onsdag, mars 15, 2006

Nytt svensk blad

Det amerikanske motebladet Glamour kommer i svensk versjon i neste uke. Eller er det kanskje en versjon av det engelske? Det amerikanske og det engelske Glamour er ganske forskjellige, så det blir spennende å se hvordan det svenske blir. Om det nå vil selges her i Norge da. De sluttet jo å selge svenske Elle her etter at vi fikk en norsk utgave, selv om den svenske er ti ganger bedre enn den norske. Generelt synes jeg de svenske bladene er ganske bra - altså Damernas Värld, Femina og Elle - så jeg ønsker svenske Glamour velkommen og håper det svarer til forventningene.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nämen hallå liksom?! Hur visste du det före mig??? Det låter ju intressant.

För fjorton år sedan började jag läsa amerikanska Glamour, och den var bättre än alla andra magasin jag läst. De hade politiska ledare och artiklar om kvinnors utbildning, yrkesliv och ställning i samhället - OBS, inte bara sådant, för då hade det blivit tråkigt! Blandat med det hade de seriösa artiklar om relationer, en anonym spalt av en man, och tester där de provade hur mode-kläder såg ut och kändes under en hel dag på kontoret. SÅ HIMLA BRA!

Men så var det något pucko som ville ta bort det unika från Glamour och göra den lik alla andra tidningar, så de tog in en chefredaktör från Cosmo som genast tråkade till tidningen. :( Varför gjorde de så? Grrrr! Jag slutade läsa Glamour och har inte riktigt börjat igen, fastän jag hört rykten om att tidningen blivit mycket bättre.

Den brittiska mini-Glamouren var inte heller speciellt unik. Så vad kan vi hoppas från den svenska Glamouren? Tjaaaa... Hoppas kommer jag alltid att göra!

Populære innlegg