onsdag, juni 08, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Hva bør man egentlig ha i håndveska?

Kjære Glamourbibliotekar, min veske inneholder mye rart, men jeg føler alltid at jeg mangler noe. Hva bør man EGENTLIG har i veska? Hva er the essentials, ifølge deg?

Hei,
Vi bærer med oss det utroligste. Snu håndveska di på hodet og se alt som triller ut. Tidligere førte jeg og en venninne statistikk over hva vi hadde i veska - hver første mandag i måneden noterte vi ned samtlige ting, og sendte listene våre til hverandre. Det var alltid et tosifret antall leppestifter for min del...

Hva man trenger å ha med seg hver dag er jo så individuelt, men jeg kan jo forsøke å lage et lite forslag til basic veske-innhold. (Ingen fasit altså, kun til inspirasjon for den som trenger veiledning. Dessuten er den nødvendigvis basert på mine egne behov.)

Penger og kredittkort
De nøkler man trenger den dagen
Mobiltelefon
Filofax e.l.
Inngangskort e.l. til jobben
Solbriller
Dagens leppestift
En liten toalettveske som kan inneholde hodepinetabletter, pudderdåse med speil, sikkerhetsnål, liten tube håndkrem, hårstrikk, en bitteliten parfymeflaske (testere e.l.) og leppepomade

Tar man metro eller buss er det kjekt å ha med bok. Selv spaserer jeg til og fra jobb hver dag, så jeg har ofte iPod'en med. Ellers liker jeg å ha med kamera ettersom man ofte ser morsomme ting eller havner i situasjoner man gjerne skulle ha foreviget... men kameraet må nok vike plassen for matpakken i de fleste tilfellene.

Men som sagt - dette er mitt eget behov, og langt fra noen fasit. Skriv gjerne i kommentarfeltet hva dere synes mangler! Hva har dere i deres vesker?

Glamourbibliotekaren

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg sier bare én ting: Strikketøy.

Anonym sa...

Jeg må visst si et par ting til også: penn, neglefil og kam.

Glamourbibliotekaren sa...

Gode forslag! Både penn og neglefil burde være med på min liste, ettersom jeg selv alltid har med både og.. Jeg visste at det var noe jeg hadde glemt!

Anonym sa...

Hm, skal vi se:
- brødskiver (jeg hater luftbrødet i kantina)
- lønnsslipp (muligens en feil, må spørre litt)
- kodedings til nettbanken
- adgangskort på SATS
- bankkortet til samboeren min! (så det er her det er altså!)
- månedskort og bankkort (mitt eget)
- en tepose og to poser sukker (!)
- en lapp med telefonnummer til etpar hud- og fotpleiesteder jeg vurderer når jeg skal fikse litt på føttene mine før sandalsesongen er i gang for alvor
- kulepenn og sånne ark som kan klistres
(lesestoff trenger jeg ikke i dag, jeg sykler og her på jobben har jeg jo plenty:))

I tillegg har jeg i lommen:
- nøkler til sykkel, jobb og hjem
- mobiltelefon
- masse rusk som en gang var en tepose men den gikk det hull på.

Ergo: Ingen sminke, neglfil eller ekstra nylonstrømper. Ikke veldig glamorøst, altså...

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for innholdsliste fremmede - det krever mot å offentliggjøre veskeinnholdet sitt på den måten! (Dog valgte du å være anonym, men men...)

Anonym sa...

I min handväska finns min plånbok, nycklar, mobiltelefon, en blyertspenna, en kulspetspenna, cykellysen, tuggummi, fickspegel, värktabletter och en necessär med kanske 15 läppstift och läppglans...
I min förra handväska fanns det plats för ett halvdussin läppstift i mobiltelefonfacket. I min förrförra handväska fanns det plats för ett halvdussin läppstift i ett annat sidofack med blixtlås. Men den här väskan har inga bra små-fack. Däremot är den stor och rymlig, så jag får istället plats med en stor beauty-necessär! Där har jag numera ett femtontal läppstift och läppglans, och en liten mascara ifall jag någon dag skulle komma till jobbet och märka att jag glömt mascara. Vid speciella tillfällen får också puder, extra ögonskugga, rouge, penslar mm plats där. Min necessär är det tyngsta i hela handväskan!

Grorudpalmen sa...

Min håndveske er kjøpt av min kjære i London, og størrelsen gjør vel at den mer faller inn under kategorien bag, men så er den så delikat og yndig med rosa fake krokodilleskinn at den likevel ikke kan betegnes som annet enn veske. Innholdet i dag:
- Roman (til T-bane/buss)
- Handlingsreferat til dagsåpen Days of Our Lives
- Mobiltelefon og lommebok
- Adressebok og penn
- Håndspeil
- Liten sminkepung
- To leppestifter(Stila og Lancôme)
- Regning
- En pakke tynne, sorte strømpebukser til aftenens kinobesøk med min kjære
- Prospekter på tomanssboliger i mitt nærområde
- Øredobber
- Hårstrikker
- Läckerol Cactus
- Clinex

Alle basale behov er med andre ord dekket!

Anonym sa...

Veska mi er en julegave fra broren min og kommer fra Kookai. Den er jeg veldig glad i og bruker den nesten hver dag. Nå begynner den faktisk i bli litt slitt... *snufs*

Innholdet var heller sjabert, men det jeg fant var:

Mascara fra Gosh (en prøve)
To OB
Tyggis
Läkerol salvi
Mobiltelefon (UTEN sms!!!)
Penger og sånt
Briller
Ekkel gammel concealer
Kondomer...?

Jaja... Det er veske mi det!

Anonym sa...

Jeg bruker ikke håndveske til daglig. Kommer bag/ryggsekk under samme kategori?

Glamourbibliotekaren sa...

Noen foretrekker håndveske, andre foretrekker ryggsekk - det er helt individuelt, min kjære V.

Anonym sa...

kult! altså, i min "håndveske" har jeg da alltid med rosebud salve og estee lauder automatic pencil for eyes. da jeg var i 20-åra hadde jeg også alltid med kniv og/eller pepperspray, men nå er jeg blitt så gammel og grå at ingen gidder å overfalle meg på gata lenger.

Populære innlegg