tirsdag, september 20, 2005

Litt om New York:

Akk, hvor herligt det er at vandre i Sohos gater igjen! Alle de små og koselige butikkene, alle trærne, alle fortauskaféene! En imponerende blanding av tilbud - liten skitten burgersjappe vegg i vegg med Chanel-forretning, som igjen er vegg i vegg med kina-juggel-butikk. Her er noe for enhver smak. Selv lot jeg meg friste av en tur innom L'Artisan Parfumeur, som har de vidunderligste parfymer. Alle de glamorøse vintage-butikkene var også en fryd for øyet - lange smale lekre perlebesatte kjoler fra førtitallet, brudekjoler fra femtitallet, prom dresses fra sekstitallet.. En av kjolene ble min, nemlig en liten ermeløs rosa Audrey Hepburn-sak som jeg gjerne kan bruke i bryllup til sommeren - noen som har tenkt å gifte seg og invitere meg?? Jeg har jo til og med en gigantisk matchende hatt.

Bergdorf Goodman investerte jeg i to nydelige parfymer fra Etro, nemlig Etra og Messe de Minuit. Jeg fikk i tillegg ti-tolv små prøve-flasker av den meget generøse ekspeditøren (som forøvrig hadde jobbet ombord i cruiseskip og vært i Norge minst 60 ganger; og elsket The Vigelandspark and the Kolmehollen...). På Macy's kjøpte jeg to par øredobber fra Givenchy. Ellers kjøpte jeg en del klær - to jakker, jeans, gensere, skjerf fra Urban Outfitters og hatt fra Anthropologie, og et par brune adidas-joggesko med rosa striper. Og tre vesker - en grønn hobo fra Nine West, en rød stor veske og en brun litt mindre.

Dagene gikk med til å se seg omkring - vi var både i Harlem og i Brooklyn, på Museum of Modern Art, på klubb i Soho, loppemarked på 39th street osv., i tillegg til svært mange kafeer, deriblant den berømte Serendipity på Upper East. Og jeg fikk min etterlengtede manikyr/pedikyr på Dashing Diva i Greenwich. Og vi vanket i vårt gamle strøk fra da vi bodde der noen uker i fjor sommer.


Noen av opplevelsene ellers (konserter m.m.) kan du lese om i min musikkblogg.

En herlig tur!

Ingen kommentarer:

Populære innlegg