tirsdag, januar 17, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Futteraler og etuier


Kjære glamourbibliotekar.
Jeg vet ikke om dette er den type problemstilling som du ønsker å befatte deg med, men jeg har heller ikke funnet andre som jeg ment var kompetent til å ta opp denne problemstillingen til seriøs diskusjon.
Til tross for at jeg nok har enkelte glamourvibber så bidrar omstendigheter til at de blir holdt relativt hardt nede. Imidlertid har jeg likevel tidvis reagert instinktivt på et forhold som jeg gjerne vil ha din kommentar på. Observasjonene har vært mange og begynte tilbake i studietiden:
Subject: Eget futteral for leppestift, røykpakker og for eksempel snus. (Med andre ord emballering av emballasjen).
Min intuisjon sier meg at dette er harry, men jeg går med en liten angst. Tenk om jeg har misforstått totalt! Jeg har jo på ingen måte gjort noe research på området. Men etter at en medstudent oppbevarte leppestiften i ett futteral med høy glitterfaktor og samtidlig oppførte seg svært uglamorøst har inntrykket festet seg. I tillegg har det virket fremmedartet å se mennesker hente seg en røyk (heldigvis ikke lenger på utesteder) fra en blomstrende eske med paljetter.
Kan det likevel være nyanser her? For eksempel futteral i leopardmønster er harry mens noe annet er glamorøst?
Håper du kan gi en vurdering av dette. Kanskje er det egentlig et ukjent savn etter eget futteral som driver meg..?

Hilsen Rådvill



Kjære Rådvill,
Takk for ditt spørsmål!
Din intuisjon er fullstendig riktig - dette er og blir harry. Leopard, glitter eller paljetter - harry, harry, harry. Jeg må innrømme at jeg aldri har sett eller hørt om røykpakke-futteral eller snusdåse-futteral, men det høres fascinerende tacky ut! Jeg husker disse leppestift-etuiene - med et lite speil i "lokket", og med litt kinesisk-aktig broderi på utsiden. Sikkert praktisk for noen, jeg husker mange kjøpte slike i Syden på åtttiallet, men selv foretrekker jeg å la leppestiften ligge løs i vesken. Særlig ettersom jeg bytter leppestift så å si hver dag, og mange av dem ikke en gang passer inn i disse etuiene.

Er du desperat etter å ha lekre etuier, kan du f.eks. gå på Åhléns i Muji-avdelingen og kjøpe en sånn liten metall-boks for å ha kredittkortene dine i. Har du iPod, kan du kjøpe et fint etui for å beskytte den mot riper. (Jeg har to iPoder og dermed to etuier - et svart og et hvitt med grønt mønster.) Og hvis du ønsker å oppbevare f.eks. leppestiften og et lite lommespeil i noe, kan du jo kjøpe en liten glam makeup-bag som du kan ha i vesken. Og fylle den med håndkrem-samples, hårstrikk, ibux og andre småting man gjerne har behov for i en fei.

Men futteraler til snusdåser osv - det er for meg på linje med utskiftbare mobildeksler og mobil-dingledanglesmykker... fullstendig unødvendig og harry.

mvh
Glamourbibliotekaren.

p.s. For alle språk-interesserte lesere: Jeg har slått opp i ordboka for å forsikre meg om at futteral virkelig skrives med to t'er - det høres litt underlig ut, men er altså riktig.

Ingen kommentarer:

Populære innlegg