onsdag, mars 15, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Glamorøs påske i byen?

Kjære Glamourbibliotekaren,
Vi skal tilbringe påsken i byen, og trenger noen tips til en innholdsrik og glamorøs uke. Vi trenger en variert agenda, både med tanke på stil og innhold.
Hilsen Hege og Marte Kristine.


Kjære Hege og Marte Kristine,
Bra timing! Jeg hadde faktisk tenkt å ta opp dette en av disse dagene. Bypåske er suverent! Man føler virkelig at våren er kommet når man kan rusle rundt og ta livet med ro og sette solbrillene på sin nese.

Aller først: Ikke planlegg for mye. Man skal jo slappe av også. Men forbered dere ved å lese i aviser og få en oversikt over hva som skjer på kulturfronten. En konsert er fint å få med seg i løpet av uken, og aller helst Bach sin Matteuspasjon, som er den mest praktfulle påskemusikk som noensinne er komponert. Den settes stort sett opp hver påske i de største byene. Teater er også et bra alternativ - hvis de holder åpent i påskeuka. Er begge deler uaktuelle, sats på en kveld på kino.

Har man fri på hverdagene i påsken, kan man benytte anledningen til å gjøre innkjøp i det tempoet man vil; noe man sjelden får gjort etter arbeidstid. Må man jobbe, ta litt ekstra pauser og kjenn at det faktisk er høytid tross jobbing - stemningen blir ofte roligere og mer behagelig både i romjulen og i påsken, særlig fordi halve jobben er på fjellet. Sett på radioen og ta en kopp te i blant.

På helligdagene er det lange frokoster og spaserturer i solen som gjelder. Egg, selvfølgelig, mye te, og ristet brød. Kanskje til og med hjemmebakt. Fin musikk. Og titter sola inn vinduet, kan man jo åpne det, myse litt ut og få noen ekstra fregner..

Fortauskafé hører påsken til - nå åpner sesongen. Man får bare kle seg etter været; ute skal man sitte! En vandring langs fjæresteiner på stranda er også fint på denne tiden av året - nå er det ikke så lenge til sommeren... Ta med kakao på termos og nystekte boller og sett dere ned (på isoporplater; husk at blærekatarr er lite glamorøst...) og nyt livet og solen.

Stil: Solbriller er viktig, og det er først og fremst varme klær som gjelder. Man skal jo som sagt være mye ute. Lue og skjerf må man regne med, eller kanskje har det blitt mildere i været sånn at man kan ta fram joggeskoene og tråkke på grusete fortau mens man hører den smeltende snøen sildre nedover...

Krem med solfaktor er fint, leppepomade/leppestift i frisk farge, og en vårlig parfyme... Uansett vær. Snør det tett, er det ti minus, FRAM med vårparfymen - man må tvinge følelsen fram om den ikke kommer av seg selv.

God bypåske!

mvh
Glamourbibliotekaren

Ingen kommentarer:

Populære innlegg