onsdag, september 28, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Støveldans

Kjære Glamourbibliotekar!

Dette er nok et klassisk glamour-problem, det gjelder nemlig sko. For å være helt eksakt gjelder det støvler, et par høye, lysebrune støvler som smyger seg opp leggen og som har akkurat passe hæl til å være hotte og fortsatt fullt mulige å gå i. Disse har jeg kjøpt. Jeg skulle ha et par vintersko som man kunne ha til skjørt og bukser når man vil være litt fin, men de jeg fant som levde best opp til alle kriterier; vinter, pen og bukse/skjørt kostet 2300 kroner og var dermed uaktuelle. Jeg endte opp med etpar enklere ”indianerstøvler” som funker til skjørt og bukser og som har den obligatoriske pelskanten som jeg helt ærlig er litt lei av, selv om den funket bra her. Jeg er altså fornøyd med vinterstøvelkjøpet. Problemet var at jeg fant disse lange, fine høststøvlene mens jeg lette. Jeg hadde fått 1000 kroner i bursdagsgave til å kjøpe vintersko og ettersom de jeg fant var rimelige hadde jeg en hel del igjen og disse fine støvlene koster bare 500 kroner, med andre ord et kupp! Man hvor er problemet? spør du kanskje. Jo, kjære glamoursøster, her kommer problembiten: for det første viste det seg at de innsatte 1000 kroner på min konto hadde forsvunnet i konserter, luncher og mat og det ble min kjære forlovede som fikk betale begge støvlene. Tanken på å gi et par som gave hadde falt ham inn, dog ikke begge … For det andre går annenhvert pikebarn i denne byen, sentralt beliggende ved Mälarens utløp i Østersjøen, rundt i høye, lyse støvler. Jeg har altså egentlig ikke råd med dem og de gjør meg til en av mengden, noe som strider imot mitt selvbilde. MEN de er fine, hotte og sitter som støpt. Jeg slites i to - vil ha, men syns ikke jeg burde! Hjelp meg!

Sara


Kjære Sara, takk for ditt glamourspørsmål!
Du har åpenbart funnet det du vil ha, men bekymrer deg over at a) forloveden din måtte betale fordi du var blakk og at b) alle har slike.
Til det første vil jeg si: Betal han tilbake når du får råd, eller kjøp noe fint til han om han ikke vil ha tilbake pengene. Sånt er ofte unna for unna. En måned er den ene blakk, neste måned er den andre blakk. Neste gang er det du som sponser han med et eller annet. Og 500 er ikke mye penger for et pent par sko uansett.. Man skal unne seg litt sånt.
Til det andre vil jeg si: Ikke bry deg om det. Hvis du virkelig falt for disse støvlettene, synes jeg du skal glemme alle andre og heller glede deg over at du fant dem, for å finne det perfekte paret er ikke alle forunt. Selv sikler jeg på et par som det har blitt reklamert for på tv - jeg mener; det garanterer jo at 2 millioner norske kvinner har de samme. Men vi kan heller være individuelle på andre områder! Kjøp støvlettene og nyt dem!

Lykke til!

mvh
Glamourbibliotekaren

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjære Sara,
Jeg synes du skal beholde begge.
Som Glamorbibliotekaren sier er det ikke ofte man finner to par som man virkelig kunne tenke seg, og 500 er ikke mye da assa.
Behold dem med god samvittighet!

I fjor høst var jeg ute etter vintersko og var på utkikk etter ørkensko. Jeg husker vi kjøpte dem på Sko-Schei i Ogndalsveien på Steinkjer da jeg var liten. Skoene er i semsket skinn med lys såle, og man fikk dem i beige, blått og svart (kanskje flere farger). Jeg fant ingen sko i fjor, men da jeg tidligere i høst var på Uno for å kjøpe støvler fortalte den hyggelige damen at de kom til å få ørkensko senere. Jeg ble jo over meg av begeistring, det var nemlig ingen jeg hadde spurt som visste/husket hva ørkensko er!! Så da blir det fine ørkensko i år i stedet :)

Hilsen Hege

Populære innlegg