onsdag, mai 10, 2006

Glamourspørsmål fra leser: Glamour i alle situasjoner?

Kjære glamourvenninne !
Bra at du fikk en fin tur til Sverige, selv om jeg nesten må si meg litt støtt over at alle turer fra Norge til Sverige nå omtales som harryturer. I så fall må vi vel mynte begrepet harryglamour! Selv føler jeg at jeg også førte glamouren over i en ny sfære i helga. Handyglamour- kanskje helt enkelt handyglam i dagligtale? Jeg skiftet dekk på bilen (og det var på tide!), men ikke lar man vel motorolje, hardtsittende muttere og stivnet veistøv stå i vegen for forsommerglamouren! Neida, jeg skrudde i veg, med håret fint flettet bort fra ansiktet og festet med en liten glitrende sommerfugl som jeg fikk i julegave. Solen glitret i steinene og ga gjenskinn på bilens ikke så rene side. Knebukse, lyseblå singlet og matchende ballerinasko sikret at jeg lett kunne utføre mine oppgaver og den røde leppestiften satt selvfølgelig slik at jeg kunne smile strålende til min elskede etter å ha lykkets i å løsne alle muttere, jekke opp, skifte dekk og jekke ned. Jeg lot han stramme mutrene litt til slutt, så fikk han også jobbet litt mer i tillegg til klesvasken.

Dine finn stilen-collager er jo fantastiske, men noe jeg savner er tips for å bevare stilen selv når man gjør noe som gjør at man blir skitten. Hansker er selvfølgelig et ”must” , men hva ellers? Må man være sjuskete når man vasker, maler, skifter dekk, monterer IKEA-hyller og på dugnaden?

Hilsen Sara


Kjære Sara,
Jeg synes det høres ut som at du har bevart stilen bra til tross for støv og lort! Leppestift og glitrende hårspenne er kanonbra til dekkskift, og en mulig oljeflekk på nesa er jo bare sjarmerende. Selv vasket jeg jo vinduer i påsken med skjerf i håret og den rødeste av de røde på leppene - og i dag skal jeg gjøre hagearbeid på balkongen i noenlunde samme habitt. Det er mye morsommere da!

Ellers er det jo grader for hvor mye dritt man risikerer å få på seg - hvis man maler med maling som er vanskelig å få bort, ville jeg kanskje ikke ha på klær som jeg hadde tenkt å bruke igjen... Men til vasking og dugnad og hagearbeid og den slags kan man absolutt være litt glam; gjerne i en slags Gerhardsenungdommen-stil. Eller Evi Bøgenæs om du vil. Et rutete skaut over håret og skjortebluse med knyting over kjekke shorts.. Ingen grunn til å se ut som en uformelig klump i t-skjorte fra 1992 selv om man skal ta i et tak.

TIl slutt; hvis man ikke kan grave i jorda eller vaske bilen fordi man er redd for at man skal få skitne negler, da må man ta en runde med seg selv og kanskje senke kravene litt. Å være en stivpyntet barbiedukke fra topp til tå er ikke noe å trakte etter. En frisk teint, røde kinn, et lykkelig smil og en sprudlende personlighet - og evt. en oljeflekk på nesa - der har du hverdagsglamouren jeg forsøker å formidle.

mvh
Glamourbibliotekaren

Ingen kommentarer:

Populære innlegg