tiden, men jeg har ikke rukket å blogge om alle bøkene riktig ennå. Akkurat nå leser jeg noveller av Joyce Carol Oates, "Velsignelsen", altså i norsk oversettelse. Jeg foretrekker egentlig å lese slike på originalspråket, men biblioteket hadde kun oversettelsene. Men det er helt ok!

Hva leser dere?

onsdag, oktober 10, 2012

Fem ting på en onsdagskveld

Noen av de mange




1. ...lager jeg endelig en ordentlig oversikt over hvilke innspillinger jeg har av Bach-kantatene. Noen har jeg flere av, noen mangler jeg - men nå blir det orden i sakene, for jeg har fått et ordentlig fint mangesiders skjema av en kollega som har systematisert alle kantatene med komposisjonsår, anledning, tekstforfatter og besetning. Perfekt for en Bach-nerd som meg.

2. ....leser jeg noveller av Joyce Carol Oates.

3. ...hører jeg på Chaka Khan og gleder meg til konserten på mandag.

4. ...grubler jeg på om jeg skal investere i Kusmi Prince Vladimir når lønna kommer, selv om jeg har mer enn nok te for et helt liv.

 

5. ...snuser jeg på disse. 


Hva gjør dere i kveld?



Populære innlegg