torsdag, november 24, 2005

Parfyme-tips

Her er en artikkel om hvordan man skal teste, bruke og oppbevare parfyme.

Og her kommer et tips fra meg: Å blande parfymer (fragrance layering) kan være smart om man vil ha sin egen personlige duft som ingen andre har. Noen parfymehus lager bevisst parfymer som matcher hverandre, sånn at man kan bruke dem sammen. Da jeg kjøpte mine to Etro-parfymer hadde jeg jo egentlig bare tenkt å kjøpe én - men den hyggelige selgeren klarte å overbevise meg om at jeg trengte to, for da kunne jeg bruke dem hver for seg, eller sammen for å skape en helt ny parfyme.


Philosophy har et sett med tre parfymer som heter "Tea Party" - en dufter te, en dufter sitron og en dufter sukker... (Det eneste tilfellet hvor jeg bruker sukker i teen!)

Men man kan egentlig bare prøve seg fram med helt forskjellige ting også. Jeg har blandet dyre highend-parfymer med det billigste billige og fått bra resultater. Og av og til går det helt gærnt. Men det er moro å leke mad professor! Spray en duft på armen, vent noen sekunder, og spray en helt annen duft på samme sted. Det verste som kan skje er at du må vaske armen. Det beste som kan skje er at du oppdager en helt ny og spennende duft som du kan tjene millioner på... Eller i allefall like veldig godt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for tipset, Glamourbibliotekar!! Men eg må innrømma at eg har vore veldig redd for duftkollisjonar....Har du nokon gode erfaringer? Eller mislykka/dårlige?

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Akkurat nå husker jeg ikke helt, men jeg mener jeg har blandet røkelsesdufter med sitrusdufter og vært ganske fornøyd. Du får bare prøve deg fram på kveldene når du ikke skal ut blant folk!

Populære innlegg