fredag, mai 06, 2005

Våren: Hvordan kle seg etter været?

(Et lite avbrekk midt i katalogiseringen av trippel-cd'n "Salmer og sanger vi gjerne hører" for å gi dere gode råd om klesvalg, ladies)

Om morgenen er det overskyet og 5 grader. Om ettermiddagen når man skal gå hjem fra jobb, er det 15 grader og sol fra skyfri himmel. Høres det kjent ut? Hvordan kan man unngå å fryse på vei til jobb og svette på vei hjem? Svaret heter på godt norsk LAYERS. Altså lag-på-lag.

Krav:
*Veske som har litt ekstra plass
*Ytterjakke som ikke er pølseskinn-trang

Innerst har man en topp med korte ermer, eller en slags camisole (på norsk: singlet). Utenpå tar man en tynn topp med lange ermer. Deretter en passe tynn cardigan.

Tanken er at man kan ha på alle tre under ytterjakken når man går til jobb, hvis det er en kald morgen. Når man kommer til jobben, kan man raskt skrelle av et av lagene - hvilket man velger kommer helt an på innetemperaturen - også kan man bytte litt utover dagen, alt ettersom: Kortermet topp/camisole under langermet topp - kortermet topp/camisole under cardigan - kortermet topp alene (camisole alene er kanskje ikke helt tekkelig på jobb) - langermet topp alene - langermet topp under cardigan. Og det som er overflødig, legger man bare i vesken når man skal rusle hjemover i solen.

Denne lag-på-lag-komposisjonen er svært nyttig også når man er ute og reiser, og temperaturen inne på flyet er en helt annen enn stedet man reiser fra og til.

Men husk for all del å velge matchende topper.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hei igjen. Sitter å leser litt i disse gamle innleggene dine, disse er fra før jeg "fant" glamourbibliotekaren, så de er nye for meg.
Men her var det masse gøy! Kan du ikke skrive noen sånne som dette? hvordan kle seg etter været nå på vinteren feks?
Takk for en fantastisk blogg, og imponerende at det fremdeles er så fantastisk etter så mangen år.
Hilsen Katrine.

Glamourbibliotekaren sa...

Haha! Dette er jo et av de aller første innleggene, da bloggen hadde ca fem lesere, som alle var mine venninner! Morsomt at de får renessanse :D

Populære innlegg